CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 21

• 58 055
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
  • София
момичета,

понеже вие често сте изправени пред избор: какво бихте избрали при условие, че заплащането е едно и също. Старата работа с добра перспектива и добре позната или нова работа с много по-голяма перспектива, но малко позната  Rolling Eyes
Понякога мнението на други хора помага, затова ви питам  Thinking

И аз се интересувам от това. Подозирам,че след месец ще трябва да избирам точно в подобна ситуация. Не мога да отговоря. Ами ако сбъркам?
този въпрос си задавам денонощно и нямам еднозначен отговор  Confused

Mirama, да, с времето ще свикно, но ако сбъркам  Rolling Eyes въпреки, че без риск.....

# 511
момичета,

понеже вие често сте изправени пред избор: какво бихте избрали при условие, че заплащането е едно и също. Старата работа с добра перспектива и добре позната или нова работа с много по-голяма перспектива, но малко позната  Rolling Eyes
Понякога мнението на други хора помага, затова ви питам  Thinking

И аз се интересувам от това. Подозирам,че след месец ще трябва да избирам точно в подобна ситуация. Не мога да отговоря. Ами ако сбъркам?
този въпрос си задавам денонощно и нямам еднозначен отговор  Confused

Mirama, да, с времето ще свикно, но ако сбъркам  Rolling Eyes въпреки, че без риск.....

Не знам, и аз сега се колебая, нищо,че не са минали всички интервюта. А после какво ще е....не ми се мисли. А може и да получа прозрение, на това разчитам. На някакъв знак....
Проблемът ми е,че в момента съм в конкурс, без да ми трябва работа. Тоест имам си, и не съм мислила активно да я сменям. Преди винаги е било--да, приемам, защото ми трябва работата.
Направо....

# 512
ИТ обяви за Бургас:

http://www.jobs.bg/front_job_search.php?first=1&str_regions= … amp;location[]=4&l_category[]=0&category[]=15&category[]=16&keyword=

За Варна:

http://www.jobs.bg/front_job_search.php?first=1&str_regions= … amp;location[]=3&l_category[]=0&category[]=15&category[]=16&keyword=

Извинявай, би ли пуснала активни линкове, защото това което си посочила излиза за София.

Ако имаш предвид тази позиция, защото тя се пуска за последните 7-8 месеца често IT Support Engineer (1st – 2nd Line), то това е което писах сервизен инженер в съпорт център с не добро заплащане. И за момента е работа по временен проект. Мои познати мъже са били канени на интевю и имам инфо за нея. Тя е и предимно за мъже.

Последна редакция: пн, 09 юли 2012, 13:02 от Анонимен

# 513
Ето, 15 обяви за Бургас (едната е обща)

29.06.12       Junior System Administrator (entry-level position)

Месторабота: Geneva      CERN European Organization for Nuclear Research    CERN European Organization for Nuclear Research
днес       PHP Developer

Бургас    Lidango.com / ДАНТЕК ООД    Lidango.com / ДАНТЕК ООД
днес       Сервизен инженер

Бургас    Рива ООД    Рива ООД
05.07.12       iPHONE DEVELOPERS FOR SOFIA AND/OR BURGAS

Бургас    Bulwork    Bulwork
05.07.12       .NET DEVELOPERS

05.07.12       Програмист

Бургас         Практикорп - България АД
03.07.12       SENIOR DELPHI DEVELOPER

03.07.12       Уеб дизайнер

Бургас         Хубу ООД
03.07.12       ЕКСПЕРТ, ПРОЕКТИРАНЕ И ПРОГРАМИРАНЕ

Бургас         ИНФРАСТРУКТУРА ТЕХНОЛОДЖИ СЕРВИСИЗ И ИНЖЕНЕРИНГ БЪЛГАРИЯ ЕООД
27.06.12       Сервизен специалист компютри и електроника

Бургас         УЕЙВ НЕТ ЕООД
21.06.12       PHP Game developer Бургас

Бургас    ЕЛЕКТРОНИК СЪРВИСИС ЕООД    ЕЛЕКТРОНИК СЪРВИСИС ЕООД
21.06.12       iPhone Developer Бургас

21.06.12       Java/Android Mobile Developer Бургас

20.06.12       PHP Developer

Бургас    СМАРТТЕХ ЕООД    СМАРТТЕХ ЕООД
13.06.12       Front-End developer

Бургас    Маркъп ЕООД    Маркъп ЕООД

# 514
  • София
Не знам, и аз сега се колебая, нищо,че не са минали всички интервюта. А после какво ще е....не ми се мисли. А може и да получа прозрение, на това разчитам. На някакъв знак....
Проблемът ми е,че в момента съм в конкурс, без да ми трябва работа. Тоест имам си, и не съм мислила активно да я сменям. Преди винаги е било--да, приемам, защото ми трябва работата.
Направо....

в абсолютно същата ситуация съм  Confused Изборът понякога е по-труден от липсата на избор  Rolling Eyes

# 515
Red Velvet, доколкото разбирам тебе те очакват няколко препитвания. Затова не го мисли толкова отрано това евентуално преместване. Сигурна съм, че по време на разговорите с работодателите ще почувстваш дали това е твоето място. Ти си достатъчно опитна и каквото и да избереш ще имаш успех.

