Темата ни е поредна, надеждата все тъй неизменна -СЕДМОКЛАСНАТА СТАТИСТИКА!

• 47 843
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Попаднах на това. Сигурно е пускано затова го съкращавам да не дразни с обема. Като го чета май ще сложим 133-то преди 35-то в списъка с желания.

"Най-добрите български гимназии
    Рейтингът на гимназиите бе възложен от Европейската комисия на фондация „БГ шанс", която оцени

320 български гимназии по 24 критерии.
    Те са базирани на аналогични американски изследвания с дълги традиции. В тях се отчита качеството на обучение по обективни и съизмерими константи – признаване на дипломите в университетите в чужбина, стойност на минималния приемен бал за учениците, наличие и наситеност с преподаватели от чужбина, резултати на общите държавни матури, реализация на зрелостниците, подготвеност и квалификация на преподавателите, изключителност на самото училище, наплив на кандидати, ниво на езиково обучение, материална база, спортни съоръжения, традиции на обучение и възпитание, редовна практика в чужбина, компютъризация, достъп до интернет и др.
    Проучването обхваща всички областни центрове. В него са включени и някои гимназии от по-малки градове и села, за които чрез анкета имаше предварителна информация.
    В изследването не са включени частни и чужди средни училища, защото достъпът до тях не е всеобщ и равнопоставен и оценяването им няма да бъде съизмеримо с останалите.

Национален рейтинг на средните училища в България

1. 91 гимназия с преподаване на немски език „Проф. Константин Гълъбов” – 708т. Езикова, София
    2. НУКК с Италиански лицей – Горна баня – 691т. Езикова, София
    3. НПМГ – 564т. Природоматематическа, София
    4. Гимназия за преподаване на чужди езици „Ромен Ролан” – 552т. Езикова, Стара Загора
    5. СМГ „Паисий Хилендарски” – 545т. Математическа, София
    6. Първа езикова гимназия – 500т. Езикова, Варна
    7. Първа английска гимназия – 488т. Езикова, София
    8. НГДЕК – 485т. Класическа, София
    9. 164 ЕГ „Мигел де Сервантес” – 483т. Езикова, София
    10. 9 ЕГ „Алфонс дьо Ламартин” – 456т. Езикова, София
    11. Образцова математическа гимназия – 456т. Математическа, Пловдив
    12. 4 ЕГ – 444т. Езикова, Варна
    13. 18 СОУ „Уилям Гладстоун” – 438т. Езикова, София
    14. 133 СОУ – 413т. СОУ, София
    15. ГПЧЕ „Петър Берон” – 411т. Езикова, Монтана
    16. Езикова гимназия – Пловдив – 408т. Езикова, Пловдив
    17. 73 СОУ „Владислав Граматик” – 402т. Езикова, София
    18. МГ „Баба Тонка” – 397т. Математическа, Русе
    19. ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” – 397т. Езикова, Ловеч
    20. ПМГ „Добри Чинтулов” – 396т. Природоматематическа, Сливен
    21. 33 ЕГ „Света София” – 393т. Езикова, София
    22. 5 ЕГ – 378т. Езикова, Варна
    23. ГЧЕ „Г. С. Раковски” – 375т. Езикова, Бургас
    24. ГПЧЕ „Проф.д-р Асен Златаров” – 373т. Езикова, Хасково
    25. ЕГ „Д-р Петър Берон” – 373т. Езикова, Кюстендил
    26. ЕГ „Гео Милев” – 370т. Езикова, Добрич
    27. ЕГ „Симеон Радев” – 367т. Езикова, Перник
    28. Втора английска гимназия – 344т. Езикова, София
    29. ГПЧЕ „ Захари Стоянов” – 344т. Езикова, Сливен
    30. 8 СОУПЧЕ „А. Пушкин” – 341т. Езикова, Варна"

# 421
  • Пловдив
Seaa, вероятно си писала, но тъй като на мен не ми е на дневен ред, чета темата по диагонал, та към кое училище сте се насочили?
С горе-долу същия бал дете на моя позната, преди две години влезе във Френската гимнация, паралелка - АЕ, като това беше второто му желание. Първото бе Търговската.

П.С: Не съм ги научила абревиатурите на училищата в Пловдив, че по-често чета за софийските.

# 422
  • София

О...я стига, има много добри училища...и извън прехвалената " елитна тройка". Даже ще е много интересно да се видят и такива мнения...

Това към мен ли е?  newsm78 написах най-добронамерено за училищата, в които балът е под 30. Човек да хване дори самоо училищата, които са изброени в справочника като показатели за ВО по език, и ето ги наредени според вкуса!

# 423
Боже хора, целта ми не е да деля децата. Това ми беше първата цел да се престраша да пиша в този форум.Тук липсва агресия. Чели сме справочника (на Ню Импрес) поне хиляда пъти и проддължаваме и в момента , смятахме, ползвахме таблицата в dox-a но действа доста депресиращо за мен а и за тях това че предвид това че пред невероятните деца(без никаква допълнителна подготовка- почти 5 по Бел-май 4,820, и по Мат- около 4,300) които имат преди тях в общата класация около 4112 деца. Просто имахме нужда от подкрепа от ваша страна.

# 424
Dincho , преди 25 години и аз не съм чувала за това училище, сигурно съм голяма невежа в твоите очи. Confused
Разбира се това не пречи към момента 73. СОУ да е едно от най-желаните училища в София.
..................

Grinning Е, къде сте живели преди 25 години тогава  Laughing
Шегичка и се извинявам за off-a

# 425
Ели Х, не знам каква е тази фондация, но има някои позиции в подредбата, които са изключително нелогични. Например:
21. 33 ЕГ „Света София”
28. Втора английска гимназия
Възможно ли е това, при условие, че разликата в минималните балове за двете гимназии 2011 г. е близо 10 единици. Ако се доверим на този рейтинг излиза, че напъните ни за елитни гимназии са абсолютно безпредметни.

# 426
  • София

О...я стига, има много добри училища...и извън прехвалената " елитна тройка". Даже ще е много интересно да се видят и такива мнения...

Това към мен ли е?  newsm78 написах най-добронамерено за училищата, в които балът е под 30. Човек да хване дори самоо училищата, които са изброени в справочника като показатели за ВО по език, и ето ги наредени според вкуса!

Леле, така ли е прозвучало?! Просто се присъединих напълно към мнението ти. Аз без ирония казвам, че има добри училища и за под бал 30!!! А, възклицанието отпред е нещо от сорта: "О, я стига се притеснявахте, има и много добри..."

# 427
  • Пловдив
Seaa, вероятно си писала, но тъй като на мен не ми е на дневен ред, чета темата по диагонал, та към кое училище сте се насочили?
С горе-долу същия бал дете на моя позната, преди две години влезе във Френската гимнация, паралелка - АЕ, като това беше второто му желание. Първото бе Търговската.

П.С: Не съм ги научила абревиатурите на училищата в Пловдив, че по-често чета за софийските.

Моят не иска езиковите изобщо...още преди да държи изпитите. Желанията му са към природоматематическите и технологичните профили. То желанието му беше едно...най-голямото...ОМГ - системно програмиране, но и той вече е наясно, че не става за там. Ще си пишем МГ за всеки случай и после нареждането е към професионалните училища - там, където има  специалности с компютри и накрая за всеки случай ще му напиша СОУ-та с този тип профили.

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 23:43 от Seaa

# 428
  • София
Чакай малко, не се шашкай! Няма как преди детето ти да има четири хиляди деца! Кажи дали е момиче или момче първо, и после гледай колоната за съответния пол. На око го сметнах, че сборната оценка е 9.100. Ако е момиче, преди него има 2207 деца, а ако е момче - 1785.

