Майчини инстинкти или с други думи как нападнах кучетата!

• 14 680
  • 251
  •   1
Отговори
# 225
Много отдавна отмина времето, през което популацията на бездомните кучета се увеличаваше от изхвърлени от стопаните си животинки. Сега това става от безразборното размножаване на глутниците по улиците.
Миналата година в двора на висше учебно заведение имаше 2 кучета, тази година са си народили 7 мънички. Примерно.

# 226
Казвам в прав текст да не би някой да не разбрал:
- ако някой посегне на детето ми, било човек или животно, лично ще се разправя с него.

Това е и моето мнение. И точно затова не приемам призивите от типа "Да се застрелят всички кучета". Защото ако мъж посегне на дете, няма призиви "Да се застрелят всички мъже". Агресивните животни се евтаназират, другите - в приют.

papi6, тоест сега никой не изхвърля кучета ли? Не ми се вярва, за жалост.

# 227
  • Варна
Казвам в прав текст да не би някой да не разбрал:
- ако някой посегне на детето ми, било човек или животно, лично ще се разправя с него.

Това е и моето мнение. И точно затова не приемам призивите от типа "Да се застрелят всички кучета". Защото ако мъж посегне на дете, няма призиви "Да се застрелят всички мъже". Агресивните животни се евтаназират, другите - в приют.

papi6, тоест сега никой не изхвърля кучета ли? Не ми се вярва, за жалост.

ИрПуц, колко приюта ще трябват. Колко са бездомните кучета , знаеш ли?

П.П. Нали така казват, понеже кастрират и връщат по места кучетата и затова нямало нови.  newsm78

# 228
Аз наистина не ги разбирам тези защитници на кучетата - ако е невинно животно и го приберат и убият да кажеш, че има за какво да протестират, но когато е доказано агресивно куче, нахапало ЧОВЕК какво има да го защитават и да правят чак истерии и призиви "помоооощ" и от сорта... Що не викаха "помоооощ" и да се събират всички, когато псетата нахапваха човека, или скачат на дете и майка му. Кучетата по-важни ли са от хората?
Вбесявам се от това споменаване 300 пъти, че човекът бил с деменция - лесно е от позицията на 20-30 годишен да викаш, че сам си е виновен. Дай боже да доживеем и ние до 89 години, пък ще видим тогава как ще мислим - човек на тая възраст вече е бетер малко дете и трябва с разбиране да се подхожда, а не да се обвинява, че сам си бил виновен и си заслужавал да го изядат... пълни глупости... А да не говорим на 89 години колко сили има един човек да се защити от глутница озверяли псета - той едва си стои на краката... добре, че не са го изяли жив.
А за оная простотия с купичката вода умрях от смях оня ден като я четох - те горките кучета умирали от жажда и от жега, че имаше и коментари "представи си ти да седиш с палто на жегата" - ми вземете ги обръснете кучетата, че да не им е жега... Шантави хора... Това са животни в крайна сметка, знаят как да оцеляват и без някой да им носи водичка, че да не им е жега...
За мен тия хора са живи позьори и пет пари не дават за кучетата, а само искат да се покажат колко са по-хуманни от другите... Ако са такива любители на животните щяха да ги вземат да си ги гледат в къщи (имам едни приятели - 4 такива кучета си прибраха и си ги гледат У ТЯХ - ето това са хора, които обичат животни, ама не са тръгнали да се афишират из фейсбук и по форумите, нито са тръгнали да протестират истерично).

# 229
И сега изхвърлят, но "уличното" размножаване е основната причина за нарастване на броя на бездомните кучета. Дори в отделните глутници животните са почти еднакви, личат си роднинските им връзки.

# 230
Не знам, Хексе, но предполагам, че са повече, отколкото приютите могат да поемат.  Confused Пак казвам - за мен е притеснителен призива към поголовно убийство, и то "не ми дреме как", разбираш ли?

papi6, така е, да. Обаче ако не контролира точно това изхвърляне, дори сега да съберат и избият всички кучета, след година-две пак ще има завидна популация. Ето този омагьосан кръг трябва да се разкъса.

