Въпреки свободните места в яслата не ми приемат детето

• 1 060
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте мами
Моля ви за съвет, детето ми е на 2 години и 2 месеца и от децката ясла завеждащата казва че било голямо за ясла, не иска да ни приема въпреки че имат свободни места, аз знам че в септември се приемат, но не виждам причина защо сега да не бъде прието като имат свободни места а ми измисля разни глупости че детето било голямо и било за градина не за ясла, пък преди да ходим там си писах с тях чрез фейсвук страницата им, цитирам; Здравейте много ни харесва вашата ясла имате ли свободни места,,,,,,,,,,,,,,Да разбирасе заповядайте,,,,,,,,,,, пък като отидохме там сме били големи!
И такааа, ще ви помоля който има информация моля да сподели кои набори кога се приемат как се приемат, може ли да се правят изключения когато имат свободни места и дали въобще може детето ми да бъде прието, или както казва завеждащата, цитирам „абсурд да се приеме!„ #2gunfire
Ето и още малко инфо; от Нова Загора сме, малко градче, тука яслите се броят на пръсти, нямаме голям избор а именно това затруднява всичко, де да имахме частна ясличка но уви! няма,,,,,,
Държа детето ми да беше  в тази ясличка понеже ни е близичко,,,
МОЛЯ ВИ МНОГО ВИ МОЛЯ ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ КАКВО ДА ПРАВЯ???

P.S.(dnes posetihme qslata 05.03.2014,........deteto mi navurshi 2 godinki v dekemvri mesec sega e na 2 god. i 2 mes.)

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 17:48 от Vergul

# 1
Здравей, детенцето ти е точно в ясленска възраст, т.е. 2-3 годишните, 3-4 годишните са в първа група.Ако е чиста ясла там се приемат дечица от 3 месеца до 3 годинки.Ако е ОДЗ е както написах по-горе.Нямат право да не приемат детето.По принцип нищо не им пречи да приемат мъника в яслата, друг е въпросът, че най-вероятно не им се работи, това е още едно детенце отгоре.Поне тук в София е така.

# 2
Яслите са за деца от 10 месеца до навършването на 3 години.
Разрови се в нормативните документи на община Нова Загора и провери на какво основание дават отказ.
Аз лично бих подала оплакване/запитване/жалба към кмета на общината, под негова опека са яслите.

# 3
Моят син е роден през декември. От яслата ми казаха, че ако не го запиша до края на годината, в която навършва две ( роден е една седмица преди Коледа), няма да го вземат, защото септември ще тръгне на градина и нямало смисъл да си хабят мястото за дете, което ще е при тях толкова кратко време. Сега се чудя с кой акъл им се вързах на глупостите, вместо да си търся правата и да си пусна детето на пролет, както исках.

# 4
  • София
Детето е родено декември месец, т.е. тази година ще навърши 3 години - от септември трябва да тръгне на детска, не на ясла, т.е. за септември са прави. В кой град е това?

# 5
Ами с две думи ако сега бяха ми приели детето той щеше да бъде за около 5 месеца при тях, можеби както казва „krasavica„
няма да го вземат, защото септември ще тръгне на градина и нямало смисъл да си хабят мястото за дете, което ще е при тях толкова кратко време.
Но не мисля че е така понеже:малък град, малко деца, малко ясли и със сигурност свободни места има във всичките, тука не е София да няма места
Много съм учудена, направо съм трогната от изказването на завеждащата
И все още незнам как да постъпя, кажете ми кое е най правилното според вас как да разреша този проблем, мо ля ви дайте идеи helpuu

# 6
Детето е родено декември месец, т.е. тази година ще навърши 3 години - от септември трябва да тръгне на детска, не на ясла, т.е. за септември са прави. В кой град е това?

Да, така е, през септември в годината, в която навърши три, тръгна на детска градина, но аз исках преди септември същата година да е на ясла за пръв път. Обаче от яслата ми казаха, че задължително трябва да го запиша и пусна предната година, в края на която навърши две, иначе няма да го вземат. Градът не е София, пак има проблем с местата. В градините нещата са по-ясни, но за яслите си е малко на устна уговорка с директорката.

Общи условия

Активация на акаунт