Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 42 941
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
Много, много ти благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

Предлагам подобни списъци да поставите в началото на следващата тема, за да се намира лесно. Peace

# 496
  • София
Днес ще ходя в училището за да взема характеристиката на синчето ми. А тя за какво ми е? При записването ли ще ми трябва.

# 497
И аз се интересувам от резултатите по изобразително.Вчера звъннах в 1-во където беше изпита и от там ми казаха : "най- вероятно на сайта на РИО",но все още няма нищо.Моля, ако някой има информация да сподели.Благодаря предварително.

# 498
  • София по рождение
Мами, беше писано назад, но толкова бързо вървят темите, че ще ми отнеме часове да търся къде точно е написано, та да попитам:

Какви документи трябва да подготвим ние за записване, освен това, което ще дадат от училището?
Сещам се за мед. бележка от личен лекар, копие на акта за раждане може би...Има ли друго?

Питам, защото в училището на дъщеря ми ще им дават документите от училище на 15-ти. Не знам дали училището майка ще работи в събота и неделя, а в понеделник тя заминава за лагер. Та ще трябва да се запишем на 15-ти и всичко трябва да ни е готово, така че да грабнем документите и да идем да свършим работата.

Ето за кандидатстване:
След завършване на учебната година децата трябва да получат следните важни документи, които ще са нужни за кандидатстване:
1. Удостоверение за завършен 7 клас (на гърба му трябва да има печат на у-щето)
2. Служебна бележка от РИО с резултатите от положените изпити
3. Медицинско, ако кандидатства в професионална паралелка или гимназия

Документи, които трябва да се представят от кандидатите в училището-гнездо при подаване на заявлението:
•   Оригинал и копие на удостоверението за завършен VІІ клас.
•   Оригинал и копие от медицинско свидетелство ( само за кандидатстващите за специалности от професии).
•   служебната бележка за оценките от положените приемни изпити за сверяване на вписания входящ номер.
След сверяване, оригиналите се връщат.

Ето за записване в НОВОТО училище:

1. Удостоверение за завършен 7 клас - оригинал
2. Оригинал и копие от акта за раждане
3. Отпусно удостоверение от старото училище
4. Служебната бележка с резултатите от изпитите / направете си и копие, за всеки случай /
5. Медицинско удостоверение за здравословно състояние
6. здравен картон
7. Характеристика на ученика - раздава се от класния и трябва да е подписана от родител (нужна е чак при записването)

# 499
Днес ще ходя в училището за да взема характеристиката на синчето ми. А тя за какво ми е? При записването ли ще ми трябва.

Сега се обадих в училището да питам кога ще бъдат готови нашите удостоверения за завършен 7 клас, характеристика, и сл. бележка за допълнително положен изпит и дали трябва да подаваме молба за издаването им. Любезно ми обясниха, че ще ги дадат на децата когато станат готови.
Според Вас налага ли се да ходим ние в училищата?

# 500
Добро утро,

за протокола, резултатитена сина ми  в НПМГ : физика -5,60; математика -5,60.

Все още е на мнение, че иска да учи във Френската, а за СМГ с немски, явно няма да му стигне балът.

Успех на всички дечица. Следя и ви чета с интерес.

Хубав и успешен ден  bouquet

# 501
# 502
Благодаря за напътствията за НПМГ. Имаме 2-ка на изпита по Биология, надявам се това да и даде урок за напред, въпреки, че пак ми опонира и ми обяснява по телефона как разстенията не и били любима тема  #Crazy Иначе тя изобщо не се готви за изпита там, но аз нарочно я пуснах, за да види, че без учене не става! сега реве. Хич не ми е жал!

А тези служебни бележки от РИО с резултатите от къде се вземат - отучилище или от РИО?

# 503
  • Пловдив
Благодаря за напътствията за НПМГ. Имаме 2-ка на изпита по Биология, надявам се това да и даде урок за напред, въпреки, че пак ми опонира и ми обяснява по телефона как разстенията не и били любима тема  #Crazy Иначе тя изобщо не се готви за изпита там, но аз нарочно я пуснах, за да види, че без учене не става! сега реве. Хич не ми е жал!

А тези служебни бележки от РИО с резултатите от къде се вземат - отучилище или от РИО?

Бележките с резултатите от изпитите се получават от училището, където учи детето.

