CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 21

• 58 078
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
Ама как да се занимаваш с ИТ, ако не ти идва отвътре. Иначе да, много са търсени, без работа не остават, ама са страшно малко вече.

А под бизнес администрация не знам какво влагате, аз съм завършила това, като имах 4 счетоводства, маркетинг под няколко форми, бизнес право, управления, ала бала, после ЧР специализация и т.н. И в момента вземам толкова пари, колкото едно ИТ с 3-5 години опит, който не е много специфичен профил.

Но е права ОК, никой сертификат не би ти бил излишен, защото все ще научиш нещо, и все ще ти се отдаде възможност да приложиш знанията си.

# 451
  • Sofia
Red Velvet, ако ти се изживяваш като такъв, както е видно, не означава че и други го правят, нали така?
И как ще го работиш счетоводството с една бизнес администрация? Че на мен ми е интересно.

Значи вземете прочетете малко преди да говорите. Плюс това аз казах,че после ще трябва още специализации. Сама по себе си НИКОЯ специалност не е достатъчна, и под това мога да се подпиша и с двете си ръце. Не се изживявам като велик специалист, никак даже.
Просто казвам в маркетинга няма много хляб. А бизнес администрацията, ако е в добър Уни дава насоки към всичко. Не говорим за Великотърновският свободен колеж по ветеринарна медицина примерно.

И как да няма работа за счетоводители, айде не говорите глупости. Това са едни от най-търсените специалисти в момента...

vaflichka, да, това е много добре наистина. Доста се търсят одитори и специалисти качество  Peace Не се бях сетила.

Да, така е, аз ако сега трябва да си избирам професия бих избрала одитор вероятно.

# 452
Аз пак същата ще избера, но одитор е ММ по някакво ISO. Има и доста приятели, никой не се оплаква.  Peace

# 453
извинявайте за отклонението от темата, но ако може някой да ми препоръча къде мога да отида на обучения за одитори, моля да ми изпрати на лични Praynig

# 454
  • Варна
Одитиране, контрол , сертифициране и обучение в областта на системи за управление, съгласно изискванията на стандартите ISO ,ВЪТРЕШНИ ОДИТИ НА СИСТЕМИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ - там сега се изкарват пари. Но с едно курсче май пак до никъде  newsm78  http://www.bgcert.com/обучителни-центрове

# 455
Хмм, говорите за вътрешен одитор, нали, не за дипломиран експерт-счетоводител или както там се казваше...за което има доста сериозни изисквания
За вътрешен одитор има доста курсове и курсчета, които издават и сертификати, и тези курсчета са по два дена...само това ли е достатъчно  newsm78  И какво е приложението им на практика в крайна сметка?

# 456
Eстера, благодаря за информацията. И мен това, което ме безпокои дали един изкаран курс за вътрешен одитор ще е достатъчен.

# 457
Ние говорим за одитори по качеството май  Thinking Поне аз това имам предвид.

# 458
  • Бургас
Момичета, не съм писала досега в темата, но и хвърлям по едно око. Бих искала, ако някой има мнение за тази фирма или наблюдения за тази позиция, да ми даде малко информация Praynig http://www.jobs.bg/f1497032
Чудя се дали да подам документи, засега ме спира това, че образованието ми не е икономическо Rolling Eyes
Лост, вътрешните одитори нямат нищо общо със счетоводството. Те са одитори само на системите за управление съгласно европейските стандарти и то на одити от първа страна. Одиторите, които работят в сертифициращите организации и извършват одит от трета страна, са водещи одитори. Обучението им е доста сериозно. Но все пак зависи и от фирмата, де.

# 459
Разбирам, значи освен одиторите , които одитират хм, най-грубо казано финансовите отчети на фирмите, има още вътрешни и водещи одитори- които се занимават със системи за управление, и одитори на качество...които са други?

# 460
  • Бургас
Одиторите по качество са одитори на системи за управление Peace Просто системите за управление са различни - за управление на качеството, на околната среда, на здравето и безопасността при работа и т.н. Зависи по кой стандарт е сертификацията. Аз ръководя интегрирана система за управление по трите стандарта, които съм посочила по-горе. Съответно съм и одитор по тези три стандарта, не само по качество Peace Но съм само вътрешен одитор, не съм водещ. Мога да одитирам само процесите в нашата фирма, не мога да правя одити от втора и трета страна.

# 461
  • Бургас
ИТ кадрите са търсени само в София. Тук при нас положението е плачевно - две софтуерни фирми, в едната от които работя и аз. Заплатите - рядко четирицифрени, само някои ги вземат и то ако има повече работа през месеца. Работа - почти няма вече, всичко се изнася към София.

# 462
Да разведря малко темата.
Утре съм на интервю в 12:30 ч. Бях си пуснала CV-то за офис организатор в MиБМ Експрес ООД- куриерски услуги. Някой, ако има повече инфо, нека да пише.  Hug

# 463
Goldie, благодаря ти Simple Smile

# 464
Искам да ви попитам какво правите ако прочетете негативни мнения за фирма,в която кандидатствате?Влияете ли се от тях? В понеделник ми се обадиха за интервю в организация,за която в бг работодател има доста лоши отзиви. Освен това ми казаха,че в уговорения час ще дойдат и другите кандидати.Подозрителна съм,когато на едно и също място,по едно и също време викат всички потенциални бъдещи служители. И се чудя дали да ходя...

Общи условия

Активация на акаунт