Отслабване с диетата на Д-р Гайдурков

• 224 313
  • 537
  •   1
Отговори
# 345
Да, искам да сваля към 10кг. Намален метаболизъм при менопауза.
Значи може варива, сварени - грах, нахут, леща и пр.?
Овесени ядки - също?
Но без мед, или със съвсем малко мед?
А водата? Мисля, че д-р Гайдурков смяташе, че водата не е толкова нужна, както другите препоръчват по 2-3л.дневно, а колкото ти се пие, още повече че увеличаваш приема на пресни плодове и зеленчуци.
Подправки и аз обичам - джинджифил, куркума, чер пипер, сминдух.
А покълнали семена може ли?
Колкото до хляба, убедила съм се, че също се подувам и качвам кг от него, особено от този - купения,  който е пълен с набухватели.

# 346
Гайдурков е известен с това, че отрича меда или ако го разрешава, то меда да е в наистина минимални дози.

# 347
Да, искам да сваля към 10кг. Намален метаболизъм при менопауза.
Значи може варива, сварени - грах, нахут, леща и пр.?
Овесени ядки - също?
А водата? Мисля, че д-р Гайдурков смяташе, че водата не е толкова нужна, както другите препоръчват по 2-3л.дневно, а колкото ти се пие, още повече че увеличаваш приема на пресни плодове и зеленчуци.
Подправки и аз обичам - джинджифил, куркума, чер пипер, сминдух.
А покълнали семена може ли?
Колкото до хляба, убедила съм се, че също се подувам и качвам кг от него, особено от този - купения,  който е пълен с набухватели.

Подробно е обяснено на първа страница от темата: варива, мед, овесени ядки не може. Кълнове може, поне според мен, не съм чела обаче Гайдурков да се изказва по въпроса. Първите 14 дни може само сурови храни: плодове, зеленчуци и ядки. Не може нишестени зеленчуци - картофи, ориз, грах, царевица и др. такива. Не може банани. Сушените плодове са разрешени, но да се четат етикетите, защото много от тях имат добавена захар. Ядките да не са солени и печени. Фъстъците не са разрешени, защото са бобови.
Препоръчвам да се правят домашни ядкови млека и да се яде много авокадо - страшно засища.
Варивата се стартират след 14 ден, но пак без сол и мазнина. Захранването с варива е 7-10 дни, после постепенно се включват млечни и месо.

Аз лично не отслабвам много с този режим, не повече от 3-4 кг. Явно хората които отслабват много имат по-бърз метаболизъм и повече за сваляне.
Но като детоксикиращ режим е чудесен. Спряха ми мигрените, колитът изчезна, кожата се избистри, почувствах се нов човек.

# 348
Здравейте, мисля, че Vrabcho_ говори за диетата, която е предназначена за отслабване. Тя позволява първите 10 дена само плодови и зеленчукови сокове, както и пресни плодове. От зеленчуците са само чери доматки и краставици. Следващите 6 дена е захранване с добавяне на ядки и др.неща.

Но - начинът на хранене на д-р Гайдурков препоръчва именно варивата, както и кълновете - от всичко: леща, жито ... В началото си правехме, като ги изчаквахме само леко да живнат за 1 ден, и хайде в чинията. Никой не ги остави да покълнат 4-5 см. Wink Лакомии.
Моето скромно мнение е, че която от диетите да изберете - ще отслабнете. Защото всичките начини на хранене са анти: купешкият хляб, който е пълен с набухватели и боклуци, сол, термично обработена мазнина.

Та, моето мнение е, че и да не е свръх строга диетата /само сокове и плодове примерно/- ако органичите тези неща, ще отслабнете и ще се почувствате чудесно.
Пропуснах да отговоря за водата - да, пише да не се пие насила. Аз лично пия към 2-3 литра, но страшно ожаднявам заради кърменето. Не знам ако не беше то дали нямаше да са ми достатъчни плодовете, които приемам? newsm78

# 349
Полезни уточнения! Благодаря! Книгите на д-р Гайдурков ги имам, но не ми беше много ясно.

# 350
аз имам само една - оранжева е. "Горещи теми в храненето".
Случайно да знаете - дали останалите му книги съдържат по-различна информация?
Да видя дали да потърся  и друга литература.
Благодаря Ви. Hug Hug Hug Hug

