С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 168
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Еми то и аз за отношения говоря. За мен е унизително подобно отношение, аз никога не си го позволявам. Когато сме били млади, с малки заплати, съм купувала цвете, а не съм го късала от кварталната градинка примерно.
А като става дума за запаси - на Коледа получих една чанта сигурно от преди 20г, уникално старомодна и грозна, ама как да я хвърля, освен да и я подаря обратно след десетина години, когато поради склерозата ще е забравила че е нейна Mr. Green

# 571
Еми то и аз за отношения говоря. За мен е унизително подобно отношение, аз никога не си го позволявам. Когато сме били млади, с малки заплати, съм купувала цвете, а не съм го късала от кварталната градинка примерно.
А като става дума за запаси - на Коледа получих една чанта сигурно от преди 20г, уникално старомодна и грозна, ама как да я хвърля, освен да и я подаря обратно след десетина години, когато поради склерозата ще е забравила че е нейна Mr. Green

Я, виж ще се научиш  Laughing

Аз мисля да нарамя тая дето ми е изпратила и да й се появя с нея и без това мъжът ми ще прекара отпуската си у тях да им  прави ремонта. Ще се н...ре от кеф и ще има да повтаря, че тя ми я е подарила, ама малко да се посмея, ей така за емоцията.  Joy

# 572
Аз да се допълня. Моята редовно като идва у нас ,ми гледа шкафовете какви подправки имам. И еди път ми вика: ми ти нямаш сминдух, с какво ще направим сега яденето. Ми викам с нещо друго, кавото има. И тя хоп на магазина за сминдух, ама не намерила. И ми купила такива подправки, каквито ползва тя, някакви смесени.  И се ядосва, че нямало на магазина и затова купила тия, ама и те ставали.
Последно като идва ми купи и от нейните салфетки, аз имах, но други. Почти цял пакет. И вика виж тези са много хубави, аз само такива купувам. Моя като ги видя и й вика: Да, вика най-хубавите. Като си избършеш мазните пръсти и ти полепват по тях. И тя мълчи, нищо не му вика. Ако бях аз, щеше да ми се изрепчи нещо, ама на мъжа ми не смее нищо да каже

# 573
Сега като се замисля  newsm78 може и за великденското си осиране да замазва? Тя още тогава се усети и искаше да ми пробутва архиви.

# 574
  • София
хаха момичета чета ви със сълзи на очи от смях:)
мойта ми подари 5 парцала ,които още миришеха на дрехи втора употреба.
изхвърлих ги!
не съм против секънд хенда, но поне аз да си ги изровя:)
Най-любимото ми е като намери някоя стара манджа в хладилника да я сготви отново с нещо друго и си трае ама аз вече я хванах. Забраних да дава на детето ми подобни помии. ужасна ей:(

# 575
Стари манджи при нея няма. Тя готви само по празници. За това се учудех, че и за ядене е изпратила.  newsm78
Питала кога ще излизам и аз отпуска- да не ми е намерила и на мен работа?  Thinking

# 576

Да са ми живи и здрави родителите, аз си ги пазя както мога, но просто не е честно, не го разбирам. Какво е това разделение? Защо родителите на момичето са длъжни за всичко, а отсрещната страна е тежката, тази, с която трябва да се съобразяваш, да си длъжен - това е манталитет, балкански манталитет...

Още не съм изчела цялата тема, но и аз се чудя по този въпрос!Моята майка ни готви, гледа детето когато имам нужда(ако ще и в 3 през нощта да и се обадя), мине не мине и ни подарява по нещо то което имаме нужда, баба и дядо са на по 73 години и имат градина - пращат ни постоянно плодове, зеленчуци, месо и манджи.Угаждат ни за абсолютно всичко още преди да сме казали че го искаме.Имам чувството, че живеят за нас !!!Свекърите ......е не ....Няма такива хора ....Имам много примери но ще споделя само най-фрапиращите.Свекърва ми с която слава богу не поддържам връзка ни познава като - Оня(синът и), Оная(аз) и Онова(детето).Постоянно кълне синът си, че не и е помогнал, не и е дал пари и пр.Свекър откакто сме женени - 2 г. ни е дал едно агне и две прасета за общо 300 лева, тъй като му е трудно, нали е пенсионер и разбирате ли поиска пари от сина си.Всъщност прасето беше само едно и то глистиво  и кльощаво..... Нито един път не са звъняли да чуят как е внучка им.Винаги се обаждат когато има да се върши някаква работа....Не съм живяла с такива хора и не разбирам как някои могат да се раздават до край за децата си, а други да смучат от тях като пиявици ..И аз питам какъв е този нашия манталитет ?

# 577
При мен отдавна мина този шоков период на задаване на тези въпроси. Просто в един момент приех, че хората са различни и на този свят има и такива, които мислят само за себе си и се поставят над всичко. В един момент си отговорих на всички въпроси- няма как да е иначе, след като тя самата е носена до едно време от нейните родите. Децата й са гледани от баби и дядовци, след това като са пораснали тя е прехвърлила ангажиментите си върху тях. И дори по същата логика, понякога тя на мен ми дава съвети да не върша неща, които мъжът ми (сина й) можел да свърши. Хора, които винаги се опитват да манипулират останалите с цел да извлекат ползи за себе си.

А, бе все ми говори в минало време. Тя на времето, колко работна била, тя на времето колко мн се била жертвала, тя на времето какъв зор видяла. Е, как така до един момент ще си работен и всеотдаен и изведнъж прав, здрав човек ще легнеш и ще кажеш- вече ме мързи? И моите баби са над 80 г. но за 1 ден не са спрели да работят.

# 578
Момичета, не ме разбирайте погрешно, сигурна съм, че сте прави, но кантарът кой какво е дал и разпределянето на уважението и любовта, според тези мерки и теглилки, ми се вижда много водещо, в отношенията ви с родителите.
Не ви съдя, знам какво е да се държат лошо с теб без причина, просто от злоба, но наистина - прасета, буркани...Гротескно е..

А относно нашия манталитет - аз бих попитала, как пък децата не се научиха, че след известен период от живота си, особено когато си имат семейство, би трябвало да спрат да очакват мама и тате да правят всичко за тях. ако го правят, ок, ама ако не искат или не могат, това значи ли, че спирате да ги обичате?!
Наистина, не ми се сърдете, но последните постове са само от такива мнения, чак ми стана  Sick

# 579
Прасетата и бурканите са израз на любов колкото и смешно да звучи.ти живееш на село това ти е заниманието, това е всичко което имаш и се сещаш че имаш деца и се чудиш как да им помогнеш като имаш само тези неща.Нямаш пари, нямаш физическа възможност да си постоянно до тях, но мисълта че си дал единственото нещо което имаш на тях те сгрява.Това си мислят старите хора, това имат и с това покозват любовта си .смешно е да но е показателно.Не съм за два буркана и едно прасе.Родителите ми звънят по няколко пъти в деня за да чуят как е детето, дали плаче, дали се е хранило, дали като се е нахранило е акало и пр....Докато родителите на мъжа ми не се сещат да попитат как е.Има много примери извън материалното за тези ни взаимоотношения, но по простичките неща може да се познае човека насреща.това че мислиш дали зрялото ти, работещо, оправящо се само дете се е хранило днес значи че все още мислиш за него по онзи мил, любящ начин като към малко детенце и му даваш същата тази любов.Не ме интересува съседката дали е обядвала, не ходя да и нося манджи и не я радвам с любими ястия нали ? Правя го за любимите си хора.и моите любими хора така ми показват че съм важна за тях.А за прасетата .... мисълта ми беше - в кой нормален свят трябва да плащаш на родителя си?Да му помогнеш да, да му дадеш пари да , но да му платиш ... ? Това за мен е извратено

# 580
  • София
... В един момент си отговорих на всички въпроси- няма как да е иначе, след като тя самата е носена до едно време от нейните родите. Децата й са гледани от баби и дядовци, след това като са пораснали тя е прехвърлила ангажиментите си върху тях. ...

Точно! Ха сега препрочети пак постовете на потребителката с прасетата и бурканите.  Mr. Green

# 581
Родителите ми звънят по няколко пъти в деня за да чуят как е детето, дали плаче, дали се е хранило, дали като се е нахранило е акало и пр....Докато родителите на мъжа ми не се сещат да попитат как е.

Пази боже пък да беше обратното. Представям си, ако свекърва ти звънеше по няколко пъти на ден да те пита дали детенцето е папкало и акало, как щеше да опищиш света, че те контролира и подценява способностите ти като майка. И че ти се меси в живота.
Защо не пробваш да го погледнеш от другата страна? Хората са ви гласували доверие, че можете да се справите сами с живота си и не изпитват нужда да ви контролират непрекъснато?
Но то си е ясно, когато някой те дразни и си решил да издребняваш, и да се ровиш във всяко негово действие или липсата на такова, заекът все ще е без шапка.
Любов в буркани, боже!

# 582
Свекър откакто сме женени - 2 г. ни е дал едно агне и две прасета за общо 300 лева, тъй като му е трудно, нали е пенсионер и разбирате ли поиска пари от сина си.Всъщност прасето беше само едно и то глистиво  и кльощаво.....

ЖДНБ.
Ама сега, едно ли беше прасето или две? И по колко тежаха? Повечко сланина или месо, или прошарено. Щото ако е прасе-сукалче, има няма 10 кила, ама ако е някоя 200кг свиня.

# 583
Моята преди две години ми подари дрехите си от времето когато е била на моите години. Благодарих учтиво макар и ококорено и ги изхвърлихме в първия контейнер по път. Мжът ми беше бесен че съм ги приела. Трябвало да я отрежа веднага. Ама на. Аз не можах да я обидя. Laughing

# 584
Глупаво си постъпила. Не е трябвало да ги изхвърляш, а да ги запазиш за снаха си.  Mr. Green
Поне така можеше да обясниш на свекърва си, ако те пита що не ги носиш.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт