Вече съм в 9-ти клас и хич не ми се влиза в час.

• 52 677
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
Добър ден!  Flutter

Аз май не съм влизала тая година, ама толкова лежерно го дава моя израстък, че няма какво да пиша.
И той - тая дата 20.06. сякаш не се отнася за него.
Иначе с почти никаквото учене, езика е овладян така да се каже Laughing Ако пък вземе и да учи, цена няма да има.

Сега ви намерих, като влязох да видя какви са емоциите в седмокласната тема, но такава каша, не съм виждала досега Crazy
Миналата година нямаше толкова масово неразбрали. Има ли някакви промени или им е трудно разбирането Rolling Eyes

Е, записах се вече, та ще споделям, ако има какво. Поне за изпита се надявам да се отчета Laughing
Чао  Hug

# 46
  • дълбоката провинция
За моето дете все още мисля, че е рано за такива експерименти и изобщо да се изживява като голям, което не означава, че не съм нащрек.

Против съм, против алкохола и против цигарите на всякаква възраст. Докато го издържам не бих позволила нито едното, нито друго, смятам, че има начин. На по-късен етап разчитам все още да имам авторитет и мнението ми да има своята тежест.

Говорим по въпросите, но не изнасям лекции, просто коментираме ситуации от филми, репортажи, житейски случки.

Скрит текст:
У дома не се пуши и не се употребява алкохол.

# 47
Привет Hug мноооооого отдавна не съм се включвала, но то няма и какво интересно да споделя освен ,че не му се учи на синчето. Peace
Може ли някой да даде идея от къде може де се свалят упражнения по АЕ във връзка с предстоящото ВО по АЕ на 20 юни.
Моят е правил класно по БЕЛ, но по МАТ го освободили понеже имал само шестици, така стана и първия срок. Честно на мен това никак не ми харесва, защото нищо не пречеше поне да го направи и двата срока независимо дали ще му счита оценката. Naughty

# 48
  • Варна
Привет Hug мноооооого отдавна не съм се включвала, но то няма и какво интересно да споделя освен ,че не му се учи на синчето. Peace
Може ли някой да даде идея от къде може де се свалят упражнения по АЕ във връзка с предстоящото ВО по АЕ на 20 юни.
Моят е правил класно по БЕЛ, но по МАТ го освободили понеже имал само шестици, така стана и първия срок. Честно на мен това никак не ми харесва, защото нищо не пречеше поне да го направи и двата срока независимо дали ще му счита оценката. Naughty

http://mon.bg/top_menu/general/assessment/8kl_languages/index.html ето тук има тестовете от миналите години. Само дето няма как да си направи слушането на текст и кой да му оцени съчинението.

# 49
  • София
http://mon.bg/top_menu/general/assessment/8kl_languages/index.html ето тук има тестовете от миналите години. Само дето няма как да си направи слушането на текст и кой да му оцени съчинението.

Ми, мама чете изразително... Wink

Такааа... по въпросите на Лени:

Знаете ли дали вашето дете пуши, употребява алкохол?
Да, разбира се, даже го имам на снимка с пура и голяяямо уиски!  Laughing

Против ли сте?
Смея ли да кажа, че не съм?!  Embarassed

Говорите ли за това в къщи?
Говорим, говорим, обсъждаме всичко - от качеството/цените на твърдия алкохол, през марките цигари, та до видовете дрога. Попълвам познанията си, така да се каже! Wink

Взимате ли мерки и какви?
И мерки, и теглилки, всичко взимаме!

И ... бягам бързо от темата, преди да се разхвърчат я камъни, я домати!

# 50
Благодаря  Hug

По въпросите на Лени:

Да, за съжаление скоро разбрах. Пуши, но съм му казала, че пари за цигари не давам Peace
Ако иска от джобните, които му даваме за седмицата да си купува и  ще стои гладен.
Пие бира от време на време по няколко глъдки.

Против ли сте?

Разбира се съм против, но и да забраня мисля не е решение. Моля се все пак да е само това. Говоря за това още колко е малък и има време за всичко Peace

Говорим, обяснявам друг е въпроса колко му влиза в главата.

Няколко пъти вече казвам, че ще му правя тестове и т.н.

# 51
На въпросите за цигарите и алкохола:

Не пуши. Вкъщи няма пушачи и веднага би се усетила миризмата. За алкохол - мисля, че по половин чаша-две бира, и то рядко. Не му е стихията. Опитвал е от чашата на баща си водка и уиски, не остана очарован.

Против ли сте?
Да, не само на тази възраст, а по принцип.

Най-често за опасността от наркотиците. Тя ми се струва най-непредвидима и ужасяваща.

Честно казано, не знам какви биха могли да бъдат. Внимавам за средата, в която е. Следя му изкъсо реакциите, поведението, маниерите, гледам да не ми личи, че го наблюдавам. Нямам представа обаче как ще реагирам, ако, не дай си боже, се върне вкъщи подпил. Дъщеря ми не ме е поставяла в тази ситуация, за радост.

# 52
  • София
Въпросите на Лени ме подсетиха да потърся и попрочета едно есе на тема тютюнопушене, което бях мернала, докато търсех нещо в стаята на момчетата. Само че осмокласникът веднага ми го дръпна и каза, че си е негово и не дава аз да му го чета. Питах, есе ли сте писали, той ви вика "Ми ние цяла година все тва правим". Shocked Не се беше постарал особено да го скрие, та сега лесно го намерих и на спокойствие видях, за какво иде реч. Wink Това ще да е било класното по БЕЛ. Mr. Green Темата е "Тютюнопушенето - безобиден навик или порок". Явно са обсъждали въпроса в училище. Peace Колкото до есето... Уж много есета пишат, а особен напредък от първото му есе в 5-ти клас не забелязвам. Embarassed (още ме е яд, че не запазих тогава тетрадката. Беше едно много кратичко есе на свободна тема, което започваше "Аз обичам математиката..."). Е, изреченията са малко по-дълги, но общо всето, трудно му е на дЕтето да се изразява с думи. Скоро се видях с учителя му по БЕЛ и му казах, че просто не смея да питам как е по неговия предмет, а той ми вика "Ми то пък не може по всичко да е добър". Crazy
Та предвид това, което е писал в есето, очевидно не пуши. Laughing

# 53
  • Sofia
 Да, аз пък днес разбрах, че макар и оформени по математика контролните продължават. Трябвало да е ясно кой какви пропуски има  Laughing.
 Относно въпросите, мога да кажа:

Почти съм сигурна , че не. По принцип не обича да пие , даже и шампанско на нова година. За цигарите съм сигурна, че баща му ще го хване веднага.

Против ли сте?
 На тази възраст - да! Когато започне да си изкарва парите няма как да го спра.

Да , постоянно и за всичко. За съжаление имаме близък, който злоупотребява с алкохол, та силно се надявам , че това , което са видяли като поведение ще им държи влага дълго време.

Освен разговори досега друго не съм правила.  Наистина вярвам, че съм успяла да го възпитам да преценява правилно нещата. Ако не съм - не знам сега какво бих могла да направя.
 mamamilk, едва ли това е класното , т.к. то още не е върнато поради заминаването на учителя . Нищо чудно и аз да не съм уведомена , но скоро ще разбера  Twisted Evil.
 Аз лично знам, че цяла година пишат есета и говорят за нещата от живота , но не съм прочела нито едно есе.

# 54
Като стана дума за класни по БЕЛ, нашите на класното имали избор от две теми: "Раздвоената душа на Рамадан в "Дервишово семе" и есе "Да преживееш катарзис" /"Песен за човека". Нашичкият, дето хич го няма в писането, избрал да пише есе, че Хайтов не му се харесвал.

# 55
  • Plovdiv
Ясмина, на дъщеря ми класното по математика е било уж само на задачи от втория срок. Уж, защото според дъщеря ми и съучениците и, последната от трите задачи е била от непредаден материал.

Ох, като чуя за класно от три задачи и изтръпвам. Една задача да объркаш - и ей ти я четворката.

