Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 976
  • 780
  •   1
Отговори
# 315
Може да е също някой от
Много малко хора ( да не кажа никой) не би постъпил така самоотвержено и достойно!
Очевидно отдалечеността ми от столицата прави коментарите ми неадкватни. Извинявам се на тези,които съм въвела в заблуждение ( ако има такива). Повече няма да пиша по теми, които не засягат скромното ми градче, или не са в унисон със скромните ми познания по математика! Успех на всички седмокласници!   bouquet Дано министерските статистики не объркат плановете ви!

# 316
Мили мами,

извинявам се, че се намесвам. Не съм на седмокласна вълна, но преглеждам с интерес от време на време темата ви. Аз съм от препатилите деветокласни мами през 2010 г. Laughing

Ееех, не очаквах по този начин да се защитават интересите на издателството, още повече, че има постоянно пишещ в темите техен човек. Русалката можеше и сама да си каже, че е обидена, а пък и шефа на издателството не беше нужно за 2 странички, копирани от справочника, да прави изказвания от сорта, че сме нарушавали закона за авторското право. Само това ни липсваше след всички главоболия и малоумщините на МОМН.  Confused

# 317
  • София
Kазах си веднага! Peace Просто, както си личи от неписането ми в темата  днес, едва преди малко седнах на компа. Peace

# 318
Kазах си веднага! Peace Просто, както си личи от неписането ми в темата  днес, едва преди малко седнах на компа. Peace

# 319
Мили мами,

извинявам се, че се намесвам. Не съм на седмокласна вълна, но преглеждам с интерес от време на време темата ви. Аз съм от препатилите деветокласни мами през 2010 г. Laughing

Ееех, не очаквах по този начин да се защитават интересите на издателството, още повече, че има постоянно пишещ в темите техен човек. Русалката можеше и сама да си каже, че е обидена, а пък и шефа на издателството не беше нужно за 2 странички, копирани от справочника, да прави изказвания от сорта, че сме нарушавали закона за авторското право. Само това ни липсваше след всички главоболия и малоумщините на МОМН.  Confused

lady Green, от главоболия страдат хора, които имат глави, значи вие имате - ами, използвайте ги по предназначение!

# 320
 Aз пък се чувствам тъпо, че постнах видяното в страницата във Фейса  Confused. Не исках да всявам раздори, а и дори не бях сигурна дали някои от темата е копирал и качил нещо от " Наръчника". Лично аз го имам и таблиците със статистиките си ги гледам всеки ден. Смея да твърдя, че е изключително полезен не само заради тях.   bouquet
  Както и да е! Извинявам се, че  в резултат на това се стигна до използването на епитети от някои мами. Аз лично го отдавам на натрупаното напрежение у всички нас заради недомислиците на МОМН.
Надявам се все пак утре на срещата да се видим с всички, които казаха, че ще дойдат   bouquet!
Лека нощ   bouquet!

# 321
  • София
Казаха неофициално, че резултатите по БЕЛ са малко по-ниски от миналогодишните, а по математика - малко по-високи, така, че големи разлики в минималните балове не би трябвало да има.
Мами и татковци, на мен ли ми се спи вече или аз нещо не разбирам, но според табличката, която имаме отличните оценки по БЕЛ са колкото миналата година:  900бр. – 2012г. срещу  918бр. – 2011г., а по математика с 67% повече Shockedт.е. 861бр. – 2012г. срещу 515бр. – 2011г.
За интервала 11.000-12.000 в комбинираната статистика броя на оценките по БЕЛ е 547; МАТ – 646, но това съвсем не са всички отлични оценки по двата предмета и няма как да ги съпоставят със съответните отлични оценки за 2011г. /БЕЛ – 918; МАТ-515/ , както направиха преди няколко дни в медиите.
Моля, някой да ме поправи, ако бъркам.

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 23:45 от pipi

# 322
lady Green - пишете ми на ЛС въпросите, ще ги препратя на журналистката за пресконференцията в понеделник.

Аз нямам какво да напиша, защото лично не съм ощетена. Мога да се опитам да обобщя проблемите, които се изнесоха в тази тема, но едва ли ще съм изчерпателна и достатъчно конкретна. Ясмина беше написала интересни въпроси, но имат нужда от допълване, а и смятам, че ще трябва време, за да се обобщят най-сериозните пробойни. Свържете се на лични с хора като Carmela Biscuit, alex98 и други потърпевши от системата на МОН (не помня всички). А може би не е лошо още сега да пуснем съобщение до всички, които влизат да четат тук.