# 504
  • Пловдив
.

пловдивчани къде сте, никакви не  пишете напоследък, днес са ми донесли минимални и максимални балове , с които ще се влиза тази година във всички училища в Пловдив, не съм я погледнала ,защото са я оставили при майка ми, но нещо не ми се вярва това да е за 2012г, че кога са го направили,как са го пресметнали вече, нещо гнило ми се струва в цялата картинка. За информация това е било раздадено на децата от 7кл на уч-ще "Душо Хаджидеков", утре ще отида да си го взема и ще го погледна, ако някой се интересува да ми пише.
 Дайте и ние малко да обсъдим за езиковите гимназии , например коя мислите

Тука сме, тука, четем и пишем!
По отношение на това, което са го дали на детето ти - звучи ми като кьор фишек( ама че дума) - няма как да се знае такова нещо - никой не може да го прогнозира - има прекалено много неизвесни - най-вече как децата ще си подредят желанията - а и като гледам статистиката - направо   ooooh! ...
Абсолютно съм ЗА среща - кажете къде и кога  Hug

Относно гимназиите - имам преки наблюдения от английската и математическата - по-големите ми деца учат там. Като училища са добри, но в математическата учителския състав някак е по-стегнат и обучението по повечето от предметите е на доста високо ниво. В английската - въпреки че сина ми завърши с 6.00 мин год 10-ти клас, заради нехайни учители по Мат и БЕЛ - той смята че подготовката му по тези предмети е на доста ниско ниво. Английския го е научил на доста високо ниво, но за немския( втория език) нивото без допълнителни курсове не е високо. По същия начин са и тези, които са с първи език немски - научават добре и английски, ако положат допълнително усилия. За руската - само съм чувала, че била много хубава гимназия, а от сина ми, за френската( в неговия клас има дете, което се е преместило от френската), съм чувала че било голяма джунглга-каквото и да означава това. При нас хубавата новина от днес е 6-тица и по втория балообразуващ предмет. Според миналогодишните балове влизаме във всички паралелки на прословитата Търговска гимназия, но статистиките малко ме бяха стреснали. Все пак там няма квоти за момичета и момчета.  И аз си мисля, че елитната гимназия най-вече е за да създаде среда на детето, но за подготовката по отделните предмети - най-важно е отношението на учителите и детето.
Когато видиш това, което са дали от училище - кажи и на нас  newsm78

# 505
Следвайки указанията за кандидатстване в НТБГ и НФСГ е нужно да се извади медицинско от личния лекар, когато подаваме документите другата седмица.
Права ли съм или греша?
Моля, помагайте!

# 506
.

пловдивчани къде сте, никакви не  пишете напоследък, днес са ми донесли минимални и максимални балове , с които ще се влиза тази година във всички училища в Пловдив, не съм я погледнала ,защото са я оставили при майка ми, но нещо не ми се вярва това да е за 2012г, че кога са го направили,как са го пресметнали вече, нещо гнило ми се струва в цялата картинка. За информация това е било раздадено на децата от 7кл на уч-ще "Душо Хаджидеков", утре ще отида да си го взема и ще го погледна, ако някой се интересува да ми пише.
 Дайте и ние малко да обсъдим за езиковите гимназии , например коя мислите

Тука сме, тука, четем и пишем!
По отношение на това, което са го дали на детето ти - звучи ми като кьор фишек( ама че дума) - няма как да се знае такова нещо - никой не може да го прогнозира - има прекалено много неизвесни - най-вече как децата ще си подредят желанията - а и като гледам статистиката - направо   ooooh! ...
Абсолютно съм ЗА среща - кажете къде и кога  Hug

+мен Hug

# 507
Относно мненията за руската и френската се наслушах на какво ли не цяла година CrazyМненията ,които обаче надделяват за ФЕГ от всичко чуто от мен до момента е ,че там се учи много.Последно даже и една от учителките на дъщеря ми сподели подобни впечатления.Не знам , какво се има предвид под "джунгла"  Rolling Eyes?!Дано се включи някоя майка ,чиито дете е там или поне било , та да внесе повече яснота.Чувам ,че много деца влизат с ниски балове , но уви излизането за голяма част от тях се оказва мисия невъзможна впоследствие.Местят се и т . н. Ходатайстването за "познати" деца също било табу там.Като цяло така представено инфото на нас лично ни устройва и за това сме се насочили на там ,а и избора с френски в Пловдив е доста ограничен на другите места..Ще видим разбира се , а и бала на детето не е зле ,може и друго да решим,но за сега везните накланят за ФЕГ при нас.

# 508
За НТБГ и НФСГ задължително трябва медицинско. Ние също сме се насочили натам. Laughing

# 509
  • Пловдив
zlatina_ZZ - да знаеш колко и аз съм се замислила за ФЕГ... Хорариума на часовете по английски и френски е еднакъв за цялото обучение - ако е с първи език френски - първите год има повече френски, ако е с английски - първоначално учи английския повече. Познавам една учителка, която преподаваше там - ако се видя с нея тези дни - ще споделя нейното мнение - наистина съученика на сина ми не е мерило - явно не им е стигнал бала за английската в 7-ми клас и затова всичко, което са искали е да се доберат до английската. Това, което се чудя е колко е полезен френския като реализация. Както каза някой преди това с много повече хора по света може да се говори на английски... Дъщерята много искаше да учи китайски - доколкото разбрах в ПУ има преподавател вече по китайски. Така че - китайския го оставяме за друг път.

Общи условия

Активация на акаунт