Съпруги, чиито мъже пътуват по море-28

• 51 256
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
# 166
  • Варна
Здравейте. Веси,мерси за кафенцето,аз започнах да стягам багажа на морския,че полета му е посред нощ Rolling Eyes,ще лети до Япония с четири прикачвания.Лек и прохладен ден .

# 167
Добро утро Hug Веси   bouquet как си със здравето, спомена за някакъв стар проблем ... Мари дойде ли това време пак, мн неприятно Hug

# 168
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ДНЕС!!!
Ето и малко информация защо и как се празнува този празник!!
Петровден отбелязваме на 29 юни. Според църковния календар този ден е отреден за Свети Петър и Павел. За традицията на българина обаче братята светии имат два отделни дни за почитане, пише женското списание Hera.bg. Петровден на 29 юни, а Павловден на 30 юни, пише женското списание Hera.bg.
Според житието му, Свети Петър бил обикновен рибар на име Симеон. Именно Христос му дал името Петър - означаващо камък. Когато залавят Христос , Св.Петър три пъти се отрича от Христос - за което после дълбоко съжалява.
Свети Павел пък бил фарисей, който участвал в гоненията на християните и дори участват в убийството на свети Стефан.
Според житието му се разказва, че на път за Дамаск чул Божия глас, който го пита защо го гони. Това изиграва важна роля и скоро той се покръства, и става един от най-ревностните християни, проповядващи вярата. Св. Петър бива разпънат на 29 юни, същият ден св. Павел е посечен с меч. Двамата апостоли Петър и Павел символизират заблудата и покаянието, и се смятат за едни от най-ревностните последователи на Христос.
В българският календар Петровден се предшества от Петровите пости. Те започват след Петдесетница - близо две седмици не се хапват блажни ястия.
В народните вярвания Петър и Павел са двама братя - Петър богат и неотстъпчив, Павел - сиромах и справедлив.
На св.Петър се паднало да държи ключа за портите на рая. Да съди кой е праведен и ще влезе, кой е грешник и ще отпрати. Справедливостта на неговата дума никой не можел да подложи на съмнение, защото дори, когато майка му - лоша и проклета жена, напуснала този свят и отишла пред портите, той не я пуснал.
Тъй като Петровден съвпада с най-живият период от стопански живот - обредите на този ден са най-често свързани с него,
През деня се работи до обяд - в този ден казват и Св.Петър хващал сърпа. Следобед обаче не трябвало да се хваща работа - нито домашна, нито селскостопанска - за да е плодородна годината. На места стават рано сутрин и хвърлят камъчета в лозето, бостана, нивата - за да даде голяма реколта.
За светията на този ден задължително на масата се слагат ябълки петровки. Също се приготвя тиквеник, млечна баница, кокошка с джанки, и ястие наричано "бял мъж" (или "белмъш" и "кутмач"). Петровското пиле или поне пилешкото също е задължително.
Имен ден празнуват: Петър, Петьо, Павел, Камен, Петя, Павлина, Полина

Мари,лек път и рейс на момчето ти!Ние сме на линия като ти стане самотно-хайде на миндерчето пред компа и уговаряме срещата!!!
Веси,кафенцето само му ползвам аромата,амааааа чашката дето си я избрала е с един от любимите ми цветове!!!
Хубав и усмихнат ден от мен!!!

