Интериорен стил по аматьорски 6

• 62 749
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Визибъл  Hug Добре заварила!

Изключително много, много ми харесва у вас  Heart Eyes Направо е уникално хубаво. Искам едно видео 360 градуса  Mr. Green Възхитена съм и от видяното и от разказа...  Heart Eyes

А под "как ще го боядисаш" имах предвид какъв цвят  Mr. Green Laughing

# 166
Да, Татитт, у нас е правена снимката.
"Шкафчето" как ще боядисам ли? ... От сърце и с боя BlushLaughing
Ще стои на точно това място. От дясната му страна има доста голяма врата, която е бледо розова (както и всички останали интериорни врати, общо 7 броя). Витрината е поставена пред комин, в ляво от нея се образува малка ниша, в която ще има ракла, отрупана с текстил. Възглавнички и къдрички домашно производство, които са ми следващата стъпка в съботно-неделните часове по ръчен труд. Пред раклата ще има трапезарна маса и столове. Все още не е ясно какви ще бъдат. В постоянни колебания съм. Сигурно е, че столовете, за които по-рано говорех няма да използваме. За столове имам два варианта - едните са тези, а другите са налични, наследствени от края на 1800. При вторите колебанието е продиктувано от това, че когато властта се сменя през 40те на години на семейството му е било само до поддръжка на столове. Краката са чупени, ковани, чупени и пак ковани... Някои от дърворезбите също са разрушени. Дървото е сухо, сухо... Състоянието им е толкова окаяно, че си мисля, че ако на тях седне някой по-тежък от сина ни (10кг) ще се скършат. Все пак са чинно прибрани в едно мазе и чакат присъдата си. ...
Излизайки от тази вметка продължавам, че кухнята се вижда идеално, в случай, че си витрината. Тя ще е бял лак с масивен плот, гърбът е от ситни бели плочки (8-9см) със светло сива фуга.
От тук и масата - много ми се искаше да бъде Лале, но като гледам докъде се докарахме доста още имам да мечтая за нея Rolling Eyes.
Синята част, която се вижда на снимката е вестибюл. Нишата в ляво е онази, заради която в миналата тема питах за плитките библиотеки. Библиотеката ще бъде готова, предполагам след седмица. Бяла е, съобразена е с дълбоката част, защото се оказа, че при височината изкривявания има и ако се съобразим с плитката ще загубим прекалееено много място. И въпреки това, някои от книгите пак ще стоят обърнати с лице напред. Диван няма да има отпред; взехме лежанка. Перфектна да полегне човек и да се отпусне с книжка в ръка... И някоя малка масичка, някой ден, за да сложиш на нея чашата си чай.
Само неразбрах къде са снимките ? Crossing Arms newsm78 Cry

# 167
# 168

На Eero Saarinen:

Визибъл, много интересен под. Кажи какъв е този паркет. Simple Smile Според мен скринът по-скоро трябва да остане така, но е тогава е трябвало цветът на стените да се съобрази в по-подходяща тоналност. Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 20:32 от Barbabeau

# 169
Visible омаЯ ме с тоя твоя дом! Аз също се впечатлих от пода. Да пускаш снимки често и редовно! А столовете занеси на някой много опитен дърводелец-реставратор. Има си техники за "съживяване", може и да стане. И...мажи, Мюлер...то се видя  Tired

Самурайчеее, мисла да си стиснем ръцете на твоята оферта - идвам при теб да готвим в синята кухня със синия миксер.... (ей, много искам тоз Китчън ейд бе  Crazy)

Peace Само се надявам под "да готвим" имаш предвид да наредим ейда на плота да си седи красиво и да поръчаме суши - бабата и дядото на един съученик на сина ми държат ресторант - мммм... Heart Eyes

