Темата ни е поредна, надеждата все тъй неизменна -СЕДМОКЛАСНАТА СТАТИСТИКА!

• 47 878
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • София

На мен 133-то ми се стори добре позиционирано при условие че май имат доста овехтяла база. Не знам колко е достоверна тази информация. Или е менте или наистина е някакво проучване, което Възложителят не си е направил да публикува в нета.

Ти ако знаеш базата на 18-то каква е.. Confused Май само японската паралелка учи при по-добри условия. Въпреки това училището има не лош рейтинг. Оттам идват още дилеми, освен за качеството на обучението. Ха сега де.  Rolling Eyes

Гледахме го и 18-то, но понеже не ни е удобно като придвижване, се насочихме към по-удобните училища. Девойката е развила и някаква мания за японски, но не съм сигурна че не е някакво временно увлечение. В план-приема имаше нова паралелка с японски в 138-мо (ако не бъркам), което ни е доста удобно като училище, но не съм сигурна от практическа гледна точка изборът на по-екзотичен език дали е удачен.

Опитах да я пренасоча към китайски, който би дал повече възможности за развитие, но тя е хипнотизирана от Япония в момента. Последно решихме да не изключваме японския, но да го пишем по-назад - след най-добрите с френски. За ФЕГ, доколкото съм наясно със статистиката, шансовете са супер минимални.

Новата паралелка  в 138-мо е с китайски, не с японски. PeaceЯпонска паралелка има само в 18-то.

ПП Извинявам се, оказа се, че има И  японска. Спала съм още, докато гледах файла на РИО.
darinaa83, благодаря за поправката!

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 08:44 от eine in Rente gegangene Nixe

# 451

Новата паралелка  в 138-мо е с китайски, не с японски. PeaceЯпонска паралелка има само в 18-то.
[/quote]

Не, новите паралелки в 138 СОУ за две - китайски и японски:

http://www.138sou.com/

Благодарение на представянето на паралелката по китайски от страна на новата учителката в форума се разбра за китайския. Паралелака с японски език обаче също ще има.  Simple Smile
Дори и на първокласниците от предстоящата учебна година им се предлага освен английския и  по желани изучаване на китайски или японски.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 08:41 от darinaa83

# 452
Да се включа и аз. Казусът ни е следния: дъщеря ми има бал 33.82 , относителна позиция 539. Тя иска да учи само английски с испански. Като гледам статистиките, ако не се запази тенденцията за увеличаване в Първа Английска гимназия...и тъй като  втора английска гимназия ни е доста далеч...Въпросът ми е следния–спрели сме се на училища от т-н Втора вълна 32 и 22 и понеже тук има много майки, а и доста с опит :Какви са ви мненията за тези две училища и кое от двете бихте ни препоръчали

Здравей, много ми е драго - нашия бал е 33,822, относителна позиция 538. И ние се чудим до къде ще го докараме с този бал! Между двете училища ти препоръчвам 32, имам познат учител по физическо в 22-ро и по неговите думи много не им се учи на децата там! Племенничка имам в 32-ро и съм доволна от нивото!

# 453
Гледахме го и 18-то, но понеже не ни е удобно като придвижване, се насочихме към по-удобните училища. Девойката е развила и някаква мания за японски, но не съм сигурна че не е някакво временно увлечение. В план-приема имаше нова паралелка с японски в 138-мо (ако не бъркам), което ни е доста удобно като училище, но не съм сигурна от практическа гледна точка изборът на по-екзотичен език дали е удачен.

Опитах да я пренасоча към китайски, който би дал повече възможности за развитие, но тя е хипнотизирана от Япония в момента. Последно решихме да не изключваме японския, но да го пишем по-назад - след най-добрите с френски. За ФЕГ, доколкото съм наясно със статистиката, шансовете са супер минимални.

На нас ни е удобно, защото е съвсем близо до метрото, обаче и аз се двоумя и най-вече заради нивото, на което се изучава китайския. Японският в 18-то със сигурност е на добро ниво, защото обучението се провежда съвместно с японското посолство, което спонсорира допълнителните занимания, а и помагала, пособия и пр.

