Интериорен стил по аматьорски 6

• 63 095
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Най- модерната тенденция в момента е именно вехтошарството  Laughing

Една малка масичка такава китайска нефритено- седефена... може би  Thinking Но там имаше спални с нощни шкафчета, гардероби, скринове, трапезни маси, столове, бюра  Thinking И на живо са по- фрапиращи, на снимките стоят по- меко. Тъкмо се притесних, че никой не ги коментира - коментирайте на воля, харесвайте ги, аз няма да се сърдя.  Grinning

# 241
pina забравих да изкоментирам рецептата - много, много вярна !  Peace Аз бих добавила само един дозимер, ама как да го изобретя - да не става нито "пре" нито "недо"  newsm78

А магазинът е много интересен  Flutter веднага си харесах няколко неща - любимият ми стол ранен Минг - умрЕм за такъв, ама и даже и на ниво "друг път" няма да ме огрее, маси за разчитане на свитъци и няколко шкафа и сандъка.  Heart Eyes Даже от по-късните Чинг-мебели с лак и инкрустации бих си заплюла някои неща, макар да не ги харесвам по принцип. Кръглата маса е по-късен стил, от преди културната революция - китайски буржуазен (защо, за Бога, новите пари навсякъде по света имат склонност към кич и труфня  Tired ) - определено няма да влезе у нас! Но пак ми харесва по един осоообен начин, труден за обяснение, по-скоро свързан с историята и умението на майстора, отколкото със самия предмет.
Мисля, че не ти харесват, защото ги асоциираш с лак, пластмаса, лъскавост и т.н. Всъщност покритието е по специална рецепта от дървесни смоли и естествени оцветители, която се нанася много старателно и безброй пъти докато се получи този гланцов ефект.

Visible в къщата, в която живеем има такива на прозорците на две от стаите и едно малко пано на стената като акцент. Нанесохме се изморени и пребити, сколасахме да приберем паната чак на другия ден - вече изпокъсани, уви  Mr. Green Малчо нямаше 2 - за 20 минути паното беше като стреляно с куршуми до нивото на височината му - боц, боц, боц с малките пръстенца  ooooh! В новата къща имам на една от стаите и няма да се поставят изобщо! До пълнолетие  Mr. Green Не видях на какво съкровище точно си се натъкнала, но всички в линка са интересни. Ама и да искам...нимой!

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 13:57 от samuraika

# 242
Е, тея дето ти ги харесваш са друга бира, аз късния Цин визирам  Simple Smile Там всичко струваше един камион пари.

# 243
....за 20 минути паното беше като стреляно с куршуми до нивото на височината му - боц, боц, боц с малките пръстенца  ooooh! В новата къща имам на една от стаите и няма да се поставят изобщо! До пълнолетие  Mr. Green
Joy Joy
Мислех се, че е кратък до две годишен период Laughing. Щураци Heart Eyes.

Масичката, за която говорех е първата на третия ред, отдолу нагоре. Няма как да дам линк към снимката.
Аз пък не видях любимия стол Confused. А много, много искам Grinning.

Пина, вехтошарка в крак с модата, казваш Laughing.
Е, преди всичко само гледам. Търся едно-две конкретни неща, да видим дали ще ги открия.
За тези мебели, според мен, ако са много стават ужасни и задушливи. Едно дребно нещичко дава възможност да изпъкне красота, индивидуалността. Но може би е трудно при първия сблъсък да се отсее каквото и да е. Аз понякога съм така - попадам на място с много, различни неща, някои хубави, други - не; но от претрупването ми става напрегнато, изнервям се и излизам.

Пфу, сега се сещам нещо коренно различно да споделя, но мисля, че няма особено по-подходящо място. Гледам си за трапезарна маса и потърсих директно по цвят. Излезе ми една в Лейзи мебели. Реших да разгледам и останалата част от сайта им; синът ни си няма мебели, с изключение на креватче. Гледам, гледам - снимките мноооого различни. А то какво? От тук крадната снимка, от там също, накрая една флипната витрина от Икеа съвсем ме довърши. И сега как да им стана клиент, ако реша!? Много знам какво могат и не могат! Имат неща в сайта, които ми харесаха, но трябва да се поровя да открия кой ги е произвел, може би.
Да не съм голословна http://www.leglata.com/modules.php?name=Mebeli&type=regions&region=50 Първата на третия/последен ред.
Ето и още http://www.genevmebel.com/cms/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/ … ager/files/12.JPG и http://www.leglata.com/modules.php?name=Mebeli&type=regions&region=83
И още една издънка открих, но не ми светва в момента.

# 244
Нищо не знам за тези мебели Лейзи, но принципно е възможно да доставят за Икеа, нали има няколко български производителя, дето работят за Икеа  Thinking  Трябва да видиш на живо, аз без да съм видяла на живо...  Naughty

# 245
Visible, във форума има много мнения за Лейзи - най-различни и противоположни. Някои са доволни, други са си получили нещата с различни от поръчаните размери. Май всички обаче твърдят, че комуникацията с фирмата не е лесна  Peace (питай в преправялника, там знаят повече)

Veniz  Blush, нищо не съм си купила, то аз живея в постоянни страхове да не купя нещо, което после да се чудя къде да дяна и затова просто не купувам нищо  Mr. Green Особено за малки неща най-много внимавам. Искам цветя сега, но освен мъката на художника и кактуси друго не харесвам, а няма да са до прозореца и май няма да им е добре на кактусите...

