Темата ни е поредна, надеждата все тъй неизменна -СЕДМОКЛАСНАТА СТАТИСТИКА!

• 47 674
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Много писахте за това, но не го намирам, пък и съм убедена, че инфото ще е полезно и за други:

Случай:
На първо класиране не е приет по първо желание.
Искам да изчакам и второто класиране, че току виж се преместил по-нагоре в списъка.

Какви са моите действия м/у първо и второ класиране?
Заявявам ли по някакъв начин писмено, че ще чакам и второто класиране.
Ако ДА - къде, с какви документи?

После:
Второ класиране излиза и ние се спираме на учлището, за което сме се класирали.
Какви са моите действия?
Къде отивам да подам документите, които са заковани в началото на темата?

# 211
пак нищо неразбирам нали примерно за НТБГ бала се изчислява 3х мат.+бел.от матурите +мат+бел от дипломата=31.643 така ли е и имаме ли шанс
правилно ли смятам newsm78
http://www.ntbg.bg/js/tiny_mce/plugins/ajaxfilemanager/upload/Pl … iem-2012-2013.pdf
Балът се образува от утроената оценка от теста по математика (Т-М), оценката от теста по български език и литература (Т-БЕЛ), оценките по математика (М) и български език и литература (БЕЛ) от удостоверенията за завършен седми клас. Максималният бал е 36.
БЛАГОДАРЯ ТИ значи правилно смятам а дали ще ни стигне този бал
Честно казано идея си нямам, но ви го пожелавам.

Тази статистика само на мен ли нищо не ми говори Sad
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2012_mo … EL_matematika.pdf
С 10,964 сме, според миналогодишните справки има реален шанс да си влезе по първо желание 1АЕГ+НЕ. Но как се преценява от тези 466 с натрупване в диапазона на нашия резултата какво аджеба ще искат да запишат  newsm78

# 212
  • София-Младост
Много писахте за това, но не го намирам, пък и съм убедена, че инфото ще е полезно и за други:

Случай:
На първо класиране не е приет по първо желание.
Искам да изчакам и второто класиране, че току виж се преместил по-нагоре в списъка.

Какви са моите действия м/у първо и второ класиране?
Заявявам ли по някакъв начин писмено, че ще чакам и второто класиране.
Ако ДА - къде, с какви документи?

После:
Второ класиране излиза и ние се спираме на учлището, за което сме се класирали.
Какви са моите действия?
Къде отивам да подам документите, които са заковани в началото на темата?

Ако на първо класиране не е приет първо желание, но е приет примерно трето желание и искате да участвате на второ класиране, отивате в училището, където е приет по трето желание и там подавате заявление за второ класиране.
На второ класиране вариантите са три:
-приемат го по първо желание
-приемат го по второ желание
-остава си приет по трето желание

# 213
benighted Мисля ,че търсиш Anita71.

# 214
пак нищо неразбирам нали примерно за НТБГ бала се изчислява 3х мат.+бел.от матурите +мат+бел от дипломата=31.643 така ли е и имаме ли шанс
http://www.ntbg.bg/js/tiny_mce/plugins/ajaxfilemanager/upload/Pl … iem-2012-2013.pdf
Балът се образува от утроената оценка от теста по математика (Т-М), оценката от теста по български език и литература (Т-БЕЛ), оценките по математика (М) и български език и литература (БЕЛ) от удостоверенията за завършен седми клас. Максималният бал е 36.

http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2012_mo … EL_matematika.pdf
С 10,964 сме, според миналогодишните справки има реален шанс да си влезе по първо желание 1АЕГ+НЕ. Но как се преценява от тези 466 с натрупване в диапазона на нашия резултата какво аджеба ще искат да запишат  newsm78

Вашият диапазон с натрупване е 547

# 215
На второ класиране вариантите са три:
-приемат го по първо желание
-приемат го по второ желание
-остава си приет по трето желание

И отивам да го записвам в училището, където е приет, нали?!

Мерси, Ала-Бала   bouquet

# 216

С 10,964 сме, според миналогодишните справки има реален шанс да си влезе по първо желание 1АЕГ+НЕ. Но как се преценява от тези 466 с натрупване в диапазона на нашия резултата какво аджеба ще искат да запишат  newsm78
С този бал реално сте по-напред от 466 позиция - вероятно преди вас има не повече от 300 момчета, които могат да се разпределят в училища с по-висок бал примерно така - 1 НЕГ - 98, Испанска - 70, 2 НЕГ - 70, СМГ - 84, АК - 80 и т.н. Така че 1 АЕГ според мен ви е в кърпа вързана.

Сега обаче виждам, чуе питането май е за момиче. Таме  различно.

