Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 123

• 103 321
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Привет,

Ето че 6тата ми торта вече е в историята - шоколадов блат-кокосов крем-тънък течен шоколад-кокосов блат- крем с маскарпоне и фурми - -кокосов блат-тънък течен шоколад-кокосов крем-шоколадов блат Simple Smile)
Критикувайте на воля , че от похвали няма скоро да задобрея Simple Smile
ЗА мъжо за РД, той е програмист и в свободноти си време обича дапрограми разни платки  Shocked Та ползвах последната му зарибявка за украсата

Та пак имам въпроси,вместо да намаляват те се увеличават:)
1. Какво да направя,че да имам резки и отсечени ръбове на фигурите? нито един чип не е както трябва... все са заоблени . Ползвах чисто Пико.

2. Явно за да не ръся толкова с нишесте, ще трябва да си купя силиконова подложка . Спрях се на тези,моля за препоръки, че и и без това ми е гузно че давам пари за това,вместо нещо за децата...
http://hitrini.com/product/1388/silikonova-podlozhka-s-merni-edi … i-60-h-40-sm.html

http://www.cookibooki.bg/Stadter/13-%D0%98%D0%BD%D1%81%D1%82%D1% … %D0%BA%D0%B0.html

и много странно  в хитрините пише,че не е подходяща за разточване тази:
http://hitrini.com/product/854/podlozhka-za-raztochvane-ot-wilton-45-h-60-sm.html
или
http://hitrini.com/product/1320/podlozhka-za-raztochvane-i-ryazane-ot-wilton.html

3. Купих си боите на Уилтън, за оцветяване на фондана са ми чудни,но за рисуване върху не ми се получи добре ... та да ми препоръчате бои за рисуване Simple Smile

За черното стигнах до извода или купешки фондан оцветен направо в черно  или някой тъмен  ,който да оцветявам с черна боя.

И последно Simple Smile Маскарпонето ми идва малко мазно ...Мислите ли,че може да се смеси със заквасена сметана или сирене крема примерно и да не пречи нажелатина? Аз сирене Филаделфия така и не намерих ...

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 11:34 от Lille (CRLN)

# 496
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Татитче....Снимките също!Искам и аз да се науча да снимам такааааа  Cry
Тихо да не те чуе Валерия, че ще припадне от смях  Crazy Mr. Green Аз съм ужасен фотограф, молим ти се!
Но пак ми стана топличко от думите ти - мерси!  Hug

Гандалф е страхотен, ама страхотен.

Дидка, аз ненавиждам шаховете торти и повече не бих правила, а в комбинация с всичко друго, направо те разбирам колко ужасно ти е било.  Hug

Копривке, я си почини, пък то че няма да се спи - няма. Туй е ясно. Освен да сбереш една бригада ли?

Lille (CRLN)
, направо припаднах като го прочетох туй торте  Crazy. Иде ми да хапна монитора. Според мен тортата е супер. Малко в измазването на ръбовете може би има какво да се желае. Ама тук аз съм куц кон, та ще си трая.... Аз лично си "заглаждам" ръбовете, като след като леееко засъхне кубченцето, го потъркам от всяка страна в масата и оформя добре ръбчета.
За подложките не мога да кажа коя е по-добра. Тази на Хитрини вероятно има релефни кръгове и затова не става за фондан  newsm78. Знам ли....

# 497
Дитсън - шаха ти е супер. Нали обичаш да те критикувам? АМи.... не ми харесва така да се редят квадратчета и единия цвят да е във въздуха. Искам  да се мъчиш още.  Mr. Green Да режеш и бели и черни и да ги редуваш. Със сигурност те е измъчил конденза . И аз се мъча адски, въпреки че пускам климатик. Довечера довършвам една торта и го удрям на уволнение. До 28ми - сватбената , не искам да чувам и виждам торти!   Naughty
Искре - Да ти е жив и здрав мъжа! Тортата му е много хубава.
Lille  - Много добро изпълнение. Платката е супер, нищо че са заоблени елементите. Тия като мен, които не разбират от платки, няма  и да разберат. разреза е умопомрачителен.  eat

# 498
...и го удрям на уволнение.
Първо ме цункай и тогава бегай  Crazy Sunglasses Flutter

# 499
Shocked Що? Кво си ми купила?  newsm78

# 500
Shocked Що? Кво си ми купила?  newsm78
Пууууууууу, продажница!  Crossing Arms Naughty Ми ако ми поръчаш нещо ще ти купя!  Mr. Green

# 501
Айде сега приказки от свой човек.  Crossing Arms
Така са ме учили, бе. Да раздавам целувки от благодарност. Та, затова се зачудих....  Rolling Eyes

# 502
Здравейте! Тортата ,която ви показвам изобщо не я харесвам - с напукани фигури,крива ,несиметрична .Много горещо беше и мен ме напече  но такъв е резултата за съжаление.А и темата фехтовка не е за моите възможности все още.Но исках да зарадвам близък човек .Не трябваше да питам каква торта иска...Това е от мен за сега .На всички желая приятна вечер!

