Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 229
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
  • София
а в нашата градина Wonder world винаги правят тържествата с родителите. Така е още от 2г възраст:)
За първи път чувам за това с дисковете.

# 361
  • София
И при нас тържествата с родителите, независимо от възрастта - Камелини Монтесори е градината. Обикновено децата участват, рядко се случва някое да се гушне при родителите, но никой не се притеснява от това.

# 362
  • София
а в нашата градина Wonder world винаги правят тържествата с родителите. Така е още от 2г възраст:)

Моето е на година и четири месеца Simple Smile Едва ли ще може нещо да прави, а и да може едва ли ще го направи, ако аз съм там

# 363
  • София

Моето е на година и четири месеца Simple Smile Едва ли ще може нещо да прави, а и да може едва ли ще го направи, ако аз съм там

Е то тогава какво тържество? Интересно ми е какво им представлява тържеството. Ще разкажеш ли?

# 364
  • София
Ами не знам. Като дойде Коледа ще разкажа:) Предполагам по-големите ще пеят и танцуват, а моето само ще пляска и ще се радва. Знам ли  Embarassed

# 365
  • Sofia
На миналогодишното коледно тържество, беше точно така - големите пееха и танцуваха, малките бяха облечени като джуджета, имаха и те един много сладък танц, но само моя и още 1-2 деца го "танцуваха", после дядо Коледа раздаваше подаръци. Поне това видях на диска.
Никой ли не знае дали наистина е незаконно да се гледат на камери децата?
И има ли камери във вашие градини?

# 366
Момичета, тъй като не намерих тема за това , пиша тук. Търся жена да гледа една принцеса на 1,3г- в центъра до Орлов мост от 01 11 - ако някоя освобождава жена и е доволна да сподели - има голямо черпане за това:))

# 367
Хубаво е с тържествата, обаче това има няколко страни.Когато тържеството е с големите деца, малките са само декор.Обаче, ако малките трябва да правят сами....просто е трудно и няма никакъв ефект. Често пък се отива в другата крайност..правят се по 5,6 тържества.Майките се умиляват, но това е за сметка на останалото. Ежедневно се правят репетиции, за да се покажем, а ученето се пренебрегва. Мисля, че преди имаше такава тема във форума. И мисля, че не тържеството е критерии, а това дали детето ходи с удоволствие, дали родителя вижда промяна.

# 368
  • Sofia
Разбира се, че не е критерий, дори има деца, което това ги притеснява и за тях си е направо стрес. Гледах на диска от тържеството на сина ми, едно момченце се стресна от дядо Коледа и не искаше да иде да си вземе подаръка (учителката му го взе, гушна го и го изведе от салона). Моят пък много се радваше на дядо Коледа и с удоволствие "танцуваше и пееше", но него пък го е страх от клоуни и сме голям цирк по рожденните дни.
Важното е децата да не се насилват да правят нещо против волята им, особено докато са толкова мънички.

# 369
  • София
Аз за съжаление нямам информация за онлайн гледането на дечицата в яслата. Моето мнение е, че трябва да е незаконно. Кокото и да са защитени сайтовете, все може да се промъкне някой да шпионира, който не е съвсем добросъвестен /ако ме разбирате/.
Хихик, умилих се като четох и си представих малката, облечена като джудже седи нелепо и се пречка на по-големите, докато танцуват. За мен никога не е било важно и критерий, това колко песни ще научи и т.н. Важно е отношението към децата, чистотата и режима Simple Smile
И за да не е съвсем спам този ми пост, да кажа, че съм много, ама много доволна от яслата. Никога не съм си представяла такова отношение към моето детенце, а и виждам и към останалите какво отношение има персонала. Едно голямо браво от мен Simple Smile Винаги е със сухи гащички, въпреки че не всеки път успява да си каже. Явно ги слагат често на гърненце. Никога не е с изцапани дрешки, ръчички, личице и т.н. А досега не съм виждала някое друго детенце да е мръсно и непочистено от храна и т.н. Първия ден разбрали, че й е трудно да пие от чашка и ме помолиха да занеса шишенце с водичка, от което й дават скришом, защото другите дечица може би се дразнят / това не знам/. В един от дните ми звъннаха, за да ме информират, че е доста нервна и неспокойна заради зъбките, но ме посъветваха да я оставя въпреки това, но че просто искат да ме информират. Директорката посреща всяко детенце сутрин с целувка  и прегръдка. Много е мила. Извеждат ги и сутрин и следобед. Обща информация дават - колко е яло, спало ли е, играло ли е, как се адаптира. Дават информация за другите дечица също - колко са яли, колко са спали, какво са научили през деня.
Много мили жени със специално отношение към всяко дете. И честно - хич не преувеличавам

# 370
  • Sofia
Не знам и аз дали е незаконно видеонаблюдението, но според мен е супер напрягащо... какво ще направиш, ако видиш, че друго детенце удря твоето - не можеш да помогнеш, само се стресираш... и се разсейваш от работа: чакай сега да видя какво правят, хайде пак и т.н. по цял ден.  Crazy

