БЕЛГИЯ - 24

• 51 832
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Вели,как ще мърдат гнидите?

Веле пише за въшки, нарича ги гадиниGrinning

# 91
Здравейте,

Някой мисли ли да ходи на концерта на Нора Джоунс на 12 септември?
Поздрави,

# 92
Вели,как ще мърдат гнидите?
Веле пише за въшки, нарича ги гадиниGrinning
Ааааа да, не съм прочела правилно  Wink

# 93
  Гадини,да Crazy брррр За сега овладявам положението,всеки ден сменям чаршафи, пера,гладя,мазахме се всички подред. Четох по тукашните форуми също. В училището  ми казаха,че има голяма напаст,много деца с въшки. Как да я опазя? Да и слагам анти паразитен нашийник като на кучето Laughing ?!?

Сони има много видове спирали,а коя е най добра  е много индивидуално. Има хормонална,казва се Mirena струва между 120 - 150 евро и е 5 годишна, но трябва да си спряла да кърмиш. Има и обикновена, медна,сребърна или златна също е 5 годишна. И двата вида имат много висок процент сигурност. Разликата е,че хормоналната не на всеки понася, но пък почти нямаш цикъл или е много кратък,а пък при медната и др. цикъла при някои жени става много болезнен и продължителен. Аз лично имам медна, струваше 100 евро с поставянето и нямам странични действия,хормонални препарати не ми действат добре. Трябва да говориш с доктор и той да ти препоръча. Има  също и един чип, който се поставя в ръката и също е 3 годишен,но пак трябва вече да не кърмиш. А докато кърмиш има хапченца Cerazette, но всичко това трябва доктора да ти го каже Simple Smile

# 94
Има препарати за въшки, които са точно за профилактична употреба. Гонят гадините. Поне по моето време, когато аз редовно въшлясвах имаше такива. Боже не съм виждала въшка от пети клас и се надявам и да не видя. Мразя ги тия гадинки.

Крис, пропуснах да те поздравя, но сега се реванширам  Hug  Честито ти внуче. Да расте здраво и послушно и да е гордост за всички ви.

# 95
vele и аз да се изкажа. Опит с гадините нямам. В началото на учебната година имаше период в , който всяка седмица слагаха лист в тетрадката на Лаура , че има  дете с въшки в нашата група. Grinning С подробно описание как да преглеждаме косите , чистим и мажем. След всяко писмо гледах детето и не откривах нищо.  Peace Докато не се стигна до пет такива листа с информация ooooh!. Тогава казах на мъжа ми е ма как може не издържам и отивам в аптеката за шампоан. Така и направих отидох и обясних , че съм вече леко притеснена и искам да купя нещо превантивно , защото ми писна да гледам детето всеки ден.  Close. Обаче уви такова нещо не съществува поне не и в наше село. Жената ми каза има препарат , но вече ако е хванало детето нищо за превенция не съществува Confused.

Желая ти успех с борбата Hug. Спомням си като малка аз бях тази , която ги носеше в къщи постоянно. Майка ми е заспивала над косата ми да ме чисти, а миризмата на газ , оцет и олио май беше не искам да си я спомням Mr. Green.

Soni нямам опит със спиралите мила, но добре,че поясни , че бях трагнала да пиша за спирала за мигли Embarassed

Крис честита Ви радост на теб и цялото ви семейство. Много много да ви радва малката прицеса  bouquet  bouquet  bouquet

# 96
Soni нямам опит със спиралите мила, но добре,че поясни , че бях трагнала да пиша за спирала за мигли Embarassed
това  ме развесели..  Laughing

Сони, хормоналната спирала за която Веле ти е писала е приказна за повечето жени. Тя отделя някакво хормонче, но на местно ниво, не  е като да пиеш хапчета. Повечето жени са много, ама много доволни - цикълът им намалява, няма болки, чудно.   Аз не съм се възползвала заради проблем с кожата, но около мен който я има е много доволен. Класическата усилва кръвотечението, което за мен специално е абсурдно. Дстатъчно се източвам и без спирала. Ама хайде да родиш първо пък после му мисли  Wink

Аз изчезвам, момичета. Отивам на заслужена почивка. Едвам чакам да се опна на плажа под чадъра с книжка в ръка. Ще се мерна по някое време за малко другия месец да проверя кой родил, кой още не. Пожелавам ви слънчево лято и успех на бременелките. Hug

