Красотата на земята сме събрали във цветята !

• 55 653
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Вече им е време на сакъзчетата май. Че да могат да се вкоренят хубаво докато стане студено.
пс - мисълта, че идва зима вече ме депресира  Confused
Ох и мен.Толкова ги харесвам тези сакъзи,а като дойде зимата и ги унищожавам,без да знам как.

# 646
здравейте.. искам малко информация от личен опит свързана с Щастливият бамбук (lucky bamboo) .. вчера си купих една спираловидна пръчица, има пъпка с няколко малки листенца но откакто е у дома забелязвам че листенцата стават все по жълти ... какво да правя и защо така стана? дали е от смяната на местоположението или .. знам ли ...  Weary

# 647
  • Бургас
здравейте.. искам малко информация от личен опит свързана с Щастливият бамбук (lucky bamboo) .. вчера си купих една спираловидна пръчица, има пъпка с няколко малки листенца но откакто е у дома забелязвам че листенцата стават все по жълти ... какво да правя и защо така стана? дали е от смяната на местоположението или .. знам ли ...  Weary
Миналата година август месец ми подариха букет в който имаше драцена lucky bamboo Видях,че има корени и я отделих в една ваза с вода.И до днес си живее така,като много рядко доливам водичка,даже оня ден се смилих и и смених водата.Насипала съм и керамзит защото е много висока и се клатушка.Пораснала е с около 20см. от тогава.Доста е висока и се зачудих дали да не я резна и да пробвам да я вкореня,но се въздържах.
Тогава четох доста за нея и някой хора си я гледат в почва,но нямам опит и не мога да кажа кое е по удачно.Щом си живее във вода вече една година ,така ще си я оставя.

# 648
ама тези жълтички листенца като ги гледам сърцето ми се къса  cry а водата я долях с минерална ... ти с каква я доливаш ? тор дали ще ми е в полза? ох доста въпроси имам ... а твоето растение сигурно е красиво, искам и моето така да порасне ...

# 649
  • Бургас
Нямам снимка в момента утре ако имам време ще го снимам.С чешмяна вода е.Наливах някаква тор в началото,за листно декоративни мисля,после го зарязах .

# 650
Нямам снимка в момента утре ако имам време ще го снимам.С чешмяна вода е.Наливах някаква тор в началото,за листно декоративни мисля,после го зарязах .

ще се радвам да видя един пораснал Щастливец и утре мисля да взема и аз да му наливам малко тор поне сега докато е малко стръкче да го подсиля ..  хубава вечер за сега Simple Smile

# 651
  • Пловдив
Аз имам две драцени Lucky bamboo, но ги гледам в саксия. Захванах ги от една такава във вода, която започна да загива също като на  Meliha Ibryam -пожълтяха листенцата първо, така че не мота да дам съвет за отглеждане във вода. В саксия си растат чудесно.

# 652
  • Бургас
Ето я моята драцена лъки,така си живее от една година.Преди няколко дена се сетих за нея и и смених водата и измих камъчетата Blush

и след големия мор на фуксии,все пак имам оцеляла,че и с цвят ме зарадва днес

# 653
Брей много трудна за откриване се оказа тази аспидистра, но най-накрая намерих няколко стръкчета. Никъде по магазините я няма, но една позната ми подари едно малко, дано ми се захване. Нещо специфично има ли за нея, сложила съм я в спалнята, четох че била подходяща за там, прочиствала въздуха.

# 654
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Брей много трудна за откриване се оказа тази аспидистра, но най-накрая намерих няколко стръкчета. Никъде по магазините я няма, но една позната ми подари едно малко, дано ми се захване. Нещо специфично има ли за нея, сложила съм я в спалнята, четох че била подходяща за там, прочиствала въздуха.

забърсвай листата и не чакай цвят  Hug иначе е хубава, зелена  Laughing пък подходящо място си избрала за семейното щастие Wink точно там и е мястото

Confused искам такова, или жълтото. миналата година изпуснах срока, сега не го намирам. мъкааа

# 655
забърсвай листата и не чакай цвят  Hug иначе е хубава, зелена  Laughing пък подходящо място си избрала за семейното щастие Wink точно там и е мястото

Аз съм виждала цъфтяща аспидистра (на снимка) по нашите ширини не цъфти ли?

# 656

Аз съм виждала цъфтяща аспидистра (на снимка) по нашите ширини не цъфти ли?

видяла си спатифилум или кала Wink аспидистрата има малко, тъмно цветче (прилича на капачка) до основата. няма да го видиш, ако не го търсиш  Hug

нещо такова

спатифилум и кала

# 657
  • София
И аз имам от този бамбук , 3 бр. Подариха ми го на погачата на дъщеря ми и вече 4-та година си вирее във вода. Като го местя и не е близо до прозорец, забелязвам, че жълтеят листенцата. После се оправят. Много издръжливо е , не се притеснявай Meliha Ibryam Премести го и ще му намериш мястото.
 Много си го обичам и на мен ми става някак мъчно като жълтее  Hug

Моля ви и аз за малко помощ  Hug Hug Hug За първа година гледам мушкато и сакъз. Моля ви ми кажете къде да чета да не се връщам през цялата тема ако няма нищо или ми обяснете набързо. Какво се прави сега зимата с тях? Пресаждам ли ги, мога ли да късам чупки сега, че са станали гъсти, да си ги размножа? Кога се прибират и какво им се прави зимата?
Благодаря предварително! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 658

видяла си спатифилум или кала Wink аспидистрата има малко, тъмно цветче (прилича на капачка) до основата. няма да го видиш, ако не го търсиш  Hug

нещо такова

спатифилум и кала

Аз спатифилиум имам знам как цъфти, но точно за това което показваш на снимките имах предвид, че съм виждала как цъфти аспидистрата, та така не е ли възможно да цъфне?

# 659
ааа, цъфтят си, само дето хората очакват голям бял цвят като на другите две и не виждат малкото черничко нещо  Hug

възрастна съседка се оплака, че нейното цвете не е цъфтяло никога, а на комшийката Х цъфти постоянно. оказа се че едната има спатифилум, а другата аспидистра  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт