С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 168
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Глупаво си постъпила. Не е трябвало да ги изхвърляш, а да ги запазиш за снаха си.  Mr. Green
Поне така можеше да обясниш на свекърва си, ако те пита що не ги носиш.  Laughing
Пу да му се не види. Хвана ме яд че не съм се сетила. Mr. Green

# 586
  • София
Мъжът ти вместо да беснее на теб, по-добре да се разбере с майка си! Не може вие двете да сте в странни отношения, а той да държи теб отговорна за всичко и да оневинява майка си. Той да се заеме с въпроса, син й е!

# 587
Мъжът ти вместо да беснее на теб, по-добре да се разбере с майка си! Не може вие двете да сте в странни отношения, а той да държи теб отговорна за всичко и да оневинява майка си. Той да се заеме с въпроса, син й е!
А кога и къде прочете , че за всичко обвинява мен и оневинява майка си? Винаги съм казвала тъкмо обратното - той е на моя страна и сам не понася глупостите на майка си. В конкретния случай беше бесен,че не съм й казала аз самата че не ги искам.

# 588
- той е на моя страна и сам не понася глупостите на майка си.

Това е много важно. Да успееш да го убедиш каква идиотка е майка му.

# 589
  • София
ако моят мъж ми се скара при подобна случка като описаната, ще му кажа той да се разправя с нея. Като е на твоя страна, защо ти се кара на теб? Ми, да отиде и да каже на майка си да не ти дава боклуци от миналия век!

# 590

Да са ми живи и здрави родителите, аз си ги пазя както мога, но просто не е честно, не го разбирам. Какво е това разделение? Защо родителите на момичето са длъжни за всичко, а отсрещната страна е тежката, тази, с която трябва да се съобразяваш, да си длъжен - това е манталитет, балкански манталитет...

Още не съм изчела цялата тема, но и аз се чудя по този въпрос!Моята майка ни готви, гледа детето когато имам нужда(ако ще и в 3 през нощта да и се обадя), мине не мине и ни подарява по нещо то което имаме нужда, баба и дядо са на по 73 години и имат градина - пращат ни постоянно плодове, зеленчуци, месо и манджи.Угаждат ни за абсолютно всичко още преди да сме казали че го искаме.Имам чувството, че живеят за нас !!!Свекърите ......е не ....Няма такива хора ....Имам много примери но ще споделя само най-фрапиращите.Свекърва ми с която слава богу не поддържам връзка ни познава като - Оня(синът и), Оная(аз) и Онова(детето).Постоянно кълне синът си, че не и е помогнал, не и е дал пари и пр.Свекър откакто сме женени - 2 г. ни е дал едно агне и две прасета за общо 300 лева, тъй като му е трудно, нали е пенсионер и разбирате ли поиска пари от сина си.Всъщност прасето беше само едно и то глистиво  и кльощаво..... Нито един път не са звъняли да чуят как е внучка им.Винаги се обаждат когато има да се върши някаква работа....Не съм живяла с такива хора и не разбирам как някои могат да се раздават до край за децата си, а други да смучат от тях като пиявици ..И аз питам какъв е този нашия манталитет ?

Прочетох ти поста и се прекръстих и с двете ръце. Дано господ е милостив и ме опази от такава снаха, че най ме е страх сина да не ми доведе такова чудо. Ще трябва и града да сменям, не е достатъчно да не сме в едно жилище....... Sick Добре представи снахите тук, няма какво.....

# 591
  • където ми харесва

Да са ми живи и здрави родителите, аз си ги пазя както мога, но просто не е честно, не го разбирам. Какво е това разделение? Защо родителите на момичето са длъжни за всичко, а отсрещната страна е тежката, тази, с която трябва да се съобразяваш, да си длъжен - това е манталитет, балкански манталитет...

Още не съм изчела цялата тема, но и аз се чудя по този въпрос!Моята майка ни готви, гледа детето когато имам нужда(ако ще и в 3 през нощта да и се обадя), мине не мине и ни подарява по нещо то което имаме нужда, баба и дядо са на по 73 години и имат градина - пращат ни постоянно плодове, зеленчуци, месо и манджи.Угаждат ни за абсолютно всичко още преди да сме казали че го искаме.Имам чувството, че живеят за нас !!!Свекърите ......е не ....Няма такива хора ....Имам много примери но ще споделя само най-фрапиращите.Свекърва ми с която слава богу не поддържам връзка ни познава като - Оня(синът и), Оная(аз) и Онова(детето).Постоянно кълне синът си, че не и е помогнал, не и е дал пари и пр.Свекър откакто сме женени - 2 г. ни е дал едно агне и две прасета за общо 300 лева, тъй като му е трудно, нали е пенсионер и разбирате ли поиска пари от сина си.Всъщност прасето беше само едно и то глистиво  и кльощаво..... Нито един път не са звъняли да чуят как е внучка им.Винаги се обаждат когато има да се върши някаква работа....Не съм живяла с такива хора и не разбирам как някои могат да се раздават до край за децата си, а други да смучат от тях като пиявици ..И аз питам какъв е този нашия манталитет ?

Прочетох ти поста и се прекръстих и с двете ръце. Дано господ е милостив и ме опази от такава снаха, че най ме е страх сина да не ми доведе такова чудо. Ще трябва и града да сменям, не е достатъчно да не сме в едно жилище....... Sick Добре представи снахите тук, няма какво.....

Е, да пази Господ да не стигнеш до момента да наричаш сина си, жена му и детето им ОНИЯ!....
То, грозно е и едното, и другото.
Аз, честно казано, не схващам за какво се оплакват някои жени, че свекърите не звънели да питат как е внучето. Ще каже човек, че не може да спите, ако не се обадят да попитат и веднага стават те лоши. Не се били интересували. Ако го правят обаче-досадни били, нямали ви доверие, давали ви наклон...Ееее, няма угода. Досадно е точно толкова и въпросното мрънкане.
А за това глиставо прасе и двете агнета, нямам кво да кажа...ако оценявах по това моите свекъри, да кажа, че явно изобщо не ме обичат, защото не са ми подарили нито прасе, нито агне, даже и кокошка не са...

# 592
Това с прасетата и бурканите винаги ми е било смешно. Тази традиция още продължава ли и в наше време?  newsm78

# 593
Не е въпроса в прасетата а защо някои хора могат да дават безвъзмездно любовта си, а други държат децата им да им плащат за това и онова.Може  би примерите ми бяха неправилни, но общо взето отношенията ми с тях до там са стигали и това мога да споделя.Ето друг пример - майката на свекърва ми се разболяла и семейството искало да я прати в дом или да и наеме жена да я гледа не съм сигурна.... Тя се възпротивила и казала на децата си да и плащат на нея тя да е гледала.Какви семейни взаимоотношения са тези при които си плащаш.И има разлика от това да ти имат доверие и да не те притесняват и това да не се сещаш че имаш син и внуче.Не бих поискала от детето си пари да му свърша някаква работа или да му дам нещо и то да ми плати.

# 594
  • Mediterraneo
Това с прасетата и бурканите винаги ми е било смешно. Тази традиция още продължава ли и в наше време?  newsm78

Разбира се, че продължава- "кореняците софиянци" все мъкнат буркани от родните си места! Или се лъжа?!

# 595
Биляна, хора всякакви има, всякаквиииии. Една моя позната живее в наследствен апартамент със съпруга си и плащат наем на свекървата и на брата на мъжа и, че живеят там.И същевременно майката на двамата братя нон стоп ги изнудва за пари, уникална е ....
И на мен в началото ми беше трудно да го проумея, но това е. Не смятам да искам наем от брат ми затова, че живее в апартамента на родителите ни, ама явно не всички мислят така.

# 596
От "онова" поколение има хора, които бяха свикнали държавата да се грижи за тях. След като тя абдикира те продължават да търсят в кой да се пият и все реват, и се пари смятат, и все си мислят, че някой им е длъжен.

# 597
mama Tin това имах предвид но май останах неразбрана....

# 598
  • София
От цялата работа се налага изводът, че човек като се жени, трябва да гледа не само партньора, а и родата му, защото се жени и за нея.

# 599
Добре де защо толкова се хващате за това прасе... До тук са ми били допирните точки с тези хора и толкова.Не искам никой да ми дава или помага.Никой не е длъжен ! Но в нормалните семейства обикновено хората мислят един за друг.Може да звучи селско и тъпо но моето семейство е дошло от село и това изобщо не ме притеснява.Гордея се с тях, защото са много по-интелигентни и свестни хора от доста високо образовани индивиди, които познавам.При нас тези селски и примитивни според вас неща са израз на любов и загриженост.Всеки помага с каквото може и го прави безкористно, без да натяква или да иска в замяна нещо.Но явно не всички семейства са такива.

Общи условия

Активация на акаунт