# 351
Аз имам другата книга - зелената, казва се "Човешкото хранене", но нямам пък твоята оранжевата и не мога да кажа откъм съдържание как е и по какво се различава. Режимът му е описан в много здравни сайтове, разровете се из гугъл. При консултацията той ще изготви индивидуален лист с позволени храни, примерни рецепти и срокове. Официално разтоварващият режим, първата част с т.нар. суровоядство се предписва за 14 дни, последвани от 10 дни захранване с варива без сол и мазнина отново и зеленчуци на пара.
В последствие се минава на балансиран режим с месо и млечни два три пъти в седмицата, като препоръката е 70 процента от хранителния план да остане строго режимен - тоест семена, кълнове, ядки, зеленчуци, плодове, варива. Шоколадът е позволен от доктора, дори в едно интервю казва до 100 гр. на ден (това е важно за хора като мен, който издържат трудно без него). За яйцата също има подробна информация, като се препоръчва да се яде суров жълтък, стриктно спазвайки неговите инструкции за чисти яйца от качествен и проверен произход и как да се почисти черупката. За яйцата само пиша информативно - той термично обработени не ги препоръчва, но аз няма да насърчавам никого да бичи сурови жълтъци, аз самата не съм стигнала етапа, в който мога да се престраша.  Peace

Гайдурокв поддържа много хубав блог, където качва подробни и интересни статти за хранененто по неговите методи - https://georgigaydurkov.wordpress.com/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/

# 352
Цитат
Шоколадът е позволен от доктора, дори в едно интервю казва до 100 гр. на ден (това е важно за хора като мен, който издържат трудно без него). За яйцата също има подробна информация, като се преп.......

И на мен това ми направи впечатление.....други препоръчват едно или няколко блокчета. До 100 грама както препоръчва той може да са дори повече от един цял шоколад, някои шоколади са по 80/90 грама.
Разбира се става въпрос за натуралните, не за другите шоколади.

Или знам ли да не препоръчва някакъв по специален шоколад или домашно приготвен, щото макар и натурални в купешките също има боклуци малко или много. А пък и от натурален до натурален шоколад има разлика някои са с 45% какао, други с 60, други със 70 ....и т.н.

# 353
Ето с това изказване за шоколада ме накара да се усъмня в принципите му хранене,иначе има много хубави режими. Защо изцяло отрича солта, а препоръчва шоколад..., като дори натур.шоколад на Линд 85% какао съдържа тръстикова захар, но все пак е захар. Вярно,че има шоколади и с фруктоза и разни др.заместители на захарта,но според мен какъвто и да е шоколад би провалил всяка диета...При голяма нужда от шоколад аз си вземам сурови какаови зърна.
Единственото,моето мисля да приложа върху себе си е зеленчуци,малко плодове и 100-150 гр ядки,пък каквото сабя покаже, а пък може и да ги сваля тези 5кг най-накрая.

# 354
Ето с това изказване за шоколада ме накара да се усъмня в принципите му хранене,иначе има много хубави режими. Защо изцяло отрича солта, а препоръчва шоколад..., като дори натур.шоколад на Линд 85% какао съдържа тръстикова захар, но все пак е захар. Вярно,че има шоколади и с фруктоза и разни др.заместители на захарта,но според мен какъвто и да е шоколад би провалил всяка диета...При голяма нужда от шоколад аз си вземам сурови какаови зърна.
Единственото,моето мисля да приложа върху себе си е зеленчуци,малко плодове и 100-150 гр ядки,пък каквото сабя покаже, а пък може и да ги сваля тези 5кг най-накрая.
Не яж шоколад, той никъде в принципите си не казва яжте задължително шоколад. Даже дава своя рецепта за здравословен шоколад от фурми, ядки и малко сурово какао в сместа. И наистина е прекрасен заместител. Много важен принцип за доктора е, че всичко трябва да е в правилната доза. Аз ям шоколад от нерафинирана захар и био какаови зърна и съм доволна.  Peace

# 355
Ами, аз по принцип не ям шоколад, защото не съм по сладкото. Както писах ям сурови какаови зърна при нужда, напр.  много ниско кръвно или умора.
Просто самото изказване за шоколада ми беше странно, иначе какаото си е полезно.

# 356
Здравейте момичета,
 Hug Hug Hug
за мен идеята е нова - ще се радвам да споделите откъде вземате тези: сурови какаови зърна - био или небио?
 Rolling Eyes
звучи ми вкусно честно казано.

Риба ако хапвате - как я приготвяте? Четох че се препоръчва най-вече да е натънко нарязана и после да постои в лимон и се консумира в този вид, обаче аз малко се притеснявам да я дам така на децата.
Затова я мятам на скарата. Ние у дома много обичаме риба, напоследък хапваме 1 път седмично, а преди това и 3 пъти сме хапвали.
Споделете за рибата, ако обичате и приготвяте.
 bouquet chef bouquet chef bouquet

# 357
Според мен рибата най-добре да е печена на скара или във фурната, особено като ще се дава на деца. Аз купувам сурови какаови зърна от плод-зеленчуковия магазин. В био-магазините също продават,но са доста по-скъпи. Иначе 100гр.зърна ги купувам за 3лв и някакви ст.

# 358
Благодаря ти, ще поразуча тук при нас. В кварталния плод-зеленчук ги няма. Може би и в магазините за кафе да ги има?

# 359
Ами, да, не във всеки плод-зеленчук продават какаови зърна, ама това за магазините за кафе е добра идея да провериш...

Общи условия

Активация на акаунт