Топола скайс?

• 54 590
  • 421
  •   1
Отговори
# 345
Защото другото - Калиакрия - е съвсем западнало, почти няма хора... или поне аз не видях жив човек там. Видя ми се странно - една ограда ги дели на практика... И аз бях изумена от този факт, но хора там нямаше...  Rolling Eyes
Къде ще се храните?  Rolling Eyes

Имайки в предвид, че разполагаме с апартамент ще накупя някакви закуски, ресторанта на Калиакрия е много приятен (да скъп, но не по-скъп от 1000 лева за три нощи), мидената ферма, в Балчик има приятни ресторантчета, а за обяд, ако не ни се мърда татко ми каза, че се наема да ни прави цаца или омлет  Grinning. Ние сме на 45 км, кухня майка (тоест баба ми) ще приготви с какво да напълним хладилника и така...Нищо не ми се стори ПО-добър вариант.

За западнало не е западнало - всичко е много поддържано и красиво. Да - пустичко ми се стори, само някои апартаменти светеха днес, нямаше хора около басейна, но и валеше...

Аз си обяснявам огромната нашумялост на Топола с маркетинг и печелившата формула ол инклузив. Иначе като база ги сравних и не разбрах кое му е ПО на Топола...

Ресторанта на Калиакрия ни хареса, понякога има жива музика.

# 346
  • София
Да, съгласна съм, че в туризма успехът на 99% зависи от добрия мениджмънт  Peace
Затова си помислих още докато бяхме в Топола Скайс, че съседите явно нямат добър мениджмънт, а ММ предположи,че може и да се продава комплекса от банка ... Както и да е.
Под "западнал" нямах пред вид "неподдържан", а че нямаше хора ... Наистина, само тук-таме светеше  Rolling Eyes

Пожелавам ви весело изкарване и хубаво време! И ще очаквам отзиви  Hug

# 347

Би ли казала чрез кого и на каква цена кога резервира.

Ние опитваме, но по-ниско от 89 лв не мога да намеря. 82 лева е чрез Визит, но за минимум 4 нощи. Много търсено място се оказа.
[/quote]

През визит резервирах. 4=5 за 792лв. Ние сме с дете на 6г. и бебе и ол инклузив-а ме устройва перфектно. Изобщо не си представям да мисля постоянно къде и какво ще се яде, а още повече пък да трябва да приготвям.....вкъщи ми е достатъчно. Но всеки си преценява кое е най-добро за него.

# 348

Изобщо не си представям да мисля постоянно къде и какво ще се яде, а още повече пък да трябва да приготвям.....вкъщи ми е достатъчно.

Ние отиваме за кратко. И аз не си представям да готвя. Да е жива и здрава баба ми - погрижила се е за някои неща, а останалото време ще сме както казах - Мидена ферма, ресторанта на Калиакрия и т.н.

Много хора сме и не мога да наложа този солен бюджет на всички дори и аз да платя за цялото семейство. Не искам никого да злепоставям та последно Калиакрия ще е. Дано е хубаво.

Офертата чрез визит наистина е най-атрактивна в момента за Топола.

# 349
Преди години цената за 1 нощувка на "Калиакрия" беше колкото тази на хотел с ОИ, явно са смъкнали цените.

# 350
Привет от Топола скайс........ Grinning Ето и нашите впечатления......тук е страхотно  Party Настаниха ни в стая с изглед море, а бяхме платили за изглед басейн, персонала е мил и вежлив и не досажда с прекалена учтивост, апартамента е доста просторен, а терасата............... Grinning. Навсякъде е много чисто и поддържано и притесненията ми относно вятъра се изпариха - и на двата басейна вятъра е като на всеки един плаж. Другото, което ме притесняваше беше придвижването с бебешката количка - ами помислено е и за това - има достъп навсякъде. И сега най-обсажданото - храната - аз не съм се притеснявала така или иначе, но да кажа нашите впечатления. Според мен храната е хубава и в достатъчно количество (дори се разхищава според мен, а аз много мразя да се разхищава храна, предвид % - а на гладуващи хора)  Naughty Не знам какво приготвяте вкъщи и с какво се храните,но имаше доста храна  ( просто не ми се изброява  Tired). - дано някой не се засегне.
Още веднъж благодаря на mijjjka, че не ни подведе!  bouquet

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 21:52 от doretoo

# 351
Ние в момента сме в Калиакрия. Никак не е пусто, даже ми се стори по-посещавано от Топола. Много сме доволни. Разкошни гледки, 5 басейна, децата са супер щастливи, готино плажче, има къде да се храним, ресторантът е супер, има и много готини ресторанти на по 4 км, ако не ни се яде тук. Детският кът е супер, а момичето е учтиво и забавлява децата. Много добро попадение за нас.