# 170
Много благодаря за хубавите думи! Червя си се пред екрана, да призная Blush.
Шанти, Heart Eyes!
Татитт, добре съм се стреснала от въпроса ти Laughing. Hug Розова ще бъде витрината. Някаква бонбонена.
Видеото едва ли ще се случи, но правя хубави сладки и съм гостоприемна Flutter.
Барбабо, подът е дюшеме, цветът му е среден орех... мисля. Или тъмен. Със сигурност стана доста по-тъмен от очакваното, но на мен ми допадна. Честно казано, обаче, той не се вижда, това отгоре са мнооого прах и мръсотишки Embarassed.
Следващия път обещавам да изчистя Laughing.
Маркрит, Шшш е пуснала снимката. А масата Лале е тази, която е пуснала Барбабо. Толкова да я обичам! Ще ми я купи тате... Ама друг път Mr. Green. Laughing
Разглеждах разни маси, мислех си... Открих четири варианта, три от които заместители...
1, 2, 3, 4 Първата е най-близка до д'масата, но е най-малка; втората е малко по-голяма - с цели 5см в диаметър Laughing; третата като плот ми е ОК, но кракът й ми е малко... хм. А за последната ще трябва да се поровя, за да я открия - тази е просто за илюстрация. Ако някой има идея, мнение да сподели, нещо, ще го изслушам на драго сърце Grinning. Имам време до нея, предполагам около месец.

Да си кажа и аз за леглото без табла. Бих спала прекрасно на такова, стига да имам стена зад главата си. Приемам го като... да сложа бюро с гръб към врата. Създава ми усещане за несигурност и ме притеснява.
И с лека връзка ми се иска да попитам за една дума Blush. Сещате ли се онези текстилни неща, които някои закачат над леглата си вместо табли? Или по-скоро не вместо табли, ами на тяхно място. Нещо като гоблени, но не точно... Шити са, едни такива доста ретро. Имат ли си име? Ако изобщо някой ме разбра за какво говоря Crazy.

Самурайка,... Laughing.   remybussi
За столовете - ще опитаме.

# 171
  • София
Здрасти, ковьорче беше май  Rolling Eyes

# 172
Peace

Visible мииии аз бих ти предложила циклона на Исаму Ногучи, ама пак отива накъм "друг път" работата  Laughing Иначе тази е по-скъпа от #1, но се разтяга. За съжаление си мислех, че за тези пари барем е дървена и щях да ти предложа да разсееш с нея бояджийския си нагон  Laughing и да изшкуриш плота й, да го омаслиш като пода, а останалото да набонбончиш в розово, синьо или по желание....ааааама е МДФ  Tired Остава опцията с набонбончването, отпада омасления плот. Друг вариянт - търси се подобна букова, антик. Като гледам иейските цени - и по-евтино може да излезе и по-ефектно.

Айде помагайте сега малко и на мене деееее...Сайдинги  Tired Идея си нямам, вЕрвайте ми! (бе имам, ама както се сещате - скучна). Слагам малко снимки от квартала. Искам къщата да си пасва, не искам да изпъквам с оригиналност. Ето и каталога от 379та страница до 449та, не се пУашете. Комбинация от 2 или 3 модела. Харесала съм стр. 384, 424, 381.  Дограмата е сив алуминий.

# 173
И докато си гледам снимки се замислих за една своя особеност. Вижте например тази снимка - бихте ли спали добре на това легло? Аз лично осъзнах (чак виждайки я), че не бих могла да спя така "висящо в пространството. Имам нужда от стена зад леглото..........

Tatitt, като видях таблата на това легло се сетих за поста ти. Симпатично е станало, хареса ми идеята! Peace

# 174
Много благодаря за ковьорчето, момичета!  bouquet
Никога нямаше да я измисля тази дума Laughing.

Самурайка, май наистина ще поизчакам да изпадне нещо подходящо. Нито една от масите не е моята. Това което ми прави впечатление е, че повечето антични мебели ги пускат в комплект - маса със столове, бюфет, витрина... Но все нещо ще се появи, казвам си. Grinning
Ех, и туй Лале пусто в каква любов ме вкара!

