CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 21

• 58 001
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив / София
fam, ти беше писала, че са се свързали с теб за тази позиция, за която и аз мислех да кандидатствам, нали Thinking Можеш ли да ми кажеш някакви подробности, все още умувам дали да пусна автобиография Blush След вчерашната среща нещо не ми се рискува, обаче все пак ме гложди Embarassed

Значи ние не сме разговаряли. Те ми бяха пратили ЛС в ЛинкдИн. Аз върнах, че не съм готова да се местя в Бургас.
Но ми стана любопитно и влязох в Джобс, за да прочета обявата.
По принцип отговарям на критериите, само не и на мястото на работа.

Пусни си автобиографията, пък каквото стане.

# 571
Голди, ако не е тайна може ли да кажеш за коя фирма беше позицията, на която ходи на интервю вчера?  Simple Smile

# 572
Преди малко се чух с  HR - ката. Каза, че няма да ми осигурят транспорт или да го платят. Оказа се, че и работата няма да е в София, а в Луковит  Crossing Arms
Казах, че ще си помисля до петък, но най-вероятно ще откажа. 

# 573
residence, то в Луковит освен хотела и завод Дипломат, друго не знам да работи. )
Но ако подобна голяма фирма се цигани за едни 7-8лв (сигурно е и по-евтин билета за влака до там), не бих им отишла на интервюто.

# 574
Mirama, позна - за хотела става въпрос. Ще им откажа, а ако намерят транспорт, да ми се обадят. Whistling

# 575
Mirama, позна - за хотела става въпрос. Ще им откажа, а ако намерят транспорт, да ми се обадят. Whistling

За там периодично пускат обяви. Или условията са много кофти и хората бягат, или не могат никого да си харесат. )

# 576
То е ясно значи защо не поемат транспорта и не идват на място- при толкова голямо текучество на кадри.....

# 577
Аз най-нахално попитах за заплащането, но не ми казаха. Явно и заплатата им не би могла да ме мотивира за да отида и затова я крият.

# 578
Аууу, сещам се сега за един мой случай около 2006г. Работех доста дълго в една фирма и общо взето бях доволна, но дойде моментът, в който започнах да се оглеждам нещо ново.
Отивам на интервю в една фирма, която за времето си имаше добро име. Ала- бала на интервюто- стандартните въпроси, по конспекта. Обаче на мене не ми харесаха и веднага взех решение за себе си, че повече няма да се занимавам с тях и ако се обадят ще им откажа второ интервю. Тия сладури звънят след седмица и ми казват- "ние искаме да ви наемем, елате в София да подпишете договора и да преминете през обучение"  newsm78
- Ще ми платите ли транспорта?
- Не.
- А, как така ще идвам да подписвам договор, след като не знам нито за какви пари говорим, нито при какви условия?
- Ами, не можем да ви кажем сега, като дойдете в София  Joy

Много нахални бяха.

# 579
- Ще ми платите ли транспорта?
- Не.
- А, как така ще идвам да подписвам договор, след като не знам нито за какви пари говорим, нито при какви условия?
- Ами, не можем да ви кажем сега, като дойдете в София  Joy

Много нахални бяха.
hahaha нахалстовото на някои работодатели продължава и през 2012г

# 580
Искаха да им давам обяснения защо им отказвам. Още на интервюто разбрах, че става въпрос за голяма глупост и е мн под моите критерии, не знам те как не разбраха. Щото им казах каква стартова заплата искам, а те предлагаха на половината на нея (но това го разбрах от другаде, а и факта, че криеха до последно) и искаха да ме прилъжат да отида в София, че да ме подлъжат и да ме омотат- взема пък се съглася.  Joy

Последна редакция: вт, 10 юли 2012, 18:51 от Анонимен

# 581
За интервютата по Скайп - при мен и двата пъти бяха с писане само.  Peace

# 582
  • Бургас
Голди, ако не е тайна може ли да кажеш за коя фирма беше позицията, на която ходи на интервю вчера?  Simple Smile
Не е тайна, или поне така мисля newsm78 Той  и господинът, който провеждаше интервюто, остана учуден, че не съм получила предварителна информация коя е фирмата Crazy За АКЗ става въпрос.
Фам, благодаря ти Hug Притеснява ме мен липсата на икономическо образование Blush

# 583
Интересно....аз винаги си говоря с кандидатите....ама може да пробвам и писане.

Това с неказването на заплатата не мога да го разбера....то трябва оферта да се изпрати принципно, да видиш нещата писмено и после да се пристъпи към договор.

# 584
Интересно....аз винаги си говоря с кандидатите....ама може да пробвам и писане.

Това с неказването на заплатата не мога да го разбера....то трябва оферта да се изпрати принципно, да видиш нещата писмено и после да се пристъпи към договор.

Ами, така е, но HR- ката им беше гола вода. Аз не знам вие как провеждате интервютата, но има някой фирми карат по едни и същи въпросник и преди години им бях научила въпросите наизуст. От рода на "Кои са ви силните страни? С какви постижения се гордеете? Какво бихте направили в конфликта ситуация?" и т.н. Идеше ми по едно време да им кажа, че тези стандартни въпроси вече всички ги знаят и просто е безсмислено да се води интервю по този начин. По-добре да се говори конкретно с кандидата и за позицията.

Общи условия

Активация на акаунт