Последна редакция: пн, 09 юли 2012, 12:32 от residence

# 516
Ето, 15 обяви за Бургас (едната е обща)

29.06.12       Junior System Administrator (entry-level position)

Месторабота: Geneva      CERN European Organization for Nuclear Research    CERN European Organization for Nuclear Research
днес       PHP Developer

Бургас    Lidango.com / ДАНТЕК ООД    Lidango.com / ДАНТЕК ООД
днес       Сервизен инженер

Бургас    Рива ООД    Рива ООД
05.07.12       iPHONE DEVELOPERS FOR SOFIA AND/OR BURGAS

05.07.12       .NET DEVELOPERS

05.07.12       Програмист

Бургас         Практикорп - България АД
03.07.12       SENIOR DELPHI DEVELOPER

03.07.12       Уеб дизайнер

Бургас         Хубу ООД
03.07.12       ЕКСПЕРТ, ПРОЕКТИРАНЕ И ПРОГРАМИРАНЕ

Бургас         ИНФРАСТРУКТУРА ТЕХНОЛОДЖИ СЕРВИСИЗ И ИНЖЕНЕРИНГ БЪЛГАРИЯ ЕООД
27.06.12       Сервизен специалист компютри и електроника

Бургас         УЕЙВ НЕТ ЕООД
21.06.12       PHP Game developer Бургас

21.06.12       iPhone Developer Бургас

21.06.12       Java/Android Mobile Developer Бургас

20.06.12       PHP Developer

Бургас    СМАРТТЕХ ЕООД    СМАРТТЕХ ЕООД
13.06.12       Front-End developer

Бургас    Маркъп ЕООД    Маркъп ЕООД

С изключение на позицииите, които са за програмисти за Bulwork,  ЕЛЕКТРОНИК СЪРВИСИС (за които са без значение географското разположение), без тази на Практикорп, защото там е смехотворна работа, предлагат им заплати от 500 лв. останалите са за местни фирмички, в които продаваш и ремонтираш жълти компютри за не повече от 300-400 лв - Рива, Уейв нет, че барабар с ИНФРАСТРУКТУРА ТЕХНОЛОДЖИ СЕРВИСИЗ И ИНЖЕНЕРИНГ БЪЛГАРИЯ ЕООД. Както каза ти- това изобщо не се брои за ИТ.

В Бургас всички фирми са ясни кои са от един бранш, познават се и се знаят условията дори и без обяви. На пръв поглед някой незапознат може да каже, че има предлагане, но ако си местен знаеш, че това са пълни глупости, които се въртят постоянно.

Последна редакция: пн, 09 юли 2012, 13:03 от Анонимен

# 517
Забравих да допълня, че аз лично се опарих от едно такова мое решение. Имах добра работа с шансове за развитие.   Глупостта ми беше, че започнах в малка фирма,  с уж много добро заплащане и много обещания. И все още не мога да си простя как можах да им повярвам. Та моят съвет е, ако работите в голяма фирма не я напускайте в името на големите обещания, които ви дават други неизвестни никому фирми.

# 518
Забравих да допълня, че аз лично се опарих от едно такова мое решение. Имах добра работа с шансове за развитие.   Глупостта ми беше, че започнах в малка фирма,  с уж много добро заплащане и много обещания. И все още не мога да си простя как можах да им повярвам. Та моят съвет е, ако работите в голяма фирма не я напускайте в името на големите обещания, които ви дават други неизвестни никому фирми.

Това винаги ми е първия критерий- да е голяма фирма. В регионални, малки фирмички, каквото и да обещават- НЕ. Те нямат потенциала да изпълнят обещанията си- нищо лично. Разбира се зависи и от бранша, но с това окрупняване на бизнеса вече важи за почти всички.

# 519
  • София

при мен и двете са добри фирми, но ме плаши неизвестността на новата работа, НО пък на старата работа перспективите ми са средно малки в сравнение с новата. С две думи се чудя да си седя ли тук при познатата работа и малки перспективи или да се хвърлям в дълбокото  Thinking

# 520
Toва си е сериозна дилема. Аз не знам какво бих направила. По- скоро и аз бих чакала знак на съдбата да реши този въпрос.

# 521
  • София
Toва си е сериозна дилема. Аз не знам какво бих направила. По- скоро и аз бих чакала знак на съдбата да реши този въпрос.

и чакам знак, но не идва  Rolling Eyes Имам още точно 1 месец, за да реша  Rolling Eyes

# 522

и чакам знак, но не идва  Rolling Eyes Имам още точно 1 месец, за да реша  Rolling Eyes

В такъв случай търся вътрешна информация от кухнята, за да съм сигурна, че няма подводни камъни и каква е микросредата във фирмата.

# 523
Аз дори, противно на всички мои убеждения, се зачетох в БГ Работодател   Mr. Green

Иначе новата е по-голяма....бе не знам. Аз съм почти убедена,че ще ми предложат. Не е само едно място, и се опитват да оберат добрите специалисти в бранша. Ама ми се струва,че нещо не ме разбраха колко точно са ми очакванията, на третото интервю ще бъда по-точна.

# 524
То като го чакаш този знак, наистина не идва- законите на Мърфи. Успех, момичета! Дано вземете правилно решение!

Общи условия

Активация на акаунт