Разгледах каталога Grinning.
На мен ми харесаха много 386, 426, 428 с вертикалното редене, 438, и струва ми се 449 като по-семпъл вид за комбинация (но не съм съвсем сигурна, защото зуума ми размиваше картината). Хоризонталните лентички ми стоят много нежни Heart Eyes. И в по-кремавите цветове, като EA1882H от 438, EA2012H от 426 и 428 - EA1953H и EA1952H. Мислех си, че биха били ОК позиционирани в квартала; разгледах и от него снимките. Обаче, като гледам... хич не ти помагам. Само да си споделя, че според мен "скучната", както си я нарекла, визия на къщата отвън не е нещо лошо. Носи спокойствие, не се набива на очи, не изпъква и е сигурно, че и след време както и да се измени вкусът ти ще ти харесва. Поне така си мисля Blush.
На теб какви цветове ти допадат?

# 175
Аз съм снимала точно нашата уличка. Но на долната улица има един ред дизайнерски къщи - мнооо кефят  Heart Eyes Едни мазилки в наситено черно с черни дограми, традиционни дървени елементи и акцент маджента!!! Или видим бетон със сини акценти и кубични форми. Абе много са готини. А един ден ще наснимам пощенските кутии - уникални!

Аз си мисля за два варианта основно - графитено сиво отпед и отзад и бяло отстрани (къщата е правоъгълна с една засечка) и акцент имитиращ дърво на тераската. Или светло сиво дюс цялата със светло сив покрив и само балкончето - дъбова имитация. Исках истинско дърво, ама не можело - трябвало първо сайдинг и отгоре - много скъпо ставало. Другата седмица ще пробвам да кача визуализации.  Но и аз стигнах до извода, че семпличко е по-добре. Покрива - светъл тон на сивото, защото е доста повдигнат заради лофтовете (те си станаха трети етаж направо) и седи тежко върху тясната дълга къща. Абе изшилена работа става, ама констатирах, че интересният дизайн е винаги за сметка на практичността и практичната домакиня в мен надделя.  Голеееемите светли обеми отстъпиха пред спретнати кътчета за всичко и всеки. Като е готов напълно проекта ще го кична тук да си кажете мнението, на което много държа.
Стълбите се оказаха много трудни. Какви стълби харесвате вие и какви бихте имали при ограничено пространство?

Стълби , 1, 2, 3 Simple Smile , 4

# 176
Аз №3 с усмивка най- ги харесвам  Simple Smile ама на твойта къща няма да стане.

Тука има събрани малко стълби за гледане
https://plus.google.com/photos/117024076310865395447/albums/5345 … 054321?banner=pwa

Аз не съм мислила никак по тоя въпрос, тъй като нямам и не ми се очертава да имам стълби. Забелязвам, че интуитивно никакво мнение нямам за нищо, ами първо сядам, гледам- гледам- гледам снимки из нета, та накрай почвам да имам мнение. Като нямам информация, нямам на базата на какво да мисля.

# 177
Simple Smile
Аз - същото като Pina.  Mr. Green

No 3.

Май най-много харесвам стълби, които изглеждат безопасни и удобни за ползване.

# 178

Номер 3 ме ужасяват. Crazy "Стълби" ми идват прекалено стъклени и абстрактни, но за сметка на това ето едни подобни стълби, които много харесвам:

http://www.venniestudio.com/page.html?bg!3_06_INT-Sapareva_06_0_.jpg!photo

http://www.venniestudio.com/bigphotos/3_06_07_.jpg

http://www.venniestudio.com/photos/3_06_INT-Sapareva_09_0_.jpg

Според мен при тази стълба са постигнали много успешна комбинация на най-класическа и семпла рустик стълба, на която е придаден модерен и изчистен вид, приятно съчетаване на материалите. Сигурността също е на ниво. Wink

# 179
  Номер 2 е моя вот. Обичам стъкло, просто много обичам, а съчетано с дърво е моя стил.
Като казах дърво и стъкло - ей такава маса например. Или холната  масичка с корен от тиково дърво. А може и с камъни  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт