Майчини инстинкти или с други думи как нападнах кучетата!

• 14 689
  • 251
  •   2
Отговори
# 90
То оставаше и да задължаваш някого.  Laughing Но имам правото да реагирам на подобни изказвания.

# 91
  • Стара Загора
Добре, де, хубаво, много сърцераздирателни снимки сте сложили от АР в страницата си във ФБ.
Нямам против да се помага на животни в беда. Обаче, защо се отрича истината,че никой нищо нищо не прави, и че повечето кучета са злобни и гладни и наистина нападат?
Моите коментари се сториха просташки, а дали вчера на Дорис й е било забавно?!Дали щяхте да качите снимка на детето й ако беше разкъсано?
И да, мен пряко не ме касае проблема. Но аз също съм имала куче. Когато със съжаление установих, че не мога да се грижа за моята палава прекрасна Клара, защото расте, иска време и пространство, което аз не мога да й осигуря, не я изхвърлих на улицата, а я дадох на една приятелка, която обожава кучета и знаех, че Клара ще бъде щастлива в голям двор и заобиколена от много обич.
защо трябва да ме обявяват за простак, при положение, че нещата, които казвам са абсолютната истина и ако Дорис беше се замислила или не беше забелязала какво се случва, сега кой знае какво щеше да е станало!
Мъжете, гледащи отстрани избщо няма да ги коментирам, обаче и на тях не бих останала длъжна.
злобна ли? Не не съм злобна!Това е инстинкт за самосъхранение. Както го има в животните, така го има и у хората!

Дорис, искрено се надявам да не се повтаря случката и да няма трайни последствия от емоционална страна за детето.
  202uu

# 92
Добре, де, хубаво, много сърцераздирателни снимки сте сложили от АР в страницата си във ФБ.
Нямам против да се помага на животни в беда. Обаче, защо се отрича истината,че никой нищо нищо не прави, и че повечето кучета са злобни и гладни и наистина нападат?
Моите коментари се сториха просташки, а дали вчера на Дорис й е било забавно?!Дали щяхте да качите снимка на детето й ако беше разкъсано?
И да, мен пряко не ме касае проблема. Но аз също съм имала куче. Когато със съжаление установих, че не мога да се грижа за моята палава прекрасна Клара, защото расте, иска време и пространство, което аз не мога да й осигуря, не я изхвърлих на улицата, а я дадох на една приятелка, която обожава кучета и знаех, че Клара ще бъде щастлива в голям двор и заобиколена от много обич.
защо трябва да ме обявяват за простак, при положение, че нещата, които казвам са абсолютната истина и ако Дорис беше се замислила или не беше забелязала какво се случва, сега кой знае какво щеше да е станало!
Мъжете, гледащи отстрани избщо няма да ги коментирам, обаче и на тях не бих останала длъжна.
злобна ли? Не не съм злобна!Това е инстинкт за самосъхранение. Както го има в животните, така го има и у хората!

Дорис, искрено се надявам да не се повтаря случката и да няма трайни последствия от емоционална страна за детето.

Вагабонд, много добре написано! newsm10 smile3501

# 93
Благодаря!И все пак, за съжаление съм сигурна че ще си остане тук, защото на места като онова, в което писах изобщо не приемат такива мнения. Пишат си и си коментират само онова, което им е удобно, а именно как да изхранват тези мили животинки, а такива като мен, които им казват истината в очите ги обявяват за спамъри и простаци, съответно им трият мненията и им забраняват коментари.
За това най-вече съжалявам за Дорис, защото дори и да се обърне към някого, едва ли някой ще се обърне към нея.

# 94

За това най-вече съжалявам за Дорис, защото дори и да се обърне към някого, едва ли някой ще се обърне към нея.
Това е тъжното.
Преди малко по новините даваха за 89 годишен старец нахапан много тежко от кучета в Редута.