# 231
  • Варна
Не знам, Хексе, но предполагам, че са повече, отколкото приютите могат да поемат.  Confused Пак казвам - за мен е притеснителен призива към поголовно убийство, и то "не ми дреме как", разбираш ли?

papi6, така е, да. Обаче ако не контролира точно това изхвърляне, дори сега да съберат и избият всички кучета, след година-две пак ще има завидна популация. Ето този омагьосан кръг трябва да се разкъса.

Защо ще има завидна популация? (този разговор не го ли водихме вече?  Thinking)
Прибирането и евтаназирането на кучетата след определен период не трябва да е еднократен акт, а постоянна дейност.
Как иначе да изискваме съвестните стопани да почистват след кучетата си, след като газим лайната на "общинските"? Как ще спрат да изхвърлят кученца на улицата, ако тези кученца се губят сред морето на глутниците и вече не се знае кое куче откога е на улицата и дали е изхвърлено скоро.

# 232
Пак казвам - за мен е притеснителен призива към поголовно убийство, и то "не ми дреме как", разбираш ли?
     Приеми го не като реален призив към хората, които се възмущават, а като предупреждение към онези, от които зависи да се вземат бързи мерки. Колкото и висок праг на търпимост да имат хората, все някога ще го прескочат. И ще насочат агресията си на неправилното място - към животните. Макар че не вярвам в реални резултати вследствие форумските ни локуми, все под нечие подперучие може да текне мисълта, че с глутници от кучета могат да се справят, но с озверели хора, готови на всичко ще е доста трудно. А ако мога да вярвам на прочетеното, много софиянци са на път да прескочат прага.

# 233
Прост народ сме защото до като има роми и малоумници ще сме една махленска държава. Хитлер изби всички евреи завинаги - на кукуво лято...сега има в хиледи в повече.
Изумително изказване. Чудя се, къде са модератори?

И аз се чудя?!
Хич не се замисля тази потребителка какви ги плещи. Сега си спомних, защо не влизам в подобни теми, защото по някое време започва да ми се повдига.

# 234
  • Sofia
Причината за проблема се корени точно в собствениците на домашни кучета. И трябва да се започне именно от създаване на строги правила за тях, придружени със санкции, солени глоби и непрекъснат контрол. Именно това нито ще им позволи да изхвърлят кучета на улицата, нито пък и да отглеждат така масово в къщите си, но това е вече друг въпрос.  Криворазбраните "права на животните"
са голям проблем, значи когато хората предлагат да се евтаназират кучетата им нарушават правата, а когато кучетата нарушават личното пространство на човек и стигат доста далеч, няма проблем.Това не мога да го разбера...

# 235
  • Варна
Причината за проблема се корени точно в собствениците на домашни кучета. И трябва да се започне именно от създаване на строги правила за тях, придружени със санкции, солени глоби и непрекъснат контрол. Именно това нито ще им позволи да изхвърлят кучета на улицата, нито пък и да отглеждат така масово в къщите си, но това е вече друг въпрос. 

И Как ще се осъществи контролът? иди докажи чие  е кучешкото ако в градинката, анализ ли ще му правят?
Как ще разберат, че някой е изхвърлил куче, след като те са навсякъде?

# 236
Баща преби до смърт мъж, блудствал дъщеричката му
Полицията не предявява обвинение към мъжа, убил педофила:
http://inews.bg/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82/%D0%91%D0%B0%D1%89%D0%B … 371_i.192736.html

# 237
Оляхте се.

# 238
Ти гледай какво ще стане когато прелее.

# 239
  • В тъмната гора.
Ейй докъде стигнахме...майки да се бият с помияри..да хапят помияри. Явно с простаци няма начин да се излезе на глава, ами давайте  като равностойни на кучетата и ние да оголим зъби да видим къде ще му излезе края.

Общи условия

Активация на акаунт