Темата ни е поредна, надеждата все тъй неизменна -СЕДМОКЛАСНАТА СТАТИСТИКА!

• 47 954
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • София
И ние сме пред дилема естествено. Резултатите ни са около 4,50 и по двата предмета на НВО и 5 -си на годината, затова се ориентираме и към професионалните училища и по скоро ме вълнува мнение, впечатление за ПГЕА.
Гледам,че от тази година имат 2 нови специалности, които са явно някъкъв хибрит между ИТ и икономиката с интензивно изучаване на АЕ. Незнам как е нивото, средата, дисциплина, учители.Тъй като той искаше в НТБГ( но сме доста далеч с тези резултати) и то точно тази електронна търговия или икономическа информатика, сега ги има и тук, но...знам,че по принцип учебните планове за дадена специалност трябва да се еднакви, но може би в ПГЕА, ще се заложи повече на ИТ.За чисто компютърните и софтуери специалности там, пък той няма такива засилени интереси..незнам и аз какво да умувам....неориентиран младежа. Училището ни е сравнително близо, затова и привлече вниманието ми, не искам да пътува по 1 час сутрин или вечер.
Споделете, ако някой има информация.

# 481
  • Варна
Установено е, че големият избор също стресира хората, защото винаги имат усещането за пропусната полза, та май и при нас е същата работа.

Има го тоя момент с усещането за пропуснатата полза и безпокойството точно по този повод, но пък като се замисля всъщност нещата не стоят точно така, защото изборът ни е винаги доста условен. Децата си имат свой собствен път и той така или иначе ще се случи, независимо от моментния ни избор на този етап. Връщайки се назад, с изненада установявам, че от прогимназията до университета само ми се е струвало, че изборът ми може промени нещо съществено.  Mr. Green Та все си мисля, че случайните неща всъщност не са никак случайни. Wink

Стив Джобс има една прекрасна реч пред Станфордския университет от 2005 по тоя повод, ето цитат.
Цитат
....Again, you can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something — your gut, destiny, life, karma, whatever. This approach has never let me down, and it has made all the difference in my life.
. http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA

# 482
...И на финала все завършваме с проблема, че само тя нямала гадже от класа  #2gunfire познайте къде са и мислите?! Shocked

Много ми хареса това!
Детето си има сериозен проблем, а ти с някакви у-ща го занимаваш Joy Joy Joy
Мойта така тази сутрин си забрави учебниците, които трябваше да връща, защото и беше необходим почти час да сменя потници и блузки, да прави прически и да се гримира...думи нямам...пуберски приоритети...

# 483
Hug
Здравейте мамчета!

Само да вметна и аз, никъде не прочетох едно у-ще което според мен е доста доброо и подържа едно високо ниво, явно не се предпочита newsm78

На нас то ни беше алтернативен вариант всъщност на първо място преди всички СОУ-та.
 PeaceПогледнете и помислете 31 -СУЧЕМ /Бастилията/

Училище с много добри традиции и висок бал!

# 484
запис да мога да ви следя  Mr. Green

# 485
  • София

Както и да го смятаме дано да греша е  27,7. това е то.
[/quote

Добро утро  Simple Smile

мисля, че с този бал и желания испански и 22 СОУ е вариант

Не е добро това училище, няма добри учители там.

Ама толкова сте права!!!!

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 11:06 от Jord

# 486
Установено е, че големият избор също стресира хората, защото винаги имат усещането за пропусната полза, та май и при нас е същата работа.

Има го тоя момент с усещането за пропуснатата полза и безпокойството точно по този повод, но пък като се замисля всъщност нещата не стоят точно така, защото изборът ни е винаги доста условен. Децата си имат свой собствен път и той така или иначе ще се случи, независимо от моментния ни избор на този етап. Връщайки се назад, с изненада установявам, че от прогимназията до университета само ми се е струвало, че изборът ми може промени нещо съществено.  Mr. Green Та все си мисля, че случайните неща всъщност не са никак случайни. Wink

Стив Джобс има една прекрасна реч пред Станфордския университет от 2005 по тоя повод, ето цитат.
Цитат
....Again, you can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something — your gut, destiny, life, karma, whatever. This approach has never let me down, and it has made all the difference in my life.
. http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA

А това е моята любима част от речта, която използвам за пожелания на абитуриенти!

„Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг. Не попадайте в капана на догмите, които са да живеете с резултатите от мисленето на други хора. Не позволявайте на шума от мнението на другите да заглуши вашия вътрешен глас. И най-вече, имайте куража да следвате сърцето и интуицията си. Те по някакъв начин вече знаят какъв наистина искате да станете. Всичко друго е второстепенно…”        
                         Реч на Стив Джобс пред абсолвентите в университета Станфорд, 2005 г.

# 487
  • гр. София
...И на финала все завършваме с проблема, че само тя нямала гадже от класа  #2gunfire познайте къде са и мислите?! Shocked

Много ми хареса това!
Мойта така тази сутрин си забрави учебниците, които трябваше да връща, защото и беше необходим почти час да сменя потници и блузки, да прави прически и да се гримира...думи нямам...пуберски приоритети...

И при нас така. Повтарях аз, че на шега високи оценки не се изкарват за влизане в гимназия - сега и тя се нервира като й спомена за подреждане на желания, защото вероятно и нея няма да й стигне бала за 2АЕГ. Ама..........Да им имам сериозните проблеми.........пуберски......... То с песни и лакиране не става...........

# 488

Много ми хареса това!

И при нас така. Повтарях аз, че на шега високи оценки не се изкарват за влизане в гимназия - сега и тя се нервира като й спомена за подреждане на желания, защото вероятно и нея няма да й стигне бала за 2АЕГ. Ама..........Да им имам сериозните проблеми.........пуберски......... То с песни и лакиране не става...........

LaughingЕ някой гримиране и контене, а пък нашето момче все мускулите си гледа, все на лостовете виси, плува така, че ще изпие басейна-треньора му се е видял в приключение
А снощи нещо ми се дърпа дали не бил размислил за 91 НЕГ дали да не пише първо 9ФЕГ , че там било по-така"анархиа" пък в немската щял"да влезе ПИЧ да излезе ЗУБАР" #Crazy

# 489
В списъка с училищата и кодовете за тази година не виждам 2 паралелки които са едни от първите ни резерви:
1. 31 СУЧЕМ  "Иван Вазов" /  Технолог.-Стоп.менидж.-НЕ
2. НФСГ / Икон.и мениджм.-ФЕ
Някой знае ли дали тази година ще ги има и защо не присъстват в списъка с паралелки и кодове?

# 490
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ ВИ!

# 491

Много ми хареса това!

LaughingЕ някой гримиране и контене, а пък нашето момче все мускулите си гледа, все на лостовете виси, плува така, че ще изпие басейна-треньора му се е видял в приключение
А снощи нещо ми се дърпа дали не бил размислил за 91 НЕГ дали да не пише първо 9ФЕГ , че там било по-така"анархиа" пък в немската щял"да влезе ПИЧ да излезе ЗУБАР" #Crazy
И вие имате сериозен проблем!!! Laughing

# 492
  • София
Я майките на "техническите" деца - как редите специалностите в "Джон Атанасов"? Каква е последователността - коя специалност е по-желана от вас?  newsm78 newsm78
Тук темата за техническите училища не е интересна много, според мен. Поставих въпросче за тях преди доста време, нямаше отговор. Иначе нашето влечение е повече към "Компютърни технологии", тоест хардуерните специалности, но балът е най-висок за "Системното програмиране". Мрежите и Еко-специалностите лично ние ги оставяме накрая, не знам дали сме прави.... Аз като бивш възторжен възпитаник на ТЕ "Ленин"-сега "Джон Атанасов"..... Навремето /много далечно време/ едва влязох с 5.25 на изпита и диплома 6.00. Боли ме много от състоянието му сега, както и изобщо на цялото образование, де, с толкова малко изключения! Но чух тук много интересни неща за "Ломоносов", ако са верни-супер

# 493
  • София
Нашия хубавец иска само ТУЕС и само Системно програмиране.  #Crazy Другите специалности ги подреди по ред на номерата им  Wink 
Майка му иска 91 НЕГ, но явно тъй или иначе няма да го огрее, така че Господ си знае нещата и явно ще сме в ТУЕС.

# 494
Здравейте,  за кои гимназии се изисква бележка за цветоусещане ? Няколко пъти вече споменавате за тази бележка. В Наредба № 11, чл.16, който урежда документите за кандидатстване никъде не се споменава за нея. Желанията на моето момче са за няколко професионални гимназии. ЛЛ ни издаде бележка, но не ни е пращала при очен.

Общи условия

Активация на акаунт