Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 123

• 103 311
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря ви за коментарите и хубавите думи.
КАто гледам няма май да поръчвам килимче, явно не е толкова ефективно .
ani_d: От тази мазнина на Криско, не се ли получават лъскави и гланцирани, че аз си падам по матовите цветове Simple Smile А тази черна гелова боя на Бейкъри нещоне я намерих из сайтовете ... на Английскикак се пише?

СЕга на 19 малкият ми син ставана 1 годинката и само се моля да оздравеят от тази гадна ангина ,че голямо парти с голяма торта съм запланувала Simple Smile Остава да измисля какви блатовеи кремове ,украсата е ясна вече:)

И още един много тъп въпрос, за кояето ще ми се смеете сигурно... как точно разбивате масленият крем за измазването . АЗ така : 250хубаво размекнато масло с 500 пресята пудра захари накрая 2 с.л. гореща вода/мляко . Бия на най-ниска степен с бъркалките на спирала по 30-40минути и пак става ми съвсем леко бухнало ,но захарта не се разтваря Sad ДА не бипърво маслото да трябва на пухкав крем после захарта ... убих се да ровя из нета,навсякъде пише :разбийте на пухкав крем  Rolling Eyes #Crazy

# 511
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Лиле, бъркалките спирала са за тесто, бре!  newsm78 Другите са за кремове, кексове и т.н. Масления крем се бие с нормалните бъркалки. Аз го бия на средна към висока степен. С какъв миксер си?

и 500 грама пудрааа!?!? Какво пухкаво, то като бетон сигурно става  Mr. Green Аз слагам на 250 масло около 200 пудра  newsm78

Последна редакция: пт, 13 юли 2012, 13:08 от Tatitt

# 512
  • Бургас/Пз
ani_d: От тази мазнина на Криско, не се ли получават лъскави и гланцирани, че аз си падам по матовите цветове Simple Smile А тази черна гелова боя на Бейкъри нещоне я намерих из сайтовете ... на Английскикак се пише?

Бейкърито е от Кадемлията, ако не се лъжа, мисля, че го няма по сайтовете, ако може по-запознати да кажат, че аз не съм от София Simple Smile

Аз също разбивам масления крем с обикновените бъркалки , с които си разбивам кексовете. Ама ти това количество за колко торти го ползваш???

# 513
Това количество е за 2 торти и малко - 22 см поне 10 високи,  бях питала Мина БАкалова преди време . Аз съм доволна и добре си стяга, а мажа доста тънко . А за бъркалките на спирала бях гледала собственичката на Неделя,как прави една торта , та оттам съм запомнила уж...

# 514
А който не е от София откъде може да се сдобие с  Бейкърито  newsm78

# 515
А който не е от София откъде може да се сдобие с  Бейкърито  newsm78
Доколкото имам информация, Бейкърито го спряха от внос.  Говореше се че го забраняват в БГ. Бяха ми казвали че на Кадемлия вече го няма, имало само остатъци за въздушна четка.
Но, аз там не съм стъпвала от 100 години, така че цитирам само казаното от една доста известна сладкарница.
. АЗ така : 250хубаво размекнато масло с 500 пресята пудра захари накрая 2 с.л. гореща вода/мляко . #Crazy
Всичко си зависи от маслото. Забелязала съм че различните масла, поемат различно захар. Аз ползвам маслото на Милрам от Илчовски. 70% масленост. На 1/2 кг масло слагам около 500 гра захар. Общо взето 1:1.

# 516
Хм, щом го няма това Бейкъри препоръчайте тогава други хубави боички за рисуване...Вие с какво рисувате?

# 517
  • Бургас/Пз
Лили, щом е за две торти е добре, аз помислих да не е за една и затова се учудих иначе пропорцията си е ок и аз правя по-същия начин. Пробвай с другите бъркалки. Аз разбивам леко предварително маслото и после слагам пудрата захар. Ако тортата ми е повече сиропирана слагам и трохи от блата и мажа и после само с маслен крем още веднъж.
Хулиганка, аз ползвам и екстра блак на шугърфлейър , обаче не мога да постигна наситен черен цвят, освен ако не е шоколадово тесто или пък изходното не ми е синьо, кафяво  или лилаво. Обикновено смесвам налични остатъци от различни цветове и ги дооцветявам в черно, тогава ми се получва добре, никога не съм оцветявала отгоре допълнително!

