CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 21

• 58 015
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Пратих CV по една обява от Джобс-а.  Simple Smile След около половин час са ми писали на мейла:
Hello;
-
We received your CV from JOB.BG
I want talk about job details. Please contact us via Skype.
Our Skype : ...

Ще трябва да си говорим ли, да се гледаме или?  Thinking Провеждали ли са Ви такова интервю?

Искаха CV на английски, явно и разговорът ще се проведе на английски.

аз съм имала такова интервю преди години, когато търсех работа. Беше на англ. ез, после ми дадоха задачка и време да я реша. След това им я изпратих по скайп. Камера не сме включвали.

# 556
  • Бургас
Благодаря за бързия отговор!   bouquet

Лошото е, че в момента тук не разполагам нито с микрофон, нито с камера...

# 557
  • София
Благодаря за бързия отговор!   bouquet

поне микрофон си набави, ако можеш. С писане ще е изнервящо и за двете страни или ги помоли да те потърсят по телефона.

# 558
Благодаря за бързия отговор!   bouquet

Напиши им това и си уговорете някакъв час, в който да може да се чуете

# 559
  • Бургас
  bouquet
Благодаря, момичета, за експресните включвания!

Ще се опитам да си набавя микрофон бързичко.  Peace
Наистина, писането в случая не е удачно.

# 560
Кой от вас е в сферата на ИТ- то?

# 561
Пратих CV по една обява от Джобс-а.  Simple Smile След около половин час са ми писали на мейла:
Hello;
-

Ще трябва да си говорим ли, да се гледаме или?  Thinking Провеждали ли са Ви такова интервю?

Няма абсолютно нищо нередно в Скайп интервюто. Аз най-вероятно ще имам такова следващата седмица. Малко неграмотен и-мейла....ама да кажем,че не са англичани. Трябва да си с микрофон и камера за по-удобно.

Вчера имаше много интересна статия за това как се е променило търсенето на работа през годините, ама са я свалили от Хюман Капитал, незнайно защо.

Искам да попитам колко пари би вземал един HTML специалист/Content writer във Варна....

# 562
 bouquet
Благодаря, момичета, за експресните включвания!

Ще се опитам да си набавя микрофон бързичко.  Peace
Наистина, писането в случая не е удачно.

Писането е наистина гадно, но пък имаш повечко време да реагираш на тежък въпрос. Правила съм го, но по желание на консултанта - за да останела следа  Whistling И второ интервю имах но без камера, замо звук. Скап-интервюто има предимства че можеш да си отвориш файлове Wink

# 563
Пратих CV по една обява от Джобс-а.  Simple Smile След около половин час са ми писали на мейла:
Hello;
-

Ще трябва да си говорим ли, да се гледаме или?  Thinking Провеждали ли са Ви такова интервю?

Няма абсолютно нищо нередно в Скайп интервюто. Аз най-вероятно ще имам такова следващата седмица. Малко неграмотен и-мейла....ама да кажем,че не са англичани. Трябва да си с микрофон и камера за по-удобно.

Вчера имаше много интересна статия за това как се е променило търсенето на работа през годините, ама са я свалили от Хюман Капитал, незнайно защо.

Искам да попитам колко пари би вземал един HTML специалист/Content writer във Варна....

Не повече от 2 000 лв и то ако е за сериозна компания, ако е бг и 1000, ако е местна и по-малко.

# 564
Мерси, и аз така си мислех. Сега имаме запитване от една аутсорсинг компания, която ми скача по главата,че във Варна винаги било по-евтино.

# 565
Мерси, и аз така си мислех. Сега имаме запитване от една аутсорсинг компания, която ми скача по главата,че във Варна винаги било по-евтино.

То проблема е, че във Варна и Бургас не се намират лесно кадри в областта на програмирането. За Бургас специално пък изобщо. За това висят едни и същи обяви и някой си мислят, че има голямо предлагане.

Един порочен кръг се върти тука- някой фирми се научиха, че трудно се намират кадри тук и за това не идват. Тези пък, които са с такива умения и професии заминават за София или за чужбина, защото не могат да си намерят работа тук. И има няколко местни фирмички, които са супер смешна работа като условия и заплащане, но някой младежи започват там, за да наберат стаж и след това духват. Това е конкретно за позициите на  програмистите. 

# 566
  • София

това е факт що се отнася до раб. ръка  Peace

# 567
Момичета, имам нужда от съвет. Вече от втора фирма ми се обаждат за интервю, което ще се проведе извън София. За едната позиция работата ще бъде в София, а другата ще бъде на място, във Варна. Кажете ми как да постъпя като аз съм от София? Не ми се дават излишни средства, а и време за да измина това разстояние и то още за първо интервю! От много време съм без работа и вече ми се реве като трябва да отказвам.
И само да добавя още един въпрос: в такъв случай мога ли да попитам какво ще е заплащането направо по телефона?

# 568
Момичета, имам нужда от съвет. Вече от втора фирма ми се обаждат за интервю, което ще се проведе извън София. За едната позиция работата ще бъде в София, а другата ще бъде на място, във Варна. Кажете ми как да постъпя като аз съм от София? Не ми се дават излишни средства, а и време за да измина това разстояние и то още за първо интервю! От много време съм без работа и вече ми се реве като трябва да отказвам.

Всяка сериозна фирма поема разходите по пътуването за интевюта извън населеното място. Аз съм ходила и са ми плащали билетите.
Редно е просто да попиташ дали ще ти поемат транспорта- няма нищо лошо в това. Разбира се поемат разхода срещу билети, за автомобил няма как да стане.  Ако се направят на ударени и ти кажат, че "нямат такава политика"- зарежи ги от сега  Peace

Аз лично мн мразя такива фирми, които не си правят труда да отидат на място, ами разиграват няколко човека и се получава супер тъпо, защото може да се засечете по пътя. За мен специално това не говори добре за фирмата и отношението й към служителите.

# 569
  • София

за работа в Сф, ще те интервюират във Варна?  Thinking Зависи за каква позиция и дали си струва прекосяването на БГ?

Общи условия

Активация на акаунт