# 217
Дами, не знам, какво да кажа..
Аз съм даскал от 1995 год- вече 17 год. Малко ли е, много ли е, не знам.
Вие проследявате обучението на децата си. Аз проследявам випуски.
Работила съм и в професионални гимназии и видях, как се скапа обучението там. Премахнаха хубави, нужни специални предмети, наблъскаха какви ли други.
Сега пък залитнахме на тема ПИЗА (не, че имам нещо против). Но в Бг всичко става хаотично, от раз, давай, юруууушшш...
На изпитите се дават задачи, които децата не са решавали, през годините те са свикнали на друг тип мислене..
Но, хайде, да се изравним и ние със света, да се покажем.
Да се направи изпит, е нещо много отговорно и сериозно!
За тази цел децата трябва да се подготвят по този формат не една година, а години наред.
А не, учебниците стари, от години, но изпита- хоп, по нова система.
И когато се смени формата, или изпита е много лесен ( както тази година), или много труден ( както безумния формат с 50 задачи).
Аз вече, да ви кажа, загубих надежда. Остават само учениците..

Имаш ли представа откога се зароди тади "тенденция" с допълнителните уроци по БЕЛ и МАТ в 7 клас - школи и частни учители? Ако детето не е обучавано допълнително, няма шанс да изкара някаква свястна оценка. В нашия клас масово децата зарязаха езикови курсове, спортове, ние на китара ходихме миналата година. Като си направя равносметката - по-добре да се помисли учителите по МАТ и БЕЛ - или там другите балообразуващи предмети да имат повече часове и тройни заплати, а децата - повече свободно време.

# 218
Нас от провинцията кучета ни яли - ни статистика ни нищо. До кога ще бъдем трета глуха, и тук има деца с много добри постижения и с желания за първо класиране по първо желание.
Аз как да разбера дали имаме шанс? Rolling Eyes
Съгласна съм с теб .И При нас в Сливен няма никаква информация от РИО.

# 219
Синът ми с бал 33,534 е някъде на позиция 400 от момчета в София, но без да броим кандидатите от страната, които в този диапазон оценявам на около 30. Според всичките ми изчисления би трябвало да се класира във всички ЕГ, но без 1 НЕГ, за където той и без това няма особено желание. Чудя се сега дали съм прав в тези си сметки и дали да слагаме и НТБГ и НФСГ и да си усложняваме живота с медицински.

как ги прецени тези 30? каква  ти е логиката по принцип?

# 220
Дами, не знам, какво да кажа..
Аз съм даскал от 1995 год- вече 17 год. Малко ли е, много ли е, не знам.
Вие проследявате обучението на децата си. Аз проследявам випуски.
Работила съм и в професионални гимназии и видях, как се скапа обучението там. Премахнаха хубави, нужни специални предмети, наблъскаха какви ли други.
Сега пък залитнахме на тема ПИЗА (не, че имам нещо против). Но в Бг всичко става хаотично, от раз, давай, юруууушшш...
На изпитите се дават задачи, които децата не са решавали, през годините те са свикнали на друг тип мислене..
Но, хайде, да се изравним и ние със света, да се покажем.
Да се направи изпит, е нещо много отговорно и сериозно!
За тази цел децата трябва да се подготвят по този формат не една година, а години наред.
А не, учебниците стари, от години, но изпита- хоп, по нова система.
И когато се смени формата, или изпита е много лесен ( както тази година), или много труден ( както безумния формат с 50 задачи).
Аз вече, да ви кажа, загубих надежда. Остават само учениците..

Имаш ли представа откога се зароди тади "тенденция" с допълнителните уроци по БЕЛ и МАТ в 7 клас - школи и частни учители? Ако детето не е обучавано допълнително, няма шанс да изкара някаква свястна оценка. В нашия клас масово децата зарязаха езикови курсове, спортове, ние на китара ходихме миналата година. Като си направя равносметката - по-добре да се помисли учителите по МАТ и БЕЛ - или там другите балообразуващи предмети да имат повече часове и тройни заплати, а децата - повече свободно време.
[/qu

Ако вземеш под внимание, че водещи школи са на пазара около18-20 год.

# 221
  • София
Момичета на работа съм и си откраднах един миг да се посъветвам с вас Hug
В нашия диапазон натрупването е 172, мислите ли, че имаме шанс за 91 НЕГ, момиче?
Русалке, липсваше много! Радвам се, че се появи  bouquet

# 222
Гледайте новините в 19,00 по БТВ

# 223
Здравейте мами,

Моля за помощ. Сборът от оценките ни е 10,321. Можете ли да ми кажете къде сме според статистиката?

# 224
По принцип съм съгласна, че този форум е за информация и взаимопомощ, но все пак преди да питате нещо, прочетете какво е писано до сега и ще видите, че вече има поне три отговора на въпроса Ви!

Общи условия

Активация на акаунт