И в нашата ясла дъщеря ми винаги беше чистичка, обаче сега като им дам малкия, ако успеят да го поддържат по същия начин, на колене ще им падна и крака ще им целувам.  Joy

# 371
  • София
i az  мисля че това с видеонаблюдението не е толкова добре. Би ми било любопяитно де, признавам си.
ма пък при нас ако толкова сискаш да видиш какво працят децата май може да отидеш и прекараш един ден в градината наред с децата. Не съм го правила.
Иначе ние всяка седмица получаваме писмен рипорт за тоова какво са правили децата през седмицата и твоето конкретно как се държало, яло, взимало участие е т.н. Първата година дори всеки ден пишеха рипорти. Да не говориме че имаш връзка с директорката през целият ден и ако нещо се сетиш или те притеснява й се обаждаш. Много е отзивчива.
Всяка година имат и различна учителка което е много добре според мене защото децата свикват да общуват с различни хора. Сега учителката им е толкова година, една нисичка, като детенце но толкова обича децата а и самите деца само ходят и се гушкат и нея. Но и ги учи на много неща.
Абе когато детето ти ходи с кеф на градина и ти се чувстваш спокоен.

# 372
Моите одисеи с ЧДГ продължават, тъкмо реших, че съм намерила нашата градина и се оказва, че ще се наложи да спра детето. Последното заради безотговорността на други родители и липсата на твърда позиция от страна на Управителката.
Проблемът е с допускането на болни деца. При запознаването и коментарите изрично попитах как стои въпроса, отговориха ми, че болни деца не се допускат. Това ми е важен критерии, още повече, че в момента съм бременна и не желая да си усложнявам живота допълнително.
На синът ми много му хареса в детски център " Алфиета", ходеше с голямо желание, но за съжаление на третият ден се оказа с бактериална хрема. Приятелчето, с което посещават центъра, също. Така 3 дни ходи, 10-не.
Изкоментирах го с управителката, тя сподели, че и е много трудно, родителите се сърдят, когато връщали деца, често казват, че е само хрема и т.н. Помоли ме на предстоящата родителска среща да повдигна въпроса, за да бъде коментиран активно.  Направих го. Каква беше изненадата ми, когато точно майката на приятелското семейство, с което синът ми посещава ДЦ, каза, че за едни сополи няма да си взема болничен, нямало кой да им помага, и тя ще си води децата, щом е преценила, че не са болни.Всички знаем, че от хрема до хрема има разлика и болното дете си личи. Като не ми харесва , да сменям градината/това публично пред останалите родители и управителката/. Аз знаех, че нейните деца са ходили болни в ДЦ, т.е. били са допускани,  но не съм се обръщала директно към нея. Стана ми доста обидно, защото на тази жена, семейството и доста съм помагала/ но да не влизаме в подробности/, а тя се държа по подобен начин. Отделно, не мисля, че е моя работа да  споря с другите родители, дали трябва да се водят болни децата, това е работа и позиция на управата на ДЦ. Има си правила, които или се спазват от всички или не. Управителката, тактично се опита да се измъкне, разбирам я, но това мен не ми помага и не ме устройва. Тя се опитва да разработи и развие центъра. Между другото невероятна млада дама, харесах я и ме впечатли, много повече от управителката на Монтесори, например. Доста мислих, и реших, че няма смисъл да си късам нервите и ще спра детето от въпросният център.  Съжалявам, защото на него наистина му харесваше и се чувстваше чудесно......но не мога да рискувам да боледува толкова често, защото някои родители са безотговорни, а управата не може да заеме твърда позиция по въпроса.
Интересно ми е, дали ще ми върнат някакви пари от предплатената такса. Едва ли.

# 373
  • София
Според мен управителката не умее добре да си прави сметката и губи повече пари, пускайки болни деца вместо да ги връща. Ако днес не върне едно болно дете, утре няколко няма да дойдат, защото са болни. А в тези ДЦ се плаща обикновено за текущия ден. В държавните ДГ е друго. Там заплатите на персонала не зависят от броя на децата и колкото повече болни деца, толкова по-малко работа.

# 374
  • София
ani27, поред мен си прибързала с напускането. Почти навсякъде е така. За едни сополи и аз не бих си спряла детето. Когато вече има температура - да. Колкото и да не ни харесва, израстването и създаването на имунитет няма как да стане без детето да боледува. И за съжаление децата масово са повече или по-малко болни през есенно-зимния сезон и спирането им от ДГ буквално ще ги опразни. Ако в тази възраст не са в контакт с болни деца и съответно не си създават имунитет, то в предучилищната или в училище ще се случи. Неприятното в твоя случай е, че очакваш бебе.
Не съм чувала за частна ДГ която абсолютно стриктно да следи и да не допуска болни деца. В бившата градина на малката имаше филтър (сестрата преглеждаше сутрин всяко дете на входа), но все пак съм виждала сополиви и кашлящи деца, а и моето е ходило с хрема. Обаче сериозно (с температура) е боледувало само веднъж миналия сезон.

Общи условия

Активация на акаунт