# 97
Здравейте,
Отдавна не съм писала, оба4е 4ести4ко ви 4ета.
Ohlalaa, Kris 4естито! Да са живи и здрави беб4етата и много да им се радвате!  bouquet
Vele, съжалявам за гадините. Сигурна съм 4е има достатъ4но ефикасни препарати тук и ще се справи6. Ние с дъ6еря ми хванахме въшки, когато тя за първи път тръгна на дет градина. Отидох в аптеката и има6е една дълга опа6ка пред мен, а после и зад мен и когато попитах "не6о за въ6ки" цялата опа6ка се дръпна с 1 метър назад. Joy
Блонди, хубаво е 4е се появи и те 4акаме с добри новини. Аз ли4но напълно те разбирам, за6ото и аз, когато мн ме е страх мъл4а и не комуникирам. Дано и при теб и при мен нищо обезпокоително да няма, аз ре6их да ходя в Бг на лекар.
Имам  няколко въпрос4ета, ако някои има инфо разбира се. Полу4аваме детски за едното дете, а за др едва мин месец подадохме /бяха сбъркали името/ и у4удването ми бе6е, 4е втория път ми поискаха копие на българската ли4на карта. Дали нокои от вас се е сблъсквал с подобен слу4ай /4исто информативно? Семейният съвет ре6и, 4е вероятно смятат, 4е в БГ полу4авам детски. Аз не полу4авам, така 4е нека си проверяват. Сега се сетих, 4е и Нели пи6е6е, 4е тук не полу4ава детски и аз предполагам, 4е е с дипломати4ески статут и поради това. В този слу4ай съпругът/съпугата, който не работи, полу4ава всеки месец по 32% от месе4ното възнаграждение на съпруга и освен това всяко дете полу4ава по 16% всеки месец пак от същото това месе4но възнаграждение на работещият. Не знам дали съм била полезна...
Другото ми въпрос4е е познава ли някои българин електри4ар?
Търся си една билка - живовляк, знае ли някои къде мога д я намеря?
Благодаря ви предварително за отговорите и дано не съм ви "уморила" от 4етене с моите дълги пиСаници.
Хубав ден на вси4ки

# 98
  • Semmerzake, Белгия
Благодаря за инфото момичета  Hug. Веле, можеш ли да ми кажеш конкретно име на твоята спирала и най - вече как е спирала на нидерландски  Embarassed?
muyldermans, и аз нямам никакъв опит и с двата вида спирали - нито съм си слагала до сега, нито се гримирам  Joy!
Бони................, как благородно ти завиждам, че си отиваш в БГ. И още повече, че ще се опънеш на плажа. Ако ходите в Черноморец, специални поздрави на градчето  Heart Eyes! И да не ни забравиш тук, ние ще се помъчим малко, но ще те чакаме с нови попълнения.
Блонди, стискам палци днес, дано няма нищо притеснително  Praynig Peace!!!

# 99
 Tired

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 15:24 от Liota*

# 100
didi_mimi Съпругът ми е електротехник, ако те интерисува нещо ми пиша на лична Simple Smile

# 101
soni , спирала е baarmoeder spiraal,медната спирала на нидерландски е  koperspiraaltje  Simple Smile . Аз не съм си я купувала от аптека,докторите обикновено си ги имат  и не те карат да си ги купуваш сама. Прочети инфо и по българските сайтове има доста.  Peace

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 11:22 от vele

# 102
Момичета ,здравейте и от мен  Hug
Не пиша,но редовно ви чета.Аз от месец съм в Бг и се радвам на хубаво време.
До нашето преместване в Белгия остават още 2 месеца.
Имам един въпрос относно училищата,как става записването?Има ли срок и какъв е той?
Някой скоро беше питал ,как стой въпроса с командированите.Ако още се интересува,мога да отговоря.

# 103
Някой скоро беше питал ,как стой въпроса с командированите.Ако още се интересува,мога да отговоря.
Аз се интересувам Simple Smile
За училище още отсега трябва да си избереш, според района, в който ще сте.

И ние заминаваме с децата. Първо на къмпинг в Италия на почивка, после в България за 2 месеца Simple Smile

# 104
Здравейте момичета!

И аз преди малко се прибрах от лекар....Дребната вече е 3.600кг и както изглежда изобщо не си дава зор да излиза.Имам час за следващия петък и да видим тогава какви ще ги мислим с лекарката.Заради първото ми раждане със секцио тя каза,че не може да се предизвика раждане и ще трябва отново да е с операция.Така че каквото му дойде.А иначе преминах изпитите и съм много доволна от себе си   Embarassed.
Хайде Блонди чакаме добрите новини  Praynig
Слънчев ден и мнооооого приятно изкарване на всички,които ще почиват и плажуват!!!!

Общи условия

Активация на акаунт