Майчини инстинкти или с други думи как нападнах кучетата!

• 14 703
  • 251
  •   1
Отговори
# 180
  • София
За джоджо +1  bouquet Днес 14.06 в Редута отово е разкъсан един човек, който се намира в болница за лечение, до кога?? Кучезащитниците да вземат и да замълчат виновно, може и да се покрият някъде..

# 181
Vl е поредният "умник" който си мисли, че е открил топлата вода, но има много други като него които мислят, че това е решението на проблема. С избиване на кучета проблема никога няма да се реши. Този метод е довел до намаляване на броя за кратък период от време и след това кучетата ще са двойно повече Защото докато едни изроди избиват , други изроди развъждат и си изхвърлят кучетата. A изрод който избива животни, рано или късно почва да избива хора. Пазете се от двойници на Лука Магнота, те всички започват с избиване на животни и докато един ден не започнат да избиват хора. Защо в Германия например няма животни по улиците. Защото сигурно всички са интелигентни като vl и избиват животните. Прост народ сме защото до като има роми и малоумници ще сме една махленска държава. Хитлер изби всички евреи завинаги - на кукуво лято...сега има в хиледи пъти в повече. Яд ме е защото като гледам какви изроди има стотици хиляди които мислят първобитно, просто няма как да се оправи тази държава. Много сме умни, че и тарикати, защо да гледаме и взимаме пример от успяла държава. На кому е нужно, слушайте lv и скоро ще се оправим, защото той преоткрива топлата вода. А ние ще трябва като се събудим да прескачаме трупове, колко прекрасно!

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 05:08 от Monkas

# 182
  • Варна
В Германия няма животни по улиците, защото се събират редовно.  Laughing
Монкас, ясно е какво е решението на проблема, остана да накараме Екоравновесие да разберат, чии интереси всъщност трябва да обслужват.

# 183
Защо си прехвърляме топката и се правим на ударени,че не знаем как ще се реши проблема....повече от ясно е,че с масово изтребление не може да стане.
Но масовия страх по добрия вариант ли е ?
Има си ред другари и другарки.
И ако този ред не започне да се прилага ще стане страшно.
Пак се повтарям:един ден,някой родител ще прескочи границата и сигурно ще потърси сметка и на хората виновни за състоянието му.
Нали си имаме отговорници по райони,нали хазната е празна,нали имаме проблем с животни,с паркирани автомобили,с кражби и палежи.
Ами хората на които това им е работа,да излязат от кабинетите,да се наемат още хора за да може един район да се покрива по пълноценно и да се действа.
-Добро утро,това вашето куче ли е? Документите моля.
-Добър ден,защо не почистихте след вашето куче?
-Добър вечер,но защо вашето куче ухажва кучето на общината?
И за всеки правилен отговор наградата е 100 лв.
И за всяко противоречие с човека изпълняваш задълженията си ,награда 200 лв.
Този любезен тон може да се спазва и за изхвърляне на боклука,за пресичане неправилно.
Остава да го пожелаем.

# 184
  • Варна
Не съм съгласна джоджо. "Кучета на общината" може да има само в приют, не по улиците за да ги "ухажват".

# 185
        Крайно време е да въведат глоби и за организациите, отговорни за прибирането, кастрирането и маркирането. Много солени глоби. Женско куче с марка ражда? Жалба в общината, акт, наказание. И глобата да е поне в десеторен размер на сумата, която организацията получава за кастрацията и маркирането на това животно. Мъжко маркирано куче е разгонено и "ухажва" друго? Същата процедура. Не може да осигуряваш пари на някаква организация и после да не контролираш за какво и колко от тях са изразходени. Или поне да не контролираш адекватно. Но дори да ги въведат, някой трябва да се трогне и да проверява. 

# 186
Не съм съгласна джоджо. "Кучета на общината" може да има само в приют, не по улиците за да ги "ухажват".
Така е,но докато ги има трябва да се внимава.
Нали приемаме,че масовото изтребление не е вариант.

Много е интересно как кастрирано куче има малки.
В Сливен е често срещано явление.....дали пък няма намеса на извънземни ?
Ако не са виновни извънземните,значи някой е за затвора за присвояване на пари. Thinking
Писали сме заедно с Хърмаяни  bouquet

# 187
  • Варна
Така е,но докато ги има трябва да се внимава.
Нали приемаме,че масовото изтребление не е вариант.

Ами напротив, вариант е.  Peace
Как може да се държи сметка, на някой че не си е почистил след кучето, след като общинските кучета акат навсякъде?

