Темата ни е поредна, надеждата все тъй неизменна -СЕДМОКЛАСНАТА СТАТИСТИКА!

• 47 888
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
  • Попово
има ли срок за издаване на удостоверенията за завършен 7 клас?
В нашето училище ще ги дават на 19 ????

He стига че събота и неделя няма да работят училищата-гнезда ами и това....
Би трябвало да ви ги дадат най-късно на 15.06 newsm78.
Почвай да звъниш в РИО Пловдив или им прати е-мейл. Не е редно на 19???
Днес се обадих в училището-гнездо във Варна и ме увериха, че ще работят събота и неделя. Защо на някой места да не работят? Не е редно...

# 286

Благодаря! Много ни се иска, но явно няма да е, жалко за което Weary
пИШЕТЕ СИ ЖЕЛАНИЕТО ЗА НЕГ, НЕ СЕ ЗНАЕ НА ФИНАЛА КАКВО И КАК ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ, МОЖЕ ДА ИМА ШАНС. НЕ БИВА ДА СЕ ОТКАЗВАТЕ!

[/quote]

Благодаря, второ желание ще ни е 73 то, поне там може да се получи, надявам се....... Tired

# 287
може ли накой да ми каже къде има фотография след 7 клас

Здравейте!За фотографията проверете сайта на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография.Там обаче е с допълнителен изпит по рисуване, който е на 28.06.2012г.
Мисля,че отчасти с фотография се занимават и в ПГ по изобразителни изкуства "Проф.Н.Райнов". За последната ви трябва изпит ПС Изобразително Изкуство  (вече мина).Дано информацията Ви е от полза!

# 288
  • София по рождение
Не знам дали ще е от полза за някого, направих я от чисто любопитство
Статистика НПМГ
http://dox.bg/files/dw?a=962c51ba1a

Фортуна, благодаря ти! Добре, че има такива като теб и Ясмина!  bouquet

# 289

Днес се обадих в училището-гнездо във Варна и ме увериха, че ще работят събота и неделя. Защо на някой места да не работят? Не е редно...
А аз питах по е-маил РИО софия и ми казаха,че събота и неделя не работят. Но дали пък да не взема да отида в събота на място Twisted Evil

# 290
10.400  10.499  153  1487  73  598  80      889
10.500  10.599  195  1292  92  506  103    786

Пак имам питане, защото винаги съм бил много зле с математиката и всякакви неща, в които има цифри, колонки и изобщо някаква математическа логика.

Това горе са два реда от статистиката на успеваемостта от РИО София.
Дъщеря ми е с бал точно 10,500
Защо пред нея има 889 момичета, а не 786?
Сигурно въпросът ми е тъп, ама и тъпите въпроси изискват отговори.   

# 291
  • София
Може ли и аз да се посъветвам с всички вас за моето момиче, дали имаме някакъв шанс за НЕГ оценките й са: БЕЛ - 5.32, Мат - 5.78, Бал- 34.21

Ето и бала за 73 СОУ от миналата годуна.

Профил: Немски език, Руски език, Математика

Момичета: 1.класиране – 33.356    2.класиране – 33.250
    Момчета: 1.класиране – 32.966      2.класиране – 32.784

Профил: Немски език, Руски език, Български език

Момичета: 1.класиране – 33.606     2.класиране – 33.572                 
    Момчета: 1.класиране – 32.928       2.класиране – 32.784                                     

Профил: Немски език, Френски език, Български език                             

Момичета: 1.класиране – 33.394     2.класиране – 33.284                           
    Момчета: 1.класиране – 32.714       2.класиране – 32.678                                   

Профил: Немски език, Английски език, Математика

Момичета: 1.класиране – 34.250     2.класиране – 34.214                           
    Момчета: 1.класиране – 33.534       2.класиране – 33.322   

# 292
Според мен детето на място 500 няма да е със същите знания, а с по-висок бал, защото изцяло бройките деца са повече в интервалите на високите оценки. Аз допълних в предишния си пост - момиче, на което миналата година балът му е стигал за Френската, сега най-вероятно няма да му стигне, защото стават много маймуни на клона и ще трябва да се задоволи с гимназии, които миналата година са приемали с по-нисък бал. Като цяло баловете ще се вдигнат. Ако ги подредим по балове, на едно и също място тази година ще е момиче с по-висок бал, в сравнение с миналата година.
На мен коефициенти не ми се смятат и не виждам смисъл, просто ще трябва да се напише по-дълъг списък с желания за езиковите.

За бала не го оспорвам. Абсолютно си права. Въобще не гледам баловете от миналата година, но децата са ориентировъчно същите като брой и пак за относително същия брой места се борят, т.е. относителните места би следвало да са по-добър ориентир. Ако няма промяна в предпочитанията по училища, пак ориентировъчно по същия начин ще се наместят децата. Т.е. детето от място 500, ще има същите шансове като детето от място 500 миналата година за едно и също училище.
Добре, а защо по изчисленията на Ясмина, ако миналата година последното момиче влязло в НЕГ е на 210 място, тази ще е на 167?

Защото е приела друга логика на прогнозата. Тя прехвърля бала от тази година на кое място е в класацията от миналата и приема че има 43 деца, които са се "вмъкнали" преди нашето дете, а моята логика е че тези момичета не са се "вмъкнали", т.е. подреждането на децата е сходно като миналата година, но трябва да се преизчисли балът със съответен коефициент ако искаме да прилагаме този подход на сравняване.

При това точната формулировка, ако не бъркам, е "не по-напред от 167 място", т.е. не мисля че и при този начин на прогнозиране има грешка. Просто е по-консервативна прогнозата.

Ако вземем, примерно, първите 100 деца от тазгодишното класиране и им дадем тестовете от миналата година, то те биха се подредили по сходен начин както са си в момента. Т.е. дете, което в момента е на 50-то място е много вероятно да го запази, но с по-висок успех. Аз не разглеждам хипотезата че то ще се окаже на 99-то място и че ще има деца, които са се вмъкнали преди него, защото това означава да приемем че на всички останали им скача балът, а само на това дете - не.

# 293
10.400  10.499  153  1487  73  598  80      889
10.500  10.599  195  1292  92  506  103    786

Пак имам питане, защото винаги съм бил много зле с математиката и всякакви неща, в които има цифри, колонки и изобщо някаква математическа логика.

Това горе са два реда от статистиката на успеваемостта от РИО София.
Дъщеря ми е с бал точно 10,500
Защо пред нея има 889 момичета, а не 786?
Сигурно въпросът ми е тъп, ама и тъпите въпроси изискват отговори.  
Защот всичките 103 деца, които са в нейния интервал също са преди нея (тя е в началото на интервала)

# 294
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1416706

Това видяхте ли ?  "Проблемът обаче е хипотетичен, обясниха за "Труд" експерти.  #Crazy"
Тези експерти да си поиграят малко с базата данни, ако не могат да съобразят наум.
и да видят какво се случва с дете с 99т.БЕЛ и 99,5 МАТ се изравнява с дете с 96,5 БЕЛ и 100МАТ при балообразуване за ЕГ и 91,5БЕЛ и 6МАТ-това са най-изчистените комбинации, които показват как не малко точки от труда на детето което използвам за пример "изчезват" мистериозно не оценени.
Ама трябвало да разграничат пълните 6-ци-хубаво, това на практика намалява тежестта на всяка от оценките в балообразуването.
Не знам аз ли не мога да обяснявам, или "експертите" не "извличат информация от прочетен текст"-мисля, че такива бяха констатациите на международната организация оценяваща качеството на образованието.

# 295
Може ли и аз да се посъветвам с всички вас за моето момиче, дали имаме някакъв шанс за НЕГ оценките й са: БЕЛ - 5.32, Мат - 5.78, Бал- 34.21

Ето и бала за 73 СОУ от миналата годуна.

Профил: Немски език, Руски език, Математика

Момичета: 1.класиране – 33.356    2.класиране – 33.250
    Момчета: 1.класиране – 32.966      2.класиране – 32.784

Профил: Немски език, Руски език, Български език

Момичета: 1.класиране – 33.606     2.класиране – 33.572                
    Момчета: 1.класиране – 32.928       2.класиране – 32.784                                    

Профил: Немски език, Френски език, Български език                            

Момичета: 1.класиране – 33.394     2.класиране – 33.284                            
    Момчета: 1.класиране – 32.714       2.класиране – 32.678                                    

Профил: Немски език, Английски език, Математика

Момичета: 1.класиране – 34.250     2.класиране – 34.214                            
    Момчета: 1.класиране – 33.534       2.класиране – 33.322  
Ganis, не мисля, че тези балове са ориентир в момента, т.к. сегашните ще бъдат по-високи. По-скоро трябва да гледаме на кое място е било последното прието дете на второ класиране.

# 296
Дали ще работят в събота и неделя ще решават по места съответното РИО.Трябва да се провери в сайта дали в почивните дни ще се работи.

# 297
  • София

А аз питах по е-маил РИО софия и ми казаха,че събота и неделя не работят. Но дали пък да не взема да отида в събота на място Twisted Evil

Сега говорих с едно от училищата гнезда /104то/ и ме увериха, че НЯМА да работят почивните дни  #Cussing out И разбирате ли някаква майка се жалвала, че имало само 3 дни за записване! Сигурно трябваше да сме много щастливи от факта, че има 3 дни!! Все едно не можеха да няправят от 18 до 22 датите!!! #2gunfire

# 298
  • София
В сайта на РИО, София е написано, че:

Уважаеми кандидат-гимназисти, уважаеми родители,

Уведомяваме Ви, че от 15.06.2012 г. до 20.06.2012 г. се приемат заявления за участие в първи етап на класиране в училищата-гнезда. Училищата-гнезда са с работно време от 08:00 до 18:00 часа (събота и неделя са неработни дни).

Моля при попълване на заявлението задължително изписвайте училището и паралелката, за която кандидатства вашето дете. Прилагаме списък на паралелките за учебната 2012/2013 г, който ще Ви улесни при попълване на заявлението за участие в първи етап на класиране след положени изпити за приемане в държавните и в общинските училища след завършен VII клас.

Областната комисия ви желае успешно участие в класиранията!

Тъй че, няма да работят със сигурност през почивните дни.

# 299
Момичета, да ви попитам пак нещо, че толкова сме писали ... Вие ми отговорихте на същия въпрос преди доста теми, но не си намирам в публикациите въпроса  Embarassed
Моето гардже иска само френски да учи, а с таз годишните балове май няма да я огрее 9 ФЕГ, та остават 133 СОУ, 35 СОУ и 18 СОУ - как да ги пиша като поредност? Какво е вашето мнение и за френския в тези у-ща, и за атмосфера ... учители? Благодаря ви предварително за отделеното време!
la vida loca, и ние сме се насочили към същите училища, с тази разлика, че моята девойка е фенка на руския език и държи на всяка цена да го учи, независимо като първи или втори език Wink

Общи условия

Активация на акаунт