Темата ни е поредна, надеждата все тъй неизменна -СЕДМОКЛАСНАТА СТАТИСТИКА!

• 47 843
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Йо-йо, вижте и план-приема, също има на сайта на РИО един файл с минимални и максимални балове за миналата година за всички училища от списъка. Набележете си някои от план-приема и вижте миналата година с какъв бал са влизали там. Другият вариант е да гледате само минималните балове и по тях да се ориентирате евентуално колко са желани и деца с какъв успех са влезли.

# 436
Ами гледаме, гледаме тамън три ревящи МАМИ кои за своите кой за чуждите, редиме класаций с натрупване , по полове, и т.н. ама нещо явно не ни слушат главите. Все някакви кофти резултати си изкарваме. Едната вика ще си останем в кварталното у-ще щот мама е неспособна, другата мрънка че не е случила на ...!
Просто най желаните паралелки за дечица ще останат химера.
Не визираме СМГ, МГ, 1 АЕГ, ФЕГ, 73-то, НТБГ, НФСГ  и т.н. имаме ясна представа за шансовете на двамата сладури, просто според вас с този бал(дано не ни четат децата) Къде да ходиииииииииииим.
Молим за помощ.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 00:31 от jo_jo

# 437
  • София
Голямо разочарование с 35-то- вижте каква статия намерих. ooooh! Доколкото може да се вярва на сайта на училището, директорката все още не е сменена. Naughty

jo-jo, какъв е очакваният бал на твоето дете?

# 438
на едното дете БЕ-4,824; М-4,214; от училище"готината" учителка по математика на класното което беше в петък е дала такива задачи че 90 % от класа са с 3 3,и нещо та така на нас ни писа 4 за годината защото оценката не можели да се разминава с павече от няколкостотни от НВО; по Бел има 5 за годината;
Другия сладур е точно на обратното, БЕЛ-4,214, М-4,822 със същите оценки от училище. Както и да го смятаме с малки разлики е това.
Както и да го смятаме дано да греша е  27,7. това е то.

# 439
Пред такава дилема бих прилежно подредила и професионалните училища - по телекомуникации, строителния, "Джон Атанасов" и т.н., имат интересни специалности.
Обикновените гимназии с разширено изучаване на нещо си бих оставила последни.
Но, както не веднъж се обясни в темата, училищата да се пишат по ред на желанията, като просто се използва и опцията да се впишат много училища.
Успех!

# 440
Явно емоциите при три жени накуп, нарушават ясната преценка.
Страхотни сте.
Сега отново сядаме да мислим, просто ни прочетохте мислите. Ще пишем, ще бришеми то е ясно утре пак сме при вас за съвет.
Будното съзнание за бъдещето на децата ни е само в BG-mama.

# 441
  • София
Аз го сметнах 27,076.
Какво им се учи на децата? С този бал може да се влезе в сравнително по-добри училища, като 138-о, 30-то, 127-о. Ако ги влече определена професия, тогава- професионалните. Само здрави нерви и трезва преценка! Не е толкова страшно положението. Hug

# 442
 И двамата по лична мамина преценка и от оценките от училище знаят перфектно (отново субективно) Английски с пълно 6 са. Искат ИТ или испански език.
Категорично отказаха ТУЕС (заради по големия  батко на единия  учил там)
благодарим на всички вас, сега е време за размисъл. ще го мислим и тричките вкупом. Ако не- утре пак при вас за съвет.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 01:39 от jo_jo

# 443
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
jo_jo, не знам от какво се интересуват момчетата ви, но наистина обърнете внимание на професионалните у-ща. Аз лично ще ви обърна внимание на "Ломоносов" - аргументите ми са:
1/ Единственото у-ще на Балканите, в което се изучава "Оптика" (дори лекарите, ако искат да имат собствен магазин за "Оптика" карат колежанската им форма Simple Smile)
2/ Много добър преподавателски колектив - по специалните предмети.
3/ Много добра компютърна база.
4/ Много "оправна" директорка.
5/ Специалностите дават, според мен, доста добра реализация - "Кино и видео-техника" - преди години се обучаваха в "Бояна филм" - сега не знам ...; "Измервателна техника" - всички кантари и разни други уреди за измерване; "Лазарна техника" - цялата лабораторна техника; "Оптика"- най-желаната е там Simple Smile; гледам от тази година има и "Медицинска техника"
За момчета, според мен, това е доста (да не кажа отлична) добра алтернатива Simple Smile
Успех в мисленето и класирането!

П.П И не забравяйте, че ако решите да пишете, която и да е професионална гимназия, при подаването на заявлението от15 до 20.06, трябва да имате медицинско свидетелство от ЛЛ+цветоусещане!

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 07:03 от la vida loca

# 444
  • Mladost

[/quote

Добро утро  Simple Smile

мисля, че с този бал и желания испански и 22 СОУ е вариант

# 445

На мен 133-то ми се стори добре позиционирано при условие че май имат доста овехтяла база. Не знам колко е достоверна тази информация. Или е менте или наистина е някакво проучване, което Възложителят не си е направил да публикува в нета.

Ти ако знаеш базата на 18-то каква е.. Confused Май само японската паралелка учи при по-добри условия. Въпреки това училището има не лош рейтинг. Оттам идват още дилеми, освен за качеството на обучението. Ха сега де.  Rolling Eyes

# 446
  • Пловдив
Seaa, вероятно си писала, но тъй като на мен не ми е на дневен ред, чета темата по диагонал, та към кое училище сте се насочили?
С горе-долу същия бал дете на моя позната, преди две години влезе във Френската гимнация, паралелка - АЕ, като това беше второто му желание. Първото бе Търговската.

П.С: Не съм ги научила абревиатурите на училищата в Пловдив, че по-често чета за софийските.

Моят не иска езиковите изобщо...още преди да държи изпитите. Желанията му са към природоматематическите и технологичните профили. То желанието му беше едно...най-голямото...ОМГ - системно програмиране, но и той вече е наясно, че не става за там. Ще си пишем МГ за всеки случай и после нареждането е към професионалните училища - там, където има  специалности с компютри и накрая за всеки случай ще му напиша СОУ-та с този тип профили.

С моя син бяхме в идентична ситуация преди 2 години! Той обаче не искаше Френската, макар че искаше точно френски, просто съученици му бяха казали нещо за ФЕГ (макар, че аз лично съм чувала и добри отзиви оттам). Избрахме МГ с френски, те също учат информатика - сега в 9 клас имат 4 часа. Ние бяхме писали и Хуманитарната, моят има влечение и към историята, но МГ беше първото ни желание, така че сме там.

# 447
 момичета, извинявам се че разводнявам темата
медицинското от личния лекар заплаща ли се?

# 448

На мен 133-то ми се стори добре позиционирано при условие че май имат доста овехтяла база. Не знам колко е достоверна тази информация. Или е менте или наистина е някакво проучване, което Възложителят не си е направил да публикува в нета.

Ти ако знаеш базата на 18-то каква е.. Confused Май само японската паралелка учи при по-добри условия. Въпреки това училището има не лош рейтинг. Оттам идват още дилеми, освен за качеството на обучението. Ха сега де.  Rolling Eyes

Гледахме го и 18-то, но понеже не ни е удобно като придвижване, се насочихме към по-удобните училища. Девойката е развила и някаква мания за японски, но не съм сигурна че не е някакво временно увлечение. В план-приема имаше нова паралелка с японски в 138-мо (ако не бъркам), което ни е доста удобно като училище, но не съм сигурна от практическа гледна точка изборът на по-екзотичен език дали е удачен.

Опитах да я пренасоча към китайски, който би дал повече възможности за развитие, но тя е хипнотизирана от Япония в момента. Последно решихме да не изключваме японския, но да го пишем по-назад - след най-добрите с френски. За ФЕГ, доколкото съм наясно със статистиката, шансовете са супер минимални.

# 449
Е разгеле... има официална статистика за София на сайта на РИО София. Поздравления! Hug Вече си мислех, че са се отказали да я изнасят.

Общи условия

Активация на акаунт