# 429
[quote author=jo_jo link=topic=663229.msg22230513#msg2223га цел да се престраша да пиша в този форум.Тук липсва агресия. Чели сме справочника (на Ню Импрес) поне хиляда пъти и проддължаваме и в момента , смятахме, ползвахме таблицата в dox-a но действа доста депресиращо за мен а и за тях това че предвид това че пред невероятните деца(без никаква допълнителна подготовка- почти 5 по Бел-май 4,820, и по Мат- около 4,300) които имат преди тях в общата класация около 4112 деца. Просто имах нужда от подкрепа от ваша страна.
[/quote]
Мами на средната класа - с успех от изпитите около 4.50- 5 - да се подкрепим!
Имаме шансове (особено ако сме с момчета. Моля, да ме извинят майките на девойките, но ми се струва, че там битката ще е епична)!!!!
Ние смятам, че може да се надяваме за местенце ако не в челната тройка, то в челната шесторка....осморка
В крайна сметка децата се трудиха цяла година. Колкото са показали - толкова. ОК! Да им стискаме палци! Praynig Praynig
И да се надяваме, че след класиранията (по-вероятно след второто) ще ги прегърнем и поздравим с УСПЕХА!  newsm10 thumbsup Smile  love001

# 430
Боже хора, целта ми не е да деля децата. Това ми беше първата цел да се престраша да пиша в този форум.Тук липсва агресия. Чели сме справочника (на Ню Импрес) поне хиляда пъти и проддължаваме и в момента , смятахме, ползвахме таблицата в dox-a но действа доста депресиращо за мен а и за тях това че предвид това че пред невероятните деца(без никаква допълнителна подготовка- почти 5 по Бел-май 4,820, и по Мат- около 4,300) които имат преди тях в общата класация около 4112 деца. Просто имахме нужда от подкрепа от ваша страна.

jo_jo, напълно те разбирам и онзи ден точно това обяснявах на един татко, че децата с бал от 28 надолу най-вероятно не са ходили ни на курсове, ни на уроци и техните резултати са си техни резултати, а не на допълнителните усилия на родители да ги бутат да учат, на учители да ги тестват и т.н. Аз специално се възхищавам на деца, които са постигнали своите оценки, благодарение на подготовката си в училище. А резултатите, които си написала са наистина много добри! Браво на децата!

# 431
Ели Х, не знам каква е тази фондация, но има някои позиции в подредбата, които са изключително нелогични. Например:
21. 33 ЕГ „Света София”
28. Втора английска гимназия
Възможно ли е това, при условие, че разликата в минималните балове за двете гимназии 2011 г. е близо 10 единици. Ако се доверим на този рейтинг излиза, че напъните ни за елитни гимназии са абсолютно безпредметни.

И аз го гледах скептично, но като не им знам методиката освен че е с много критерии, ми е трудно да коментирам. Примерно ако едно училище има плувен басейн, спортни съоръжения, осигурява стаж в чужбина, чуждестранни преподаватели, но няма висок бал на кандидатстващите пак може да получи точки.

На мен 133-то ми се стори добре позиционирано при условие че май имат доста овехтяла база. Не знам колко е достоверна тази информация. Или е менте или наистина е някакво проучване, което Възложителят не си е направил да публикува в нета.

# 432
  • Mladost
БЛАГОДАРЯ НА ЯСМИНА   bouquet  тези статистики са ми мъкаа

Бих искала да попитам за служебните бележки и удостоверенията - копията са обикновени ксерокопия  или са заверени? ако да  кой ги заверява, т.к на моето детенце са казали днес имаш право на едно копие, а при нас по ред причини ще участваме в класирания в 2 области.
Попитах класната каза, че не знае и не може да помага.
Уф както мислех, че благодарение на форума всичко съм си изяснила и хайде още нещо неясно  newsm78

# 433
Ако поста се отнася до мен- че са момчета, момчета са по обща статистатистика 4112- общо преди тях, момчета 1850 преди тях.  Така както го смятаме сбора от оценките по бел и мат около 9,035 с малко разминаване все пак са две. Grinning На едното мама не носи листа с оценките все пак сме си заформили купон-в BG-mama.

# 434
БЛАГОДАРЯ НА ЯСМИНА   bouquet  тези статистики са ми мъкаа

Бих искала да попитам за служебните бележки и удостоверенията - копията са обикновени ксерокопия  или са заверени? ако да  кой ги заверява, т.к на моето детенце са казали днес имаш право на едно копие, а при нас по ред причини ще участваме в класирания в 2 области.
Попитах класната каза, че не знае и не може да помага.
Уф както мислех, че благодарение на форума всичко съм си изяснила и хайде още нещо неясно  newsm78

Обикновени копия, оригиналите се представят за сверка. Те са необходими при записването.

Общи условия

Активация на акаунт