Интериорен стил по аматьорски 6

• 62 811
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Ами да, теснотия. Изобщо този чуден интериор си кореспондира с архитектурата на сградата и не навсякъде си е на мястото. Това по повод втория линк по- скоро. Въпреки, че у нас горните шкафове на кухнята са по- скоро празни или напълнени с малко вещи, които почти никога не се ползват. Т. е. бих могла да мина и без тях. Вече една година стана. Някой ден може и да ги напълня, де, че и да не ми стигат.  Thinking Хм, аз направо бях забравила за тях. Наскоро споменавах, че и у нас вече започва да няма място, май на Татитт даже казах нещо такова и сега се сещам, че горните шкафове могат още много да поемат.

# 556
На мен първият апартамент ми хареса повече, въпреки че за дневната и спалнята съм съгласна с коментара на авторката Blush.
Също много харесвам кухни без горни шкафове, но от практично-трупаческа гледна точка е добре да ги има Mr. Green. Въпреки че и нашите стоят полу пълни. По-скоро, заради самата мен... Стигам само до първия рафт, евентуално с триста зора до втория Laughing. За останалите не може и дума да става. Но все си казвам "Колко хубави сервизи има! Ами, ако си ги купиш някой ден, Визи, всичките? Къде ще ги сложиш, ако нямаш достатъчно шкафове!?" Crazy

Много ми хареса апартаментът, който Лабрекс показа. Много ми е уютен Heart Eyes. И кухнята ми харесва много! И преди съм споделяла, че предпочитам кухните със свободностоящи уреди... И също таваните. Не само височината, а и това че не са ъгловато отсечени. У нас е по същия начин. Благодарение на орнаментите се получава отсечка, но в спалните помещения откъм прозорците липсва, защото первазите са направени по-навътре на тавана, за да се скрие корниз зад тях. Обичам липсата на остри форми.

Прави ми впечатление и това, че хората си боядисват подовете. Тук сякаш вече никъде не се среща. Говорих си с майсторите, които оправяха нашето дюшеме и ги питах за боядисване, дали правят по принцип, дали някой иска... Останаха втрещени от интереса ми Laughing. Пък аз си мисля, че с удоволствие бих се решила на тази крачка някой следващ (по възможност по-далечен, все пак Laughing) път.

# 557
Няма как, споделям скандинавска вълна  -  1..  2..

Висящи от всякъде лампи - и в бохемския блог ги имаше навсякъде, отвсякъде и всякакви, но ме домързя да събирам снимки и да покажа. Не, че не сме ги виждали, но явлението не е особено екзотично. А у нас все още хората се питата коя серия  Thinking осветителни тела да изберат за таваните на стаите  Thinking

1..  2..  3..  4..  двата ъгъла  5..  6..  7..

И понеже съм споменавала, че ненавиждам насочващи се спотове, то ето една снимка, където смятам, че спота си е съвсем на място!  -  1..

# 558
В понеделник ранна утрин искам да сложа няколко снимки за настроение  Heart Eyes

1..  2..  3..  4..  5..

Диванчето от номер 2  Heart Eyes От темата установих, че много си падам по такъв тип.

И аз много го харесах първия скандинавски апартамент. И след тези снимки
все повече се убеждавам, че много повече ми харесват кухни без горни шкафове-
само ширм и евентуално някоя полица. Така ми е писнало от кухни тип секции
и шкафове, запълващи цели стени (но пуста теснотия  Cry)
И аз така  Simple Smile Искам кухня без горни шкафове  Crossing Arms

# 559
Имам една такава у нас. В бохемския блог видях на поне 5 снимки декорирана някъде такава машина. Сега нашата е домъкната от мазата и се чудя да я инсталирам ли някъде или да не си организирам още бърсане на прах  Laughing

Това ми сгря душата внезапно.
Лампата в ъгъла.

Този полилей не беше ли обсъждан в една от първите теми тук?!  Simple Smile Но в друг интериор.

# 560
малко в друга посока, но леглото на 12та снимка ми хареса в жегата, която е навън Wink
не знам дали е пускано тук, но това е игра с палети в интериора:
http://moidom-interior.blogspot.com/2011/06/blog-post_16.html

# 561
  • Пловдив
Помогнете на закъсало другарче.... Значи искам фурна за вграждане от висок клас.....
http://www.technomarket.bg/products/09120011/aeg-bp-7314621m Тази или тази http://www.technopolis.bg/b2c/details/707044/P11110101~1/Furna-z … ane-AEG-B8971-5-M , абе да е с голям обем и пиролитично почистване. Оказва се, че няма бели, изобщо бели фурни за вграждане почти няма. От друга страна ако сложа инокс - почти няма иноксови пералня и сушилня. А са на един ред и се виждат. Какво да правя, седя и мисля от 3 дни и реших да ви питам за идеи.

Особено държа на пиролитичното почистване, чистенето на фурна е едно от най-омразните ми неща.

Последна редакция: чт, 19 юли 2012, 09:32 от Янтра

# 562
Кухнята ти какъв цвят е? Щото ние сме със същата фурна на АЕГ с пиролиза, големия обем, на бяла кухня, пък хладилника е бял, не е иноксов. Според мен изобщо няма драма. Но, ако кухнята ти е примерно жълта, пък уредите бели и иноксови..., не дай си боже да е двуцветна кухня, както сега стана модерно...

# 563
  • Пловдив
Кухнята ти какъв цвят е? Щото ние сме със същата фурна на АЕГ с пиролиза, големия обем, на бяла кухня, пък хладилника е бял, не е иноксов. Според мен изобщо няма драма. Но, ако кухнята ти е примерно жълта, пък уредите бели и иноксови..., не дай си боже да е двуцветна кухня, както сега стана модерно...
Кухня още няма Mr. Green Съвсем нищо няма Simple Smile
Та казваш - слагам тук-таме по някой иноксов уред, тук-таме някой бял и си правя кухнята бяла и нямам драма?

# 564
Виждала си ми снимките, нали? Според мен никак няма драма, поне по моите критерии. Белия хладилник потъва в бялата кухня и говото. Но, при мен само хладилника е изключението, пералня и сушилня са в отделно перално помещение (то е миниатюрно, но все пак е отделно и затворено).
Щом нямаш кухня друг вариант е да сложите пералнята и сушилнята в шкафове с вратички отпред, които да стоят затворени, когато не се ползва. Това има своите неудобства и усложнения, ама това ми хрумва.
С уредите не е лесно. Предлагането не е особено голямо. Аз исках бял плот с котлони, ама исках и индукция - ми то такова животно няма, поне в БГ, ама никога не е внасяно такова чудо. Веднага плана се промени. С фурната пак така, и изобщо...

Между другото инокса стои доста елегантно на бялото.

# 565
  • Пловдив
Да бе, аз уж нищо особено не искам, на теория го има (гледам чужди сайтове) , като тръгна на практика да го търся - това не се предлага. Ужас на кубчета. Почвам да мразя изобщо всякакви ремонти, живота ми става сложен, веднъж да го направим и 10г няма да променям нищо освен пердета и текстил Close Twisted Evil

# 566
  • Бургас
Хубава темичка.  Flutter

# 567
# 568

Хаха, наистина! Обаче поне концепцията е интересна. Но пък не е нова и вече е била реализирана и по по-успешни начини... Права си, в крайна сметка остава само ужасът. Laughing

_1_, _2_, _3_, _4_

# 569

Уф, верно са ужасни, имам чувството, че ако седна, ще ме погълнат, ще пропадна някъде надолу и няма измъкване........А от вариантите на Barbabeau има някой и друг приемлив! Grinning

А тези чашки как ви се струват? Не са като столовете на pina, ама нещо не мога да ги смеля, явно съм голяма консерва........ newsm78

Общи условия

Активация на акаунт