И аз се чудя за приложението на източните езици след гимназиалното образование, защото така или иначе японистика, китаистика и пр. в СУ се кандидатства със западен език и БЕЛ. Но от друга страна в чуждите университети би било предимство, особено където се приемат студентите по диплома. Не знам, не знам, колкото повече наближава срока за подаване на документи, все объркано ми става. Вече не помня колко пъти промених местата на десетината паралелки с най-голям шанс за нас.  Embarassed

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 09:18 от lady Green

# 454
jo_jo, напълно те разбирам и онзи ден точно това обяснявах на един татко, че децата с бал от 28 надолу най-вероятно не са ходили ни на курсове, ни на уроци и техните резултати са си техни резултати, а не на допълнителните усилия на родители да ги бутат да учат, на учители да ги тестват и т.н. Аз специално се възхищавам на деца, които са постигнали своите оценки, благодарение на подготовката си в училище. А резултатите, които си написала са наистина много добри! Браво на децата!

A не мислиш ли, че резултатите на децата, които са ходили на уроци, също са си техни? Все пак те са се явявали на изпита, не учителите им.  И не е задължително да са били "бутани" да учат. Също така децата, които не са ходили на уроци, може би просто нямат амбиции и желание да положат усилия. Не ми звучи особено за възхищение.

# 455
jo_jo, напълно те разбирам и онзи ден точно това обяснявах на един татко, че децата с бал от 28 надолу най-вероятно не са ходили ни на курсове, ни на уроци и техните резултати са си техни резултати, а не на допълнителните усилия на родители да ги бутат да учат, на учители да ги тестват и т.н. Аз специално се възхищавам на деца, които са постигнали своите оценки, благодарение на подготовката си в училище. А резултатите, които си написала са наистина много добри! Браво на децата!

A не мислиш ли, че резултатите на децата, които са ходили на уроци, също са си техни? Все пак те са се явявали на изпита, не учителите им.  И не е задължително да са били "бутани" да учат. Също така децата, които не са ходили на уроци, може би просто нямат амбиции и желание да положат усилия. Не ми звучи особено за възхищение.
Не защитавам  ничия позиция, но защо  да няма и деца, които имат амбиции и желание, а да нямат финансова възможност? Не са толкова прости нещата, черни и бели.
Извинявам се за спама, но в последно време тук във форума(темата) звучат, какви ли не заяжданици , вместо да си помагаме и поддържаме.
Успех на всички деца  bouquet

# 456
  • София
и аз не съм съгласна с поста на Белмекенска за резултатите на децата, ходили на курсове и уроци. Дори да приемем, че половината или повече от децата по курсове са "бутани" от учители и родители, в края на краищата тези деца са ходили всяка събота или неделя, или три пъти седмично на уроци, в студ и пек, блъскали са се по градски транспорт и са учили по почти цял работен ден, после и домашни са писали, и на пробни изпити са се явявали...  А е можело да си поспиват до късно или да се разхождат из моловете или да ритат топка с аверите от квартала. Със записването на курс или уроци не издават една бележка за автоматично записване в немската или смг или нпмг или френската или в търговско-банковата. Постижението на всяко дете си е негово, защото няма кой друг вместо него да научи материала, било с курсове, било без курсове, било с родителска помощ! В никакъв случай не трябва да се подценяват постиженията на децата, това са си изпити, човек дори може изведнъж да блокира от стреса и да забрави половината от това, което знае. Изпитите не показват всъщност колко знае едно дете като цяло по математика, български, история или живота, а измерва представянето на детето на два изпита в определен формат в определен момент във времето и пространството, а в такива ограничени параметри може да се случи и получи всичко. Същото е и при кандидат-студентите - знаете какво ставаше на стената на плача в химическия факултет - пълни отличници се оказват с двойки и тройки на изпитите.

искам да питам за испанската - какво й е толкова доброто на тази гимназия? Преди три години беше най-желаната, сега е втора след немската.

