Веганството - да споделим опит - 10

• 53 852
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Но има и такива, които са ме разсмивали; като: пишеходцити. Simple Smile)))

ааа, това са пловдивчани: тИлИфон, пИдИраст Joy

kolibka, какво значи пожълтяло? за какво има съмнения? newsm78
аз също захранвам бебето без месо и според немските източници, по които се водя в захранването, трябва да давам овесени ядки, просо или елда в комбинация с плодове или зеленчуци, богати на вит.С
това е, за да се избегне недостига на желязо...

# 586
  • София
Вери, за мен е невероятно! кога износи тайно това бебе, че и го роди! Нищо не се е чуло, ни видяло!

Бъдете щастливи с трите си дечица, умножавайте усмивките на трета степен, а трудностите свеждайте до една трета! Лично за новороденото- Пълен живот със щастие!
Много се радвам за вас!  Hug

Свидетел съм само на прекрасни семейства с три деца! Третото дете било дар от Бога, писах надълго в някаква тема, но не помня в коя. Не плачат, само се усмихват, много спят, бързо наддават, всички им се радват, майката и бащата се справят удивително лесно и тн и тн.....

Пожелавам на всички, искащи трето бебе да им са случи!
ПП Вери не приема ЛС за наше съжаление Simple Smile

# 587
Благодаря, ЗаСлон! Simple Smile

# 588
Вери, честито и от мен! Да е жив и здрав и много щастлив Simple Smile

# 589
  • на острова на мечтите
http://vkusnoikrasivo.com/image/thumb2/400/8994b76c2790a9a1ba3822f211068d45.jpg
Да, повечето содени питки не се месят, а са с гъстота на кекс или малко по-гъсти! На мен ми допада обаче ето този вариант!
Вери, честито!
Тия дни си закупих сладки американски картофи. Имат странен вкус. Поне отначало така ми се видя. Четох по нета, но в повечето случаи се използват за приготвяне на сладкиши, а аз искам да ги използвам за някое основно ястие. Накой има ли опит? Засега експериментирам. Добавих ги към сварена леща и ми харесаха, варих ги и ги полях със зехтин(този новият от нащите маслинови дръвчета, божествен вкус, говори ви човек, който не си пада по мазното)и розмарин, но съм съвсем начинаеща с този вид кореноплодно и ако някой има опит, Благодаря ако сподели  bouquet

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 18:34 от danilu

# 590
danilu ,

със сладък картоф + други зеленчуци правя крем супи. Правила съм и разни табулета; ризото с него и пак др. зеленчуци, но много рядко.
Вери, мила, (и тук),  много топли / виртуални/ прегръдки от мен. Браво браво браво! Здраве, благословение и щастие на всички ви
Hug    bouquet Hug

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 10:45 от take a smile

# 591
Много Ви благодаря още веднъж! Simple Smile

Данилу, със сладък картоф навремето захраних дъщеря ми. Ползвала съм го само в солени ястия. Предлагала съм го с други зеленчуци.

Най-лесното е задушени в йенски съд сладък и обикновен картоф, морков, лук, мазнина, черен пипер. Може и тиква, но сигурно ще стане прекалено сладко като за солено предложение. При сервиране: сол, лимон и магданоз; мазнина, ако е задушавано само с вода.
Върви му много кориандър от подправките. На тиквата също.

Ето тази рецепта ми попадна тия дни и я превеждах:
http://kblog.lunchboxbunch.com/2012/02/easy-sweet-potato-veggie-burgers-with.html

Тук още предложения:
http://www.eatingwell.com/recipes_menus/collections/healthy_sweet_potato_recipes
http://vegetarian.about.com/od/potatoesandsweetpotatoes/Potatoes … weet_Potatoes.htm

И също да вметна, че сладкият картоф не е ямс.

# 592
  • София
Момичета, зная, че не съм по темата, но исках да споделя това, защото много се разстроих и замислих.
http://tv7.bg/news/9505322.html
Ако прецените не го коментирайте и гледайте.