# 95
горките кученца, как са се прецакали с дърто месо, ама сигурно наоколо е нямалко деца, затова... Tired

# 96
горките кученца, как са се прецакали с дърто месо, ама сигурно наоколо е нямалко деца, затова... Tired

Не искам да съм лош пророк, но е въпрос на време, това да се случи с дете.Може би, тогава ще се вземат по-сериозни мерки... Tired

Дорис, не искам и да си представям какво сте преживели с детето, дано по-бързо се възстановите психически.  bouquet

# 97
Не, момичета - няма никъде да се оплача. Сърбала съм им попарата на защитниците на животните - аз бях ИЗРОДА нехуманен искащ да се кастрира котката, която съседите гледат ВЪВ входа и раждаща котило след котило. Трябва да видите как ме нападнаха!
Няма да се оплача, защото с тези кучета ТРЯБВА да си "оправим"отношенията. Просто трябва да се обмислят нещата и да се подготвят.  Wink

# 98

Преди малко по новините даваха за 89 годишен старец нахапан много тежко от кучета в Редута.

Пише го в дир. бг . Старецът е бил със старческа деменция , напуснал е дома си преди два дни ! От момента в който е бил изпуснат от контрол той си е бил в потенциална опасност , защото не се знае накъде ще хване и какво ще му се случи - в случая куче го е нахапало по краката !
 И тук имаме един такъв дядка - абсолютно глух , тръгва по средата на улицата / дано някой път не вкара в беля някой шофьор , особено младите някои карат бързо /. Дядото ходи с един бастун гони кучетата и ги млати в муцуните , без хич да си дава сметка , че някой път кучето може да го хване за крачола !
Колкото до децата , в интерес на истината досега е имало ухапани деца само от домашни ротвайлери , и веднъж едно циганче , а пък не знам дали сте виждали малките циганета обичат да дразнят кучета , вероятно смятат , че с присъщата си хитрост ще се измъкнат от предизвикваното животно !
 Дорис , хубаво е да се " оправят " отношенията с тези , които пълнят улиците с безпризорни животни обричайки ги на глад и лош живот .
 Обмисли и подготви  Laughing, но ... внимателно , защото Господ е този , който въздава и наказва  ! Всекиму според заслуженото !

# 99
Дорис, всичко ми трепери откакто прочетох разказа ти, дано се съвземете бързо с детенце и да забравите тази отвратителна случка! Браво за самообладанието ти! Аз се моля само да не попадам в подобни ситуации, защото се панирам ужасно и няма да мога да се защитя изобщо...
Съжалявам, ако шокирам някой с изказването си, но ако не дай си боже това се беше случило на някой мой близък, въпросните кучета щяха да са отстреляни скорострелно (както беше писано по-напред в темата все ще има някой познат ловец) и нямаше да ми е жал хич...
Хуманно, нехуманно има нужда да се разредят доста уличните кучета из София. ОК, "невинни душички" са, Ок хората са виновни за това положение, но проблемът трябва да се реши кардинално според мен, в крайна сметка хората са по-важни. И честно казано не разбирам общината какво има толкова да се обяснява как ги прибира, пък как ги кастрира, пък къде ги връщали... като ги приберат да не ги връщат и толкова.

# 100

Пише го в дир. бг . Старецът е бил със старческа деменция , напуснал е дома си преди два дни ! От момента в който е бил изпуснат от контрол той си е бил в потенциална опасност , защото не се знае накъде ще хване и какво ще му се случи - в случая куче го е нахапало по краката !
 И тук имаме един такъв дядка - абсолютно глух , тръгва по средата на улицата / дано някой път не вкара в беля някой шофьор , особено младите някои карат бързо /. Дядото ходи с един бастун гони кучетата и ги млати в муцуните , без хич да си дава сметка , че някой път кучето може да го хване за крачола !
Колкото до децата , в интерес на истината досега е имало ухапани деца само от домашни ротвайлери , и веднъж едно циганче , а пък не знам дали сте виждали малките циганета обичат да дразнят кучета , вероятно смятат , че с присъщата си хитрост ще се измъкнат от предизвикваното животно !
 Дорис , хубаво е да се " оправят " отношенията с тези , които пълнят улиците с безпризорни животни обричайки ги на глад и лош живот .
 Обмисли и подготви  Laughing, но ... внимателно , защото Господ е този , който въздава и наказва  ! Всекиму според заслуженото !