# 518
ani_d, ти казваш може би за оцветяване на тестото...А за директно рисуване в/у бял фондан или марципан да речем, какво ползвате? Щото аз последния път се измъчих в/у фондан с гелови на Уилтън....голяма мъка беше... #Crazy

# 519
  • Бургас/Пз
ani_d, ти казваш може би за оцветяване на тестото...А за директно рисуване в/у бял фондан или марципан да речем, какво ползвате? Щото аз последния път се измъчих в/у фондан с гелови на Уилтън....голяма мъка беше... #Crazy

Ами, аз не рисувам  Mr. Green, просто не мога и не съм се опитвала. Иначе като ми се налага да правя надписи съм използвала черното на Шугърфлейр и ми се е получавало. Ето тук надписът е правен с четка и боя http://www.facebook.com/photo.php?fbid=334833609907354&set=a … ype=3&theater

# 520

Ами, аз не рисувам  Mr. Green, просто не мога и не съм се опитвала. Иначе като ми се налага да правя надписи съм използвала черното на Шугърфлейр и ми се е получавало. Ето тук надписът е правен с четка и боя http://www.facebook.com/photo.php?fbid=334833609907354&set=a … ype=3&theater
Принципно има ли значение дали ще е гел боята или прахова? Ти каква си ползвала, много добре ти се е получил черния надпис  Peace

# 521
Ха здрасти!!!Временно позачезнах/ ама тоя път не на почивка Sad, уви/И, понеже тоя месец ми е без празници/изключвам именните дни на сина ми и моя, за които НЯМА да правя торти Laughing/ само ви чета и се радвам на творенията ви, които са страхотни въпреки жегата Hugрекох да се включа и споделя моя опит с боичките/ щото аз мацам и още как Joy/

Принципно има ли значение дали ще е гел боята или прахова? Ти каква си ползвала, много добре ти се е получил черния надпис  Peace
Те,различните видове боички, си имат и различно приложение.Аз използвам сухите само за придаване на нюанси на предварително оцветено/измесено с боя/ тесто или на бели детайли, които оцветявам с четка за пудра, четчици за грим или размазвам с ръка/ако повърхността е по широка/.Смесени цветове получавам, като смесвам сухите боички върху салфетка с четки за грим/ с тях ги и нанасям после на дребни детайлчета/.Течните бои ползвам като акварели и рисувам с четки за рисуване.Те се разнасят по-лесно, защото са по-редки и не остава следа от четката.Съхнат и по-бързо.Геловите съм ползвала досега за покриване на големи повърхности, като съм нанасяла с най-обикновена гъба-топя в боята и потупвам върху повърхността,без да размазвам.Те съхнат най- бавно.С тях може и да се рисуват контури, букви и да се оцветяват с четка мънички детайли.
Това е моят скромен опит в оцветяването на захарно тесто/ако изобщо нещо успях да обясня като хората Joy/ Досега с месене не съм успяла да получа наситени цветове, обаче със сигурност знам, че проблемът не е бил в боите Mr. Green
Айде-чао!!Излизам пак на слънце ooooh!Очаквайте включване от мен с торта най-рано на 10.08.
Пожелавам приятни почивни дни на всички!!!

# 522
За черното:
С каквато и боя да оцветявате, не тръгвайте от бяло тесто. Съберете си различни оцветени теста, каквито и да са. Колкото по-тъмни, толкова по-добре. В тази мешавица сложете черно. Резултата е в пъти по-добър. Най-добро е черното на Бейкъри - спор няма. Но пак зависи от тестото. Всяка марка се оцветява различно. Най-мъка е това на Ксеркс. От чисто бяло посмъртно не се получава черно. Но ако оцветявам някакви оцеветени остатъци , резултата е перфектно черно.

# 523
Чакай и аз да се включа за рисуването .Лично аз рисувам само със прахови бои леко разтворени със спирт и изсъхват почти за около 2-3 часа във хладилника.
Преди няколко години мисля че станаха три newsm78 когато ме запалиха момичетата по тортите си купих първите боички от Кадемлия-прахови .Бяха само основните цветове,и чрез смесване си добавях нюансите.Не знам но явно аз си свикнах със тях и те най-много ме устройват.Това е една от първите ми торти,всичко е със тези боички

ето още една

Във тази,има вече и малко гелови.

тях не ги разреждам а просто топя четката във спирт.И последната ми

При нея повечето  са гелови,които осветлявах като смесвах със бяла боя за въздушна четка пак от Кадемлия.

Общо взето всеки си има любими със които е свикнал и му е удобно да работи.Според мен марката няма значение каква ще е.
За черното:
С каквато и боя да оцветявате, не тръгвайте от бяло тесто. Съберете си различни оцветени теста, каквито и да са. Колкото по-тъмни, толкова по-добре. В тази мешавица сложете черно. Резултата е в пъти по-добър. Най-добро е черното на Бейкъри - спор няма. Но пак зависи от тестото. Всяка марка се оцветява различно. Най-мъка е това на Ксеркс. От чисто бяло посмъртно не се получава черно. Но ако оцветявам някакви оцеветени остатъци , резултата е перфектно черно.

За това Ванчето е напълно права и съм на 1000 процента съгласна със нея.Принципно за наситени тъмни цветове като черно и кафяво винаги използвам остатъци от вече оцветено тесто.

# 524
Забравих за какво влязох.
Момичета търся някаква картинка със животинки/слонче,куче,зайче,маймунка,от тоя сорт за апликация.Но намирам само отделните животинки ,а на мен ми трябва нещо като картинка.А нали и грам език не отбирам не мога да се оправя,ако някои има малко време може ли да ми помогне МОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

Общи условия

Активация на акаунт