Morrighan Joy

При Митко класното по МАТ беше от 4 задачи, нда.
А по Бел произведенията бяха също Дервишово семе и Песен за човека.  Simple Smile
Днес са правили нещо като подобие на ВО на 20-ти.  Леко е притеснен от слушането на текст.

А по въпросите на Лени. Не пуши, така си мислим, пък и не му личи. Надяваме се, че ще разпознаем пушача, защо ли сама на себе си не вярвам. Simple Smile Говори с леко отвращение за цигарите. И въпреки това, не съм сигурна, че след време няма да опита. В къщи сме непушачи.
Не употребява алкохол. Задаваше въпроси миналото лято, какъв е вкусът на бирата, на водката, на уискито. Баща му му предложи да опита, само да опита вкуса. Отпи глътка бира и приключи. Не му хареса, пак казвам догодина незнам какво ще бъде. Надявам се говореното да е намерило местенце, някъде там в тийнското му мозъче и когато трябва, да го възпре от прекаляване.
Всъщност, май повече сме говорили за наркотиците, отколкото за цигарите и алкохола. Все се надявам на разумната му преценка. Иска ми се да съм/сме го научили на това и това да го пази занапред.
Преди две години ни се наложи да обсъдим темата за самоубийството. Sad Дете на 18 години от входа ни, казвам дете, защото ни беше пред очите от 8 годишен, скочи от покрива на блока ни. Cry Синът ни и другите деца много често играеха с него, по-точно той ги забавляваше. Много ни беше трудно да му кажем, да обясним..
Мерки, какви мерки мога да взема - говоренето и примерът са моите мерки.

# 56
  • София
Да ви попитам, след като ми мина лигнята, какво се разбира под детето "пуши" и "употребява алкохол"? Защото аз знам, че детето ми не пуши, поне не в смисъла, който аз влагам в това (или поне си мисля, че ако беше така, аз като дърт як пушач, щях да съм го изловила), но знам също така, при това от самия него, че е опитвал, а също и че се е келешил няколко пъти в дружеска компания. Както и знам, че е изпил някоя и друга бира през живота си. Това брои ли се?
И другия ми въпрос - какво значи добра среда? Някои от приятелите на сина ми си имат своите инцидентни издънки по гореспоменатите параграфи, което не им пречи да бъдат прекрасни деца във всяко друго отношение...

# 57
  • Plovdiv
Morrighan , не знам дали е минала лигнята, обаче продължаваш да ме разсмиваш. Hug Laughing HugОх, имах нужда тези дни и само тези ли.. Laughing
Разбира се, че не се брои. Аз мисля, че все още им е рано да пушат и пият редовно, системно. Леле, ми те вчера се родиха. Joy Но догодина, следващата година, 9, 10 клас, аз лично съм опитвала и алкохол и цигари в 10-ти. А, щуротиите, които сме правили  Embarassed, и все пак радвам се, че знаех къде да спра и мисля, че затова трябва да благодаря на родителите си. Не са ми забранявали категорично и със скандали нищо, казваха - ти си голям човек вече, мисли.
И всички тези "издънки" не правят никого лош човек. Grinning

# 58
За средата имах предвид, че децата са свестни, задружни са и се забавляват. И заедно правят щуротии и издънки, което си е нормално. Аз се страхувам от дрогата повече, отколкото от алкохола и цигарите, взети заедно. Там свличането надолу е по-стремглаво, а и отстрани най-често се хващат доста късно. Затова имах предвид, че гледам да не попадне в такава среда и най-вече какво е неговото отношение към тая гадост. Защото попадне ли, зарибяването е много отиграно. Такива ужасни истории съм чувала,че ....

# 59
  • София
Иренка, за дрогата ... така е, на всички предполагам ни е най-големия ужас!

... А, щуротиите, които сме правили  Embarassed, и все пак радвам се, че знаех къде да спра и мисля, че затова трябва да благодаря на родителите си. Не са ми забранявали категорично и със скандали нищо, казваха - ти си голям човек вече, мисли.И всички тези "издънки" не правят никого лош човек. Grinning
А! Е те това е! Дай Боже на това да сме ги научили! Кофти само, че възрастовата граница на "порастването" се смъкна с някоя и друга година... "Акселерация", кво да ги правиш!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт