Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 392
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Запис да Ви следя. И всъщност започвам с въпросите: Къде се провяряват лицензите?

# 211
Лицензите се проверяват в сайта на МОН: http://www2.mon.bg/adminmon/schools/.

Simple Smile))

# 212
Здравейте момичета,
миналата седмица посетих 2 ясли и реших да споделя впечатленията си с вас, ако някой се интересува от тези ясли:
http://www.yasla-pinokio.com/YaslaPinokio.Home.aspx
http://plamache.net23.net/page_2.html
И в двете таксата е 450лв. И на двете места базите са поостарели и играчките са захабени, но предполагам, че не само там е така, а и в повечето други. И на двете места имаше по 2 учителки когато посетих яслата. Имат си акушерки. Заниманията за децата са предимно песни (аз все пак се интересувах за деца възраст 1,2-2г.). Английски предлагат и двете, но за вече проговорили деца. Децата са максимум 12. В Пламъче най-малкото дете, което имат в момента е на 1,7г. а в Пинокио е на 1г. Консумативи се носят и на двете места- памперси, мокри кърпи, тоалетна хартия, резервни дрешки за децата, пантофки, кърпа за бърсане. Пинокио е в апартамент в блок на ет.1 и нямат собствен двор, а извеждат децата в м/у блоковото пространство на люлките, а Пламъче си имат собствен двор, заграден и от към безопасност ми се стори по-добро място. В Пламъче ме посрещнаха доста нелюбезно, въпреки че предварително се бях обадила по телефона, докато в Пинокио собственичката беше изключително любезна и много подробна в обясненията си.
М/у двете не мога да избера за момента, едното ми допада повече като база, другото като отношение.  Но все още съм в процес на търсене и мисля да огледам и други ясли в районите: Красно Село, Борово, Стрелбище, Белите Брези, преди да се спра на конкретно място.

П.С. Звънях и на "Детство Мое" но там не ме устройва работното им време понеже е до 18:00, а на
мен ми трябва ясла, която работи поне до 18:30.

# 213
  • София
Виж Фъстъче Simple Smile Нямат двор и те, но извеждат дечицата в парка. Аз също за малко да се откажа от Детство мое, заради крайния час, но в крайна сметка уредихме нещата с взимането на малката и вече не се притеснявам.

# 214
Мерси violenzaa, ще ги проверя и тях  newsm10

# 215
  • София
За съжаление списъкът от сайта на МОН не е пълен Rolling Eyes

Но се сетих току що (и редактирам), че когато пусках темата, една майка тъкмо беше поискала справка за лицензираните градини от министерството и ми я беше изпратила на л.с. Много ѝ благодаря за което! Simple Smile
Аз извадих всички частни градини, които са били в списъка към февруари месец (тогава е било последното обновяване ако правилно си спомням) и го публикувах в първия постинг на темата. Има и още градини, които са лицензирани след февруари и ги няма в тези списъци, но общо взето списъка от първия постинг е добър ориентир Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 22:16 от Stelfy

# 216
A някой има ли впечатления от тази ясла? http://www.506hlapeta.com

Здравейте мами,
моето детенце посещава тази ясла - много съм доволна. Препоръчвам ви я - отношението и грижите които получаваме си заслужават. Базата (отвътре и отвън)е много добра - двора е прекрасен - децата по цял ден играят на чист въздух. За мен лично това е много важно. Персонала е отговорен - управителката е медицинско лице. Можеш да посетиш центъра и да добиеш лични впечатления на място.

# 217
Препоръчвам с две ръце 506 хлапета. Големият ми син ходеше там 1 година: от 1 до 2. Детето беше на възраст, в която не можеше да говори, но се чувсташе отлично, дори не искаше да си тръгва от там. Имах доверие на собственичката и на персонала. Грижеха се чудесно, после се преместихме в центъра, по-близо до местоработата.

# 218
  • София
Знаех си, че не трябва да пиша на изморена глава и да редактирам, на всичкото отгоре Едит бутона ми изчезна и не мога да си изтрия дезинформацията горе.

Все пак, въпреки напъните ми, в списъка на МОН (настоящия, от сайта) има няколко градини повече, отколкото в списъка от първа страница, така че дори и без новолицензираните градини пак е по-пълен естествено...