# 503
  • Бургас/Пз
Привет, привет!
Лиле, страхотна е тая платка дето си я спретнала, за ръбовете в тая жега не съм сигурна с какво ще се получат. Може би малко тайлоза и да ги оставиш да поизсъхнат и после да ги резнеш с мнооого остър нож, друго не се сещам. Разрезът е впечатляващ!
Ако искаш горният ръб да е по-изпънат, можеш да завиваш тортите с по една пандишпанена платка от готовите! Черно оцветявам с Бейкъри и ми се получава чудно, естествено никога не започвам с изходно бяло, обикновено смесвам остатъци и тях оцветявам. Подложка не съм убедена , че ти е необходима силиконова. Аз точа на мушама и ми се получава много добре. Също така си взех от мазнината Криско от Куки буки и вече и нишесте не чистя. Simple Smile
Искре, не знам какво не й харесваш на тортата, много хубава е станала, раздвижения втори етаж е много хубав!
Диди, наистина кривее тоя шах, ама ти си го знаеш де. И аз съм на мнението на Ванчето, че по-добре би било , ако и двата цвята се лепят като квадратчета.
Ванче, каквото искат дечковците, това ще е и на мене ми е трудно вече да се налагам, а уж моят е само на 4г. С каката пък изобщо не излиза на глава, добре , че е дребният та неговите торти си ги измислям аз Simple Smile Харесва, не харесва, нищо не може да каже  Joy
Бетина, сладка тортичка, Прасчо малко големичък идва май  Mr. Green Не ми допадат обаче буквите , че са различни стилове и облеклото на подложката  Confused

Аз изчезвам, че имам за утре торта, а съм до кривата круша. Желатинът нещо ме предаде и уж и платка сложих и целулит май пак ще има Sad

Оооо, Вилана, страхотен фехтовач, хич не й личи да е крива. Шпагите са ми фаворит Simple Smile

# 504
Ани Д,хайде сега да не чуеш и ти от Ванчето.Просто квадратчетата ми се поразтегнаха та виждате ,иначе и предишните бяха така а не ви направи впечатление.
Ванче,мила от днес за утре толкова.

# 505
Е, нЕма угодия!!! Дай критика, дай мнение, а сега.... мрън мрън!!!  Twisted Evil
И аз да помрънкам тогава. Със сетни сили и нерви довърших тази торта. Мислех да се заигравам с някакви прахчета и да дъствам кулите, ама.... с мисленето си останах. Дори китки не ми се слагаха по поляната. Така наречената "принцеса" мяза на охранена кметска щерка с това тяло и тая поза, ама дори не я забелязвам. Не искам да мисля, виждам и чувам торти в близките 20 дни. Ама, после пък отивам на море, така че срока се увеличава....  Mr. Green
И ОЩЕ

# 506
van444eto, не съм влизала в темата с месеци и очаквах нещо по интресно от това да те видя изморена... Я се стегни и оправи тортата че нещо се излагаш с нея... сори за откровеността, ама е супер недовършена, а и ти самата си се изкритикувала...

# 507
Ванчетоо,не мрънкам ма мила.Все ми е тая във момента.Толкова неща имам да мисля че тортите са последното за което бих мислила.И аз съм супер скапана и напълно те разбирам ама съм поела две торти вече и няма как ще трябва да ги правя,Едната е за близнаците на моя много добра приятелка за 18.07 ама е една .Тя не им прави по 2 ,прави една обща със комбинация на цветовете.Хубавото е че от понеделник го дават по хладно и дъждовно та ще видим как ще е.А другата е за 02.08 за едно плажно парти на един 8годишен младеж залитнал по водолазният спорт и морското дъно е тЕ там ще се видим във приключение.След нея и аз спирам поне до 15.09,със тая разлика че няма да ходя нито на море нито на почивка.
А снощи и булката ми сервира че заминава на Китен във Воденицата да поработи месец и малко и си идва едва ли не преди сватбата.
"Маме ,аз знам че ти ще се справиш със всичко и съм спокойна затова ще ходя да изкарам някои лев".
А и да си по мрънкам малко при вас Знаете ли че за халки ми искат от 80-130 лв на грам?Направо изпуших вчера докато обикаляхме,така откачих че накрая се разделих със един много скъп за мен/по сантиментални причини/пръстен за да направим халките.
Ей затова не се женят хората вече,ами те не могат халките да си купят камо ли сватби да правят.Егати живота,след тая сватба съм във тотален фалит.На мен ми е последната за женене мислете му вие .
Lille (CRLN) ,справила си се страхотно.Платката е супер за мен ,нали не разбирам и ми е екстра.А това със ръбовете ще го отработиш.
Ванче,е толкоз гола торта не бях виждала от теб,явно си скапана-марш на почивка във Рая!Ама да се върнеш за 09.09 НАЛИ!
А кметската мацка е супер и аз такива ги правя ама по грозни  Mr. Green
Стига толкова от мен,отивам да  се приготвя да приберем булчинската рокля и да изпратя малкото животно на морето.

# 508
Ама да се върнеш за 09.09 НАЛИ!
Peace Естествено! Няма да ме има 2 седмици от 11 Август натам.
Ванче,е толкоз гола торта не бях виждала от теб....
И това е много даже, ама айде да не коментирам, че не е коректно.
vilana - Фехтовача ти е хубав.

# 509
Танче, тя Валерия може да  припадне от смях с твоите  снимки , но ако види моите ще й се дореве направо   Mr. Green
Lille, готина ти е тортата , особеноооооо разрезаааааааа!
Vilana , поздравления за шпагите , много ефектно изглеждат като са сложени така изправени!
Ванче , то е ясно че не си работила с кеф по тортата и сигурно си знаеш ама аз да кажа на мен какво ми направи впечатление - горната и долната половина на девойката изглеждат малко несъразмерни.Приятно изкарване на морето!

Общи условия

Активация на акаунт