От Топола и Калиакрия аз съм доволна, че избрахме Калиакрия. Излезе ни доста по-евтино, всеки път си избираме къде да се храним (тукашният ресторант е в пъти по-романтичен), иначе базата е сравнима. Хубавото на Калиакрия е, че има и големи апартаменти 200м2.

Лека почивка на всички.

# 352
Под готино плажче кой плаж визирате?
Че все от плажа се оплакват ходилите. А ние предните две години не намерихме плаж без компромиси.

# 353
  • София
Всяка година попадам на постове, които ме карат да гледам така:  Shocked  Shocked Shocked и да се чудя къде, аджеба, съм била аз и била ли съм изобщо там?  Thinking  Thinking Thinking

Нищо лично, dolce_vita , радвам се, че сте доволни и изкарвате добре, но моля те недей да подвеждаш хората  Naughty

Ресторанти на 4 км - къде, бе мила?   newsm78 Балчик ти е на 10-15км, Каварна и тя ти е на около 15км, Дълбока - малко след след Каварна... Истината е, че наоколо няма къде едно кафе да изпиеш като хората!
"Калиакрия" по-посещавана от "Топола скайс"???  newsm78  newsm78 newsm78 Та там преди десетина дни нямаше ЖИВ човек и НИТО ЕДИН светещ прозорец! Освен сега да са се изсипали автобуси с хора, което едва ли е станало...
Изобщо ... целият ти пост колко е всичко "супер" , "евтино", "готино", "романтично" и прочее ... е силно подвеждащ ooooh!

Гледката, база, условия - предполагам - да, не съм влизала в апартамент в "Калиакрия" /може би ще качиш и ти снимки?? да видим как е / , всичко останало обаче не е точно така, както го описваш.

Още веднъж апелирам - не подвеждайте хората!!!

gal94, за плажовете да вметна - както и преди споменах ние отидохме само един път на плаж - на плаж "Болата", до Калиакра. Беше ни описван и той като "прекрасен" и "райски"  Rolling Eyes
Морето - да, хубавото е, че е много плитко там - на 50м. от брега водата ти е до коленете и е много чиста!!!  Heart Eyes Пясъкът е също чист, няма и много хора.
Това, което не ми хареса е, че в близост има някакви изоставени полуразрушени постройки /преди е имало военна база там/, които разваляха пейзажа и някаква не много чиста рекичка ...

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 13:30 от mijjjka

# 354
Тук всеки си пише мнението, както е за него. Ами и на мен храната ми хареса, две години сме ходили подред. В Албена какви кофти работи е имало. Не е супер разнообразна, но е прясна и вкусна, поне ние нямахме оплаквания. Дори наистина се разхищава. Сега ако я сравняваш с петзвездни хотели, не става, но гладни не сме останали, дори заради преяждането на тоя олинклузив вече не го харесвам.
А плажа Болата не е лош наистина, ама на 20+20 км в двете посоки, това му е неприятното.
За мен на почивката важни са плажа и компанията, другото са подробности.

# 355
Здравейте,искам да попитам каква е цената на чадърите и шезлонгите на плажа и дали задължително чадърите са с шезлонги,и има ли свободна зона без чадъри?Стори ми се малко каменист плажа,има ли смисъл да си носим чадъри?

# 356
Всяка година попадам на постове, които ме карат да гледам така:  Shocked  Shocked Shocked и да се чудя къде, аджеба, съм била аз и била ли съм изобщо там?  Thinking  Thinking Thinking

Нищо лично, dolce_vita , радвам се, че сте доволни и изкарвате добре, но моля те недей да подвеждаш хората  Naughty

Ресторанти на 4 км - къде, бе мила?   newsm78 Балчик ти е на 10-15км, Каварна и тя ти е на около 15км, Дълбока - малко след след Каварна... Истината е, че наоколо няма къде едно кафе да изпиеш като хората!
"Калиакрия" по-посещавана от "Топола скайс"???  newsm78  newsm78 newsm78 Та там преди десетина дни нямаше ЖИВ човек и НИТО ЕДИН светещ прозорец! Освен сега да са се изсипали автобуси с хора, което едва ли е станало...
Изобщо ... целият ти пост колко е всичко "супер" , "евтино", "готино", "романтично" и прочее ... е силно подвеждащ ooooh!

Гледката, база, условия - предполагам - да, не съм влизала в апартамент в "Калиакрия" /може би ще качиш и ти снимки?? да видим как е / , всичко останало обаче не е точно така, както го описваш.

Още веднъж апелирам - не подвеждайте хората!!!

gal94, за плажовете да вметна - както и преди споменах ние отидохме само един път на плаж - на плаж "Болата", до Калиакра. Беше ни описван и той като "прекрасен" и "райски"  Rolling Eyes
Морето - да, хубавото е, че е много плитко там - на 50м. от брега водата ти е до коленете и е много чиста!!!  Heart Eyes Пясъкът е също чист, няма и много хора.
Това, което не ми хареса е, че в близост има някакви изоставени полуразрушени постройки /преди е имало военна база там/, които разваляха пейзажа и някаква не много чиста рекичка ...

А твоят пост път ме оставя в потрес от нивото на общуване, но за тези, на които им е интересно нека отговоря.

Няма нужда да се обеснявам. Тук всеки изразява лично мнение и то за определеният период, в който са били. Аз бих се върнала в Калиакрия. Мисля, че винаги е важно съотношението цена - качество да е ОК и съответно това определя очакванията.

Каварна е на 5-7км, не са 15км. Балчик е малко по-далеко, но за мен 10км-15км не е далеч.

Аз съм от този край родом и познавам плажчета и ресторантчета, които обичаме. Плажчето на хотела на мен ми хареса. Ще добавя, че бяхме повече на басейн (лично предпочитание). Има предполагам голямо значение кога летуваш. Ние току-що се връщаме от там и през седмицата е спокойно и приятно.

Романтичният ресторант се казва Ел Мундо (https://www.facebook.com/ElBalconDelMundo/photos_stream)

и е вътре в комплекса. Ако на жива музика (джаз), факли, хубава кухня и вино с изглед край морето не казваш романтика не знам какво ти е нужно. За нас беше прекрасно. Там и закусвахме. Мидената ферма на нас също ни хареса, не ни се стори далеко и да - на нас ни беше романтично.

За евтино - да, за нас 33 лева на човек на вечер си е без пари. Срещу 89 лева за Топола. Вероятно пак сме ги дали останалите за храна, но поне ходихме, където на нас ни е драго.

Да, свалили са с по 50 процента и повече цените временно. В Калиакрия има и доста собственици, та нямаш усещане за навалица. Около басейните нямаше свободни места, когато времето беше хубаво. Няма нужда да се изсипват абтобуси с хора. Атрактивни цени са достатъчни, а и на мен не ми е работа дали и как си пълнят комплекса. Не беше празно, нито пълно, както обичаме ние.

Та който, където иска да ходи. За мен беше супер и безупречно бих добавила. Само не ми хареса, че няма асансьор, а бяхме на 3ти етаж, но гледката си струваше.

Лека почивка на всеки и като ходите в едното от двете места сами си съберете впечатления.

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 20:58 от dolce_vita

# 357
  • Варна
Утре заминаваме Party Искам да попитам, за да съм подготвена предварително, паркингът заплаща ли се отделно, понеже в различните сайтове срещам различна информация. Някъде пише, че е 8 лв./ден. Другият ми въпрос е, понеже сме с малко дете, допълнителното легло къде е разположено, в смисъл в спалнята ли е или в хола (да знам дали да си носим сгъваемата кошара). И не разбрах плажът как е, чадъри, шезлонги, заплащат ли се или да си носим наш чадър и да не разчитаме на техните. Благодаря на всички за отзивите, много сте полезни  Hug

# 358
Утре заминаваме Party Искам да попитам, за да съм подготвена предварително, паркингът заплаща ли се отделно, понеже в различните сайтове срещам различна информация. Някъде пише, че е 8 лв./ден. Другият ми въпрос е, понеже сме с малко дете, допълнителното легло къде е разположено, в смисъл в спалнята ли е или в хола (да знам дали да си носим сгъваемата кошара). И не разбрах плажът как е, чадъри, шезлонги, заплащат ли се или да си носим наш чадър и да не разчитаме на техните. Благодаря на всички за отзивите, много сте полезни  Hug
Ще се радвам да споделиш впечатленията си,и ние се чудим за тези чадъри.Иначе паркинга трябва да е безплатен.
Приятна пичивка😊😊😊

# 359
Здравейте!
Видях, че в сайта на Топола скайс са пуснали ранни записвания. Много се изкушавам да планирам отсега отпуската си /нещо, което правя редовно вече няколко години наред/. Моля ви, споделете каква е политиката за настаняване на семейство с 2 деца  Praynig 
В сайта на комплекса въобще не ме допуска до резервация на едностаен апартамент, а ни устройва перфектно. Двустайните апартаменти са почти на двойна цена и ми идват вече скъпи...
Има ли почивали 4-членни семейства минали години и как процедирахте?

Общи условия

Активация на акаунт