Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 973
  • 780
  •   1
Отговори
# 300
Моята голяма гордост е, че имаме пълна шестица по математика. За малко градче като нашето това си е направо геройство.
Абсолютно.  Peace

Здравейте, имам въпрос към "колегите" от Пловдив - някъде из всички сайтове и документи, които прегледах, имаше списък за миналата година с баловете за отделните гимназии в София - някой има ли подобна информация за Пловдив за миналата година, иска ми се съвсем примерно да се ориентирам, наясно съм, че всяка година си е различно, но психически да съм подготвена донякъде. Simple Smile

Виж тук резултатите от 1-во класиране за 2011г.

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 22:07 от lady Green

# 301
Здравейте!От няколко дни следя темата във този форум.Беше ми доста трудно да съм в крак с новите публикации,но както се вижда изчетох всичко.Имам дъщеря,която завършва 7 клас и ние минаваме през същите мъки. В момента, в който публикуваха резултатите се опитах да изчисля точките по познатите формули, но нещо не се получаваше. По БЕЛ има 5.857, по МАТ 5.054.
На 5.06 отидохме да си види работите. Изненада! В 18 СОУ ни посрещнаха с въпроса не си ли носим разпечатан теста, за да си нанесем отговорите. Позволиха ни да си запишем грешките,но  госпожата гадаеше къде колко точки са ни отнели,не беше сигурна за нищо.Записах си грешките,но нямаше смисъл да споря,защото е ясно, че промени не може да има.   
Отидохме и в 22 СОУ,въоръжени с лист и химикал, но в момента в който ни донесоха работата,ни предупредиха,че не можем да си водим бележки.
Нима правилата за изпита по МАТ са различни от тези по БЕЛ?! Оказа се,че има 98 точки по БЕЛ (35т. на втори модул и 63 т.на първи) Отново изненада: от работата  ЛИПСВАХА  въпросите от 1 до 18 и нямаше как да разберем къде е сгрешила. При тях била само тази част от теста - такъв отговор получих.
КОЛКО УДОБНО! И какво всъщност проверяваме?

# 302
Отачайвам се след постове като този на alex98, явно организацията за НВО наистина е много зле.  Confused
Няма ли някоя медия да отрази проблемите и оплакванията? И изобщо каква е обратната връзка с МОМН, изобщо събират ли данни за действителни пропуски, и каква е процедурата, ако има такава? Трябва ли да се стига до съдилища, за да се отстраняват или..? Rolling Eyes

# 303
  • под тепетата
lady Green, много ти благодаря за линка! Ако сега бяхме миналата година, сина ми би могъл да влезе където си поиска значи! Simple Smile Наистина се успокоих малко, още повече, че той не е сигурен колко ще му остави за годината госпожата по математика и аз изчислявам бала на база 5 по математика, а пък ако е 6... Добре се представи детето на изпитите, наистина, чак майка му не повярва Laughing

# 304
Срещата за утре в 13,00 остава ли? Ако да, бройте ме.

# 305
Мили мами,

извинявам се, че се намесвам. Не съм на седмокласна вълна, но преглеждам с интерес от време на време темата ви. Аз съм от препатилите деветокласни мами през 2010 г. Laughing

Провокира ме да се включа постът на една от мамите тук, определяща авторите на Наръчника като "кретени". За сведение на въпросната дама и на пригласящите й в хор - един от двамата "кретени", автори на този Наръчник, цяла година на най-добра воля пише в темата Ви и Ви информира, като никога не си е позволила да рекламира изданието като негов съавтор.

Каните на срещата си "кретен" - така да знаете!  Peace

# 306
Отачайвам се след постове като този на alex98, явно организацията за НВО наистина е много зле.  Confused
Няма ли някоя медия да отрази проблемите и оплакванията? И изобщо каква е обратната връзка с МОМН, изобщо събират ли данни за действителни пропуски, и каква е процедурата, ако има такава? Трябва ли да се стига до съдилища, за да се отстраняват или..? Rolling Eyes
И като се заинтересува някоя медия /като нова тв/, направиха репортаж и поканиха министъра в студиото, той пак се държа като ощипана мома. Можеше да каже поне, че ще провери сигнала, ама не, не и не - няма да говори, няма да отговаря, няма да се изнася информация или статистика.

# 307

аните на срещата си "кретен" - така да знаете!  Peace
Дано тя да е съгласна да се разкрие. В противен случай написаното не е в нейна услуга, независимо че ни показва невероятните неща, споделени от нея с нас. Поклон за което! Много малко хора ( да не кажа никой) не би постъпил така самоотвержено и достойно!

# 308
  • София

Дано тя да е съгласна да се разкрие. В противен случай написаното не е в нейна услуга, независимо че ни показва невероятните неща, споделени от нея с нас. Поклон за което! Много малко хора ( да не кажа никой) не би постъпил така самоотвержено и достойно!
Eто ме, представям се . Това ще промени ли нещата?

# 309
Eто ме, представям се . Това ще промени ли нещата?
Не знаех, че си автор, но пък  не разбирам как това те прави " кретен".  hahaha
Математиколюбителите, че сме в известна степен луди, луди сме, ама чак пък кретени.... Cry

# 310

Уважаема, Дидева, това е вторият ти постинг днес, който ме стряска с "логиката" ти! Предполагам, че следиш седмокласната тема не от тази година!

# 311
Отачайвам се след постове като този на alex98, явно организацията за НВО наистина е много зле.  Confused
И като се заинтересува някоя медия /като нова тв/, направиха репортаж и поканиха министъра в студиото, той пак се държа като ощипана мома. Можеше да каже поне, че ще провери сигнала, ама не, не и не - няма да говори, няма да отговаря, няма да се изнася информация или статистика.

Ако има възможност за контакт с министъра чрез медиите (аз друг не виждам) директно да му се зададе въпроса кой е нормативния документ който дава правомощия (и на кого) да определя формулата за превръщането на точките в оценка. Вие сигурно имате контакт поне с редакторите на предаването в Нова ТВ, обадете им се. Друго предложение е да се зададе този въпрос на пресконференцията в понеделник, но пак ви трябват контакти със заинтересовани журналисти (не знам дали ще има възможност за задаване на въпроси от обикновени граждани). Може да се търси контакт с Милен Цветков, както някой пишещ в темата предложи. А ако има желание за отразяване, по-обширен анализ на проблемите и предложения към МОН, предполагам ще се навият и други родители да споделят.

За мен от МОН би трябвало да дадат възможност за сигнали и обратна връзка. Тъпо е да видиш работата на детето си без да имаш възможност да разбереш критериите  за оценка и забележките към работата, и без да можеш да обжалваш субективното оценяване. Не съм юрист, но смятам че подобен механизъм няма как да е законен.

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 10:11 от lady Green

# 312
Уважаема, Дидева, това е вторият ти постинг днес, който ме стряска с "логиката" ти! Предполагам, че следиш седмокласната тема не от тази година!
Следя я от няколко години. Но пък вие имате възможността да се срещате и да се познавате. Така, че сте винаги поне крачка пред мен.  Peace
Заинтригува ме с това кой е първият?  Grinning

# 313
lady Green - пишете ми на ЛС въпросите, ще ги препратя на журналистката за пресконференцията в понеделник.

# 314
Може да е също някой от
Много малко хора ( да не кажа никой) не би постъпил така самоотвержено и достойно!

Общи условия

Активация на акаунт