Скъпи родители, важно е да съобщим за всички проблеми, възникнали при провеждането и оценяването на нашите деца в НВО. Не пропускайте шанса да ги опишете и да зададете въпросите си към МОН.

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 10:11 от lady Green

# 323
  • София
Може да са по-ниски и едновременно с това да са повече бройки. Няма противоречие в смисъла.
На всичко отгоре не при всички отлични оценки по български има в комплект и такива по математика за всяко дете. Има достатъчно голямо количство деца, които могат да имат над 5.50 по математика, но под тази оценка по български, и така да не влезе в интервала 11-12.

# 324
  • София
http://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0% … 8/209425695752389
" Обръщаме внимание, че качването в интернет на снимани и сканирани страници от Наръчника е нарушение на Закона за авторското право и, меко казано, не прави чест на хора, които се възмущават, че някой (МОНМ, учители, квестори, проверители и т.н.) нарушава правата на децата им. Качването в интернет на страници от Наръчника е идентично с преписването и е странно как хора, които не приемат за редно слабаци да преписват от отличници, напълно одобряват и се възхищават на подобни действия от възрастни хора. Всъщност е много повече - все едно работата на един отличен ученик да бъде залепена на бялата дъска във всички стаи на училището и всички ученици да препишат на воля."

Това нас ли визира?

мухахахаха, поредните некомпетентни кретени...аве, в тая страна наистина ли не останаха мислещи хора  ooooh! още малко и ще ме обявят извън закона, ако оставя наръчника да го ползва моя приятелка или й покажа някоя страница от него (което е идентично със случая с постването на сканирани страници. И като почнат да се позовават на закони, които дори не са си направили труда да прочетат... -  смешници  hahaha Да не говорим, че забележките им са всъщност към техните клиенти, закупили продукта им - ово му се вика търговско мислене по нашенски  Mr. Green

Няма повече да ви занимавам с особата си. PeaceПопитахте кой - отговорих, не съм се скрила.Няма и защо. Успех на децата ви !

# 325
  • София

А на някого дали хрумна да се попита все пак на посочените контакти на МОМН, те откъде да знаят, че има   хора, които искат да им зададат въпроси, ако не им каже някой?

HELP DESK към Дирекция
"ИКТ в образованието"
тел.:   8735021
факс: 8735018
http://helpdesk.mon.bg/

ПРЕСЦЕНТЪР:
тел.: 9217744
факс: 9882693
e-mail: press_mon@mon.bg

Или пък на РИО София

София-1303

Телефони:02/ 935 60 50

Факс:02/ 988 39 37

Ел. поща:   
rio_sofia_grad@mon.bg

Да ви питам, че така и не разбрах - нали може да се посочват много желания, нищо не пречи да се напишат по-напред и популярни гимназии, пък ако за тях не стигне балът - за където надолу в списъка стигне?!?
 newsm78

# 326
lady Green, от главоболия страдат хора, които имат глави, значи вие имате - ами, използвайте ги по предназначение!

Белмекенска, главите са ни определен брой на човек от населението  Mr. Green, а и си имаме приоритети. Вие също би трябвало да сте мислещи хора. Наредете пъзела и ще видите на кого точно трябва да бъдете сърдити за прословутите 2 странички копирани от справочника. Ако формулата не беше сбъркана, ако беше излязла навреме статистиката..  Whistling

# 327
  • София
Има достатъчно голямо количство деца, които могат да имат над 5.50 по математика, но под тази оценка по български, и така да не влезе в интервала 11-12.
Именно де и аз това казвам, вдигни на филтър първо оценките по математика и ги преброй и след това тези по Бел и ще разбереш за какво говоря.

# 328
  • Там, където ме обичат
А къде е прословутата статистика?

# 329
Да ви питам, че така и не разбрах - нали може да се посочват много желания, нищо не пречи да се напишат по-напред и популярни гимназии, пък ако за тях не стигне балът - за където надолу в списъка стигне?!?
 newsm78

Да, желаните паралелки в заявлението се пишат по реда на желанията. Не се знае кое дете (родител) какви предпочитания ще има тази година, данните за минималния бал от предходни години са ориентировъчни. Аз сметнах приблизително за къде ще ни е достатъчен, но смятам да пиша малко нагоре и малко надолу от очакванията.

Общи условия

Активация на акаунт