Хайде лека нощ и все едно нищо не съм казала Laughing

# 219
A някой има ли впечатления от тази частна детска градина ? http://1detska.eu/index.php?option=com_content&view=article& … =58&Itemid=72

# 220
Снощи имаше пост за нова ДГ, който явно е изтрит като реклама, аз обаче се интересувам и ще помоля - ако четете- за информация на ЛС, защото бях уморена да пиша, а не запомних ника на потребителя, за да попитам сега на ЛС.

# 221
Да се отчета какво стана и с разговора ми със собственичката на "Фъстъче". Жената беше доста любезна по телефона, но за момента нямат свободни места, цялата група им е заета. Каза ми, ако имам желание пак да звънна Октомври месец, тогава очаква да се освободят позиции.
Ами това е от мен, дано съм била полезна на някой Simple Smile

# 222
  • София
Здравейте,

Дъщеря ми ходи в градина Мила. Да си кажа мнението. Тя е на 2,5 сега. Миналата година тръгна в яслата(беше на години и половина) и малко след Нова година, я преместиха в градината (все още нямаше 2 годинки). Да кажа, че таксата е една и съща и за градината и за яслата.
По време на заниманията им в яслата и директорката, и възпитателките забелязали, че дъщеря ми е така да се каже напред с материала. Точните думи бяха, че" Децата от яслата на фона на нея са бебета и ако остане при тях може да започне да се държи като тях и да не се развива така добре както до сега". Това показва, че те се занимават с децата. Всеки петък ни даваха набор от печатни материали, които са използвали през седмицата и малката като ги видеше почваше да обяснява. Тя говори много и разбираемо за въррастта си.
Децата били мръсни, да връщат ми я мръсна понякога. Вие какво очаквате , това са деца играят, тичат, падат, цапат си. Вие като ги водите в парковете, не се ли цапат. Това да е проблема.

Двора бил малък. Да не е много голям, но и в други частни градини, които обиколих не видях по-големи. Често казано таксата на фона на останалите е най- приемлива.

Децата били болни. Аз не познавам родител, които да не се оплаква от това, в която и да е градина. Не си мислете, че като са частни гадините децата не се раболяват. В началото малката боледуваше на седмица- две, но нещата се оправиха. Това е така особено за деца, които все още не са ходили на ясла и нямат кой знае какъв имунитет - това обяснение ми беше дадено от педиатърката.

Не бих казала, че на децата не се обръща внимание - има поне по 4 -5 жини, които са непракъснато с тях и следят какво се случва.

И аз като всички вас в началото прочетох всевъзможни неща. Видях и положителни и отрицателни коментари, и това ме наведе на мисълта, че истината някъде посредата. Ако бях видяла само положителни или само отрицателни мнения, щях да се усъмня.  Тръгнах с нагласата, да опитаме, ако нещо не ни хареса или детето не се чувства добре там ще я преместим.  На 3-4 месеца се правят изследвания на носен секрет. Когато детето е било болно се приема срещу бележка от личния лекар.

Като цяло, съм доволна , а и детето ми ходи с желание и се чувства добре, което за мен е най- важното. 
Това е мое мнение, не го натрапвам на никой, обяснявам нещата от моята камбанария.

Моля да ме извините за дългата тирада. Хубав и успешен ден   bouquet

# 223
  • София
Петяя, много хубав пост!
Съгласна съм с теб, че да се взимат мръсни децата не е особен проблем - за мен това е знак, че детето е тичало из двора и въобще - било е навън. В този смисъл мръсните деца са щастливи деца. Laughing
Не ми харесва идеята децата да си седят чистички вътре в градината.

# 224
  • София
Оу, бъркаме понятието мръсни! Мръсни от седобедната игра в градинката е ОК, но да връщат детето с блузка цялата в супа от обяд, означава, че никой не му е обърнал внимание, че е мокро и след като се е събудило му е облечена същата блузка при положение, че има резервни дрешки. Така, че мнения и приоритети много.... Радвам се, че на вас тази ясла ви харесва, но исках да обясня какво имах предвид под "мръсно дете".

Общи условия

Активация на акаунт