С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 837
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Виж сега нека си харчат както намерят за добре пенсиите, те са си ги изработили в годините назад, докато не те закачат ти да им покриваш сметките пък те да си ходят с парите по екскурзии, няма проблеми, но мен ми избиха чевиите когато нашата тегли заем за да отиде на море с внучките си барабар, та даже и майка им заведе с нея, и после ни ревна на нас че 30-и кусур годишният и хладилник се развалил, като очакваше, че ние ще хукнем да и купим такъв.
Не само че не и купихме хладилник, ами мъжът ми я насоли едно хубаво, на всичкото отгоре, бившата вече етърва си позволи да коментира пред мен че не било честно така щото тоя хладилник щял да остане за нас след това, мале като ми кипнаха нервите и пред всички като рекох" елате и товарете хладилника,обаче за него връзвате и свекървата и повече да не съм ви видяла наоколо, много е готино да ползваш свекърва си на повикване и като ти докривее от нея да я насметеш и тя да подвие опашка и да се прибере при други си син докато на вас пак не ви потрябва да ви гледа децата" никой не очакваше такава реакция от моя страна и всички бяха лекинко Twisted Evilшокирани, но от тогава много си мереха приказките пред мен.

# 91
И аз това имам в предвид. Харчат на поразия и после идват на моята глава реват. Нашата в прав текст си иска вече да сме я издържали. А, от началото на годината до сега що пара е профукала. И аз си мислех, че не разполагат с кой знае колко, но в грешка съм била.

От както мъжа ми й каза, че като й е малка пенсията да си ходи на село, там ще й стига и в същото време ще е полезна, очите й станаха като на палачинки.  Не можа и гък да каже. Обикновено когато я затапим това е реакцията- ококорва се и млъква. След това обаче се започва с ежедневен тормоз по телефона и рев. Как вече не я обичаме, ама как тя толкова мн искала да се чуства полезна, ама като остареела нали сме щели да я гледаме, ама мн тежко й било на на нея. И това се върти 1 час едно и също. Добре, че и на свекър ми пу писна и й взе телефона с  безплатните минути и сега от 1 месец рахат.

И както така си рева оня ден мъжа отиде да им избира хладилник, че тя му се обадила, че ще купуват. Писах историята по-горе  Joy

Сега го чака да излезе в отпуска да ходи да й свали стартите тапети в хола и да й боядиса с латекс, че мн трудно видиш ли. Моите родители хич не ги разбрах кога направиха основен ремонт на цялата къща. С нищо не са ни занимавали.

# 92
Искам да ви питам вие познавате ли първите братовчеди на вашите мъже?
Нито аз, нито зет й сме ходили в нейното село, в което тя има къща с двор и земи. А, сме заедно над 10 години. Там живее сестра й, с която е смъртно скарана, че май по едно време се и съдиха, но и това беше дълбоко пазена тайна. Ако някога стане въпрос за тях се обяснява, че те не бивали и за това не може да ги познаваме. А, сестра й още преди 10 години е отишла жената на село и е започнала да гледа животни и двора. По сватбите никакви роднини от тяхна страна не бяха канени.

Иначе тя само си вре носа в моите роднини. Намерила някаква "приятелка" и само я информира с разни клюки- чичо ми, братовчетка ми, баба ми..... Аз нямам какво да крия. Мъжът ми познава цялата ми рода до 10 - то коляно и моята и тази на жената на брат ми. Но се замислям някой ден да се изтупуркаме в това село и да се представим  Joy

# 93
  • където ми харесва

Познавам всичките му първи братовчеди и братовчедки, че даже и две втори братовчедки му познавам Wink

Ама това със смъртните вражди между братя и сестри го има предимно при старото поколение. Ей, има такива, дето с радост ще се избият заради една нива/къща/двор/апартамент или дори за нещо по-дребно... newsm78

# 94
Не ги знам даже за какво са скарани. Според нея, сестра й е мързелива и за това  Joy

Което хич не ми се вързва като теория.

Когато им се роди първото внуче на дъщеря й,  8 ем месеца не отидоха да го видят, защото не било кръстено на тях. А, хората имаха желание да им кръстят, но те се направиха на важни и на края на никого не го именоваха. И моята свекърва, още не ми беше официално такава, ходеше по нейните думи "тайно" да си вижда внучето. И стоеше над креватчето му и нареждаше- "аз, баба идвам тайно от дядо ти, че той ако ме научи ще ми се кара много". Тя обича мн да се оправдава с мъжа си, че той вземал решенията и той командвал, което е пълна измислица. Тя така го изманипулирала през годините, че ако каже на бялото черно, мъжът й казва "щом жена ми е казала, че е черно, значи е черно".

И още тогава разбрах, че тези хора не биват и ще имам ядове с тях.

# 95
  • София
Как точно припадат тия свекърви нарочно? Не се заяждам, наистина ми е чудно.

# 96
  • До морето :)
Аз мога да ти отговоря за бабата на мъжът ми (майката на свекъра ми). Както седи и изведнъж й става лошо, подпира се някъде и започва да пъшка и охка. Мъжът ми - никаква реакция. "Спокойно, преструва се!" и след 15 минути вече бяга по пейките, да обсъди клюките. Аз не знам дали се преструва жената или не, но той й е внук и сигурно й знае номерата. Ама с нейните камъни по нейната глава  Laughing Искала да гушка малката - "Не може, нали ти става лошо, ще я изтървеш!"  hahaha
Просто търсят внимание и с "болестите" се мислят за много интересни. А тя е 80+ годишна жена, силно възмутена, че мъжът и къпе бебето, а аз поливам. Не можело така, аз като не съм можела, тя щяла да я къпе!  ooooh! "Не може, нали ти става лошо, ще я изтървеш!" 

Абе тези хора, защо пред мен нищо не казват, сигурно ги е страх.  Mr. Green Опявали на мъжът ми, че детето не било кръстено на никого. Не стига, че не било нито на свекъра или свекървата, ами и моите родители не съм уважавала, поне на тях  ooooh! И като ме ядосат много, казвам, че на мен съм си я кръстила, понеже ни са близки имената  Mr. Green Това не е вярна, ама да се дразнят и да има какво да обсъждат! А, ма ха! Те са си разпрали сигурно задника, когато съм си раждала детето, че да изказват мнение! То е мое и аз решавам!  Mr. Green И не само - на чужди хора пак така отговарям Simple Smile

Когато правихме кръщене на малката, не поканихме никого! Отидохме с кръстниците, кръстихме я, почерпихме се и се прибрахме! Как така самички, защо не са поканени! Е, някой пита ли дали имам пари да почерпя всички?!  newsm78

# 97

Другото, което се питам- тези пенсионери все реват, че пенсиите им малки, а се скъсват да ходят по екскурзии, че и в чужбина. Май стана така, че младите плащат грешни пари по кредити, а пенсионерите си харчат пенсиите и окото им не мига.
Твоите може ,моите за 8-9 години откакто ги познавам май само веднъж са ходили и то в БГ.

# 98
  • София
Лече, това не е припадане изобщо. Момичетата говорят за припадане и аз си ги представям жените в несвяст, паднали на земята. Аз не бих могла да симулирам припадък, а ще съм три пъти свекърва.

# 99
Лече, това не е припадане изобщо. Момичетата говорят за припадане и аз си ги представям жените в несвяст, паднали на земята. Аз не бих могла да симулирам припадък, а ще съм три пъти свекърва.

Крайно време е да започнеш тренировки!  Mr. Green

# 100

Ако почнат да падат по земята, има начини да се провери дали е истински припадът. Например, казваш, "Знам кой е любовникът ти!" или "Имам любовник", но второто е по-рисково, може свекървещицата да го вземе насериозно. Ако е с отворени очи- шамар. Ако е фалшиво, ще скокне.

Мен ме обвиниха, че само с поглед причинявам високо кръвно. Малко като по филмите на Стивън Кинг- поглеждам те и ти гръмва главата.

# 101
Да ти кажа, не знам от колко време в враждата между свекърва ти и сестра й, но и мъжът ти при добро желание, може да те запознае с родата. Говоря по принцип де, то всяко семейство си знае как седят нещата. Майка ми и леля ми също са скарани, но аз със братовчедите ми поддържам връзка, виждаме се и се познават с мъжът ми.  newsm78 Както и с леля ми се имам. Това са си дразги между тях, децата нямат нищо общо. Но пак казвам - при всеки е различно. Просто така разсъждавам. Аз се скарам със сестра ми, ще ми е ужасно мъчно за племенницата ми/племенника ми и ще искам да поддържам контакт с тях.

# 102
Днес майка ми беше на гости. Не беше идвала от месеци и днес се наканила. Ще трябва обаче да мине малко време, та да ми размине беса, преди да напиша нещо... #Cussing out

# 103
Това с припадането в нашия случай не е чак да е в несвяст. Припада, колкото да каже че й е станало лошо и била вдигнала кръвно. Мерим го, то ниско  Joy  Казахме, че нейната работа ще стане като с лъжливото овчарче и следващия път ако реши пак да прави представления няма изобщо да й обърнем внимание. И така в последните 6-7 години не е припадала  Joy

На нея проблема й основно е с дъщеря й и зет й, но той е само в нейната глава. Но за да подсили ефекта и пред нас играе театро. И мен ме дразни това, че се опитва да ни манипулира. И зет й и дъщеря й остават с впечатлението, че тя държи повече на нас. А, тя държи единствено и само на себе си. 

А, що се отнася до нейните роднини. Сестра й и братовчедите живеят в друг град на 100 км от нас. Тя и на децата си не дава те да общуват с леля си и братовчедите. Мъжът ми не се е виждал с тях може би от 20 години. Последно са били съвсем деца. Миналата година братовчед му намерил телефона и се обади човека и искаше да се видим. Мъжът ми обаче доста прибрано се държа. После спомена пред майка си за тел. разговор и че евентуално може да отскочим да ги видим и тя пак започна- те били хулигани, леля му не знам каква била. Да не сме се занимавали с тях. То, не че аз съм се затръшкала да ги виждам, ама малко нередно ми се вижда. А, нея как не я срам. Тя постоянно се интересува от моите роднини и ги познава всичките, а когато стане въпрос за нейните веднага отбива водите.

# 104
..

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 21:35 от Трещерица

Общи условия

Активация на акаунт