И аз харесвам най-много подправки и зеленчуци Laughing, но магданоза и босилека ми едва кретат, нещо не им харесва Sad

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 20:06 от Шанта

# 246
  • Пловдив
Здравейте!
Чета ви от момента на започването на темата, ама така и не коментирам, тъй като нямам визия за такива неща. Това не ми пречи да крада от идеите ви, де  Grinning Сега, да кажа за Лейзи - видях ги на Стройкото тази година и хич, ама хич не ми хареса изработката на мебелите им на живо. Идеите може и да са добри, ама изпълнението  Sick И Щом така процедират с мебели, с които се надяват да хванат клиенти, не знам какво е сигурно масовото им производство  ooooh! Та така ...
хайде лек ден и ползотворни размисли на различни интересни теми

# 247
  • на североизток
Само да вметна това по въпроса за опънатата корда, вместо корниз. Иначе и аз съм за семпли ресни или нежно перде на такава корда. Щори не Naughty

# 248
ОО, извинете че нахлувам и тук Hug Започнах да чета темата отзад напред и попаднах на коментарите ви за Лейзи. Аз тук обаче ще похваля. 8 год сме с техни мебели- секция, столове, легла на децата/ понеже са с 9 год разлика, сина не е плануван за това леглата им са различен модел  Embarassed/, бюро, гардероб, скрин, ракла...сега си взех и холна маса от тях. Много съм доволна. Няма увисвания, измятания, скрибуцания.
Връщам се да ви чета, че сте ми интересни  Heart Eyes

# 249
Тц, Пина. Tired Нищо не доставят, само дебнат за идеи. Което не е лошо, но поне да изработят първо нещо свое, да го щракнат, и после да се рекламират. Гардеробът на Икеа е от МДФ, не е чам.
Шанти, погледнах мнения за фирмата в стари теми и напълно се отказах. Благодаря за споделените мнения и на Люба (време е дошло да се включиш в темата  bouquet) и ВК!
След като прочетох това
"Модела  кошара който бяхте избрали е с 2 страници  от ПДЧ. Преценихме че подобрия вариант за бебе  е да са от естествено дърво, а когато са от масив тези страници се правят на табли и за това се промени модела. Доколкото си спомням после казахте че много ви харесва. Даже се обаждаха и ваши приятели.  Колкото до размера на сайта си пише че е 120/60 ,  но ако сте искали 140/70 и сме объркали , ИВИНЯВАМЕ СЕ.  Никой не е безгрешен.  Весело посрещане на Новата  2011 година на всички !", публикувано от името на същаат фирма, в тяхна защита,... всъщност нямам какво да кажа Crazy
Просто си представих как карат гардеробче за момченцето ми с думите "Преценихме, че ако го направим 160см няма да ви е достатъчно мястото за багаж и затова го направихме 260см" Laughing
Мне, благодаря!

Шанти, кактусите искат светлина, но си мисля, че дори да не са точно до прозореца пак ще им е ОК. Татко някога колекционираше, сега си гледа основно по-старичките, някои на повече години от мен. Ееех, колко боцкливи ситуации с тези кактуси сме имали у дома, не е за разказване Laughing.

Подправки и аз много обичам! И красиви, и уханни, и вкусни Heart Eyes.

Да си споделя, много искам роза на балкона. От тези, които растат голеееми, висоооки. Тези дни се забихме в една от преките на Дондуков и такава се качваше от двора на една къща до втория етаж. Невероятна красота Heart Eyes. Но нито знам каква е точно, нито съм сигурна, че ще се справя с отглеждането й. Ще опитам, де. Саксията, както вече споделих е налична Laughing.

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 00:13 от Visible

# 250
# 251
# 252
Мдааа...Ако ми позволите да перефразирам гусин Хенри Форд : "една кухня може да е всякакъв цвят, стига той да е бял" - напоследък до този извод стигам (оригиналът е за коли и цветът е черен). И понеже се заговорихме за столове, а те са ми слабост, и понеже съм на вълна цитати ("Столът е труден обект, небостъргачите са по-лесни"- van der Rohe), споделям няколко любими :

Табуретка пеперуда на Янаги  Heart Eyes Много нежна мебел, красива където и да я сложиш. Имам шанс за "друг път"...някога...
Почти всички на Иимс, но най-вече тоз и тоз.
Споменатите горе столове от периода Минг - в много вариации и форми неподвластен на времето дизайн  Heart Eyes

Какви столове харесвате?

# 253
Samuraika,  да не се отказа от сините шкафове?

Столовете скоро ги обсъждахме, хайде пак  Laughing Много е трудно това със столовете - ъхъ!
Аз нали писах, че харесвам тонет, въздишах, въздишах и след като все пак се оказа, че мога да си ги купя на що годе нормална цена, какво направих - купих си все пак икейските Simple Smile

Ето вълнуващи, според мен   Wink

1
2
3
4
5
6
7

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 02:26 от Шанта

# 254
Ейййй, Тонет съм пропуснала, столЪТ като такъв дет се вика. Но както и твоите разкошни примери показват - стол = Иимс и Тонет. Май и моите ще са от ИКЕА  Crazy
Не съм се отказала от сините шкафове, аз съм на йезуитския вариант - основния корпус е в бяло, доло също, само горният ред е със сини вратички - с идея да могат да се сменят според цветовите ми настроения.Но за сега съм твърдо на синя вълна.

Общи условия

Активация на акаунт