Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 42 849
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
За НТБГ и НФСГ задължително трябва медицинско. Ние също сме се насочили натам. Laughing
Благодаря ти много!

# 511
  • Sofia, Bulgaria
.

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 10:57 от kkondova

# 512
за подаване на документи за класиране ни трябват
- заявление, което ще ни дадат в гнездото  (има го на сайта на рио, аз смятам да напишем домашното на него с все кодове, пък ако трябва на място ще преписваме)
- удостоверение (оригинал и копиеа) за завършен седми клас
- слежебна бележка с оценките от изпитите за ВО и всички допълнителни изпити, на които се е явявало детето - за проверка на способностите, вътрешните изпити в нпмг и подобни
- медицинската )оригинал и копие) - за професионалните гимназии и паралелки с профил "изкуство"

Аспасия, на сайта на нпмг, секция прием 2012, вдясно в жълтото каре

Кодовете не се ли вписват от служителя, а и откъде можем да ги видим?

# 513
  • София
да, така пише на документа, ама аз може да си разпечатам едно копие със и едно без кодове, пък което си харесат. В най-лошия случай разпечатката ще ми е за сверка като попълват кодовете. Толкова се психясвам за тези документи да не пропусна или сбъркам нещо в цялата навалица, че гледам да измисля как да се подсигуря още от къщи.

# 514
zlatina_ZZ - Дъщерята много искаше да учи китайски - доколкото разбрах в ПУ има преподавател вече по китайски. Така че - китайския го оставяме за друг път.

Kитайска паралелка в София  вече има и в 138 СОУ. Незнам как ще тръгне...

http://www.138sou.com/

# 515
да, така пише на документа, ама аз може да си разпечатам едно копие със и едно без кодове, пък което си харесат. В най-лошия случай разпечатката ще ми е за сверка като попълват кодовете. Толкова се психясвам за тези документи да не пропусна или сбъркам нещо в цялата навалица, че гледам да измисля как да се подсигуря още от къщи.

Да, аз съм същия, но откъде ще вземеш кодовете?

# 516
zlatina_ZZ - да знаеш колко и аз съм се замислила за ФЕГ... . Познавам една учителка, която преподаваше там - ако се видя с нея тези дни - ще споделя нейното мнение -

Дано,хайде чакаме !! LaughingДано ,успееш да се добереш до повече информация! HugОтносно децата е ясно ,че са все различни милите.На едни ги помръзва повече от други , а някой са си природно надарени .Въпрос на ДНК , както се казва. GrinningЩе споделя само ,че аз имам две познати момчета ,които завършиха там преди година-две и са все от много добри семейства.В момента студенти -едното по медицина , другото мисля икономика.Имам и друго дете познато на моя позната (малко сложно стана Laughing)-пълен провал,наркотици и прочие.. Sad
А относно реализацията с езика ми се струва ,че не бива да се подценява.Например повече от половината завършващи медицина у нас избират Франция за специализация.Изобщо не знам защо ,но уви бяха ги изнесли тези данни ,даже процента беше над 60%.Знам ли ,какво да си мисля  Rolling Eyes,но моето не иска да чуе и за немски ,а пък английски ли само да учим дет'се казва..

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 10:58 от zlatina_ZZ

# 517
  • София

Снощи ги четох в червения справочник на Архимед. В гнездата също ще са изнесени. Чудя се дали да не отида първия ден в някое гнездо да сравня с тамошните кодове дали всичко е точно.

# 518

Снощи ги четох в червения справочник на Архимед. В гнездата също ще са изнесени. Чудя се дали да не отида първия ден в някое гнездо да сравня с тамошните кодове дали всичко е точно.

И каква ти е гаранцията, че са същите кодовете тази година - има толкова много нови паралелки, само за пример 73 СОУ миналата година са били 4, а сега са 5!

# 519
  • София
справочникът е за тази година, би трябвало да са точните. Аз така или иначе няма да пиша всички паралелки и училища, не е проблем да проверя само желаните, едва ли ще отнеме много време.

# 520
Ето ме и мен сред майките, с не толковa добре представили се деца.
Колкото и да го смятам този бал, по-висок не става – 32,856  Mr. Green
Няма да говоря за вълненията си, които се надявах да приключат в деня на последния изпит, а от тогава все давам отстрочка на душевния си мир и май-май ще се кротна след излизане на второто класиране. Първите 2 желания ще са двете немски гимназии, като за едната шансът е НУЛА, предвид минималните миналогодишни балове.
Сега всички чакаме статистиката, но моля да ме насочите какво да гледам в тази статистика?
РИО-Варна се объркаха и я пуснаха на сайта си за няколко часа, та аз я имам.
Но какво трябва да ми говори тя?
Ето я:
БЕЛ – момчето ми има 5,107. В статистиката пише, че в диапазона 5,00 – 6,00 има 904 деца
МАТ – момчето ми има 5,321. Ва статистиката пише, че в диапазона 5,25 – 6,00 има 438 деца
Какво конкретно ми казва това по-горе?
Опасявам се, че зная отговора, но все се надявам да съм в някаква грешка.

# 521
  • София
справочникът е за тази година, би трябвало да са точните.

Със справочника на  Архимед не бих рискувала. Моя приятелка си го купи, издадоха го доста преди МОМН да пусне утвърдения план-прием за 2012-2013.Твърди, че вътре бил този за миналата година. А това е недопустимо за мен, с оглед ежегодните изменения в броя, вида и профилирането на паралелките.Има резон  в казаното от Росито, какъв код ще напишеш примерно за петата паралелка на 73 СОУ, която не фигурира в приема от миналата година?

# 522

Щото в моя жълтия на Питагор ги няма (шегувам се), но май и аз ще направя като тебе. Не бих го сторил само допреди няколко дни, но грешката с 1 АЕГ направо ме покърти.

# 523
справочникът е за тази година, би трябвало да са точните. Аз така или иначе няма да пиша всички паралелки и училища, не е проблем да проверя само желаните, едва ли ще отнеме много време.

Kодовете на училищата, както и бройките съответно за момичета, момчета и без квоти би трябвало да бъдат публикувани в сайта на РИО (поне миналата година беше така). Може да си ги препишете и да ги сверите в училището - гнездо.
При попълването на заявлението ги сверявате както вие, така и служителката която ви приема заявлението.

# 524

То в справочника на Архимед има и списък с училищата-гнездата, ама не съвпадат с тазгодишните, нали? Нямам желание да споря, може кодовете да съвпаднат за повечето, защото надали се менят всяка година, но просто искам да предупредя, че няма гаранции за точна информация, когато се ползва този справочник, а пък най-гадното е, че в справочника няма и намек, че това, което са пуснали е от миналата година и може да е различно тази!

Щото в моя жълтия на Питагор ги няма (шегувам се), но май и аз ще направя като тебе. Не бих го сторил само допреди няколко дни, но грешката с 1 АЕГ направо ме покърти.

baigun, не разбирам защо обвиняваш справочниците в грешка, като РИО бяха обявили обявили приема в 1АЕГ като една възможност, а не като отделни паралелки и това с 4-те паралелки е помяна от онзи ден! Дори нямат дупе да обявят на сайта, че са направили промени! РИО трябва да се срамува, че прави промени без да ги обявява, а не справочниците! Със справочника на Архимед е същото - пускат миналогодишна информация със заглавие "Справочник за 2012", хайде да гледаме нещата както са!

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 11:12 от Росито_Rossito

Общи условия

Активация на акаунт