# 169
Наде  Hug  bouquet подсети ме Flutter
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ И ИМЕННИЧКИ! ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА!   bouquet Hug
Делти  Hugнещо се позагуби newsm78 за Агирчето Hug е ясно защо Joy

# 170
Мари, предположих че си заета, пък днес станах рано, което е учудващо  Wink . Пожелавам лек рейс и попътен вятър на твоето момче. От всичките моменти тоя с багажа ми е най-неприятен, винаги забравяме по нещо....
Дезди, благодаря че попита, ще ми мине като на куче  Laughing 

# 171
 wavey
Аз пак набързо,вземам си от сутрештоно кафе на Весито.
Мари,лек път и безпроблемен рейс на момчето ти.
Честит Имен Ден на всички Петър,Павел,Камен и производните им.
Приятен следобед и весели почивни дни! Simple Smile

# 172
Здравейте принцеси, отдавна не съм се мяркала насам, но не съм ви забравила - от време на време скачах да погледна  как сте , но все не  ме оставяха задачите.
Да кажа на две на три докато  бях се затрила , какво се случваше с мен - батьо се върна експресно, с контузена ръка от  студа в Корея зимата разтегна и скъса  мускул и то не  си  беше  майтап, но  в това време и аз  по време на една тренировка направих  едно падане и  си  контузих  крака и така двамата семейно - единия  куц, другия  сакат си  ходихме по ортопеди. И тъкмо  вече се оправихме , дойде  времето за бала  на принцесата- ей там какво  бягане и каква организация  беше  animal037 , през три дена аз имах един  голям концерта, седмица по напред на едно  международно състезание .Айде и дойде  времето  батьо пак да заминава, от  толкова бягане като, че ли  не се видяхме
Mari_60 на кой  кораб е твоето момче, че и ние сме там сега ?
Да почерпя едно бяло  винце, докато не е станала жегата

# 173
Добро утро, дами!

да сложа  първа кафето, днес съм  на  дамско  гости, но аз си го избрах да е ранно, че уж съм с идеята след обяд да си почина малко, но не се каня много, че то винаги едно мисля друго става.
  отивам да се кипря, спокоен ден сладурки Hug  bouquet

# 174
Добро утро!
Бубче, благодаря за кафето, съжалявам че си имала такива премеждия, но важното е че вече всичко е в историята.
Пожелавам на всички, почивни дни пълни с малки , но мого на брой удоволствия  Hug  , а аз отнава ще пазя леглото  Sad

# 175
  • Варна
Добро утро и от мен.Веси,какво става с теб,нещо сериознно ли е,взимай мерки,че морето те зове.Делтито къде се загуби ? Мерси за кафето,вече пия второ,че съм станала посред нощ.Усмихнат уикенд на всички. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 176
Бубка добре завърнала се отново сред нас Hug Благодаря за кафето, тъкмо си пийваме и ние сега Flutter Весииии ама защо така ooooh! Тъкмо ти се зарадвах като прочетох, че се оправяш вече Hug
Мари Hug Делтито пак да не забягна нанякъде newsm78 Но пък тя Hug винаги ни наглежда където и да е Heart Eyes
Аз ви пожелавам също един много спокоен и слънчев уикенд Hug

# 177
  • Varna
Тук съм, тук съм,  newsm68
Само, че два дена по това време пускам ПС-то. Бягам сИга, че ми се обадиха приятели и шЪ отскочим да пиЙм пУ Ина бира

Бубкейййй,
Добре ли си ма кака вечИИИ? ХаДи обади сЪ да дОда на Ина твоя трИнИроФка....А това с травмите, позната работа. Кой знаЙ, колко Юнжекции са ти набухали през годините заради тях.
Тази година минах без една аз, ама дЪн сЪ Фаля многУ, щото тя годината не е минала ощИ Laughing

# 178
Здравейте момичета! Hug
Делти и аз като теб,едва сега седнах на компютъра.
Бубка,радвам се,че не си ни забравила.Чакаме те на следващита среща,за да се запознаем.Хубаво,че проблемите при теб вече са отминали.
Мари,лек и спокоен рейс на твоето момче!
Веси,как си?Дано вече да си се оправила и всичко да е наред при теб! Praynig

# 179
  • Varna
ПрибраФ сЪ wavey
Бързо минават часовете, като си с УбаФи Ора smile3521

Мари,
Да  е лек пътят и лек и спорен рейса thumbsup на момчето ти.

Общи условия

Активация на акаунт