Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 007
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
  • Попово

Ами недейте да траете.
Крайно време е да възпитаваме децата си в гражданска позиция.
Аз самата дори не исках да гледам работата на детето си.
Но след като тя настоя и с не обикаляхме по РИО МОМН се прибрахме и заедно започнахме да пишем до всички медии- за съжеление се отзоваха само Нова-въпреки водещите силни новини ни влючиха с един доста смислен и задълбочен репотаж.
Нека се включат повече родители и деца.
Не мога да се съглася с родители които казват " защо намесвате детето -пощадете го"-все пак то е на 14 години и са засегнати негови права.Трябва да покажем на децата си как да се борят срещу нарушаването на техните права защото те показаха отговорност дициплина и добра оганизация през тази учебна година и заслужават справедливо оценяване.
Моето дете написа възмутителен имейл до МОМН, относно оценките (за това се сетихме в първия момент, в яда си). Днес на РС няколко майки повдигнахме въпроса (останалите или не ги интересуваше, или въобще не осъзнаваха проблема)... В крайна сметка - няма отговор от МОМН (аз много и не очаквам, ама детето все проверява), а на РС казаха, че те нищо не знаели, и срещата не била за БЕЛ и МАТ, а за останалите предмети. В крайна сметка решихме в понеделник да се срещнем с директорката, ще чуем нея и после ще решим нататък. 

# 376
Да и веднага любезно ще ми отговорят и даже ще ми поискат мейла да ми изпратят въпросния текст.  Joy
Но наистина е възможно да няма такъв текст. За приема в четвърти клас по закон трябва да има наредба, одобрена от министъра. Такава никога не е имало, но МГ си приемат успешно деца сума ти години вече.

Е, принципно може да се попита в кой нормативен документ/подзаконов акт е регламентирано от кого точно се определя методиката за превръщането на точките в оценки. Те впрочем са длъжни да отговорят. Но може би е добре да се пита в юридическия им отдел, а не на телефона за справки, щото там знаят толкова, колкото чистачките в министерството. А най-добре е да се отиде лично и докато няма отговор на въпроса, да се вдига шум.  Mr. Green

# 377
  • Попово
Това с формулата, която е различна всяка година и става известна след като се проверят работите и се разберат точките, прилича на това да сключиш договор, но условията ще ти ги кажат след като подпишеш. Или пък да участваш в състезание без да знаеш правилата.

Именно.

# 378
Привет, мили мами!
След като от 3 дни следя какво пишете, реших и аз да се включа. Минах през  този ад преди 3 години. Сега дъщеря ми е в 73 СОУ (по нейно време направихме общ мейл със сортирана статистика и пр. Спомням си Znatok, че беше много полезна).
Синът ми сега се опържи по изпитите.
Позволих си да направя този post  за да поощря майките (аз съм в това число) на недотам добре представилите се ученици. Защото ако обобщим дискусиите до момента основните теми са две:
- СМГ с немски  (касае учениците с мах успех в София) ;
- проблем от преобразуването точки-оценка (касае учениците с мах успех)
Предлагам да поговорим и за нашите деца- онези, дето не са със 90-100 точки.
Мили мами на отличници,
Поздравявам ви за успехите на вашите деца, защото част от тях са и ваши!
Моля, не приемайте моето съобщение като упрек към вас. Но наистина мисля, че има и други мами, на не така успели като вашите деца, които просто не смеят да питат, пишат, коментират.
МАМИ на средно и слабоуспеваемите - да отворим нова тема?

# 379
Дали изобщо някой би преизчислил баловете, при това положение... или това ще е поредния шум.
Балове все още не са смятани!

Ние сме в същата категория, затова сме заинтересовани ако може да се направи нещо.

# 380
  • София
абсолютно си права, Йони, темата не може да е само за СМГ и преобразуването на 99 точки в оценка! Няма нужда да отваряте нова тема, тук си е темата за седмокласниците, а не всички деца са от късметлиите с максималните балове, но и при тях стоят въпросите за статистиката, избора на училище и др. неща.

# 381
Привет, мили мами!
След като от 3 дни следя какво пишете, реших и аз да се включа. Минах през  този ад преди 3 години. Сега дъщеря ми е в 73 СОУ (по нейно време направихме общ мейл със сортирана статистика и пр. Спомням си Znatok, че беше много полезна).
Позволих си да направя този post  за да поощря майките (аз съм в това число) на недотам добре представилите се ученици. Защото ако обобщим дискусиите до момента основните теми са две:
Мили мами на отличници,
Моля, не приемайте моето съобщение като упрек към вас. Но наистина мисля, че има и други мами, на не така успели като вашите деца, които просто не смеят да питат, пишат, коментират.

Няма неуспели деца:)
Те просто са добри в друга област и могат да си намерят училище, в което с удоволствие да изучават специалността. Има доста добри професионални гимнаии, които дават добра основа.

