Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 887
  • 780
  •   1
Отговори
# 255
Я да ви питам, задължително ли е детето да присъства:
- на подаване на заявлението за 1-во класиране
- за 2-ро класиране
- при записването в у-ще
Питам, защото девойката иска да ходи при баба и дядо в друг град и се чудя кога да я пращам, така че да не я разкарвам много напред-назад.

Никой ли не знае дали е нужно децата да присъстват или може да са подписали заявлението предварително, а документите да се подават само от родител? Ако трябва ще принтирам последната му страница няколко пъти, в случай че на място има някакви корекции.

# 256
  • София по рождение
С риск да се повторя, пак ще попитам: От НПМГ ли трябва да взема документ за оценка от изпита и да я представя с останалите?

Да! М/у 14.06 и 18.06 ще издават служебните бележки с оценките Simple Smile (но 16,17.06 са почивни, та нямаме много опции  Mr. Green)

В НПМГ ме предупредиха, че ако сте от София не е нужно да ходите за бележка за оценките там. Техните оценки ще фигурират заедно с оценките от БЕЛ и МАТ, в бележката, която ще се раздадат на децата в училището, в което учат. Именно затова тези бележки ще ги дават в последните учебни дни.
Искам да благодаря на всички компютърно грамотни родители или други, които ни позволиха да се отпуснем малко през уикенда! Hug
Бих насочила вниманието ви, относно издънките на МОНМ, към Милен Цветков...той много ги обича такива. Наскоро бях заинтересована страна по друга болна тема - яслите и детските градини, които не постигат, та помня, че пак Милен даде гласност!

# 257
С риск да се повторя, пак ще попитам: От НПМГ ли трябва да взема документ за оценка от изпита и да я представя с останалите?

Да! М/у 14.06 и 18.06 ще издават служебните бележки с оценките Simple Smile (но 16,17.06 са почивни, та нямаме много опции  Mr. Green)

В НПМГ ме предупредиха, че ако сте от София не е нужно да ходите за бележка за оценките там. Техните оценки ще фигурират заедно с оценките от БЕЛ и МАТ, в бележката, която ще се раздадат на децата в училището, в което учат. Именно затова тези бележки ще ги дават в последните учебни дни.
Искам да благодаря на всички компютърно грамотни родители или други, които ни позволиха да се отпуснем малко през уикенда! Hug
Бих насочила вниманието ви, относно издънките на МОНМ, към Милен Цветков...той много ги обича такива. Наскоро бях заинтересована страна по друга болна тема - яслите и детските градини, които не постигат, та помня, че пак Милен даде гласност!

Това сигурно ли е?
Ще ми спестят ходенето до там.

# 258
  • София
Иаз това го четох някъде в някакъв официален документ, затова се бях успокоила, че няма да се разкарввам дотам, но не помня точно къде. Малко ли неща изчетох, всичко започна да ми се слива!

# 259
Относно постовете за консултациите във Веди. Мога да споделя как протичат консултациите в Регалия. Там са индивидуални за около 30 мин. на дете, като се отива с бала и на място се дава консултация, относно подрежднето на желанията, ако родителя има въпроси си ги задава. Определено много  са полезни.

# 260
  • Попово
Запис в новата тема!  bouquet Едва сега успявам. #Crazy

# 261
  • София
Относно постовете за консултациите във Веди. Мога да споделя как протичат консултациите в Регалия. Там са индивидуални за около 30 мин. на дете, като се отива с бала и на място се дава консултация, относно подрежднето на желанията, ако родителя има въпроси си ги задава. Определено много  са полезни.

Ние също бяхме в Регалия. Там беше отделено време за всяко едно дете /родител/, дават се идеи как да бъдат подредени желанията и вероятността да стигне бала. Информацията беше актуална и напълно съвпадаше с информацията тук във форума. Определено ми се вижда по-добра тази консултация в Регалия в сравнение с тази във Веди.

# 262
  • София
albenapen, аз бях от 12 и вече не само, че не твърдеше, че е на един ред 1АГ, ами каза че е разбрала сутринта от родители за няколкото паралелки. Laughing
Е ;това вече звучи добре! По-добре късно;от колкото никога  Joy
 Във Веди казаха ;че може и без детето при подаване на заявлението.Само трябва предварително да се подпише на последната страница. Т.е. за тези който искат да пътуват да си свалят заявлението от РИО и детето да се подпише.

# 263

Във Веди казаха ;че може и без детето при подаване на заявлението.Само трябва предварително да се подпише на последната страница. Т.е. за тези който искат да пътуват да си свалят заявлението от РИО и детето да се подпише.

Благодаря ти за безценната информация.  Simple Smile
 bouquet

# 264
  • София
albenapen, аз бях от 12 и вече не само, че не твърдеше, че е на един ред 1АГ, ами каза че е разбрала сутринта от родители за няколкото паралелки. Laughing
Е ;това вече звучи добре! По-добре късно;от колкото никога  Joy

Че как ще познаят, че подписът е на детето?  newsm78 newsm78

# 265
На мен пък ми казаха, че миналата година в някои гнезда даже са искали не само детето да бъде там, но и то е трябвало да си попълва заявлението под зоркия поглед на родител. Та незнам къде е истината.

# 266
  • София
RobotIT, сърдечни благодарности!   bouquet Hug

# 267
  • София
На мен пък ми казаха, че миналата година в някои гнезда даже са искали не само детето да бъде там, но и то е трябвало да си попълва заявлението под зоркия поглед на родител. Та незнам къде е истината.

Ами просто сменяш училището гнездо и готово!  Hug Hug Цяла година нямаше нито събота, нито неделя за децата, а сега да ги лишаваме и от заслужената им почивка.

# 268
  • София
Сега прочетох постовете за Регалия.
Мога да кажа само Браво!
Явно Веди са хапнали голяма лъжица с брой ученици.
Но всъщност е въпрос на организация.
Не ме разбирайте грешно (особено родители на бъдещите 7 клас);доволна съм като цяло от подготовката;но днес бях разочарована.

# 269
  • София
Аз бях на консултацията на Веди от 15 часа. Пак даде примера с 1 АЕГ като едно желание, но няколко родители веднага реагирахме и се поправи. Относно попълването на заявлението каза, че може да изписваме училищата със съкратените им имена -АЕГ, ФЕГ, НЕГ и т.н. Кодовете уж се попълвали от служител в гнездото, но тази година можело да ни прехвърлят и това. Натърти да не разчитаме на кодовете на РИО/ Laughing/ и да вписваме тези, които са разлепени в гнездото. Ако има сгрешен код се гледа изписаното наименование на училището и профила Peace
И препоръча идната седмица да тренираме попълване на заявления и редене на желания. Дадоха ни статистиката за 2009-2011 и това беше.
Браво на Регалия за начина на провеждане на консултацията.

Общи условия

Активация на акаунт