Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 399
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
Алексче, мерси  Hug

Днес ще посетим Дима и Мила и ще напиша отзиви, ако някой се интересува.  Peace

# 196
  • София
Stelfy, Adi_27
Явно бабата на детенцето (с която говорих) е поукрасила малко нещата Grinning Каза, че им говорят на Английски в градината, така че може би става въпрос за Тути. Факт е, че 4-годишното детенце имаше доста добри познания по Английски за възрастта си. Към Тути имам известни резерви. Благодаря ви за отговорите, ще продължавам да търся. Аз докато намеря подходяща градина за сина ми, ще стане време да тръгва на училище  Grinning

# 197
Аз мисля, че за abc kinder care center става въпрос. Не е Монтесори, но доколкото знам прилагат мн. от нещата. Английски научават. Цената е космическа.

# 198
  • София
За Дима ще съм много благодарна за отзиви  Hug.

# 199
  • София
Аз мисля, че за abc kinder care center става въпрос. Не е Монтесори, но доколкото знам прилагат мн. от нещата. Английски научават. Цената е космическа.
Имам позната с дете в abc kinder, много е доволна, наистина се говори само на английски, но определено не прилагат Монтесори там. Цената е към 800-1000 лв. с всичко включено.

# 200
За Дима ще съм много благодарна за отзиви  Hug.

Определено няма да запиша малчо там  Mr. Green
Стръмни стълбища, необезопасени, но нямали падания досега...фатални (предавам дословно  Laughing). Малък двор, доста малък. Ясленчетата са към 15, общо са 30тина деца. А може и повече, аз толкова шкафчета и снимки на малчугани успях да преброя. Посрещна ме сина на собственичката, който изглежда помага там, но ми направи впечатление, че с 15тина деца бяха само той и още 1 жена, а във времето, когато ни развеждаше той, тя беше сама с тях. Освен това избягваше въпросите ми за броя на децата и персонала, което ме ядоса. Как ли не въртях и не суках, за да получа точен отговор. Накрая му се откъсна да каже, че за ясленчетата се грижат 3 жени. Ако е истина , супер. Имам подозрения, че жените са 3, но за всички деца. Това е мое усещане, разбира се.  Peace Играчките ми се сториха доста вехти. Използват кетъринг.
Не остави у мен добро впечатление и никак не ми вдъхна доверие мястото.

Отидохме и до Мила, но ни върнаха. Не можело. Само 1 ден в седмицата пускали родители да огледат градината. Зачудих се защо ли  Thinking

На долната улица пък е Маргаритка. В момента й правят козметичен ремонт. Помещенията са просторни и с високи тавани, предвид, че е на партерен етаж. В момента оборудват кухня в помещение, което е под тях. Нещо като мазе се пада Thinking, където да се разсипва храната, която също е от кетъринг. Дворът е малък. Според собственичката е 120-130 кв. метра. и децата излизат на смени по групи да играят там. Но се чудя ако е така, по колко мин игра се връзват на група  Thinking при положение, че има ясленчета, по-големи и предучилищна. Като цяло е много по-спретнато от Дима, въпреки ремонтната дейност  Mr. Green Големината на двора, обаче е сериозен минус за мен  Peace

# 201
  • София
Малка Мравка, благодаря за включването, спести ми разкарването!
Всичко, което ми е описа не ми хареса, особено наличие на стълбища с малко дете-абсурд!

# 202
  • София
Имам позната с дете в abc kinder, много е доволна, наистина се говори само на английски, но определено не прилагат Монтесори там. Цената е към 800-1000 лв. с всичко включено.
Не прилагат Монтесори, а и повечето преподаватели са студенти, т.е. стажанти. Сградата им на Борис, зад баня Мадара е потресающа, децата спят в едно мухлясало мазе. За тази в Лозенец не знам, но за тази цена по- добре в Монтесори градината до Зоопарка, там условията са добри, пак е на английски и тн.

# 203
Записах дъщеря ми в "Мила" и би трябвало да тръгва в началото на септември, такса не сме плащали още. На посещението в градината, което е веднъж седмично така и не получих точен отговор за броя на децата, но май са поне 20-на (много уклончив отговор получих), много тясно и с малък двор. Нямам никакви впечатления от работата на персонала с децата и как точно две групи от по 20-на деца "вилнеят" в този малък двор, а и вътре е супер малко помещението за игра. Прочетох от стари теми някои негативни изказвания за градината и тъй като съвсем наближи времето за тръгване, ми е едно такова неспокойно и съм в чуденка - да пробваме ли или изобщо да не тръгваме там? Затова моля някоя мама с пресни впечатления или от посещаващи тази детска градина! Много благодаря!

# 204
Не прилагат Монтесори, а и повечето преподаватели са студенти, т.е. стажанти. Сградата им на Борис, зад баня Мадара е потресающа, децата спят в едно мухлясало мазе. За тази в Лозенец не знам, но за тази цена по- добре в Монтесори градината до Зоопарка, там условията са добри, пак е на английски и тн.
Сградата в Лозенец изглежда прекрасно, но няма места там, поне за групата от 3год.
За Монтесорството - това ми е информация от познаат, а не от тях, така че явно не е вярна.
А за таксите - по мои сметки малко под 1000лв. падаше, само ако предварително наведнъж платиш за цялата година, което все пак е рисковано за първата година, а и са си бая пари накуп. Въртят ми се нещо като 6000  евро годишно, може и да греша, щото ми пратиха три страници търмс енд къндишънс на английски, с 60 вида такси вътре, и това при положение, че  си кумуникирах с чиста българка.

# 205
  • София
Сградата в Лозенец изглежда прекрасно, но няма места там, поне за групата от 3год.
За Монтесорството - това ми е информация от познаат, а не от тях, така че явно не е вярна.
А за таксите - по мои сметки малко под 1000лв. падаше, само ако предварително наведнъж платиш за цялата година, което все пак е рисковано за първата година, а и са си бая пари накуп. Въртят ми се нещо като 6000  евро годишно, може и да греша, щото ми пратиха три страници търмс енд къндишънс на английски, с 60 вида такси вътре, и това при положение, че  си кумуникирах с чиста българка.
То за 6000 евро по- добре да ходи в Англо- американското. Има и някакъв Креативити център или нещо подобно като име в Драгалевци, който е много добър и АБЦ уж копират.
А за предварителното плащане си права, хубаво е да се има предвид обаче, че и без него ако подпишеш договор може да ес окаже, че дължиш таксите за цяла година в случай, че се откажеш.

# 206
A някой има ли впечатления от тази ясла? http://www.506hlapeta.com

# 207
Човек дори не може да следи нещата, толкова динамични са въпросите и отговорите. лошото е, че вече в София има не по-малко от 200 "ЧДГ"!!!!!!
Според мен е много важно какво търсите. Предлагам ви, първо да седнете и да си направите "план4:
1. цена /не е без знечение/, да се внимава за "допълнителни" заплащания.;
2.възраст;
3.база;
4.персонал /възраст, комуникативност, професионализъм/;
5.история на заведението;
6.какво търся-език,перспектива /ЧДГ+ЧУ.../,допълнителни занимания;
7.атрактивност, език, учене, дисциплина, учебна подготовка, ...
всеки може да допълни този списък.Важно е, когато тръгне на "оглед" да знае какво търси.

# 208
  • София
Към това което е написала Отровка бих добавила и да се замислите конкретно за вашето дете каква градина би била най-подходяща - с по-малко деца или с по-голям колектив, с предразполагаща домашна обстановка и повече свобода на действие или с повече организирани занимания и изисквания към детето. Пиша го от позицията на майка на две дъщери, които са много различни и съответно подходящите за тях градини не са едни и същи.
Отровке, преди време ме беше питала за лиценза на Фънки Мънки, но едва се поинтересувах. Да, имат лиценз: http://ciela.net/freestategazette/Unofficial.aspx?id=2637

# 209
  • София
Записах дъщеря ми в "Мила" и би трябвало да тръгва в началото на септември, такса не сме плащали още. На посещението в градината, което е веднъж седмично така и не получих точен отговор за броя на децата, но май са поне 20-на (много уклончив отговор получих), много тясно и с малък двор. Нямам никакви впечатления от работата на персонала с децата и как точно две групи от по 20-на деца "вилнеят" в този малък двор, а и вътре е супер малко помещението за игра. Прочетох от стари теми някои негативни изказвания за градината и тъй като съвсем наближи времето за тръгване, ми е едно такова неспокойно и съм в чуденка - да пробваме ли или изобщо да не тръгваме там? Затова моля някоя мама с пресни впечатления или от посещаващи тази детска градина! Много благодаря!

Бях писала точно преди месец за впечатленията на много добра моя приятелка от тази ясла и те са абсолютно негативни Sad Разрови се малко по-назад в темата и ще видиш какво съм написала. НО ПАК ЩЕ кажа, че много зависи какви са твоите изисквания. Моята приятелка се оплакваше най-много от много големия брой деца в група и постоянното влизане на болни деца, от това, че синът и бил винаги е мръсен, когато го взимала и почти никакво внимание не му се обръщало, защото той не може съвсем сам да се оправя Sad
Все пак сама прецени какво е водещото за теб Simple Smile Успех!

Общи условия

Активация на акаунт