И кво ся дядото е виновен, че има деменция и не знае кво прави, тъй ли?!  newsm78Заслужил си го един вид, защото е луд, може би..
Айде да не си говорим за Господ, защото като казваш, че Господ решава, нали знаеш, че се отнася и за теб, в ситуация да защитаваш куче, което е нападнало възрастен болен, беззащитен човек?ЧОВЕК!ПОВТАРЯМ - ЧОВЕК!Господ казва да обичаме ближните си и като ни ударят по едната буза да обръщаме другта, ма нащо направо си отива към бой вече, не просто смирено понасяне на шамачета, а изяждане на живо, оглозгване до кокат, разкъсване на месо и тъ нъ Или кучелюбите са вече определени за Рая, щот са кучелюби?
И да, можеше дядото да излезе пред шофьор, ама не е!Нахапан е от куче!
А децата, нахапани от домашни ротвайлери? Те сигурно са ги раздразнили някак си, понеже всички знаем, че ротвайлерите са супер кротки животинки в сравнение с дивите деца...А собствениците на тези ротвайлери, що не са наказани? А тези домашни кучета, които започнат да стават агресивни, къде отиват?Не ги ли изхвърлят на улицата? Ааа не евтаназират ги може би, хахах
Миналата година или по - миналата имаше случай на живо изядено дете от глутница кучета, пред други хора, които не са могли да му помогнат на детето, в някакво селце?Ти представяш ли си го това?жИВ ДА ТЕ ЯДАТ!

# 101
  • Варна
Да се обадя в общината? О, да, обаждала съм се  - И за агресивни кучета. Записаха ми телефона и казаха, че ще се обадят, когато изпратят екип - да съм им ги покажела кучетата, друго не можели да направят. Междувременно - да не ги дразним. Още бих ги очаквала, ако ги чаках. Веднъж автомобил беше паркирал пред входа на кооперацията ни, а аз с количката не мога да вляза вкъщи, с бебето. Звъня, казват ми, че в улицата паяк не може да влезе, пък и нямало свободни, пък и докато реагирали, щяло да мине много време, накрая лекинко ми се поскараха - какво съм очаквала да направят, по-добре било да се впрегна да намеря собственика.
Касита, ако иска, да разкаже опита си с Екоравновесие.
Да, митинг не съм се опитвала да организирам, но не от всяка съчка  свирка става.
Трябва нещо да направим, сигурно е, няма да стане по друг начин. Проблемът е, че не сме на едно мнение - много не искаме кучета по улицата, да се отстранят и да се въведат строги правила за отглеждане на домашен любимец, но немалка част от нас е склонна още десетилетия да си живеят животинките по улицата, да си ги храним и поим, пощим и да носим саламчета, за да не ни нападат.

Джина 222, като е в деменция старецът е редно да бъде хапан от кучета ли?
За това, че са на улицата, сме били виновни ние. Защо? Три кучета съм изгледала, не съм допринесла с нищо за популацията на бездомните животни - с какво съм виновна? Аз колективна отговорност не нося, плащам си редовно данъците и изисквам ред. Били сме виновни, че ни нападат, защото ги предизвикваме - ползваме алеите по парковете, улиците и междублоковите пространства, без да се съобразяваме с техните "територии".

# 102
Не, момичета - няма никъде да се оплача. Сърбала съм им попарата на защитниците на животните - аз бях ИЗРОДА нехуманен искащ да се кастрира котката, която съседите гледат ВЪВ входа и раждаща котило след котило. Трябва да видите как ме нападнаха!
Няма да се оплача, защото с тези кучета ТРЯБВА да си "оправим"отношенията. Просто трябва да се обмислят нещата и да се подготвят.  Wink

Най-добре късно през нощта, когато няма народ, който да ги защити.

# 103
  • Tам през Атлантическия океан
Няма да се оплача, защото с тези кучета ТРЯБВА да си "оправим"отношенията. Просто трябва да се обмислят нещата и да се подготвят.  Wink

Най-добре късно през нощта, когато няма народ, който да ги защити.

И да се извозят нанякъде после, иначе могат да го обявят за поредната жестокост  Rolling Eyes

Ох не исках да го пиша ама  Rolling Eyes

# 104
 Обмисли и подготви  Laughing, но ... внимателно , защото Господ е този , който въздава и наказва  ! Всекиму според заслуженото !

Отдавана някой не ме беше истински ядосвал с изказванията си!
Я се прочети пак да видиш какви си ги натворила в 10 изречения!

Общи условия

Активация на акаунт