Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 123

• 103 324
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, може ли да ми кажете дали фондана на Флемингс е добър? И ако не е да ми препоръчате някакъв друг. Предстои ми да правя торта за първи рожден ден и искам всичко да е на ниво Simple Smile

# 481
  • София
Ванче, ама ти си била ръцете, а синчето - идеята. Какво се вълнуваш - това си е неговата торта, догодина направо той ще си я направи и това е:) Е, надписът е супер, нищо че не го разбирам, ама то компютърните игри не са правени за нас:)

За тестото - стана ми интересно това, което казвате. Възможно е да е в желатина или просто жегата е твърде отдавна, може би Т е висока дотолкова, че твърде бързо съхне отвън...Аз ползвам за обемни фигурки тестото на Нелка и май не съм имала проблем с напукване, ама то с моите спорадични опити, не съм добра база данни за анализ.

# 482
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Здравейте, може ли да ми кажете дали фондана на Флемингс е добър? И ако не е да ми препоръчате някакъв друг. Предстои ми да правя торта за първи рожден ден и искам всичко да е на ниво Simple Smile
Добър е за покриване и то не всички го харесват. На мен ми допада, ама други го ненавиждат. За фигурки можеш да си вземеш кило Гъмпейст или някой от тези фондани http://www.cookibooki.bg/49-%D0%A4%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8.html. Има дори цветни готови. Но като цяло всеки си намира своето тесто и си работи с него  Peace

# 483
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте отново
Хулиганка -- много апетитно изглежда тортичката ти би ли споделила как се прави крема
Ванче-- много си е хубава тортата -на това му се вика АРТ - от такива измишльотини излизат много интересни и различни торти -чудя ти се как успя да застопориш буквите аз имам само един опит получи се около тях правих тревички за да се закрепят иначе само така на  повърхноста тц...
айде да ви покажа и мойта измъчена торта -фигурките поне три пъти ги преправях заради пукнатини -хвърлих труд като за три торти -имам да правя още една но там няма да се мъча защото си избраха готови играчки   Mr. Green

# 484
... -чудя ти се как успя да застопориш буквите.
Отдолу на буквите има забити клечки за зъби. Самите букви транспортирах до вилата в кутия и там ги набоцках без дори да ги лепя, защото първо те изчезнаха от тортата. Иначе са от Ксеркса. Дори тайлоза нямат. Съхнали са само 1 нощ.
Тортичката ти е много свежарска и весела. Харесва ми.

Здравейте, може ли да ми кажете дали фондана на Флемингс е добър?
Ако имаш впредвид фондана който предлага Ксеркс - Covapaste,  аз го харесвам страшно много. И за покриване и за фигури.  Аз си го смесвам с равни части ШТ за покриване. Но, Татит е права. Всеки си има собствено усещане и всеки си избира собственото покритие.

Аз пък продължавам с шантавите компютърни игри. След MINECRAFT, следва Counter Strike. Плочките на фигурите изобщо не са ми любими, но така ги искаха. Благодарности и целувки на Валерия, която ми войдисва на акъла и ми помогна за оразмеряването и подготовката на плаките.  Heart Eyes
И ОЩЕ

# 485
Цолова,страхотна е тортата.Не знам защо се пукат фигурите,моите фигури за шах отгоре се бяха напукали а от вътре бяха меки.
Лукс,и двете торти са страхотни.На първата фаворит ми е розата а на втората костенурките.
Ванче,надписа е страхотен а детето доволно -Какво мрънкаш?
huliganka ,апетитна тортичка.
Бетинка,страхотна е тортата много ми харесва .Точно във твои и мои стил е ,със мнооооого детайли.
Ето и от мен един шах,които ми взе здравето и го правих на сила.Буквално го редих във хладилника,само при ваденето и се обливаше във вода и черното започваше да се разтича.Покривах със смесена съхнеща Ирида и Пикко+тайлоза.

Ванче,тая игра я знам.Страхотно си се справила,невероятна е.

# 486

здравейте отново
Хулиганка -- много апетитно изглежда тортичката ти би ли споделила как се прави крема

betina, рецептата я има в блога ми http://deliciouskit.blogspot.com/, заповядай   Wink
Mного свежа твойта торта  Simple Smile

Ванче, справила си се повече от перфектно  Peace
Дитсън, много сполучливи фигурките  Peace

# 487
Момичета утре ще правя поръчка за пико ако някой иска 2-3 кг нека ми пише да си делнем кофата, че аз сега ще правя една торта и после заминавам за повече от месец и не искам да оставям цяла кофа да ме чака у дома.

bouquet

P.S

Наместено Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 08:57 от lux

# 488
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Момичета утре ще правя поръчка за пико ако някой иска 2-3 кг нека ми пише да си делнем кофата, че аз сега ще правя една торта и после заминавам за повече от месец и не искам да оставям цяла кофа да ме чака у дома.

bouquet

P.S

Наместено Simple Smile

Уф, кви сте бързиии  Rolling Eyes Crossing Arms

# 489
  • София
Споко Танче, като решиш нещо за Пикко нали знаеш поне 2кг. веднага взимам.

# 490
Привет и от мен!

Дитсън , добър е станал шахът.Напълно те разбирам за конденза в тая жега.Последните торти които правих и аз бяха покрити с една и съща ММ - съхнеща Ирида , на морската че беше голяма нямах такъв проблем , но на следващата с Мики Маус имах ужасен конденз.То си й личи отдалеч де - виждат се едни дупчици по покритието  #Cussing out Колкото до тортата за рожденния ти ден - прекрасна е!

Бетина,много харесвам такива изрисувани торти като последната ти.Много искам и аз да се пробвам така да нарисувам , ама нали все момчешки правя  Laughing

Ванче може и да са шантави ама важното е че си доставила радост на получателите.Да ти е жив и здрав младежът!Добре те е накарал да набръчкаш "морето" ,ефектно се е получило.

Lux страхотна роза и много весели костенурки!

Цолова, въпреки че са се напукали са ти много сполучливи фигурките  Peace

Only_you , да ти е жив и здрав мъжът!Добре си се постарала!

Enze ,хубава рисунка!

Татитче - и двете ти торти са страхотниииии!До най-малкия детайл!Снимките също!Искам и аз да се науча да снимам такааааа  Cry

Кукита на мен пък ми харесват цветята ти!

Ани-Д чудни тортички , последната ми е фаворит с това усмихнато слънчице и тази пеперуда!

Пепи , никак не си загубила форма.Големият ми син сега обича да играе на тези пилета,много ще хареса тортата ако я види.На мен любима ми е втората.

Стефина тигърът ти е уникално сладък.На мен страшно ми харесва!

Марулке да ти е жива и здрава дребосъчката.Много весела детска торта!

А ето и моята торта за РД на моя мъж.За фигурката гледах от една фигурка на Марулка (Марулке благодаря ти!).По малко по различен начин си представях тортата но в крайна сметка това се получи.

До скоро момичета!

# 491
Ванче, няма да ти бъркам в раната като те питам "Кво е това?" Laughing
Щом младежът така е пожелал, коя си ти, че да спориш?
За следващата обаче ще те попитам "Кво е това?" Не ми отговаряй това, което си го пише.
Въпросът ми е риторичен!
Пляк!  bouquet

Дитсан, шахът не е лош, но ми кривеят квадратчетата, а при шахматната дъска това е супер важно. Иначе фигурките са ок.

Искра, готин е Гандалф!

Бетина, хубава е Пуховската торта. Това ли са онези дето са се цепили?

Аз искам да се оплача. Имам да правя торта, макарони, бонбони...и нещо не ми върви. Сега ще спра с това мъчение, явно не ми е ден и ще ги боря утре вечер, но утре явно няма да се спи щото са ми всичките тези неща за петък. Освен това е ужасна жега в моята кухня защото е южна и не се седи, а аз пека...затова и не мога да си събера главата и не ми спори работата...
Така, нищо сериозно, просто тук знам, че ще ме разберете.  Rolling Eyes

# 492
Ами Копривке,кривеят ти защото са криви.Като ги вземех във ръце да лепна на тортата те ми се лепваха за ръцете,а лепнех ли от едната страна няма мърдане.Не можеш да коригираш по никакъв начин защото пуска черно .

# 493
Здравейте дами!  wavey
Имам един въпрос и много ще се радвам ако ми помогнете. До сега съм правила шоколадов ганаш, но само с млечен шоколад. Иска ми се да направя с бял. Имам спомен, че съм чела тук, че се прави с повече шоколад от другия ганаш. Ще ми помогнете ли с точни грамажи.
Благодаря предварително на всеки, който се включи!
Хубав и усмихнат ден на всички!  smile3525

# 494
Здравейте дами!  wavey
Имам един въпрос и много ще се радвам ако ми помогнете. До сега съм правила шоколадов ганаш, но само с млечен шоколад. Иска ми се да направя с бял. Имам спомен, че съм чела тук, че се прави с повече шоколад от другия ганаш. Ще ми помогнете ли с точни грамажи.
Благодаря предварително на всеки, който се включи!
Хубав и усмихнат ден на всички!  smile3525
Аз го правя с ъотношение 2:1 (школад:сметана). Но аз ганаша не го избивам след това, а леко го разбърквам. Добавям и масло - около 25-30 гр. за 200 гр. шоколад

Общи условия

Активация на акаунт