# 593
  • София
Ще споделите ли български блогове за вегетариански/вегански рецепти?  Praynig (Освен ванила китчън, него вече го следя)

Има ли вегетариански/вегански ресторант в София?  newsm78

Мигла, това не е никак нова информция за ваксините. Имаше и такава тема във форума, да не говорим колко информация има в мрежата.  Peace

# 594
  • на острова на мечтите
Мммммммммм, вече любимото ми авокадо! Аз го хапвам и на закуска, замества ми маслото,когато не съм си направила кокосово масло, поради липса на време!Но отначало не ми допадна. Както обичат да казват тук вкусът трябва да възпитава.
Вери, мерси! междувременно открих още за сладкия картоф, че добре измит може да се яде и суров. Пробвах. Не е неприятно! Малко непознат вкус, но овкусен по желание се ядва. Гледам да го смесвам с други познати зеленчуци, че иначе моят мъж започва сеиозно да се притеснява дали съм наред Joy Joy Joy
Относно ваксините, тук изтеглиха от пазара антигрипни ваксини за около 2 милиарда, дано не цитирам погрешно, първо една фармацевтична агенция-холандска, а след седмица и на още една този път тукашна. Какво ли не правят за да увеличат имането си големите фирми за лекарства. #Cussing out
Ще споделите ли български блогове за вегетариански/вегански рецепти?  Praynig (Освен ванила китчън, него вече го следя)

Има ли вегетариански/вегански ресторант в София?  newsm78

Мигла, това не е никак нова информция за ваксините. Имаше и такава тема във форума, да не говорим колко информация има в мрежата.  Peace
Кашмир, аз известно време бях в земя на заем, после открих, пак оттам  краси киноата, дано не бъркам името на въпросният създател на блог, но не  се актуализират често и затова съм тук, където намирам почти веднага каквото ме интересува.

# 595
  • София
danilu не е ли Живко Киноата. Че аз него познавам:)

# 596
  • София
Кашмир, на първа страница на темата ни има сайтовете/блогове
а в инетрнет има много инфо за вегетарианските ресторанти в София, вече доста на брой.
Само аз съм писала поне 10 пъти в тази тема със старателно изброяване на плюсове и минуси. Доста е досадно, но съм неуморна.
щото ресторантите покриват един сегмент хора, които иначе никога няма да пиремат че вегетарианската храна я бива.

най-новият е на малките 5кьошета до Граф Игнатиев

# 597
  • София
Да, да Кашмир знам, не е нищо ново, просто поредната информация, но мен пак ме разстръси.Бях писала и в темата за ваксините. Директорката на нашата градина има 3 деца. Тя е невероятен човек. Все така моето момченце продължава да ходи с желание  и вече знае 2 стихчета!Едно от нейните децата за съжаление също е сред пострадалите от ваксинация.
А за ресторантите не ви ли е малко страх сега по време на епидемията от хепатит А да се храните по обществени места?
Напоследък нямам време за ресторанти, а преди много обичах и затова все вкъщи готвя и се храним само с домашна храна и така съм отвикнала от хранене навън, че направо не знам дали ще одобря нещо външно.

# 598
  • София
 Hug Видях сайтовете, благодаря ти. Що се отнася до ресторантите, явно ще трябва да се поразровя по-назад в темите, когато имам време.  Peace

# 599
Вери, честито и от мене! Да сте живи и здрави всичките!

Мигла, да знаеш, не е било никаква случайност, по-скоро е случайност в кавички! За мене беше прекрасна среща! Hug

Кашмир, аз имам отлични впечатления от ресторанта на Слънце и Луна и от ресторант Кринг.
Междудругото, да ви кажа, Митко го кръщавахме тази събота в един прекрасен манастир и точно от Кринг поръчах погачата. Навсякъде другаде ме гледаха изумени, когато им кажа, че искам пълнозърнеста изцяло постна погача. А там ми я направиха и беше много, много вкусна, всички я харесаха. Отделно, поръчах пак от там три кексчета за почерпка след кръщенето. Казах на момчето да ги направи подобни на козунаците, които правеха за Великден - отново без никакви млечни и без захар. Слагат фруктоза. Не е идеалният вариант в никакъв случай, но за веднъж става. Момчето сложи и какао и станаха невероятни, всички много ги харесаха. Peace

Аз до този момент съм подслаждала вкъщи само и единствено с фурми, пасирани. С тях правя всичко. Освен онези бисквити с амарант:) Обаче ще пробвам тези дни да подслаждам със стевия. Видях изсушени листа стевия на прах и ще си взема. Ако някой има рецепта с това - да каже. Искам за сладки или сладкиш...знам, че вкусът е по-специфичен, но все пак:)

Общи условия

Активация на акаунт