# 188
Не е решение и има достатъчно примери за това.
Като започнеш от лошия пример дето даваме на децата,та стигнеш до опита на тези дето са го приложили и не са успели.

# 189
Вижт,е аз лично няма да водя за спора за това дали кучетата трябва да се евтаназират или не, тъй като вече го правихме тук, не води до нищо конструктивно.

Апелирам обаче, да насочите цялото си желание за промяна и решение на този проблем към първоизточника - човека, развъдчика, този които си пуска кучката само един път, ей така за здраве и след това ги изхвърля, или си изхвърля бременното си куче, или вече кучето му не е сладко и е време на си ходи и т.н., да насочите негатизивма и към общината която все още се помайва и не си върши работата, както и че никой не глобява стопаните за нарушенията.

И като цяло, само да вметна, че в София има около 150 000 - 200 000 домашни животни и около 10 000 бездомни. Като цяло на фона домашните лайна, бездомните са най-малкия проблем   bouquet

# 190
    Ани, къде да го открием ние този човек? Да наемем детективска агенция, сами да се превърнем в зоополицаи или какво? Пак въпросът опира до адекватно поведение на властите. Да, ако видим с очите си, можем да сигнализираме. И толкоз. А този контрол  пак следва да бъде упражняван от определени организации. Но докато не почистят по-голямата част от популацията, всяко изхвърлено паленце е като дървото, скрито най-добре в гората. Между себеподобни.  
     Мисля, че тези ти разсъждения всъщност се споделят от всички, които пишем уж противното, но просто не са нещото, с което проблемът може да бъде решен в момента реално. Действията, за които пишеш биха могли да бъдат адекватен последващ контрол, за да не се допусне отново същата ситуация. Но не цялостно решение на големия проблем сега. Хората едва ли ще имат търпение да чакат да се въведе строен механизъм за контрол на 200-300 хил. собственици на животни (ако не са и повече) и едва тогава да започне да намалява популацията. Всъщност въобще не вярвам, че общината разполага с ресурс за такъв контрол.  

# 191
   Ани, къде да го открием ние този човек? Да наемем детективска агенция, сами да се превърнем в зоополицаи или какво? Пак въпросът опира до адекватно поведение на властите. Да, ако видим с очите си, можем да сигнализираме. И толкоз. А този контрол  пак следва да бъде упражняван от определени организации. Но докато не почистят по-голямата част от популацията, всяко изхвърлено паленце е като дървото, скрито най-добре в гората. Между себеподобни.  
     Мисля, че тези ти разсъждения всъщност се споделят от всички, които пишем уж противното, но просто не са нещото, с което проблемът може да бъде решен в момента реално. Действията, за които пишеш биха могли да бъдат адекватен последващ контрол, за да не се допусне отново същата ситуация. Но не цялостно решение на големия проблем сега. Хората едва ли ще имат търпение да чакат да се въведе строен механизъм за контрол на 200-300 хил. собственици на животни (ако не са и повече) и едва тогава да започне да намалява популацията. Всъщност въобще не вярвам, че общината разполага с ресурс за такъв контрол.  

Мисля, че разбираме, че "човек" е общ образ. Затова казвам, че трябва да се накара общината да работи. Организациите се опитват да наложат контрол, лошото е, че на властимащите не ги интересува. И тук идва проблема с това дали трябва да се разчисти или не - защото ако се евтаназират сегашните кучета, на тяхното място ще дойдат нови - неориентирани, некастрирани, с неясен здравен статус, без никаква ваксина - което води до много по големи здравни рискове. Дори и да го направим, сама казваш, че общината няма ресурса и е затворен кръг. Реално за да се случват нещата, просто трябва да престанат да се крадат пари в такива размери и да има малко квалифицирани кадри в общината.

# 192
Прост народ сме защото до като има роми и малоумници ще сме една махленска държава. Хитлер изби всички евреи завинаги - на кукуво лято...сега има в хиледи в повече.

Изумително изказване. Чудя се, къде са модератори?

# 193
      Ани, точно като обобщен образ съм го ползвала и аз. А евтаназията не е задължително решение. Ако разполагат със средства, да строят приюти. Бързо. И да прибират там всяко куче, за което е подаден сигнал. Вместо да плащат на разни организации да кастрират и връщат, да насочат средствата за приюти, за персонал и храна на животните. Но никой няма интерес, пък очевидно и средства няма за подобно нещо. Къде по-евтино и излиза на общината милостивите хора да хранят огромна маса бездомни кучета. И доброволци като вас да полагат безплатни грижи. Лошото е, че в същото време се харчат средства за дейност, която е безплодна. Ако с програмата "Кастрирай и върни" се решаваше проблема, София отдавна да е спокойна. Колко години вече се работи по нея?

