тегло и ръст на 2годишно дете

• 18 714
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Има си криви на растежhttp://www.cdc.gov/growthcharts/charts.htm#Set1

# 31
благодаря ти за кривите..до колкото можах да ги разбера на кг е малко чертичка над 75пл а на см пак така което предполагам че е добре?!!!

# 32
ами не изглежда дебела единствено има бузки и ''бебешкото коремче'' но тя си яде доста добре и имам чувството,че не 13 а ще стане 16кила..избягвам всякакъв вид сладкиши и разни такива но си хапва от малка си има апетит Simple Smile

До 3 г. и моето беше така, след това рязко спря, даже свали 2-3 кг. Според мен това си е период на бърз растеж, след 3 г. вече нещата се нормализират.
и аз така се надявам много,смисъл не да стане анорексична с 2 думи но някак си да поспре..незнам имам чуството че постоянно е гладна и че всичко и се лепи Simple Smile Simple Smileда са живи и здрави

# 33
На 2 годинки беше 98см. и 13800гр.

# 34
Моето е на 2 години и половина, но доста по-едро от връзниците си, тежи 17 кг и е високо 98 см

# 35
  • София
denas111, аз пък си мечтая за такова дете с добър апетит, защото да имаш злоядо дете си е направо мъка. Не се тормози за подобни неща, детето си е напълно в нормите, много хубаво, че си хапва, защото моето даже и на сладкиши се мръщи.

# 36
denas111, аз пък си мечтая за такова дете с добър апетит, защото да имаш злоядо дете си е направо мъка. Не се тормози за подобни неща, детето си е напълно в нормите, много хубаво, че си хапва, защото моето даже и на сладкиши се мръщи.

със сигорност не е и добре да е злоядо детето да не му се хапва нищо но аз се притеснявам само да не стане нещо затлъстено или нещо от сорта понеже доста дечица страдат от това..въпреки че е и генетично (а нещо при нашите генове нямаме) но все пак....
дано всички са живи и здрви и усмихнати Simple Smile

# 37
  • гр. София
На две години беше 95 см и 16 кг, сега на 2,8г е висока 100 см и си седи 16 кг, но апетита й спадна значително. Преди все беше гладна и много си похапваше, сега е доста претенциозна, дори понякога пропуска ядене.

# 38
На две години беше 95 см и 16 кг, сега на 2,8г е висока 100 см и си седи 16 кг, но апетита й спадна значително. Преди все беше гладна и много си похапваше, сега е доста претенциозна, дори понякога пропуска ядене.

ооо значи и аз мога да се надявам,че може да и спадне апетита???може някой да си каже че не съм добре че пиша така,но аз наистина не съм виждала досега дете така да търси храна..има си яшни деца но ти ги караш ела хапни или нещо от рода при нас тя първа се паркирва на масата Simple Smile  Grinning Grinning Grinning да са живи и здрави най вече Simple Smile

# 39
  • у дома
Малкия не съм го теглила от 8 месечен. Детето видимо наддава, храни се, расте на ръст...Не се взирам в него постоянно и ако в тая жега се храни, бих се радвала. Сега и двете ми деца силно намалиха храненето и не искат нищо топло...Преди да тръгне на градина ще го претегля и измеря.

# 40
  • Бургас
Момиче,  12кг. и 93см.

# 41
вие сте добре къде са 12кила или 12.500 а къде са 13.500 даже вече е към 13.800 на 26месеца почти...уж трябва да качват по 150грама най много месечно,на дупе не си сяда бяга търчи ограничавам я от много неща и пак си качва и това е... Sad

# 42
Освен да теглиш постоянно детето, обърни внимание и на себе си. Тази вманиаченост не е полезна.

# 43
  • Mars Hotel
denas111, я се успокой! Laughing Какво си се впрегнала за няколкостотин грама? Има ли значение дали ще е 13 или 13.800? Трябва да отчиташ и разликите в костната структура - може детето да е с по-плътни кости. Остави го намира, давай здравословна храна и спри да го теглиш.  Peace

# 44
  • гр. София

ооо значи и аз мога да се надявам,че може да и спадне апетита???може някой да си каже че не съм добре че пиша така,но аз наистина не съм виждала досега дете така да търси храна..има си яшни деца но ти ги караш ела хапни или нещо от рода при нас тя първа се паркирва на масата Simple Smile  Grinning Grinning Grinning да са живи и здрави най вече Simple Smile

Моята дъщеря постоянно искаше да яде, ако й казвах не, тя сама си отваряше хладилника и започваше да си вади. При което ако не й дадеш започваше да пищи или реве. Имам чувството, че по цял ден само ядеше- някой път даже преди 20 мин е яла и пак иска. А като съвсем малко бебе много адаптирано мляко пиеше и наддаваше страшно. Това да издържи да пие през 3 часа, почти беше невъзможно, горе голу през 1,5ч пиеше.

Общи условия

Активация на акаунт