Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 901
  • 780
  •   1
Отговори
# 360
  • София
София не е България-не правете изводи от нея, а само за нея.В много от градовете в провинцията е достатъчно добро представяне на  модул1 за да се класират в местни гимназии.

Чунким в София е по-добро положението!  Peace София прилича на едно малко копие на България - двойки колкото щеш, немотивирани ученици, родители, че и учители и директори колкото щеш! Лично аз дори си мисля, че в другите градове много от хората са по-амбициозни и учителите повече се стараят. Мит е, че в София е по-добре. Както навсякъде - по-добре е в едни училища, а други са страшна работа.

# 361
Благодаря за заявлението Hug От утре започваме да редим желания.

# 362
  • София
Добър да е денят за всички!
Много ме е яд ;че няма да дойда на срещата ooooh!
От сряда съм с бъбречни кризи ;вчера се  "преобезболих" за консултацията във Веди.
Надявам се срещата да е приятна и да отвори път на нови приятелства!!!
Благодаря най-сърдечно на всички !! Hug

# 363
Andariel, абсолютно съм съгласна с написаното от теб Peace.

# 364
Имам въпрос - нали в заявлението може да пиша гимназии, които не са в София, нищо, че го подавам в София и детето е учило тук до 7 клас?

# 365
Благодаря за информацията, която намирам тук и доста добре ме ориентира в обстановката с изпити, класирания и т.н.
При нас еуфорията около грешни или несправедливи формули не съществува, защото дъщеря ми няма отлични оценки на изпитите. Но пък леко беснея, защото класната й май ще я пореже със срочната оценка по литература и като ви чета, дали не го правят наистина нарочно преподавателите...

Как ми се иска всичко да приключи още на първо класиране и да мирясаме всички, но с този бал, който се очертва, вероятно няма да имам този късмет.

Важно е че детето е по-спокойно от мен и днес се нави да дойде в работата ми, за да ми помогне с едно пробно попълване на желания. Също още размишлява над професионалните гимназии и много се надявам да й просветне да не се отказва от такава възможност, но ще видим...

Благодаря още веднъж. Тази година ми е за пръв път, след 3 години, живот и здраве ще бъда отново на линия с другата кандидат осмокласничка.

И имам един леко страничен въпрос -
има училища с прием след осми клас. Къде трябва да учи детето в осми клас, за да кандидатства в училище след прием след това? Защото ако сега се запише в училище, което иска, но догодина й узрее друга идея - какво следва - приравнителни, какво? Някой родител ако знае и може да ми обясни - благодаря предварително. Или линкове, където да чета.

# 366
Имам въпрос - нали в заявлението може да пиша гимназии, които не са в София, нищо, че го подавам в София и детето е учило тук до 7 клас?

Не. В другото населено място се подава отделно заявление в обявеното от тамошното РИО у-ще - гнездо.  Peace

# 367
  • София
Джин, отивай и атакувай класната - дали ще й се подмазваш, дали нещо друго, но не оставяй нещата така! От утре вече няма да сте в това училище, а моментът е много важен.

# 368
Зависи от г-жата... Една от класа ми отиде да моли така за по-висока оценка и настана адът.. Naughty

# 369
Здравейте на всички, коита са на линия! Два дни само чета темата от самото начало и със сигурност RAM-a ми e вече доста запълнен. Обаче пак не открих един отговор, който за мен е доста важен. Накратко - дъщеря ми е с пълно 6 по мат. и съответно БАЛ 35,5 за мат.г-ия и 34,9 ма ЕГ. Нашата дилема е немски - СМГ с немски или 91 НЕГ. Как ще ги класираме, още не сме решили. Т.е. кое първо. Но моята дилема е: ако пишем първо желание СМГ с немски, второ 91 НЕГ и бала ни стига и за двете (хипотетично), на първо класиране и за двете ли ще ни класират или само по първо желание? Ако не ни стигне за първо желание, но сме класирани по второ желание - записваме ли се окончателно по второто ни желание след първото класиране или подаваме заявление в НЕГ за участие във второ красиране?? Или пък, ако ни стигне за СМГ и ни класират ва първо класиране, обаче размислим  newsm78 и си променим решението !!! - и не се запишем там, пак ли подаваме заявление в НЕГ за участие във второ класиране???!!! Знам, че имаше много подобни въпроси и съответно - отговори, обаче също така имаше и доста разнопосочни отговори и аз не успях да "уцеля" верния. Единственото, за което съм сигурна на този етап, е че заявлението за участие във второ класиране се подава в желаното училище, а не в "гнездо". МНОГО МОЛЯ ВРЯЛИТЕ И КИПЯЛИ В ТЕМАТА, И ГЛАВНО - ВЯРНО ИНФОРМИРАНИ ПО ВЪПРОСА - ДА МИ ОТГОВОРЯТ!!! Благодаря предварително, чакам с нетърпение.

# 370
Ужасно е, или държат децата в напрежение, или просто знаят отсега, че няма да им дадат шанс за повишаване на оценки. Цял клас, вместо да направи контролно, учителката дава тест само на тези, които са с 3-ки за годината. Е не може ли да даде и на останалите деца, според способностите им друг тест и да се приключи въпросът.

Много ясно, че няма да оставя така нещата. Ще пиша при развитие.

Точно заради учителките на голямата ми дъщеря, сега съм лъднала да избера ново училище за по-малката /ще е 5 клас/. Защото просто още 3 години със същите разправии не ми се занимава... А децата ми учат в училище, което си има съответната елитна слава. Аз за последните 2 години добих представа как се прави ПР на едно училище, за да се напълни с деца... И меко казано съм отвратена.

# 371
Здравейте на всички, коита са на линия! Два дни само чета темата от самото начало и със сигурност RAM-a ми e вече доста запълнен. Обаче пак не открих един отговор, който за мен е доста важен. Накратко - дъщеря ми е с пълно 6 по мат. и съответно БАЛ 35,5 за мат.г-ия и 34,9 ма ЕГ. Нашата дилема е немски - СМГ с немски или 91 НЕГ. Как ще ги класираме, още не сме решили. Т.е. кое първо. Но моята дилема е: ако пишем първо желание СМГ с немски, второ 91 НЕГ и бала ни стига и за двете (хипотетично), на първо класиране и за двете ли ще ни класират или само по първо желание? Ако не ни стигне за първо желание, но сме класирани по второ желание - записваме ли се окончателно по второто ни желание след първото класиране или подаваме заявление в НЕГ за участие във второ красиране?? Или пък, ако ни стигне за СМГ и ни класират ва първо класиране, обаче размислим  newsm78 и си променим решението !!! - и не се запишем там, пак ли подаваме заявление в НЕГ за участие във второ класиране???!!! Знам, че имаше много подобни въпроси и съответно - отговори, обаче също така имаше и доста разнопосочни отговори и аз не успях да "уцеля" верния. Единственото, за което съм сигурна на този етап, е че заявлението за участие във второ класиране се подава в желаното училище, а не в "гнездо". МНОГО МОЛЯ ВРЯЛИТЕ И КИПЯЛИ В ТЕМАТА, И ГЛАВНО - ВЯРНО ИНФОРМИРАНИ ПО ВЪПРОСА - ДА МИ ОТГОВОРЯТ!!! Благодаря предварително, чакам с нетърпение.

Ако ви класират на първо класиране по първо желание имате само два избора. Да се запишете или да се откажете и да чакате трето класиране. Ако ви приемат по второ желание можете да се запишете или да подадете за второ класиране. На второ класиране ако ви приемат по първото/второто желание пак трябва да се запишете или да отидете на трето класиране.
Добре мислете какво искате да ви е първо желание, второ желание - после няма връщане назад. Е има де - трето и четвърто класиране.

# 372
Mariana Kalcheva, на първо класиране ще се класирате само в едното у-ще, за което балът ви е достатъчен. Ако е първо желание, детето трябва да се запише, защото мястото му няма да се пази. В случай, че не ви стигне бала за първото желание, ще ви класират на второто. Ако не ви устройва, подавате документи за второто класиране, защото някои от местата се освобождават. При това класиране детето или се класира по първо желание, или остава на второто, ако не се е освободило място. Успех на детето!  Peace

# 373
Момичета, за огромно съжаление  аз няма да мога да се запозная днес с вас, а толкова много искам, но трябва да посрещана дъщеря ми от екскурзия с голям куфар и няма да успея да стигна до вас. Пожелавам приятна и много ползотворна среща    Hug

# 374
  • Попово
 Praynig
Може ли да ми обясните какво означава това?(маркираният текст) newsm78
Благодаря ви.   bouquet

А също може ли някой да каже как точно се изписват желанията в графата. Вероятно някой, който миналата година го е правил. Едва ли начина е променен.

Общи условия

Активация на акаунт