Интериорен стил по аматьорски 6

• 62 779
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Кича си е кич Simple Smile Обаче на някои им харесва Simple Smile

# 106
За кича ми дойде да пиша - натруфените дворци не са кич за мен. Сладки, сладникави, пищни и пълни- препълнени може, ама не е кич. То е история, култура, отразява конкретна епоха, има мисъл и смисъл, вещите са оригинали, винаги от истински материали - мрамор, алабастър, кристал, злато, сребро, нефрит, седеф и така нататък, който с каквото е разполагал на териотирята си или е успял да примъкне. Кич е, когато направиш нескопосна имитация на оригинала и го поставиш в несвойствена среда. Особено като не познаваш отличителните белези на стила, нямаш обяснение кое от кое и защо се е зародило, нямаш идея за историческия момент и изграждането на детайла.

Именно pina, именно! И аз дадох примера с натруфените дворци, точно във връзка с черните китайски шкафчета, които ти спомена. В онази епоха (на натруфените дворци) е имало мода да се имитира китайски стил, изобретявайки цяла една технология за лакиране със смола, която се нарича japanning (японисване) и изобразявайки измислени сценки от "китайския живот". Много точно пасва на твоето определение за кич.  Чипъндейл има цял китайски период.
Аз в никакъв случай не бих го нарекла кич - затова ги и споменах.

Янтра това, това, това и това към кича ли спада?

# 107
  • Пловдив
Ееее, ся, номер 4 е Ван Гог, не си мисли, че няма да го позная. Кич, не кич струва милиони.

# 108
  • софия
да се запиша, че ви изпуснах напоследък  Peace

имам си столове от днес  Simple Smile

# 109
Ееее, ся, номер 4 е Ван Гог, не си мисли, че няма да го позная. Кич, не кич струва милиони.
Е те всичките струват милиони, затова и питам - цената ли определя кича? Или притежателя? Или създателя? Или, в крайна сметка,контекста, в който е сложено и начинът, по който е комбинирано? Ако си сложиш стилни сандали на ток, черна рокля с деколтиран гръб и елегантно бижу от платина ще си много стилна, но не и ако си на плажа. Но ако си в този си вид, на плажа, на гости на собственик на разкошна вила, който дава коктейл с малък камерен орчестър, който свири на брега на морето и е късна вечер - хоп! пак си си на място и много стилна. Контекста! Peace

# 110
http://interiorfurnituredecorating.com/wp-content/uploads/2011/0 … ap-Decorating.jpg
Много нежен кабинет, но на този стол повече от две минути не мога да седя.

# 111
Докато сте още на вълна "кич" и "вази", да ви попитам как гледате на порцелановите фигурки. Имам стъклена витрина, имам и порцеланови фигурки /повечето са ми наследствени, има и доста стари/. Ама дали, как, колко? Не мога и да направя оценка на съкровищата си - ценни ли са, просташки ли са. Има някои, които много ми харесват, ама дали точно чрез тях няма да издам и подчертая плебейския си вкус и да опороча подобието на стил, който съм дюздисала с толкоз мъки.

# 112
Аз харесвам порцеланови фигурки. В къщи имаме две, които също са наследствени - едното е папагал, другото кос над чепка с грозде. Изгубихме една сърничка  Sad В къщи на в двата противоположни края на девната - папагала ми е на бюрото и тъкмо ме гледа как пиша на компютъра  Simple Smile За мен са романтични и ими носят онова меланхолично- носталгично чувство на детсвото, на баба ми (макар че са от на мъжа ми баба му, но моята също имаше). Такива са ми едни старомодни, наивни, напомнят ми на госпожите с големите капели и старите градски песни  Simple Smile И понеже у нас като цяло има такъв повей, смятам, че ми се вързват.
Колкото до стойността им, може да се провери в ибей, аукцион.бг и антикварните магазини - много ги има. Някои са на ниски цени, други доста се уливат и стигат до почти баснословни суми, а не са от епохата на краля- слънце, все пак.  Confused От тях има европейско производство - от централна и северна Европа, но има и китайски, японски.
За подреждането - на мен ми харесват поставени отделно, с някаква концепция, в кът, в който сякаш заживяват свой живот  Thinking Дали и как да се организира колекционерско струпване не знам  Thinking Ще потърся сега нещо.

# 113
  • София-в сърцата на моите деца
И аз харесвам порцеланови фигурки-имам няколко!Имам порцеланова лампа в синьо и бяло фигурки на кавалер и дама с кринолин  и отгоре порцеланова шапка, както и балеринка, много красива порцеланова обувка и още др.За някои може да са кич, но за мене те ми носят  усещане на аристократизъм и безвремие...Все едно са от една друга епоха ,в която съм живяла/пък може и да съм Laughing/!!Важното е на мене да ми харесват! Peace 

# 114
Байбиби виж какво намерих  Simple Smile  -  1..  така си ги представям - между книги, посуда, на малки масички, нощни шкафчета, на контрабюфет. Да има един да бърше праха...  Rolling Eyes     2..  3..  4..

За тясна спалня тип №4 много съм мечтала като малка. Само дето бих я решила в ориенталско- персийско, принцески стил  Simple Smile

# 115
# 116
И докато рових за друго попаднах на проста снимчица, ама пак ме отнесе  Crazy  1..

# 117
Аз също харесвам порцеланови фигурки. Нежни са ми, романтични, приказни... Нямам си никоя подходяща, но с голямо удоволствие се оглеждам във витрините на близкия антиквариат. (Оглеждам, защото никога не съм го виждала отворен - това работно време окачено на вратите, чудя се, някой изобщо спазва ли го!?)
1
2
Обичам тази снимка, съответно може да съм я споделяла и някога преди

Харесва ми и последната снимка на Пина. Обичам много рамки пълни с различни красоти. Харесва ми допълването на графиките с фотографии. А също и с картини. Имам предвидено място за подобен колаж у дома, но откровено казано все още ме е страх да го измисля, защото шансът да стане черешката на финтифлюшката е доста реален. Надявам се с времето да не се откажа от него, защото е нещо, за което съм си мечтала Blush. Rolling Eyes Но тъй като тази тема сме обсъждали отдавна споделям само една снимка на място, което би могло да бъде работно

# 118
Нямам нито вази, нито фигурки и няма да имам (е, не се заричам Wink ), но по кича си падам доста  Grinning

shhhh... покажи да видим столовете  Flutter Flutter Flutter

# 119
  • софия
http://prikachi.com/images/983/4901983U.jpg
http://prikachi.com/images/994/4901994J.jpg
http://prikachi.com/images/2/4902002M.jpg
аз си ги харесвам, много прибрано стоят до масата. малко са кривички, но предполагам ще улегнат. за толкова пари...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт