Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 798
  • 780
  •   1
Отговори
# 510
Че в 11 часа министърът ще ги ( се) изложи .  Mr. Green
И по БНТ ни информираха за същото неколкократно.

# 511
Официалното становище на МОНМ беше по темата да се мълчи и всичко да се отрича като родителски слухове.Среща с Дамянова се съмнявам да доведе до някакъв резултат-времето между излизането на резултатите и подаването на заявленията ще изтече.Обратна връзка няма.

Ако Дамянова и Игнатов не четат в темата, което се съмнявам че правят, то няма как да са информирани за настроенията на родителите. А ако в темата чете/четат служители, които по някакъв начин са отговорни за ситуацията, то можете да си представите как точно е представена или по-скоро не е представена тази информация на шефовете. По медиите отразиха малко и не всичко.

От собствен опит знам че ако няма публично израчено недеволство по дадена тема, то хората, които не са пряко потърпевши просто не регистрират съществуването на проблем. Това важи и за служителите в институциите. А случаят е точно такъв и това че ние се вълнуваме тук (има няма 200 човека) съвсем не означава че в МОМН ръководството е регистрирало проблема.

Времето така или иначе ще изтече. Игнатов днес ще си каже това, което са му подготвили същите тези хора, които имат задължението да му предоставят обективна информация за сектора, който ръководи. Някоя медия ще отрази и недоволството на родителите (но не всички), но понеже няма убити, ранени, останали без работа и т.н., а и става въпрос за малко хора, които реално не протестират, нещата ще утихнат в рамките на месец.

За мен белята е станала, въпросът е дали ще се предприемат мерки за нейното минимизиране и дали ситуацията ще се повтори и следващата година. Тогава няма да сме ние, но пак ще има потърпевши. Според мен има две възможности да убедите МОМН да преразгледа оценките на първите 100, които реално са ощетени от формулата - среща с Дамянова или съдебно дело. За месец - два не можете да амбицирате медиите да свършат тази работа. Дела се водят поне година-две.

# 512
  • София
Твърдението, че учителите трябва да се съобразяват при оформянето на годишната оценка с тази от ВО си е чисто и просто изсмукано от пърстите - поредното недомислие. И някой учители изобщо не се съобразяват - на външното има 2, а има 6 за срока, защото си се е представяло детето прилично. Не вярвам да пише писмени обяснения за разминаването на оценката от ВО с годишната.

Ели Х дълбоко се съмнявам, че ще бъдат преразгледани оценките на който и да било. А съдебно дело - просто няма за какво според мен, за пропуснати ползи, за изхабени нерви, кой ще го води и доведе до успешен край.  newsm78

# 513
  • София
Ето малко статистика за матурата по математика, откъдето според мен дойде цялата хамалогия:

Само за София, тъй като благодарение на RobotIT имаме пълната информация.
Съдейки по резултатите, картинката в страната не се различава съществено:

2011 - брой 100 т. по МАТ => 1
2012 - брой 100 т. по МАТ => 72

2011 - брой до 86 т. (= 5.50) => 515
2012 - брой до 88 т. (= 5.50) => 861, увеличение с 67%
           брой до 86 т. (за сравнение) => 1013, увеличение с 97%

И тази статистика ако не ви убеди, че тази година много добър = отличен
и че от всичко това пострадаха отличниците, спечелиха по-слабите ученици.
Дали е имало умисъл или просто липса на мисъл  Thinking

На този фон:

двойки по МАТ 2011 г. - 778
двойки по МАТ 2012 г. - 1159  Shocked, увеличение с 49%

PS. Много се радвам, че успях да мина през срещата и да се запозная с ganis  и чудесните майки от форума  Hug
Поприказвах ме си сладко, тръгнах си усмихната, такива срещи имат направо психотерапевтичен ефект Grinning

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 08:32 от Carmela Biscuit

# 514
  • София
borianayordanova, при нас са вписани като текущи оценките от 1-ви модул.

При нас също от 1-ви модул и мнооооого са ги гледали.

При нас също са вписали оценката от 1 модул, но само ако тя е висока и ще повиши оценката за срока. Госпожата е казала, че са решили да не ги вписват, а само на най- изявените деца, които са получили неочаквано висок резултат. От нашия клас това е едно детенце. То е било оформено за 4 по математика. Вписали са му 6 (получило е 5,52) на изпита и сега ще има 5 за год. Изключение е!

# 515
# 516
Здравейте,
много моля, ако някой може да ми изпрати на лични файла с всички оценки за град София.
Много ще съм благодарна, защото искам да преценя за къде ще ни стигне бала.
Предварително благодаря!

# 517
  • София
Според мен при оценяването в училище за годината не трябва да се гледат само знанията, когато детето има оценки между 5 и 6. Трябва да се гледа и отношението - колко се е старало детето през цялата година, дали си е писало редовно домашните, поведението му в ас и т.н. И не до последно да се държи детето в напрежение - колко ще има за годината. След всичко, което преживяха тази година - изпити, земетресения, формули - не е редно да продължава това напрежение. Такива учители, които се държат по този начин, не са никакви педагози.  #2gunfire

# 518
  • София
Здравейте,
много моля, ако някой може да ми изпрати на лични файла с всички оценки за град София.
Много ще съм благодарна, защото искам да преценя за къде ще ни стигне бала.
Предварително благодаря!

Но недей се съобразява с тях при реденето на желанията. За къде ще стигне ще си покаже самото класиране.  Hug Hug

# 519
Минавам на бързо да похваля детенце: има 6 за срока по БЕЛ! Направо не мога да повярвам  Party! Не че не знае, но госпожата винаги му е намалявала оценката заради тетрадките. Вчера го измъчих и написа всичко и явно заради старанието, а и защото оценката ще му трябва, тази година госпожата е решила да не го порязва  Laughing. Уф, много съм щастлива  Mr. Green!

# 520
Ели Х дълбоко се съмнявам, че ще бъдат преразгледани оценките на който и да било. А съдебно дело - просто няма за какво според мен, за пропуснати ползи, за изхабени нерви, кой ще го води и доведе до успешен край.  newsm78

Но могат в системата, която прави класирането, децата с пълни шестици да участват с преизчисления си бал според формулата. Тогава нещата ще се регулират до известна степен, т.е. ще има адекватно класиране поне.

Само казвам че няма много възможности за реакция - статистиката днес ще излезе, т.е. белята е непоправима, оценяването е било кофти (недоказуемо е и ако го започнат наново ще има в пъти повече недоволстващи родители отколкото сега) и т.н. На медиите не може да се разчита. Най-малкото защото няма масовост на проблема. По техните критерии това е частен случай и аз даже съм приятно изненадана че отразиха нещо.

Единственият начин (колкото и малък да е) да се направи реално класиране, така че да няма ощетени деца, е това да се поиска в пряк контакт. Защото ако не направят адекватно класиране, всеки ощетен (детето не се е класирало там където е можело да се класира) може да заведе дело и със сигурност ще го спечели. Оттам вече и на медиите ще им стане интересно. А може да има и финансови претенции.

# 521
  • София
Кармела, тези бройки са като броиш от 100 точки надолу ли?

# 522
  • София
Минавам на бързо да похваля детенце: има 6 за срока по БЕЛ! Направо не мога да повярвам  Party! Не че не знае, но госпожата винаги му е намалявала оценката заради тетрадките. Вчера го измъчих и написа всичко и явно заради старанието, а и защото оценката ще му трябва, тази година госпожата е решила да не го порязва  Laughing. Уф, много съм щастлива  Mr. Green!
newsm10 newsm10 newsm10 Страхотна новина!

# 523
  • София
Ели Х Но ако оценките само на определен брой деца бъдат преизчислени, това ще е повод за друго дело - за дискриминация. Така поне оправданието е, че за всички е използвана една и съща формула.

# 524
  • София
Ели Х Но ако оценките само на определен брой деца бъдат преизчислени, това ще е повод за друго дело - за дискриминация. Така поне оправданието е, че за всички е използвана една и съща формула.

Ама нали това е проблемът - че не е ЕДНА формула, а две. На децата, на които е приложена втората формула, да бъде приложена също първата формула, която важи за всички останали!

Общи условия

Активация на акаунт