Отслабване с диетата на Д-р Гайдурков

• 224 277
  • 537
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте момичета,
Радвам се, че има раздвижване в темичката. За съжаление рядко влизам вече тук. Все групи във Фейса Simple Smile  Имам доста опит с разтоварващия режим и стила на хранене и мисля, че също мога да съм от полза. Преди време исках да направим тема с рецепти, но не се получи.
Като цяло идеята на "диетата за отслабване" е прочистване и лекуване на тялото, отслабването идва като бонус. Тогава се хапват плодове, зеленчуци и ядки в спокойно коичество. Фрешове и смутита. Всичко сурово, без никакви извлечени мазнини и никаква сол. Следва захранване.
А стилът на хранене е индивидуален за всеки и е добре човек да си направи консултация с доктора. Той се съобразява с кръвната картина, болежките и вкусовите предпочитания и изготвя индивидуален режим за всеки.
Общо казано обаче е следното. До обяд само фрешове или плодове. Ние джинджифил пускаме във всякакъв сок. В цитрусите е много вкусно.
След това на всяко хранене трябва да има комбинация бобови-зърнени, ядки и семена. Така най-добре се усвояват протеини от храната. Готви се без мазнина. Докторът не е за суровоядството, но да - едно 70% следва да е сурова храна. Абсолютно е против извлечените мазнини и добавянето на сол. Продават една диетична сол и той препоръчва ако се соли, поне да е от нея. Салатите се омазняват със дресинги от авокадо, ядки, семена, обезсолени маслини, жълтъци. Ястията също или с краве масло преди сервирането.
Хляб по възможност не или домашно приготвен без сол и мазнина.
Паста - веднъж на 10 дни.
Картофи - рядко и по малко.
Друго важно е ... суровите жълтъци. Там има почти всичко.
Млечни може, да са чисти, но не по много и не всеки ден, за да се прочиства тялото.
Месо - чисто, възможно по-малко термичнообработено или изобщо и не често и не в комбинация с млечни.
Разтоварващият режим със захранването /общо 30 дни/ съм го правила много пъти.
В нашето семейство прехода към този вид хранене беше сравнително дълъг. Да се готви без мазнина, да махнем млечните, да измисляш ястия с бобови и зърнени... Да го направиш така, че и детето да иска да го яде Simple Smile Не успяваме всяко хранене да е съобразено изцяло, но се стремим.
Със сигурност пропускам много неща.
А да, лен и чия не препоръчва.
Ще гледам да влизам по-често. Ако някой направи група във фейса - Здрави с д-р Гайдурков, например Simple Smile, моля да ми напише съобщение. Там може да споделяме рецепти, по-лесно да качваме снимки. Защото понякога и аз се изчерпвам с тези комбинации.
Успех и бъдете здрави! Simple Smile
Леле .. извинявам се за дългия пост  Blush

# 451
Много благодаря за полезната информация!  Този начин на хранене много ви харесва. Спрях да си поша менюто,  че имаме гости от чужбина и просто преустанових режима... Тук ще са поне още 2 седмици и вкъщи се розмятат някакви пържоли,  сирена,  сладки... Аз гледам да сибе съобразявам доколкото мога и за две седмици с моя либерален режим бях свалила 2 кг. Интересното е,  че все още не си ги върнах. Много искам отново да започна,  че се чувствах много добре:)

# 452
Мили мами,
днес имам РД. И тъй като искам да казвам, че вече имам воля, за довечера никакви торти: приготвих една тава с плодове, ще сме на плодова салата.
И вас искам да почерпя, макар и виртуално:

http://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/framar_plodova_salata_sus_sladko.jpg

И още едно нещо ще добавя: тази година свалих 20 кг. Но имам още 30 да свалям. Тази сутрин си поставих нова цел - до Нова година да съм минус 10 още. Мисля, че това ще осмисли времето ми от тук до Нова година.

bouquet

# 453
  • София/Испания
rumka833 честит рожден ден и поздравления за свалените килограми!
Аз също имам да свалям,но напоследък нямам никаква воля. bouquet Hug

# 454
Rumka,да си жива и зрава!Мерси за почерпката Hug
Ще ме приемеш ли като компания за 10-те кг,но ще се заема сле  няколко ни като си тръгнат гостите?Simple Smile

# 455
добре, така се разбираме Wink

# 456
Хей,  здравейте отново!
Аз не можах да си спазя обещанието, най-вече към себе си,  по ред причини. Няма да ги изброявам,  за да не прозвучи като оправдание. Този път ще изпълня програмата за 2 седмици,  за да върна вярата в самата себе си... Обръщам се към всички,  които се чувствот като мен- хайде, от утре заедно?!