# 194
Първо, да отбележа, че имам (и винаги съм имала куче), също така най-вероятно и аз бих постъпила като Дорис в подобна ситуация (дано никога не ми се налага! Praynig), но подкрепям всички ЗАКОНОВИ мерки за справянето с проблема с бездомните кучета (вина за наличието на които имат БЕЗумните стопани, които са гледали за кратко някое животинче и после са го пуснали да се оправя само. Sick

Но, не смятам, че такива призиви и закани са нормални:

Няма да се оплача, защото с тези кучета ТРЯБВА да си "оправим"отношенията. Просто трябва да се обмислят нещата и да се подготвят.  Wink
Най-добре късно през нощта, когато няма народ, който да ги защити.
И да се извозят нанякъде после, иначе могат да го обявят за поредната жестокост  Rolling Eyes

Съгласно Наказателния кодекс, за умъртвяване на животно по особено мъчителен начин се предвижда лишаване от свобода до три години или пробация, както и глоба от 2 хиляди до 10 хиляди лева. Т. е., вие призовавате и се подготвяте за престъпление, за което дори в затвора може да се влезе.  Rolling Eyes При това става въпрос не за самоотбрана, каквато щеше да е квалификацията, ако убийството беше станало по време на инцидента, а за обмислено и умишлено убийство. Confused

Доказано е, че насилието над животни води до насилие над хора, а според световната статистика 90% от серийните убийци са започнали с насилие над животни. Няколко пъти се писа в темата какви са адекватните мерки и, че трябва да се осъществи подобаващ натиск, за да се пристъпи към действие. Не да се призовава към и да се подготвя убийство! Да не говорим за инцидентите, които могат да се случат - скоро четох за някакъв, дето стрелял по бездомни кучета и едва не застрелял няколко деца в детска градинка. Sick
Ето мнение на един умен и честен човек !!! ЗАКОНОВИ МЕРКИ !!!

На всички останали какво да отговоря ?! Ако вляза във стилистиката на някои,   списващи тук -
първо - не съм казала , че старческата деменция е престъпление , но ако не дай Боже някое ваше дете беше блъснало с кола и убило дядото и го грозеше дълъг затвор за това , друга песен щяхте да пеете ,/ просто сравнение /,човекът е бил изложен на опасности , не е имал придружител.
 - онази дето ловеше бас , че нямам дете - да не би да искаш да ме бръкнеш да видиш дали съм бременна , или пък искаш да ни убедиш , че всички майки трябва да мразят животните и да са жестоки  ?
- Вл , не призовавай циганите , защото както се знае някои от тях посягат и на деца / когато филантропите спят / , а това не е хубаво !
 И жалко , че винаги извъртате думите ми и преиначавате написаното , както ви е угодно !
- Шамс    bouquet баща ти здраво те е огорчил , кучето явно е било агресивна порода , а не жалко помиярче .

Vl е поредният "умник" който си мисли, че е открил топлата вода, но има много други като него които мислят, че това е решението на проблема. С избиване на кучета проблема никога няма да се реши. Този метод е довел до намаляване на броя за кратък период от време и след това кучетата ще са двойно повече Защото докато едни изроди избиват , други изроди развъждат и си изхвърлят кучетата. A изрод който избива животни, рано или късно почва да избива хора. Пазете се от двойници на Лука Магнота, те всички започват с избиване на животни и докато един ден не започнат да избиват хора. Защо в Германия например няма животни по улиците. Защото сигурно всички са интелигентни като vl и избиват животните. Прост народ сме защото до като има роми и малоумници ще сме една махленска държава. Хитлер изби всички евреи завинаги - на кукуво лято...сега има в хиледи пъти в повече. Яд ме е защото като гледам какви изроди има стотици хиляди които мислят първобитно, просто няма как да се оправи тази държава. Много сме умни, че и тарикати, защо да гледаме и взимаме пример от успяла държава. На кому е нужно, слушайте lv и скоро ще се оправим, защото той преоткрива топлата вода. А ние ще трябва като се събудим да прескачаме трупове, колко прекрасно!

Монкас го е казал много точно !  Peace

Общи условия

Активация на акаунт