Темата ни е поредна, надеждата все тъй неизменна -СЕДМОКЛАСНАТА СТАТИСТИКА!

• 47 914
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  Синът ми е  с бал 32.856 - дилемата пред него е  5 гимназия Варна с немски , или 4 -  с испански. Не сме от Варна. Немски и английски владее на прилично ниво. Има склонност към езици. Помагайте майки от Варна с отзиви за двете училища!

# 496
  • София-Младост
Здравейте,  за кои гимназии се изисква бележка за цветоусещане ? Няколко пъти вече споменавате за тази бележка. В Наредба № 11, чл.16, който урежда документите за кандидатстване никъде не се споменава за нея. Желанията на моето момче са за няколко професионални гимназии. ЛЛ ни издаде бележка, но не ни е пращала при очен.
За НТБГ, НФСГ се изисква медицинско сиведелство, като за работа. Трябва да се вкюлчи  ипреглед при очен лекар за цветоусещане.

# 497
Имам чувството,ч е моето дете няма никаква идея какво иска да учи вече, след като разбра, че за 2АГ няма шансове, въпреки,ч е ще я пишем. Сега се чудя по мое усмотрение ли да подредя гимназиите или по нейно? Но каквото и да я питам и да я насочвам все е кисела и почва да плаче....Пришки ми излязоха на езика да повтарям,че е късно за сълзи и че трябва да се мисли сега здраво за избор на гимназия....ама пусти хормони надделяват!!! И на финала все завършваме с проблема, че само тя нямала гадже от класа  #2gunfire познайте къде са и мислите?! Shocked

Това все едно съм го писала аз.

# 498
  • Там, където ме обичат
...И на финала все завършваме с проблема, че само тя нямала гадже от класа  #2gunfire познайте къде са и мислите?! Shocked

Много ми хареса това!
..........  беше необходим почти час да сменя потници и блузки, да прави прически и да се гримира...думи нямам...пуберски приоритети...
Oooo, значи не само при нас е така  Joy Joy Joy

# 499
Здравейте,  за кои гимназии се изисква бележка за цветоусещане ? Няколко пъти вече споменавате за тази бележка. В Наредба № 11, чл.16, който урежда документите за кандидатстване никъде не се споменава за нея. Желанията на моето момче са за няколко професионални гимназии. ЛЛ ни издаде бележка, но не ни е пращала при очен.
За НТБГ, НФСГ се изисква медицинско сиведелство, като за работа. Трябва да се вкюлчи  ипреглед при очен лекар за цветоусещане.

Благодаря !

# 500
  • София
Нашия хубавец иска само ТУЕС и само Системно програмиране.  #Crazy Другите специалности ги подреди по ред на номерата им  Wink 
Майка му иска 91 НЕГ, но явно тъй или иначе няма да го огрее, така че Господ си знае нещата и явно ще сме в ТУЕС.
newsm10
Браво на детето, знае какво иска, а това е вече първата стъпка към успеха!
Ако наистина Дядо Господ си знае работата и елиминира и моите... излишни сметки и желанийца, може да станем и съученици.

# 501
  • София

newsm10
Браво на детето, знае какво иска, а това е вече първата стъпка към успеха!
Ако наистина Дядо Господ си знае работата и елиминира и моите... излишни сметки и желанийца, може да станем и съученици.
[/quote]

Jord,  Hug

# 502
  • Пловдив

LaughingЕ някой гримиране и контене, а пък нашето момче все мускулите си гледа, все на лостовете виси, плува така, че ще изпие басейна-треньора му се е видял в приключение
А снощи нещо ми се дърпа дали не бил размислил за 91 НЕГ дали да не пише първо 9ФЕГ , че там било по-така"анархиа" пък в немската щял"да влезе ПИЧ да излезе ЗУБАР" #Crazy

Joy  Joy  Joy  Joy  Joy
Това е то - да знаеш как да се движиш по най-малкото съпротивление - както някоя мама беше писла в предишните теми...

# 503
Момичета, започвате да ме плашите с тази информация за текучество в Испанската  Confused. По кои предмети е това текучество? Дайте повече инфо! Моят най-много иска ИЕ/АЕ, но аз се чудя и за паралелката с португалски  Thinking. За ИЕ/ФЕ не иска и да чуе, а "р"-то му е перфектно за този език  Joy Joy Joy.
Кажете и на какво ниво се учи вторият език в Първа английска? По специално ИЕ Simple Smile

# 504
  • София
Джорд (май е Йорд, ама не знам как да го побългаря), едва ли е от липса на интерес към въпроса ти за техническите специалности и гимназии, може много хора да нямат лична информация за тях. Аз например, съм чувала само за ТУЕС, че е добро, другото подобно училище ми се губи из навалицата, но от трети лица, малко на принципа "ежк каза", второто е доста по-слабо. Повече се знае и се говори за езиковите и математическите, логично е като има към тях засилен интерес.  Peace

# 505
  • Sofia, Bulgaria
Гледайте новините в 19,00 по БТВ

Имаше ли нещо интересно?

# 506
  • Пловдив
Здравейте,  за кои гимназии се изисква бележка за цветоусещане ? Няколко пъти вече споменавате за тази бележка. В Наредба № 11, чл.16, който урежда документите за кандидатстване никъде не се споменава за нея. Желанията на моето момче са за няколко професионални гимназии. ЛЛ ни издаде бележка, но не ни е пращала при очен.

ЛЛ също има такава книжка и не е никакв проблем да разбере дали детето има проблеми с цветоусещането - вижда ли цветната фигура закодирана в точките - няма проблем! Така че ви спестява голямото чакане пред очните кабинети и таксата за прегледа..

# 507
# 508
  • Варна
  Синът ми е  с бал 32.856 - дилемата пред него е  5 гимназия Варна с немски , или 4 -  с испански. Не сме от Варна. Немски и английски владее на прилично ниво. Има склонност към езици. Помагайте майки от Варна с отзиви за двете училища!

5 гимназия с немски беше нашето второ желание миналата година. По отзиви от завършили деца мога да кажа, че обучението по езика е на ниво, средата е добра, от учителите също са доволни. Голяма част от децата успешно следват в чужбина (при това както е немско-, така и в английскоговорящи страни), английският като втори език трябва да се подпомага с допълнителни уроци или школи, но навсякъде е така. Учителите по немски в 8-ми клас са отлични. За испанската преки впечатления нямам, съученичка на дъщеря ми отиде там и е доволна. Като решите кой език иска да научи детето, ще си решите и дилемата.

# 509
Мили мами, имам дилема колко училища да изброя надолу от бала който има синът ми? Той е с бал 32.428 и съм стигнала училища с бал 28.6. Моля ви кажете ми дали има смисъл да пиша и училища надолу, защото списъкът става много дълъг и нещо не мога да избера училища под този бал. Дали има смисъл да умувам и това?

Общи условия

Активация на акаунт