CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 21

• 58 100
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
Red Velvet, ако ти се изживяваш като такъв, както е видно, не означава че и други го правят, нали така?
И как ще го работиш счетоводството с една бизнес администрация? Че на мен ми е интересно.

То вече кой ли не стана счетоводител, само тези, които сме учили толкова години се оказва, че не ставаме за работата.

Ами така излиза, щом вече с бизнес администрация и какви ли не други глупости се става счетоводител.
А дори мисля, че тази специалност изобщо няма счетоводство в учебната програма, или поне не и в Свищов, където аз съм завършила.
Сигурно ги подготвят по някакъв по-интересен начин.

# 436
  • Sofia
За мен и трите специалности не вършат работа. По-добре ако имате вече бакалавърска степен, да си изберете технологии които се търсят в момента или са ви интересни и да се сертифицирате, поне сертификатите са международни т.е важат в цял свят, което не може да се каже за българското ни образование.
Vaflichka, благодаря ти за предложението, но в технологии и компютри не съм добра. Сега ще поровя в нета за сертифицирани курсове по мениджмънт и маркетинг.

Не е задължително да се сертифицирате в IT сектора, според мен една добра вузможност са ISO сертификатите ISO, HACCP и т.н и работата като одитор си е много добра.

# 437
Ееее прекалявате вече. Има счетоводство включено в специалността разбира се. И то не едно. Освен това на запад и само с курс може да се стане най-елементарното - оперативен счетоводител. Моите уважения, но за оперативен счетоводител не се изискват кой знае какви умения.

# 438
Red Velvet, ако ти се изживяваш като такъв, както е видно, не означава че и други го правят, нали така?
И как ще го работиш счетоводството с една бизнес администрация? Че на мен ми е интересно.

Значи вземете прочетете малко преди да говорите. Плюс това аз казах,че после ще трябва още специализации. Сама по себе си НИКОЯ специалност не е достатъчна, и под това мога да се подпиша и с двете си ръце. Не се изживявам като велик специалист, никак даже.
Просто казвам в маркетинга няма много хляб. А бизнес администрацията, ако е в добър Уни дава насоки към всичко. Не говорим за Великотърновският свободен колеж по ветеринарна медицина примерно.

И как да няма работа за счетоводители, айде не говорите глупости. Това са едни от най-търсените специалисти в момента...

vaflichka, да, това е много добре наистина. Доста се търсят одитори и специалисти качество  Peace Не се бях сетила.

# 439
Red Velvet, търсени са, но е препоръчително да си завършил счетоводство и контрол. Вече никой не иска пишман специалисти, завършили незнайно къде.
А в маркетинга, то само в БГ няма хляб...интересно какви хора си наемат тогава фирмите в маркетинговите отдели? По твоята логика, сигурно завършили ветеринарна медицина.

# 440
Стана ми интересно за тези сертифицирани курсове, моля някой ако е карал такива да даде повече информация!

# 441
За маркетинга - до някъде съм съгласна, че води до безработица, въпреки че доста фирми, особено, занимаващи се с търговия, започнаха да търсят маркетинг специалисти. Само че от този специалист, който обикновено е човекът-отдел, се очаква едва ли не да вдигне продажбите до небето и да минимализира разходите, и сайт да разработи, и рекламни кампании за без пари да може да прави, и същевременно да бъде продуктов и бранд мендижър, ако може и дизайнер да е, и връзки с медиите и печатниците да има. А за малките рекламни компании основното изискване е да си доведе клиенти, ако може големи и корпоративни. И понеже рядко някой току-що завършил (без значение бакалавър/магистратура) може да върши едновременно всички тези функции или да доведе Кока-кола или М-тел (примерно) за клиент, работата е малко кауза-пердута.

За МИО категорично не съм съгласна, че води до безработица - примери около мен имам доста, което разбира се не е представителна извадка. А за бизнес администрация за магистратура - по-скоро, не. Защото идеята на магистратурата е да даде по-тясна насоченост, докато бизнес администрация е  специалност "всичкология".

# 442
Една обява за Свиленградския край  Wink http://sakarnews.info/news.1455.Tarsiat_20_mitnichari_za_Svilengrad.html

# 443
Те фирмите съкращават маркетинг отделите, плюс това търговец и специалист маркетинг са две коренно различни неща.
Но стига спам. Аз предлагам residence да се занимава с обучения--там много хляб, много специалисти, много нещо.

# 444
Red Velvet, обучения без нужната подготовка как се водят? И съответните сертификати за това?

# 445
  • Перник
Просто исках да си сверя часовника как вървят тези услуги и в други градове. )

Бих могла да ти дам информация за разработване и управление на проекти как вървят цените, или по-скоро колко получават консултантите. От обученията съм се поотдалечила напоследък.

# 446

Митничари отдавна са намерени...

# 447
Благодаря ви за мненията, а аз ще продължавам обмислям дали да са курсове или магистратура. Омръзна ми от моето колебание, но като не намирам работа съвсем откачам  Blush

# 448
Момичета, нещо спорите без да има хужда - безспорна истина е, че медицина, технически кадри /с езици обаче/ и ИТ специалисти не стоят гладни в момента. Никаква бизнес администрация, пък каквато и допълнителна квалификация /за икономисти говоря/ да имате няма да ви стига за по-добро място освен ако не сте станали дипломирани одитори. Или може би ако сте завършили в чуждоземско и се връщате по една или друга причина в БГ и някоя компания ви наеме уж да приложите чуждите добри практики Wink. А за счетоводството не е достатъчно ВЕЧЕ един изкаран курс. Това го забравете! При такъв наплив от безработни с висше СК кой ще наеме само с курс /изключая мои-твои хора/.

# 449
Благодаря ви за мненията, а аз ще продължавам обмислям дали да са курсове или магистратура. Омръзна ми от моето колебание, но като не намирам работа съвсем откачам  Blush

Според мене  добро решение да учиш нещо - запълваш си времето със стойностни дела, градиш СВ и вдигаш цена, колкото и да е странно! Ако имаш език и пари опитай и в чужбина, има и дистанционни обучения. Не се колебай, на всеки сертификат ще му дойде времето на приложение и НИКОГА не е излишен!

Общи условия

Активация на акаунт