С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 742
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте момичета,

На мене ми е ясно, че всичко е субективно и всеки говори на базата на собствения си опит.

Струва ми се важно да си направим изводите и да знаем как да се държим ние когато един ден живот и здраве станем свекърви и тъщи.

Иска ми се също да не се настройвате срещу някой човек заради това което сте прочели, защото то естествено е моето субективно виждане на нещата.

Аз се опитах да разбера мъжа ми и да го оправдая, доколкото мога, може би успях до някъде, все пак затова сме заедно.
За свекърва ми също - мислех си тя е била притеснена, че детето е болно. Щях и да я оправдая, ако действието й беше плод на афект. Обаче то не беше....

Чао и хубав ден на всички!

# 361
Ето например моята свекърва с какво ме дразни. Всеки път като дойде у нас се започват едни проверки това защо е намаляло, онова защо не съм си купила/ последното беше сода бикарбонат !!!/, а върха на всичко е като остане да спи тука и сложим детето да спи. Гледа го в коя посока е заспало, в смисъл главата му да не е на запад, защото знаете кои спят вечно с главите на запад. Това абсолютно всеки път се случва. Даже един път ме беше карала да го обръщам и аз й казах, че няма да го направя защото детето вече спи и ще спи на която си посока иска. като беше по-малък и през лятото обръщах количката обратно, в смисъл да може да гледа напред, а не мен. И защо сега така го обръщаш, не знаеш ли кои ги бутат с краката напред. После ми каза, че за да  знам как да си гледам детето, трябвало да слушам нея и дъщеря, щото те били едва ли не като мерило за гледане на дете. Сега очакваме второ дете, и ми вика : Ауууу, ами ти като наближи раждането как ще се оправяш , в смисъл като ми порастне корема как съм щяла да тичам след детето и т.н. Ама да каже аз ще дойда да ти помогна, да го изведа, няма братко. добре че не живеят в града, че иначе щеше да ми виси на главата всеки ден.
Върха на всичко беше последния път, когато ме попита ка съм можела да имам чаени лъжички, а пък да нямам кафени. не знам как да я търпя всеки път като дойде, просто незнам има ли други такива като мойта, вярващи на някакви бабини девитини и тем подобни. newsm78

# 362
  • София
Това за спането го чувам за пръв път. Кои спят с главите на запад?  Thinking

# 363
Умрелите.

# 364
  • ...на безопасно
 Laughing Laughing LaughingЕ, не е истина....Последните постове ме разбиха просто....

# 365
  • Fort Worth, TX
Ето например моята свекърва с какво ме дразни. Всеки път като дойде у нас се започват едни проверки това защо е намаляло, онова защо не съм си купила/ последното беше сода бикарбонат !!!/, а върха на всичко е като остане да спи тука и сложим детето да спи. Гледа го в коя посока е заспало, в смисъл главата му да не е на запад, защото знаете кои спят вечно с главите на запад. Това абсолютно всеки път се случва. Даже един път ме беше карала да го обръщам и аз й казах, че няма да го направя защото детето вече спи и ще спи на която си посока иска. като беше по-малък и през лятото обръщах количката обратно, в смисъл да може да гледа напред, а не мен. И защо сега така го обръщаш, не знаеш ли кои ги бутат с краката напред. После ми каза, че за да  знам как да си гледам детето, трябвало да слушам нея и дъщеря, щото те били едва ли не като мерило за гледане на дете. Сега очакваме второ дете, и ми вика : Ауууу, ами ти като наближи раждането как ще се оправяш , в смисъл като ми порастне корема как съм щяла да тичам след детето и т.н. Ама да каже аз ще дойда да ти помогна, да го изведа, няма братко. добре че не живеят в града, че иначе щеше да ми виси на главата всеки ден.
Върха на всичко беше последния път, когато ме попита ка съм можела да имам чаени лъжички, а пък да нямам кафени. не знам как да я търпя всеки път като дойде, просто незнам има ли други такива като мойта, вярващи на някакви бабини девитини и тем подобни. newsm78
Големи бисери ръси твоята, но на теб хич не ти е до смях.Свиркай си и си повтаряй, че можеше и по-зле да е.

# 366
Големи бисери ръси твоята, но на теб хич не ти е до смях.Свиркай си и си повтаряй, че можеше и по-зле да е.

И все гледа детето с какво е облечено, да няма случайно някое петънце по дрешките, а не дай си боже ако не съм ги изгладила като хората.  Не знам колко по-зле може да е. А също и защо не съм готвела броколи на детето. Толкова били вкусни.

# 367
  • До морето :)
Ти пък, кажи й, че си готвила, ама не ги харесва детето.  hahaha Ей, такива досадници има......  ooooh!

# 368
Тя ще й каже така, но рискува да бъде обвинена, че не ги е сготвила както трябва и затова ен ги е харесало детето.
Броколите са ми много гадни  Sick

# 369
Тя ще й каже така, но рискува да бъде обвинена, че не ги е сготвила както трябва и затова ен ги е харесало детето.
Броколите са ми много гадни  Sick

Ама има ли по-голяма гадория от броколи аз не знам. веднъж бях купила пюре на хип броколи, горкото дете изяде една лъжица и почна да плаче и да плюе. И тя вика: ето ако му беше наготвила всичко щеше да си изяде,  пък ето сега гладно остана. Аз по принцип съм на мнение, че пюретата на децата трябва да се купуват, на по-късен етап вече може да им се варят картофи, моркови и др. /примерно към 8-9 месец/. Докато тя ми извади душата да му готвя, ама аз пък му купувах и се изпокарахме и не ми говореше. А викам голям праз, пък. И малкия като стана вече за супи и попара и тя му говори: Ето сега да видим майка ти откъде ще ти купи супичка и попара, като не се продават. Един вид ме мързи, да му готвя.

# 370
Я виж какъв готин аватар имаш.
Направи си го на голяма снимка и после на маска,като дойде на гости си го слагай. Mr. Green

# 371
яя, не съм виждала тук пюре от броколи на хип  newsm78 Както и да е, де, ама наистина са гадни, поне за мен, иначе детето не е претенциозно. Тя и ушите ми ще изяде да има как  Mr. Green

# 372
И моята внучка беше много злояда, докато й даваха готовите пюрета. Сега е на кухня,  яде всеки ден прясно приготвена храна и много й харесва. Което не оправдава откачалщините на свекърва ти. Малката много обича като  се вози   да гледа напред. Направо съм засегната, ама на - не съм й толкова интересна.  Laughing

# 373
И малкия като стана вече за супи и попара и тя му говори: Ето сега да видим майка ти откъде ще ти купи супичка и попара, като не се продават. Един вид ме мързи, да му готвя.

И ти какво?
За свекървата разбрахме какви ги реди, а ти как реагира?
Абе, момичета, защо позволявате да се отнасят с вас така? Не, не е виновна свекървата, че се е довлякла в дома ви да ви критикува за щяло и нещяло, виновни сте вие, че го позволявате. А два пъти по-виновни са онези муньовци, мъжете ви, които си траят и подвиват опашки.
Майки сте вече! И животът, и здравето на децата ви са във вашите ръце. Не на майките ви, на свекървите ви и на шуринайките на учинайките. Ваша и само ваша отговорност е как ще си гледате децата.
Критикуващите - вън. Съветите - избирателно. Това, което звучи разумно, се запаметява за в случай на нужда, независимо кой го е изрекъл. Другото се пуска край ушите. Никой не е роден научен, всеки има право на грешки. Но отхвърлянето на ценни съвети, само защото са отправени от омразната свекърва, е проява на глупост, меко казано. Интелигентният човек пресява информацията и запазва това, което ще му е от полза, независимо от източника. От злобата и играта на инати страдат само децата ви.
Е, и мъжете ви, ама на тях така им се пада. Заслужават си го.

# 374
  • Пловдив
Сийке, то не е до не критикуване. Не мога да променям поведението на 50+ годишни хора. Мен доста ме критикуват, майка ми повече от свекърва ми, ама аз не забелязвам. Тя си приказва, аз не я слушам. Тя доволна, че е изкритикувала и аз съм мълчала и слушала, аз съответно изобщо не съм чула за какво става дума. Мисля си за нещо друго и живота става по-лесен.

Общи условия

Активация на акаунт