# 382
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Привет, мили мами!
Мили мами на отличници,

Сладурка  Hug Е, ние с 5-ците ... Седим и се дивим Simple Smile Ама е интересно нали? Вярно е, че всеки има свои си мечти, надежди, стремежи, копнежи ... На нас ни остава да целунем децата си и към всичко да добавим и надеждата Simple Smile Пък както казват: "всяко зло - за добро" ... Може точно в 5-ците и по-слабите оценки да е късмета на децата ни ... да срещнат голямата си любов в не елитното училище, да се сблъскат с несподелената пак там, да се научат от не елитните си преподаватели да се борят за справедливостта ... или пак там - да свалят "розовите очила" ... аз все още не мога да го направя Simple Smile

# 383
Е, ние с 5-ците ... Седим и се дивим Simple Smile Ама е интересно нали?
Ооо, много е интересно даже!  Grinning В седми клас имах четворка по алгебра ( при нас бяха разделени алгебра и геометрия), влязох в Априловската гимназия ( език), а познай къде ми е силната страна в момента ( не че не съм добра и по езиците, де  Mr. GreenJoy Joy Joy

# 384
  • Mladost
Сладурка  Hug Е, ние с 5-ците ... Седим и се дивим Smile Ама е интересно нали? Вярно е, че всеки има свои си мечти, надежди, стремежи, копнежи ... На нас ни остава да целунем децата си и към всичко да добавим и надеждата Smile Пък както казват: "всяко зло - за добро" ... Може точно в 5-ците и по-слабите оценки да е късмета на децата ни ... да срещнат голямата си любов в не елитното училище, да се сблъскат с несподелената пак там, да се научат от не елитните си преподаватели да се борят за справедливостта ... или пак там - да свалят "розовите очила" ... аз все още не мога да го направя Smile

Hug Hugточно така

# 385
  • Mladost
Сладурка  Hug Е, ние с 5-ците ... Седим и се дивим Smile Ама е интересно нали? Вярно е, че всеки има свои си мечти, надежди, стремежи, копнежи ... На нас ни остава да целунем децата си и към всичко да добавим и надеждата Smile Пък както казват: "всяко зло - за добро" ... Може точно в 5-ците и по-слабите оценки да е късмета на децата ни ... да срещнат голямата си любов в не елитното училище, да се сблъскат с несподелената пак там, да се научат от не елитните си преподаватели да се борят за справедливостта ... или пак там - да свалят "розовите очила" ... аз все още не мога да го направя Smile

Hug Hugточно така

# 386
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Дидева  Wink

Ей, мацки, нали остава срещата в неделя?

Аз си уредих таткото и каката да гледат дребната, и да се почувствам и аз Човек  hahaha А това повярвайте рядко се случва Simple Smile Никой не ще да я гледа ... много съм я разлигавила, много е "залепена" за мен ..., а сега пак съм на тема зъби ... Е ,ще я гледат Щот Ша спи през по-голямата част от времето  hahaha
Мен порастване на кътници, сАполи и ясли ме вълнуват ..., ама вие като сте рекли 7 клас, та 7 клас  Joy

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 22:09 от la vida loca

# 387
  • София
Жалко е, ако така се получава, че тук се говори само за определени училища и за отличници. Но зависи от всички това да се промени. Синът ми не е от категорията 90-100 точки, а от следващата, но и от по-следващата да беше, пак щях да се гордея с него, защото той изпълни това, което поисках от него - да се състезава със себе си, а не с другите, да положи всички възможни усилия и да даде най-доброто от себе си. Не за да влезе непременно в някое елитно училище, а за да докаже на себе си, че може. И той го направи - затова съм горд с него, а не с бележките му.

# 388
Към проблемите, които набеляза Yonioni, аз бих добавила и друг - липсата на възможност да се откроят най-добре подготвените деца с въпроси "висш пилотаж". Лесните тестове или тези, чиито критерии покриват голяма част от училищата в страната, не дават възможност за изява на децата с най-високи постижения. Може и да преекспонирам, но поне е сведена до минимум разликата им със средното ниво дотолкова, че може да се получи точно обратното - да останат с по-нисък бал и да бъдат изпреварени в надпреварата за най-добрите места. 

Логика в това няма, както и по отношение на формулата, която е неприложима за всички седмокласници. Няма пречка да се направи достатъчно обмислен тест, така че хем да покрива минума знания, хем да не кастрира най-умните деца.

# 389
Мен порастване на кътници, сАполи и ясли ме вълнуват ..., ама вие като сте рекли 7 клас, та 7 клас  Joy
Кат' гледам само един кандидат-студент ти липсва на цялата работа или един кандидат-първокласник за търсено училище.  Joy

Към проблемите, които набеляза Yonioni, аз бих добавила и друг - липсата на възможност да се откроят най-добре подготвените деца с въпроси "висш пилотаж".

То нали за целта някой от съставителите трябва да е наясно какво прави. Синът ми е в пети клас и по СИП математика са решавали някои от задачите от седмокласния тест.

Общи условия

Активация на акаунт