Темата ни е поредна, надеждата все тъй неизменна -СЕДМОКЛАСНАТА СТАТИСТИКА!

• 47 685
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Синът ми с бал 33,534 е някъде на позиция 400 от момчета в София, но без да броим кандидатите от страната, които в този диапазон оценявам на около 30. Според всичките ми изчисления би трябвало да се класира във всички ЕГ, но без 1 НЕГ, за където той и без това няма особено желание. Чудя се сега дали съм прав в тези си сметки и дали да слагаме и НТБГ и НФСГ и да си усложняваме живота с медицински.

# 196
  • София
да ти кажа честно, байгун, аз си го усложних, защото искам да си вържа гащите. Не е толкова голям проблем ваденето на едно медицинско, но може да се окаже спасителен пояс, ако нещата не се развият по оптимистичния сценарий.

Анита, баловете миналата година са били по-.високи за банковата гимназия, а и аз поне съм чувала повече положителни неща за нея.

# 197
Анита, баловете миналата година са били по-.високи за банковата гимназия, а и аз поне съм чувала повече положителни неща за нея.

32,999 е най-високият минимален бал (момиче, банково дело с английски език). Във всички останали паралелки минималният бал е под 32, т.е. не може да се сравнява с топ езиковите гимназии.

Иначе и аз съм чувала добри отзиви, но не и за нивото на изучаване на езика, а на нас това ни е важно.

Направо. А с бал 33,14, момиче,  имаме ли шанс за 2АЕГ според вас?  newsm78  Аз не съм много обнадеждена  Sad  815 е от момичетата в София.

Най-ниското относително място за АЕ с РЕ на второ класиране е било 834. За АЕ и НЕ примерно е било 794, за АЕ и ИЕ е било 807. Така че има шансове според мен, но нищо категорично не може да се каже.

# 198

32,999 е най-високият минимален бал (момиче, банково дело с английски език). Във всички останали паралелки минималният бал е под 32, т.е. не може да се сравнява с топ езиковите гимназии.

Иначе и аз съм чувала добри отзиви, но не и за нивото на изучаване на езика, а на нас това ни е важно.

Направо. А с бал 33,14, момиче,  имаме ли шанс за 2АЕГ според вас?  newsm78  Аз не съм много обнадеждена  Sad  815 е от момичетата в София.

Най-ниското относително място за АЕ с РЕ на второ класиране е било 834. За АЕ и НЕ примерно е било 794, за АЕ и ИЕ е било 807. Така че има шансове според мен, но нищо категорично не може да се каже.

Къде ги виждате тези номера?? Моля те кажи ми как е било за ФЕГ! baby_neutral

# 199
 Еййййй, доживяхме  ooooh!! Гледах Дамянова по Нова. Останах безмълвна. Не разбрах защо тази жена реши, че някой иска да се намаляват оценките при 100 точки?! Момичета, ако правите някакви подписки, отворени писма до НС, министъра на образованието и т.н. ще ви подкрепя!
 Като гледам миналогодишната статистика моят хубавец има достатъчен бал за всички ЕГ-та освен НЕГ. По принцип немският не му е на сърце т.е. и 73-то отпада. Дори и да се качат баловете и последният влязал спрямо миналата година да е с 100 позиции по напред пак сме вътре във всички останали  Grinning. Отдъхнах си до някъде  Mr. Green. Ще видим на 26-ти дали съм била права в тези си разсъждения  Mr. Green.

Frida25, миналата година последното прието момиче на второ класиране във ФЕГ е 710 в паралелка с ИЕ, Х, Б. А с АЕ - 581
MiaB., мисля че имаш шанс за Втора АЕГ, но те съветвам да пишеш и Първа АЕГ - нищо не се знае  Mr. Green!

Момичета, които бяхте на срещата, кажете ника на мамата с по-голямо момиче в Първа Испанска, че не го помня  Embarassed. Седеше до liebesbaer. Искам да попитам с какъв втори език е дъщерята  Laughing. Толкова си говорихме, а накрая забравих тази важна подробност  Laughing.

Русалке, радвам се да те видя отново в темата  Hug!