# 457
Добре, навита съм. Празниците ми се отразиха зле.

Планирам си менюто за утре така:
червено цвекло на корем - сварено
плодове на корем
салата зеле и моркови без подправки - на корем.

ти какво мислиш като меню?

# 458
Rumka,много се радвам! Hug
Зеле,моркови,цвекло,айсберг,репички-на корем.Плодове(без банан)-мисля до 4 часа следобяд.Първите дни ще включа и ядки(орехи,лешници,бадеми)+ 2 кафета на ден.Купих и зелен чай,ще видим колко ще пия от него.Иначе по-нататък сутрин мисля да включа топла вода с лимон(сега нямам вкъщи).

# 459
eleaa, здравей  Hug
Аз започнах деня си с чаша овесени ядки, след малко смятам и едно кафенце без захар.

# 460
Мили хора искам да се включа в тази група с огромно желание Simple Smile За подкрепа и споделяне.
3-ти ден съм на режима на Гайдурков, разбрах за него преди 2 дни и го започнах.
Спечели ме най-вече с това, че постите в режима са му някаква отправна точка. Аз спазвам всички пости и за мен беше важно да намеря точно това в един режим Simple Smile
За процедурата - 35 годишна съм, 165 см висока, започнах 63 кг. (това са килограми, които още не мога да сваля от напълняване от след отказване на цигарите преди година и 5м.).
Днес съм 60, 300 кг. Пия кафе, не мога без кафе.
Закусих банан тази сутрин, това е:)
Вчера бях отпаднала и имах главоболие, днес се чувствам превъзходно!
Желая ви щастлив ден!

# 461
Здравей, добре дошла.

Твоите килограми са моята крайна, заветна цел  Hug Бях толкова като ученичка, и преди да отидем в Америка, където си надебелях стабилно.
 food010 И от мен едно кафе - и аз не мога без него (не съм добавяла захар и мляко, да знаеш)

# 462
Ей, девойки, браво!

Много ме мотивирате. Правила съм го два пъти този детокс и се чувствах страхотно.
Сега обаче не е подходящ момент, защото няма хубави пресни плодове и зеленчуци. Само едни цитруси и киви стават за ядене. Доматите и краставиците са с ужасен вкус, избягвам ги.

Аз лично ще го правя пак през май-юни, като се появят ягодите и черешите.

Желая ви леко и бързо да мине и да споделяте резултати тук.  Peace

# 463
Здравейте,  дружинка! Simple Smile
Румка,  овесените ядки познолени ли са!? Може да съм ги пропуснала... Радина,  радвам се,  че се включваш:) Врабчо,  ти ще ни даваш морална подкрепа,  което е много важно! Simple Smile Моята заветна цел също е 65 кг. Трябва да сваля "само" 20 кг:))) Днес съм на мандарина,  ябълка и кафе. По-късно ще си настържа зеле и моркови с маслини или може би зехтин- изкушавам се за него:/ Какво ще щажете?  Имам и орехи за довечера,  че иначе няма да мога да заспя:)
+Добавям: мандарина,салата от айсберг овкусена със зехтин ,кафе

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 15:33 от eleaa

# 464
Момичета вие по режим сутрин, обед, вечер и закуски ли се храните или когато огладнеете, защото аз не мога да чакам обяд или вечеря, ям доста често, тъй като работя от вкъщи, гледам да излизам, но в този студ не ми се излиза. Понякога ми е много трудно...но толкова силно желая да отслабна и да се поочистя, да си върна жизнения тонус, виталността и оптимизма, че съм готова със зъби и нокти да с боря този път Simple Smile))
Не се заричам, че ще изкарам целия режим, тъй като скоро предстои Великия пост, сега си правя нещо като подготовка Simple Smile

Днес безразборно - червено цвекло, лук, авокадо, орехи, портокали, кашу....и лимон + банана сутринта....

Общи условия

Активация на акаунт