Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 884
  • 780
  •   1
Отговори
# 330
А къде е прословутата статистика?

на първа страница!

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 23:53 от Белмекенска

# 331
  • Там, където ме обичат
А къде е прословутата статистика?

на първа страница!

Не съм се изразила точно - мислех, че е излезнала Официалната статистика.

# 332

Аз сметнах приблизително за къде ще ни е достатъчен, но смятам да пиша малко нагоре и малко надолу от очакванията.

Пиши ВСИЧКО, което е желано, по-нагоре, а не малко - дали сте писали много или малко, ще стане ясно едва след като излезе първото класиране. В училищата-гнезда документите се приемат предимно от началните учителки, които вече нямат часове с децата. Те са много мили и внимателни. Няма да направят проблем дори ако сте написали 50 реда в заявлението с желания!

# 333

Аз сметнах приблизително за къде ще ни е достатъчен, но смятам да пиша малко нагоре и малко надолу от очакванията.

Пиши ВСИЧКО, което е желано, по-нагоре, а не малко - дали сте писали много или малко, ще стане ясно едва след като излезе първото класиране. В училищата-гнезда документите се приемат предимно от началните учителки, които вече нямат часове с децата. Те са много мили и внимателни. Няма да направят проблем дори ако сте написали 50 реда в заявлението с желания!

Каква е целта на упражнението, ако иде реч за разлика от порядъка на 3-4 единици? Още повече, че баловете тази година ще са по-високи от миналогодишните. Което означава, че най-доброто, на което ще се радваме, е децата да попаднат в паралеки, където се е влизало с миналогодишния бал. Впрочем от статистиката на Ясмина ясно може да се види, че основната конкуренция е в най-горниите интервали. След средното ниво позициите на децата няма да се различават особено от тези в предходната година.

# 334
На мен пък ми казаха, че миналата година в някои гнезда даже са искали не само детето да бъде там, но и то е трябвало да си попълва заявлението под зоркия поглед на родител. Та незнам къде е истината.

Здравейте майчета и татковци,
Преди две години накарах синът ми сам да попълва заявлението си и беше единствения, който го направи, докато бяхме в училището гнездо. Наложи се да го преписва, защото беше нанесъл кодовете. Въпреки, че на бланката е отразено, че кодовете се нанасят от лицето, приемащо заявлението, днес на консултацията на "Веди" се спомена, че тази година може и да изискат ние сами да си ги пишем.
Попълването на заявлението не става пред длъжнотно лице, а  миналата година са приемали заявления, свалени от сайта на РИО. Не ни дадоха и пояснение за логиката на таз годишното оценяване.
Както всичко у нас, всяка информация е предпоследна, а 15-ти е прекалено далече, трябва да сме
подготвени за изненадите на МОН-ТИ или карнавала в РИО.
Благодаря на всички, които са тук.

# 335
Аз бяха попълнила заявлението, свалено от сайта на РИО София, на компютър (разказвам преживелици от преди 2 години).
Оказа се, че заявленията в гнездото са във формат А2 сгънат на две, за да стане А4 и държаха да е на техния екземпляр. След като сбърках 2 пъти в преписването и се наложи да поискам трето заявление, разбрах, че училището плаща за разпечатването, а не получава за това никакви пари от РИО. Извиних се и взех третото заявление.

Явно доста училища са се оплакали заради разходите, в които РИО ги вкарва, а не компенсира, така че миналата година на много места приемаха разпечатани и попълнени на компютър заявление. Тази година може пък да са преценили, че попълнените кодовете също пестят енергия  на училищата-гнезда. Whom how! (без превод - или нещо от сорта: "Който разбрал, разбрал!")

Каква е целта на упражнението, ако иде реч за разлика от порядъка на 3-4 единици? Още повече, че баловете тази година ще са по-високи от миналогодишните. Което означава, че най-доброто, на което ще се радваме, е децата да попаднат в паралеки, където се е влизало с миналогодишния бал. Впрочем от статистиката на Ясмина ясно може да се види, че основната конкуренция е в най-горниите интервали. След средното ниво позициите на децата няма да се различават особено от тези в предходната година.

Целта е, че няма човек (извън сис-админа на МОНМ) който да може да каже накъде ще ливне кандидат-гимназиалната вълна! Статистиката на Ясмина не я знам, чета ви от този следобед и се включих, защото наистина ми стана мъчно за Русалката!

# 336
чета ви от този следобед и се включих, защото наистина ми стана мъчно за Русалката!

И на мен!

# 337
Белмекенска, Русалката си я знаем и ценим (всички пишещи и четящи не от вчера). Не подозирах, че има общо с някое от издателствата, но тя си е изградила собствен авторитет, както и Ганис. Техните мнения означават много за всички нас, в тази тема.   bouquet

Надявам се Русалката да не приема лично обидите, защото те не са насочени към нея. Hug  Аз собствено не бих си позволила подобни реплики, но някак се чувствам отговорна като учасник в дискусията. Не сме в ситуацията на доста хора и е редно да се опитаме да ги разберем. Още повече, че незаслужените обиди засягат и други хора като Дидева примерно. Затова призовавам всички в темата към толерантност!  И пак искам да наблегна, че основния конфликт не произтича от преките участници, а от проблемите на МОН, които касаят цялото население.

# 338

Надявам се Русалката да не приема лично обидите, защото те не са насочени към нея. Hug  

Е, как да не са насочени към нея?! Баш! И съвсем директно!

Няма значение дали знаеш името на човека, ника му или псевдонима му - щом плюеш по труда му, плюеш по него! Може някой да й е писал на лични да се извини, не знам, но каквото е написано за авторите на Наръчника, то си е и към нея!

# 339
  • София
Мнението ми, че коментарът във фейса, че който е сканирал две страници от справочника и ги е качил в нет-а е закононарушител е писан от некомпетентен кретен или смешник се отнася единствено и само за автора на коментара, а не за авторите на справочника (аман от вменяване, че някой е написал нещо, тотално различно от буквално написаното и честно казано не съм и допускала, че коментарът може да е на авторите на наръчника, а предполагах, че е на някой в издателството). И не се оправдавам. Просто наистина смятам за смехотворно да плашотиш от публична медия, каквато е фейсбук, със закон, който дори не си прочел, или да даваш нерелевантни драматични примери (като цитирания с работата на отличника и бялата дъска) и с това да сравняваш обмяната ни на информация.

Това, за което съжалявам е, ако Русалката наистина се е почувствала засегната. Искрено се надявам да не е така. За мен поне нито наръчника, нито авторите са били темата в мненията относно цитирания пост във фейсбук.

# 340
Целта е, че няма човек (извън сис-админа на МОНМ) който да може да каже накъде ще ливне кандидат-гимназиалната вълна! Статистиката на Ясмина не я знам, чета ви от този следобед и се включих, защото наистина ми стана мъчно за Русалката!

Вълните имат приливи и отливи, но се движат в определен диапазон. Той е известен (в някакви допустими граници) от последните години. Така че в действителност, за хората които "познават лунния цикъл", изнанди няма да има. Поне не фрапантни.  Mr. Green

За Русалката пак ще кажа - аз лично нямах идея, че е свързана по някакъв начин с издателството. Справочникът им е прекрасен, имах отлично мнение за тях, но съм малко разочрована как за 2 странички, които се разпространяват заради глупостите на МОН, правят такъв грандиозен проблем.

# 341
Мнението ми, че коментарът във фейса, че който е сканирал две страници от справочника и ги е качил в нет-а е закононарушител е писан от некомпетентен кретен или смешник се отнася единствено и само за автора на коментара, а не за авторите на справочника (аман от вменяване, че някой е написал нещо, тотално различно от буквално написаното и честно казано не съм и допускала, че коментарът може да е на авторите на наръчника, а предполагах, че е на някой в издателството). И не се оправдавам. Просто наистина смятам за смехотворно да плашотиш от публична медия, каквато е фейсбук, със закон, който дори не си прочел, или да даваш нерелевантни драматични примери (като цитирания с работата на отличника и бялата дъска) и с това да сравняваш обмяната ни на информация.

Това, за което съжалявам е, ако Русалката наистина се е почувствала засегната. Искрено се надявам да не е така. За мен поне нито наръчника, нито авторите са били темата в мненията относно цитирания пост във фейсбук.

Milenita, айде малко се зАпри! Щото знаеш ЗАПСП наизиуст и си тръгнала да коментираш! Примерът е съвсем релевантен, но може да бъде поет от релевантни!

# 342
но съм малко разочрована как за 2 странички, които се разпространяват заради глупостите на МОН, правят такъв грандиозен проблем.

Възпирах се досега да ти опонирам поне два пъти - не е въпросът в броя на страничките (и точно там е тънкостта със ЗАПСП), пък и не били 2, а 4 , както разбрах!

# 343
Белмекенска, не знам повече с какво бих могла да обясня нелепата ситуация и как да се извиня, въпреки че не съм в основата на конфликта. Разбирам, че някои хора са афектирани, но моля да си дадете сметка, че има действително по-грандиозни проблеми за седмокласниците, в сравнение с вашия.

# 344
Белмекенска, не знам повече с какво бих могла да обясня нелепата ситуация и как да се извиня, въпреки че не съм в основата на конфликта. Разбирам, че някои хора са афектирани, но моля да си дадете сметка, че има действително по-грандиозни проблеми за седмокласниците, в сравнение с вашия.

Виж какво - ситуацията хич не е нелепа. Тя си е суперординерна. Следобед изръшках цялата тема - имате сериозни проблеми, но насочвате силите си в неадекватна посока. Мислите си, че медиите ви четат - хал хабер си нямате как седят нещата в медийния универсум, който от своя страна също се смята за център на вселената. И най-вече пишете точно както е типично за повечето народоединици да говорят - целта е да си кажете, т.е. клатене на въздуха. Добре, че Бясна мама се е захванала и дали тя е организирала, или и други родители също подбутват тук и там, но нещо може да се поразмърда. Браво на Бясна мама ! Очаквам още неща, но заради нейните усилия, а не заради писанията тук!

А като казах, че съм изръшкала темата - да кажа най-сетне и за наръчника. Щом толкова ви трябва инфото от наръчника, има два варианта - единият е ясен, другият - сами си събирате, филтрирате и форматирате информацията, там в началото на наръчника пише, че е от отворени източници. Тези, които нямат пари, сигурно имат време - да вземат, пък да я обработят тази информация, какъв е тоя зор да я имате наготово!

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 01:53 от Белмекенска

Общи условия

Активация на акаунт