И накрая да похваля детето - има 6 и по математика  Mr. Green. Вече мога да чакам 26-ти относително спокойно  Mr. Green.

Хубав ден на всички!   bouquet

# 200
  • гр. София

Направо. А с бал 33,14, момиче,  имаме ли шанс за 2АЕГ според вас?  newsm78  Аз не съм много обнадеждена  Sad  815 е от момичетата в София.

Да, но това е за миналата година. За тази нали се очаква покачване на баловете. Затова съм песимист. Интересуват ни паралелките с РЕ и ИЕ. Другите - не.

# 201
Leila, все пак нищо не пречи да я напишете. А като искате с РЕ, 133-то влиза ли в плановете?

# 202
Като гледате относителното място, хвърляйте поглед и на предишните две години - те не са дадени там случайно.

# 203
  • гр. София
Leila, все пак нищо не пречи да я напишете. А като искате с РЕ, 133-то влиза ли в плановете?

Ами в моите - не особено. В тези на дъщеря ми - да, но по-назад. Имаме и вариант с НПМГ. Но ни се искаше ако успее в ЕГ. Толкова съм притеснена............  Praynig Много момичета има тази година с висок бал.....

# 204
пак нищо неразбирам нали примерно за НТБГ бала се изчислява 3х мат.+бел.от матурите +мат+бел от дипломата=31.643 така ли е и имаме ли шанс
правилно ли смятам newsm78

# 205
Frida25, миналата година последното прието момиче на второ класиране във ФЕГ е 710 в паралелка с ИЕ, Х, Б. А с АЕ - 581
MiaB., мисля че имаш шанс за Втора АЕГ, но те съветвам да пишеш и Първа АЕГ - нищо не се знае  Mr. Green!

Много благодаря !  bouquet

# 206
  • София-Младост
пак нищо неразбирам нали примерно за НТБГ бала се изчислява 3х мат.+бел.от матурите +мат+бел от дипломата=31.643 така ли е и имаме ли шанс
http://www.ntbg.bg/js/tiny_mce/plugins/ajaxfilemanager/upload/Pl … iem-2012-2013.pdf
Балът се образува от утроената оценка от теста по математика (Т-М), оценката от теста по български език и литература (Т-БЕЛ), оценките по математика (М) и български език и литература (БЕЛ) от удостоверенията за завършен седми клас. Максималният бал е 36.

# 207
http://www.ntbg.bg/js/tiny_mce/plugins/ajaxfilemanager/upload/Pl … iem-2012-2013.pdf
Балът се образува от утроената оценка от теста по математика (Т-М), оценката от теста по български език и литература (Т-БЕЛ), оценките по математика (М) и български език и литература (БЕЛ) от удостоверенията за завършен седми клас. Максималният бал е 36.
БЛАГОДАРЯ ТИ значи правилно смятам а дали ще ни стигне този бал

# 208
  • София-Младост
БЛАГОДАРЯ ТИ значи правилно смятам а дали ще ни стигне този бал
Честно казано идея си нямам, но ви го пожелавам.

Тази статистика само на мен ли нищо не ми говори Sad
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2012_mo … EL_matematika.pdf
С 10,964 сме, според миналогодишните справки има реален шанс да си влезе по първо желание 1АЕГ+НЕ. Но как се преценява от тези 466 с натрупване в диапазона на нашия резултата какво аджеба ще искат да запишат  newsm78

# 209
  • София по рождение
Мили дами,
Моля дайте своите становища за двете профилирани училища:
 НТБГ или НФСГ.

Много ни е важно кое да пишем на първо място и кое на второ. Как да подредим специалностите.
Ще бъда благодарна на всяка една от вас за изказаното мнение.
Може и на личния.
Предварително благодаря.

Анита, аз бих заложила първо на НФСГ. Много добри отзиви съм чувала и от родители и от учители за нея. Не зная, обаче тя ли беше с по-дългата учебна година. Започват на 1 септември, но това може би е след 8 клас.
Все пак си мисля, че вие ще сте доста по-напред и тази дилема няма да играе роля при вас. Hug

Общи условия

Активация на акаунт