# 457
Ако ви кажа, че бяхме извадили 6-7 училища на едно листче и все отлагам тренировката с попълването на заявлението Embarassed Нашето училище е гнездо и мисля на 15-ти след официалната част по изпращането на децата да свършим и най-важната задача Whistling
И ние сме 1 към 1 като вас...
Избраните училища са ясни от поне месец, но само чета и принтирам статистики, таблици и ... до тренировки със заявлението не сме стигнали....
Вчера са им раздали служебните бележки с резултатите и заявление /което и аз съм принтирала в няколко екземпляра/. Почивните дни ще тренираме, а ще го подадем някой от следобедите /от понеделник до сряда/, защото зам. директорката ми каза, че тогава очаква да има по - малко хора. И нашето у-ще е гнездо. Днес с таткото ще ходят за мед. бележка.... а аз само командоря от службата кой какво да прави, хи - хи.
п.п. До този момент като че ли бях по - склонна да отхвърля 73-то като вариант и то само защото детето ще сменя 3 транспорта до там и се притеснявам със ставането за 1 смяна и със закъсняването вечер след втората смяна, но предвид коментарите на Ганис вече си влиза в класацията ни! Благодаря за всички мнения дадени тук. Наистина много инфо може да се почерпи повече от БГМАММА, отколкото от Гугъл. Благодаря и аз лично, на всички мами, пишещи и отговарящи тук  bouquet

# 458
  • София
Я майките на "техническите" деца - как редите специалностите в "Джон Атанасов"? Каква е последователността - коя специалност е по-желана от вас?  newsm78 newsm78

# 459
момичета, извинявам се че разводнявам темата
медицинското от личния лекар заплаща ли се?

И допълнителен въпрос - тази бланка (медицинско за работа) не е много адаптирана за нашия случай, да не говорим, че се предполага да се подпишат повече от един лекар. А и това цветоусещане пак от ЛЛ ли се пише и къде? Сигурно изпадам в излишни подробности, но ми правят впечатление и списъците с училищата в София. Понякога ги дават само с номер и съкратено наименование, примерно 73 СОУ, друг път им слагат и името - в случая 73 СОУ "Владислав Граматик". Не е болка за умиране, но защо да се спестяват имената на тези училища, които си имат. Същото е при 18 СОУ. Не е проблема в недостига на място за изписване.

# 460
 Hug
Здравейте мамчета!

Само да вметна и аз, никъде не прочетох едно у-ще което според мен е доста доброо и подържа едно високо ниво, явно не се предпочита newsm78

На нас то ни беше алтернативен вариант всъщност на първо място преди всички СОУ-та.
 PeaceПогледнете и помислете 31 -СУЧЕМ /Бастилията/

# 461
  • София
Байгун, всичко си го прали ЛЛ по медицинското, само трябва да му кажете за кои училища е нужно медицинското! Такса не би трябвало да ви вземе, защото е за дете, нито да ви праща по кабинетите. Поне нашата каза, че си знае, докато си отворих устата да кажа за какво сме там. Ще трябва да изпита детето на книжката за цветоусещане.

# 462
  • София
Байгун, всичко си го прали ЛЛ по медицинското, само трябва да му кажете за кои училища е нужно медицинското! Такса не би трябвало да ви вземе, защото е за дете, нито да ви праща по кабинетите. Поне нашата каза, че си знае, докато си отворих устата да кажа за какво сме там. Ще трябва да изпита детето на книжката за цветоусещане.

Взема се такса независимо, че е дете. Не се взема само потребителската такса, но иначе се плаща 10 лева за издаването на това медицинско.

# 463
  • София
на нас нищо не ни взе. Не ни е пращал на регистратура. Дори ми каза, че нямал нужда от бележката от очния, но щом съм я имала, щял да впише и от нея резултатите.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 10:03 от Andariel

# 464
  • София
Още веднъж се убеждавам, че всеки в тази държава прави каквото си иска!  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт