тегло и ръст на 2годишно дете

• 18 718
  • 49
  •   1
Отговори
# 45
Aз пък не знам мерките на моето 2-годишно. Изобщо не знам кому са нужни тези идиотски криви на растежа, при положение че ако на детето нещо не му е наред, то ще си личи по други признаци, не по ръст и тегло.

# 46
вие сте добре къде са 12кила или 12.500 а къде са 13.500 даже вече е към 13.800 на 26месеца почти...уж трябва да качват по 150грама най много месечно,на дупе не си сяда бяга търчи ограничавам я от много неща и пак си качва и това е... Sad

А ръстът никакво значение ли няма, според теб?
Колко см. е твоето дете?

# 47
На две години беше 95 см и 16 кг, сега на 2,8г е висока 100 см и си седи 16 кг, но апетита й спадна значително. Преди все беше гладна и много си похапваше, сега е доста претенциозна, дори понякога пропуска ядене.

ооо значи и аз мога да се надявам,че може да и спадне апетита???може някой да си каже че не съм добре че пиша така,но аз наистина не съм виждала досега дете така да търси храна..има си яшни деца но ти ги караш ела хапни или нещо от рода при нас тя първа се паркирва на масата Simple Smile  Grinning Grinning Grinning да са живи и здрави най вече Simple Smile

Моята дъщеря постоянно искаше да яде, ако й казвах не, тя сама си отваряше хладилника и започваше да си вади. При което ако не й дадеш започваше да пищи или реве. Имам чувството, че по цял ден само ядеше- някой път даже преди 20 мин е яла и пак иска. А като съвсем малко бебе много адаптирано мляко пиеше и наддаваше страшно. Това да издържи да пие през 3 часа, почти беше невъзможно, горе голу през 1,5ч пиеше.

именно и при нас е така аз точно на това се чудя как е възможно толкова апетит...и сега ли е така??

# 48
вие сте добре къде са 12кила или 12.500 а къде са 13.500 даже вече е към 13.800 на 26месеца почти...уж трябва да качват по 150грама най много месечно,на дупе не си сяда бяга търчи ограничавам я от много неща и пак си качва и това е... Sad

А ръстът никакво значение ли няма, според теб?
Колко см. е твоето дете?

има значение със сигорност..някъде към 92.92см е знам че е височка...аз се чудя на големия апетит на нищо друго....а щом си хапва е ясно че качва и там където казват че вече няма да качва много тя ще си качва повечко....

# 49
За този ръст нормата е от 11.600 до 21.200 кг.
http://i40.photobucket.com/albums/e239/ceco_vath/t_r01.jpg?t=1318248671
Твоето като гледам е под средното, не се вторачвай в детето и не търси проблеми.

До 3 г. апетитът на децата е голям, като изключим злоядите. Моето дете изяждаше по 2 средно големи пилешки бутчета на вечеря на тази възраст, през деня си имаше още 2 хранения с подобно количество + 1 литър мляко. След 3 г. от раз спря, изяжда сигурно 1/3 от преди. Просто гледай да се храни балансирано, без много сладкиши, пържено, панирано и няма от какво да се притесняваш.

Общи условия

Активация на акаунт